Vierailija

Tuomas Veturi -kakku n. 20hlö:lle.

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
pakastevadelmista sulanut neste jota voi tarvittaessa laimentaa vedellä.

Täytteet: vadelma- ja mangomousse

Vadelmamousse:
1dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
200g pakastevadelmia sulatettuna (säästä sulanut neste!)
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria 1tl

Mangorahka:

1dl kuohukermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
2prk mangososetta (Piltti)
2 liivatelehteä
sokeria maun mukaan
1tl vaniljasokeria

Valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon varovasti siivilän läpi. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 180 asteessa noin 40 minuuttia (tarkista kypsyys hammastikulla).

Jäähdytä kakkupohja.

Täytteet:

Liota liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä n. 10 min. Vatkaa 2dl kuohukermaa vaahdoksi, lisää 200g maustamatonta tuorejuustoa kermavaahtoon ja sekoita hyvin. Jaa seos puoliksi. Lisää toiseen puolikkaaseen pakastevadelmat ja toiseen mangosose. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja sulata kattilassa pienessä nestemäärässä (neste voi olla esim. vettä). Lisää kumpaankin seokseen vaniljasokeri + tavallinen sokeri maun mukaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohja vadelmista tulleella mehulla. Laita toiseen väliin vadelmamoussea ja toiseen mangomoussea.

Päällinen:

n. 2pkt marsipaania
4dl kuohukermaa

Marsipaania. Marsipaanin alle voit laittaa ohuen kerroksen esim. mangomoussea (mikäli sitä jäi yli) tai kermavaahtoa.

Kauli vihreästä marsipaanista junaradan pohja. Veturi ja junarata muotoillaan eri värisistä marsipaaneista.

Pursota kermat reunoille.

Tarjoile synttärisankarille ja vieraille :)

Kommentit (0)