Vierailija

Suklainen prinsessakakku

6 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1,5 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vaahdotetaan, lisätään siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoitetaan tasaiseksi ja kaadetaan jauhotettuun kakkuvuokaan. Paistetaan 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Täyte: 130 gr valkosuklaata
5 dl kermaa
2 dl rahkaa
3 rkl sokeria
4 dl mansikka-mustikkasurvosta (pensasmustikka on hyvää, kun ei sottaa ;)

Sulatetaan suklaa, vaahdotetaan kerma. Sekoitetaan kermavaahtoon rahka ja valkosuklaa sekä sokeria. Kakku on helpoin koota esim leivontakulhoon, joka on vuorattu elmu-kelmulla. Leikataan kakkupohjasta neljä ohutta kerrosta, joista aletaan koota mekkoa siten, että leikataan pohjasta alimmaksi kulhoon pohjan kokoinen ympyrä. Laitetaan marjasurvosta ja kerma-rahka-suklaaseosta, leikataan seuraavaksi taas hiukan isompi ympyrä + täytteet. Välikerrokseksi voi laittaa jämäpalojakin, osa jämäpaloista kannattaa jättää viimeistelyä varten. Kun kulho on saatu täytettyä, annetaan kakun imeytyä viileässä. Suklaan jähmettyessä täytekin kovettuu ja pysyy hyvin mekko kuosissaan.

Kumotaan sitten kakku tarjoiluastialle, sivellään hiukan kermavaahtoa pinnalle ja päällystetään sokerimassalla/marsipaanilla. Viimeistellään laittamalla barbie paikoilleen (jos jalkoja ei saa irrotettua, ne kannattaa kääriä elmukelmuun) Koristellaan lopuksi sokerimassaruusuin, helmin, pikeerin jne.

Kommentit (0)