Vierailija

Kakkupohja:
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
2 dl maitoa (myös laktoositon käy hyvin)
2 tl vaniljasokeria

Mansikkatäyte:
250 g mansikkahilloa
noin 200 g pakastemansikoita

Kerma:
5 dl kuohukermaa
noin 3 rkl vaniljakreemijauhetta

Kakun päälle:
reilu litra pakastemansikoita
2 dl hyytelöä, pakkauksen ohjeen mukaan
(hyytelön voi värjätä muutamalla tipalla elintarvikeväriä)

Valmistus:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahdon joukkoon varovasti siivilän läpi. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 180 asteessa noin 40 minuuttia.

Survo pakastemansikat haarukalla ja yhdistä mansikkahillon kanssa.

Vispaa kerma vaahdoksi. Lisää sekaan vaniljakreemijauhetta, sen verran että vaahto saa siitä hieman rakennetta ja vaniljan makua.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Aloita kakun kasaaminen kostuttamalla alimmainen kerros maidolla. Sivele pohjalle mansikkatäytettä ja kermavaahtoa. Lisää päälle uusi kerros ja tee samalla tavalla kuin ensimmäinen kerros. Lisää päällimmäinen kerros ja kostuta se.

Laita kakkupohja tässä vaiheessa jäähtymään kylmään.

Levitä loppu mansikkatäyte päällimmäisen kerroksen päälle. Asettele jäiset mansikat hillon päälle, siten että reunalle jää vapaa kaista pursotukselle. Kaada päälle kuuma hyytelö. Levitä kakun reunoille kerros kermavaahtoa ja koristele reunat paahdetuilla mantelilastuilla. Pursota vielä kermaa mansikoiden ympärille.

Kommentit (0)