Vierailija

6 munan kakkupohja:
6 munaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhoja
1 tl leivinjauhetta

Paisto korppujauhotetussa nalle-vuoassa 175 asteessa 40 minuuttia.

Pohjan jäähdyttyä annoin olla jääkaapissa useamman tunnin.

Kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa.

Väleihin laitoin suklaa- ja vadelmamousset:

Suklaamousse:
130 g suklaata
200 g vaniljarahkaa
2,5 dl vispikermaa
3 liivatetta + maitotilkka

Liivatteet laitetaan ensin kylmään veteen. Kerma vaahdotettaan ja suklaa sulatetaan. Sulatettu suklaa yhdistetään kermavaahtoon ja seokseen lisätään rahka. Maito kiehautetaan ja liivatteet lisätään siihen. Liivatemaito valutetaan ohuena nauhana seokseen koko ajan sekoittaen. Seos vatkataan tasaiseksi sähkövatkaimella ja laitetaan kylmaan tekeytymään.

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl soseutettuja vadelmia

Liivatteet laitetaan kylmään veteen. Kerma vaahdotetaan. Kaikki loput ainekset sekoitetaan keskenään. Liivatteet sekoitetaan 0,5 dl:aan kiehuvaa vettä, ja sitä jäähdytetään hetki ennen seokseen lisäämistä. Liivatevesi valutetaan seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kermavaahto nostellaan sekaan.

Molempia mousseja tuli näistä määristä yli tarpeen, etenkin vadelmamoussea.

Annoin kakun seistä jääkaapissa täytettynä seuraavaan päivään.

Päällyksen teon aloitin rajaamalla kakun pinnassa erottuvat alueet ja muodot sulatettua suklaata pursottamalla (tyllan suu pienehkö ja ympyrän muotoinen).

Valmistin kreemin kuorrutusta varten seuraavasti:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
tilkka maitoa seoksen ohennukseen

Voi ja tomusokeri vatkataan. Maidolla ohennetaan sopivaksi. Tämän seoksen värjäsin punaisella pastavärillä punaiseksi. Määrästä tuli kyllä yli tarpeen.

Tein toisen samanlaisen kreemin käyttäen kaakaotomusokeria, jolloin kreemistä tuli ruskeaa.

Pursotin rajaamani alueet ruskealla ja punaisella.

Pursotin vielä suklaasta päivänsankarin nimen ja iän leivinpaperille. Laitoin ne jääkaappiin jähmettymään ja siirsin kakun pinnalle vasta juuri ennen tarjoilua. Sitten iielä ranskanpastilleja ympärille, ja voilá, makea herkku oli valmis!

Kommentit (0)