LUMIHATTARA (59/104)

Vierailija

Kääretorttupohja:

3 kananmunaa
1 dl sokeria
0,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoseoksen joukkoon. Sekoita varovasti sekaisin.
3. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
4. Paista kääretorttupohja uunin keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia.
5. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperin päälle, johon on ripoteltu hieman sokeria.

Leivo täytekakkua varten vielä toinen kääretorttupohja. Leikkaa valmiista kääretorttupohjasta pyöreää lautasta apuna käyttäen (esimerkiksi syvä muumikulho, jonka halkaisija on 15 cm) neljä pyöreänmuotoista kakkupohjaa.
Kahdesta kääretorttupohjasta tulee yhteensä kahdeksan pyöreää kakkupohjaa.

Vaaleanpunainen täyte:

2,5 dl Valio Vaahtoutuvaa mansikkakermaa
200 g Créme Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl Dan Sukker Mansikanmakuista tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Vatkaa sähkövatkaimsella mansikkakerma vaahdoksi.
2. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, mansikanmakuinen tomusokeri ja vaniljasokeri.
3. Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.

Täytä täytekakun välit vaaleanpunaisella täytteellä.

Kuorrutus:

2,5 dl Flora Vispi kasvirasvasekoitetta
3 rkl Milletti vaniljakreemijauhetta
3 rkl sokeria
1 ps (280 g) Little Becky Fruit Mallows -vaahtokarkkeja

1. Vaahdota kermavaahto, vaniljakreemijauhe ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Päällystä täytekakku kermakuorrutteella.
3. Koristele kakku kokonaan vaahtokarkeilla painelemalla vaahtokarkit kevyesti kermavaahtoon.

Lumiukkotikkarit:

3 kpl Mini Domino -keksejä
3 kpl Wiltonin tikkaritikkuja, pituus 20 cm
Wiltonin valkoisia Candy Melts -kuorrutenappeja lumiukkojen kuorruttamiseen
Wiltonin ruskeita Candy Melts -kuorrutenappeja lumiukon silmiin ja suuhun
Karamelleja koristeluun

1. Halkaise keksit veitsellä halki niin, että saat yhdestä Domino-keksistä kaksi puolikasta.
2. Sulata mikroaaltouunissa miedolla lämmöllä valkoiset Candy Melts -kuorrutenapit.
3. Dippaa tikkaritikkua sulatetussa kuorrutteessa ja laita tikku toisen keksipuoliskon päälle. Lisää vielä hieman kuorrutetta keksissä lepäävän tikun päälle ja laita kanneksi toinen keksipuolisko.
4. Laita keksitikkarit 10 minuutiksi pakastimeen jähmettymään.
5. Dippaa sen jälkeen keksitikkarit sulatetussa Candy Meltsissä ja laita ne leivinpaperin päälle kuivumaan. Candy Melts -kuorrute kuivuu nopeasti.
6. Koristele valkoiset lumiukkotikkarit karamelleilla. Karamellit voi liimata tikkareihin kiinni sulatetulla Candy Meltsillä.
7. Sulata muutamia ruskeita Candy Melts -kuorrutenappeja ja piirrä lumiukoille silmät ja suut.
8. Lumiukkotikkarit säilyvät huoneenlämmössä.
9. Koriste täytekakku lumiukkotikkareilla ennen tarjoilua painamalla tikut täytekakun sisään.

Kommentit (0)