Pieni junakakku (47/104)

Vierailija

Meillä vietettiin pojan 1v. synttäreitä kahdessa osassa, joten tuli tehtyä kaksi pientä kakkua.

Pohjat on tehty kääretorttu pohjista. Toinen tavallinen toinen kaakaolla. Kakkupojat leikkasin n. 14cm lautasen avulla, kummassakin kakussa 3kerrosta.

Kakkujen välissä oli ihanaa suklaakermarahkaa, joka toinen valkosuklaa ja toinen tummasuklaa sekä tuoreita vadelmia. Alimmassa pohjassa ohut kerros sitruuna marmeladia ja suklaakermarahkaa.

Päällä kermavaahtoa jossa n.1rkl vanhanajan vanilijakastike pulveria (näin ei tarvitse sokeria kermavaahtoon ollenkaan ja vaahto pysyy paremmin kasassa) ja värjätty elintarvike väreillä.
Juna ja muut koristelut tehty marsipaanista joka on värjätty pastamaisilla elintarvike väreillä.

Kääretorttupohja:
4 huoneen lämpöistä munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
(n.2 rkl tummaa kaakaojauhetta)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada valmis taikina leivinpaperitetulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min niin että pohjan pinta saa hieman väriä.

Suklaakermavaahto:
2 ½ dl vispikermaa
100 g vaniljarahkavalmistetta tai maitorahkaa (+ vaniljauutetta)
1 levy pandan tummaa- tai valkosuklaata

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka. Lisää joukkoon sulanut jäähtynyt suklaa sekoita nostellen tasaiseksi.

Kommentit (0)