Vierailija

Pohjana kuuden munan sokerikakkupohja ja Timppa lampaan pää muotoiltu kahden munan kakkupohjasta joka on paistettu pienessä vuuassa. Täytteenä kuningatarmousse: 1prk vaniljarahkaa, 2,5dl vispikermaa, 1prk kuningatar marjasosetta (vauvanruokaruokahyllystä), 2dl mansikkaa soseutettuna, 8 liivatelehteä, sokeria maun mukaan.Yhdistä vaniljarahka ja marjasoseet, lisää varovasti seokseen pieneen kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteeet jotka on ensi liotettu kylmässä vedessä n.5min.Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi ja nostele rahka-marjaseokseen, mausta makusi mukaan sokerilla. Leikkaa isompi kakkupohja kolmeen osaan ja laita päällimmäinen sileä pohja kelmulla vuoratun kakkuvuuan pohjalle,kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kaada vähän alle puolet täytteestä pohjan päälle, laita välikerros, kostuta ja täytä alle puolella täytteen määrästä. Kääri kelmuun ja laita hyytymään mieluiten seuraavaan päivään asti. Vuoraa pieni vuoka kelmulla ja leikkaa pienempi kakkupohja kahteen osaan, kostuta ja täytä jäljelle jääneellä täytteellä ja laita hyytymään. Kun kakut ovat hyytyneet niin muotoile pienellä terävällä veitsellä pienemmästä kakusta Timppa-lampaan pään muotoinen ja päällystä ohuella kerroksella sokerikreemiä jotta marsipaani säilyy hyvänä. Sokerikreemi: 125g margariinia, 1tl vaniljasokeria, 4dl tomusokeria, 1rkl vettä. Vatkaa margariini koneella kuohkeaksi ja lisää tomusokeria pikkuhiljaa voimakkaasti vatkaten, vatkaa joukkoon lopuksi vesi ja vanilajasokeri. Jos kreemi tuntuu vaikealta levittää niin notkista sitä lämmittämalla varovaisesti mikrossa. Päällystä isompi kakkupohja kermavaahdolla ja Timpan pää mustaksi värjätyllä marsipaanilla, nosta pää ison kakun päälle ja töki kermavaahtoon minivaahtokarkkeja Timppa-lampaan turkiksi, muotoile lopuksi marsipaanista lampaan korvat ja piirteet.

Kommentit (0)