Patrick 1v. (53/104)

Vierailija

Kakkupohja:

Vuoan halkaisija 26cm.
8 munaa
4dl sokeria
4dl vehnäjauhoja

Vaahdota munta ja sokeri hyvin. Lisää joukkoon varovasti vehnäjauho.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 170C n 1 tunti.
Kumoa kypsä kakku ja anna jäähtyä.

Täyte 1.
Suklaakinuski:
200g maitosuklaata
2dl kuohukermaa
2dl sokeria
90g voita
1tl vaniljasokeria

Valmista suklaakinuski seuraavasti:
1.Sulata suklaa kulhossa. Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa kunnes sokeri on liuennut.
2.Kiehauta kermaseos ja anna kiehua hiljalleen n.4 minuuttia sekoittamatta sitä välillä. Seos on valmis, kun se poreilee voimakkaasti ja on sakeaa ja kinuskimaista.
3.Nosta kattila liedeltä ja sekoita voi seokseen, kunnes se on sulanut.
4.Lisää sulatettu suklaa ja kaada kuorrute kulhoon. Anna sen jäähtyä vähän ja laita sitten jääkaappiin noin 30 min, kunnes se on sakeaa ja sitä voi levittää. Jos kuorrutteesta tulee liian kiinteää, pidä sitä hetki huoneenlämmössä tai pehmennä varovasti miksrossa.

Täyte 2.
2 ½ dl maitoa
1pss Vanhan ajan vaniljakastiketta. (Blå Band)

Sekoita vaniljakastikespussi kylmän maidon joukkoon
Anna tekeytyä kylmässä n.10 min.

4-5 Banaania (soseuta)
5-6dl kermaa

1. Kuori ja muussaa banaanit hienoksi.
2. Vaahdota kerma
3. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
Kostuta ensimmäinen kerros esim. tuoremehulla.
4. Levitä pohjan päälle puolet soseutetusta banaanista.
Levitä banaanin päälle ohut kerros kermaa.
Kaada vielä kerman päälle jonkinverran suklaakinuskia.
5. Laita keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta.
Täytä samalla tavalla kun ensimmäinen kerros.
6. Laita sitten viimeinen kakkupohja täytteen päälle ja kostuta vähän.
Kaada loppu suklaakinuski kakun päälle ja anna tasoittua jääkaapissa hetki.
Kun suklaakinuski on tasoittunut pursota reunoille kerma. Koristele haluamallasi tavalla.
(kuvan kakku on koristeltu marsipaanilla.)

Kommentit (0)