Vierailija

Kakkupohja uunipellillä:

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan huolellisesti vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja sekoitetaan varovaisesti vaahdon joukkoon. Taikina kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle ja paistetaan uunin keskitasolla 200 asteessa 6-8 minuuttia.

Tähän kakkuun on tehty ko. pohjia kolme kappaletta.

Pohja on kostutettu Spritellä. Joka kerrokseen päälle ennen täytteen levitystä on sivelty ohut kerros Lemon Curdia.

Täyte:

500 g säilykepersikoita (ilman lientä)
1 prk mandariinilohkoja sokeriliemessä (ilman lientä)
4 dl vispikermaa
200 g sitruunarahkaa
½-1 dl vaniljakreemijauhetta

Soseuta hedelmät. Vaahdota kerma. Lisää hedelmät, sitruunarahka ja vaniljakreemijauhe vaahtoon.

Kakku on kasattu ja täytetty ensin, sitten leikattu veitsen avulla muotoonsa. Kakku on koristeltu pastaväreillä värjätyllä marsipaanilla. Mustat ja valkoiset koristeet tehty sokerimassasta. Marsipaanin alle (sekä kakun reunoille että päälle) on levitetty ohut kerros sokerikreemiä, jotta kakun kosteus ei saisi marsipaania vettymään.

Sokerikreemi:

125 g margariinia
1/2 tl vaniljasokeria
250 g tomusokeria
1 rkl vettä

Vatkaa margariini sähkövatkaimella notkeaksi ja lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähitellen vatkaten koko ajan. Lisää vesi ja jatka vatkaamista vielä hetken ajan. Kreemiä voi tarvittaessa notkistaa lämmittämällä sitä pienen hetken mikroaaltouunissa.

Kommentit (0)