Vastaus

Ei mustavalkoista

Mutta tuossahan sanottiin, että "Lapsi käy mielellään kitaratunnilla ja bändikerhossa. Hän myös esittelee mielellään tunnilla oppimaansa. Kotona harjoittelu vaan ei kiinnosta." Tämä sama juttu on meilläkin. Lapsemme pitää kitaran soitosta ja käy mieluusti siellä tunneilla ja haluaa oppia, mutta se kotona harjoittelu ei kiinnosta. Eli pitäisikö kalliit tunnit maksaa ja että lapsi soittaa vain siellä? Vai pitäisikö jollain tavalla saada lapsi innostumaan siitä kotona soittamisestakin?

Entä mitenkä sellaisten lasten kanssa, joilla on suuri kynnys aloittaa jotain uutta, mitä ei ole kokeillut. Että kertovat jo etukäteen, että eivät halua (edes niille ilmaisille harrastuskerroille). Jos lapsella itsellään on suuri asia olla tekemättä asioita, joita ei tiedä osaavansa. Ja sitten jos vanhemmat ovat pakottaneet kokeilemaan, ovatkin huomanneet, että sehän onkin tosi kivaa ja haluavat tehdä jatkossakin. 

Mielestäni lapsen kuunteleminen ja kuuleminen on tärkeää, mutta yhtäläisen tärkeää on tietää, minkälainen temperamentti lapsella on. Kuinka hän normaalisti toimii erilaisissa tilanteissa. 

Ei tämä mielestäni ole niin mustavalkoista...