Nallekakku (44/104)

Vierailija

Tehty meidän pikku prinssille yksivuotiskakuksi viime talvena.

Pohja:
150 g voita
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 tl soodaa
1½ tl leivinjauhetta
130 g tummaa suklaata rouhittuna
1 dl kermaa
3 banaania

Kuorrutus:
250 g suolatonta voita
500 g tomusokeria
kaakaojauhetta ja punaista karamelliväriä
marsipaania tai sokerikuorrutetta
(silmät, nenä ja ääriviivat tummaa suklaata)
Vaahdota voi ja sokeri hyvin, lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, soseutetut banaanit, rouhittu suklaa ja kerma.

Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa +175 C noin 55- 60 minuuttia.

Kun kakku on kokonaan jäähtynyt, valmista tomusokeri-voiseos ja värjää 2/3 ruskeaksi kaakaojauheella ja 1/3 vaaleanpunaiseksi karamellivärillä. Kaulitse marsipaania ja leikkaa palat silmien, kuonon ja mahan kohtiin. Pursota ääriviivat tassuille, mahalle, kuonolle ja korville sulatetulla tummalla suklaalla. Pursota kuorrutusta pienellä tähtityllalla vieriviereen.

Laita kakku jääkaappiin, jotta kuorrutus hieman kovenee.

Kommentit (0)