Vierailija

Todella hyvän ystävän pojalle tehty

Pohja: lasi menetelmällä
7 munaa
sokeria 1-2 cm vähemmän kuin munia
vehnäjauhoja yhtä paljon kuin munia
reilu 2 rkl perunajauhoja
reilu 1 tl leivinjauhetta

Voitele 28cm vuoka, lisää pohjalle vuoan kokoinen leivinpaperipyörylä.
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Sekoita muut aineet keskenään ja lisää munavaahtoon varovasti nostellen.
Kaada taikina vuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175'C n. 30min (kokeile kypsyys esim. hammastikulla)

Kostutus: vadelman makuinen kivennäisvesi

Täyte:

300g pakastevadelmia
2dl hillosokeria

Keitä ja anna jäähtyä.

1 prk vaniljarahkaa
1 prk flora vispiä
5 liivatelehteä
tilkka vettä
vaniljasokeria
(tomusokeria)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa flora vispi ja lisää joukkoon vaniljarahka, sekä aiemmin keitetty vadelmahillo.
Lisää vaniljasokeria (tarvittaessa makeutta, lisää tomusokeria)
Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatteet siihen.
Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita.

Kasaus:

Leikkaa pohja kolmeen osaan. Jos et käytä irtopohjavuokaa, vuoraa kakkuvuoka tuorekelmulla.
Kostuta ja täytä pohja vadelmarahkalla.
Laita hyytymään jääkaappiin yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluvadille, kuorruta pinta sokerikreemillä pinnan vettymisen estämiseksi ja päällystä kaulitulla marsipaani-sokerimassalevyllä.

(Helppo sokerikreemi: 150g pehmeää margariinia ~2dl tomusokeria, vatkaa sekaisin)

Koristeet:
marsipaania
sokerimassaa
(tarve: vajaa 2 pkt molempia)
elintarvikevärejä (musta, oranssi, valkoinen, keltainen ja sininen)

Koko kakun päällystämiseen tarvitset 1 pkt marsipaania ja 1 pkt sokerimassaa

Tikru kasattu leivinpaperin päälle (mallikuva paperin alla), siirretty vaaleansiniselle pyörylälle, ja nostettu kakun päälle, muut koristeet tehty vapaalla kädellä.

Kommentit (0)