Vierailija

Tinjan ihana kummitäti loihti upeimmista upeimman Hello Kitty kakun neidille! Eli tässä kakun ohje:

Kakkupohja:

Vuoan halkaisija 26 cm

3 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
5 munaa (mielellään huoneenlämpöisiä!)
2 ½ dl sokeria
1 ¼ dl kiehuvaa vettä

Voitele ja korppujauhota vuoka.

Varaa munien ja sokerin vaahdotukseen hyvin iso kulho,
koska veden ansiosta munat ja sokeri vaahtoutuvat todella paljon.
Muna-sokerivaahto on valmista, kun vatkaimella/nuolijalla tekemäsi kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Kaada oikea määrä vettä mitta-astiaan ja lisää vesi siitä pienissä (15-20)
erissä jatkaen vatkaimella sekoittamista täydellä teholla.

Siivilöi tämän jälkeen jauhoseos munavaahtoon pienissä erissä varovasti nuolijalla käännellen.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min.
Jos kakun pinta alkaa tummua liikaa, suojaa se alumiinifoliolla.
Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

Kostutus vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Täyte:

3dl dl kuohukermaa
1 prk (250 g) mascarpone-juustoa
1/2 dl sokeria
2 (56 g) Daim-patukkaa
200 g kotimaisia vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
Rouhi Daim-patukka ja lisää täytteeseen. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
Jos käytät ulkomaisia vadelmia, keitä ne ennen käyttöä.

Kuorrute ja koristeet sokerimassaa.
Kuorrutteen alla sokerikeemi, joka estää kuorrutetta vettymästä ja tekee kakun pinnasta tasaisemman.

Sokerikreemi:
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä

Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi.
Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten.
Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.

Kommentit (0)