Vierailija

Vellan Viidakkokakku

Vellan Viidakkokakun taiteilin rakkaan ystäväni tyttären ensimmäisille synttäreille. Vain oma mielikuvitus on rajana kun miettii viidakkoon sopivia koristeita. Tällä kertaa mukaan pääsi suloiset kirahvit ja veikeä käärme sekä viidakon uumenista kuikkivat salaperäiset silmät. Sankarikin maisteli kakkua kiinnostuneena.

Kakku on suklaan täyteläinen, johon vadelma tuo mukavasti raikkautta. Kakku on helppo tehdä myös laktoosittomana sekä gluteiinittomana.

Kakkupohja
355 ml kiehuvaa vettä
35 g tummaa kaakaojauhetta
260 g vehnäjauhoja
7 g ruokasoodaa
2 g leivinjauhetta
2 g suolaa
170 g voita
340 g sokeria
3 kananmunaa
6 ml vaniljauutetta

Lämmitä kiertoilmauuni 160 asteiseksi.
Sekoita kiehuva vesi ja kaakaojauhe, anna jäähtyä.
Sekoita keskenään loput kuiva-aineet.
Vaahdota voi ja sokeri suuressa kulhossa. Vatkaa joukkoon munat ja vaniljauute.
Sekoita voi-sokerivaahtoon vuorotelleen kaakao ja kuiva-aineet. Kaada seos voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (n. 20 cm).
Paista noin 50-70 min. Paistamisen puolessa välissä kakun voi peittää leivinpaperilla, mikäli se tummuu liikaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassa.

Täyte 1 / vadelma-mousse
50-100g valkosuklaata (halutun makeuden mukaan)
2 dl paksu turkkilaista jogurttia
2 dl Kuohukermaa vatkattuna
3 kpl liivatetta
Kotimaisia pakastevadelmia

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaa jogurtin joukkoon. Vatkaa kerma ja sekoita vaahto jogurttiseokseen. Kuumenna pieni määrä vadelman mehua ja/tai vettä ja sekoita liotetut liivatelehdet siihen. Yhdistä liivateseos ja jogurttiseos. Sekoita hyvin.

Täyte 2 / suklaamousse
175 g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 keltuainen
1 valkuainen
1 dl kuohukermaa
1 ½ liivatetta

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa. Lisää voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää keltuainen. Vaahdota kerma ja valkuainen erikseen. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä hieman ja lisää suklaaseokseen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto.
Täytä jäähtynyt, leikattu ja kostutettu (maidolla) kakkupohja täytteillä. Täytteet vaativat hyytyäkseen reunat (kelmusta, kakkuvuoka). Hyydytä kakku jääkaapissa vähintään 3 tuntia.

Kuorrute
100 g voita
n. 200 g tomusokeria
30g tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa voi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kaakaojauhe ja tomusokeri pienissä erissä.
Kuorruta kakku suklaavoi-kreemillä ja koristele mielesi mukaan sokerimassalla.

Kommentit (0)