Barbapörrö (9/104)

Vierailija

Tein tämän kakun pienelle pojalle, joka tykkää kovasti Barbapapapoista.
Ohje:
Pohjana 2 tummaa sokeikakkupohjaa:
8 munaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon pienissä erissä varovasti sekoittaen. Kaada puolet uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 6-8 min. Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota leivinpaperi. Paista toinen pohja samalla tavalla. Leikkaa pohjat barbapörrön muotoon.

Täytteenä mansikka-maitosuklaa:

5 dl laktoositonta vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
260 g maitosuklaata
250g pakastemansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahka. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sulata ja valuta mansikat ja lisää täytteen joukkoon.

Kostuta pohjat 1,5dl maitoa, johon lisäät 1tl vaniljasokeria.

Päällystä kakku mustalla sokerimassalla. Leikkaa sokerimassasta kolmioita ja liimaa vedellä karvoiksi. tee myös käsi. Piirrä silmät ja suu pastaväreillä.

Kommentit (0)