Vierailija

Oman tyttäreni 1-vuotissynttärikakku, täytteenä raikas puolukkamusse.

Pohja:
4 munaa
1,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia.

Puolukkainen täyte:
4dl rahkaa
3dl kermaa
1 sitruunan mehu
3tl vanilliinisokeria
2dl sokeria
5kpl liivatelehteä
3dl puolukkaa hieman survottuna

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen liotetut ja puristetut liivatteet. Sekoita muut aineet kermavaahdon joukkoon ja lisää lopuksi hieman jäähtynyt liivate.
Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta kakkupohja sitruunamehu-vesi-sokeri -seoksella. Kasaa kakku muovilla (esim. isolla pakastuspussilla) vuorattuun kakkuvuokaan nurinpäin eli päällimmäiseksi tuleva kakun osa pohjimmaiseksi jne. ja laita puolukkatäyte väleihin (Huom! irtopohjavuokaan voi kasata kakun oikeinpäinkin, jolloin kakkua ei tarvitse kumota). Anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jonka jälkeen sen voi koristella haluamallaan tavalla. Kuvan kakussa valkoinen kuorrute vaahtokarkkimassaa ja koristeet sokerimassaa, kuorrutteen alla on sokerikreemi.

Kommentit (0)