Vierailija

Mua ei ole kertaakaan aikuisiällä rokotettu, viimeksi siis yläasteella.. ja ikää mulla nyt 32 v.Pitäisi hankkia perheelle matkaa varten hepatiittirokotteet, (2 alle kouluikäistä, 1 koululainen ja minä ja mies) mutta neuvokaa tietämätöntä, miten se käytännössä tapahtuu? Hankinko itse rokotteet apteekista ja sitten soittelen (minne, kenelle?) että kukahan ne laittaisi meille?Entäs tuo jäykkäkouristusrokote, se mun pitäisi varmaan uusia muutenkin kuin matkan vuoksi. Saako senkin apteekista itse ostettua vai mistä sen saa?Kiitos jos joku vääntää rautalankaa :)

Kommentit (7)

Hepatiittirokotukset reseptillä apteekista ja sitten esim tervkeskuksen matkailijoiden rokotuspäivänä paikalle jolloin th tai sh pistää ne.

Esim meidän tervarissa matkarokotukset pistetään ke klo14-15 välisenä aikana.

Jäykkäkouristusrokotus kuuluu rokoteohjelmaan eli sitä ei tarvitse erikseen itse hankkia/kustantaa vaan tervarissa pistävät sen kun osoitat että sulla ei sitä ole enää voimassa.

Sehän pitää 10v välein uusia.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hommaavat sulle ja perheelle hepatiittirokotereseptit, jonka jälkeen haet nuo rokotteet apteekista, ja varaat esim ajan neuvolaan jotta pistävät. Sä ja mies voitte saada nuo toisaalta työterveyshuollonkin kautta, lapset neuvolan. Jäykkäkouristus pistetään neuvolasta (tai työterveyshuollosta).

Kakkonen vastasi oikein. Konkreettisesti: soita terveysaseman ajanvaraus tms. numeroon ja kerro ketkä kaikki tarvitsevat hepatiittirokotteita, lääkäri voi kirjoittaa reseptit, jotka käyt sitten noutamassa terveysaseman toimistosta. Kysy samalla, milloin terveydenhoitajalla voi käydä rokotteet pistättämässä, ja tarvitseeko aika varata (joissain paikoissa tarvitsee, isoimmissa paikoissa ei). Kysy myös pistääkö sama terveydenhoitaja hepatiittirokotteet myös lapsille, vai varataanko aika neuvolaterveydenhoitajalle. Varsinaisesti nämä rokotusohjelman ulkopuoliset rokotteet eivät ole neuvolan asia mutta joissain paikoissa neuvola silti haluaa hoitaa ne.Sitten haet apteekista ko. rokotteet, maksavat muutaman satasen yhteensä, säilytät ne huolellisesti (en muista tarvitseeko kylmäsäilytystä) ja menette ajallaan terveydenhoitajan luokse saamaan pistokset. Hepatiittirokotteisiin kuuluu useamman rokotteen sarja.Aikuiset voivat samalla pyytää jäykkäkouristusrokotteen. Se on ilmainen ja niitä on siis varastossa terveysasemalla.Lapset ovat saaneet jäykkäkouristusrokotteen jo neuvolassa ja se on heillä (niin kouluikäisillä kuin nuoremmilla) ajan tasalla, jos ovat osallistuneet rokotuksiin normaalisti.t. terkkariterveyskeskuksesta (tai työterveyshuollosta), YLEENSÄ sen saa kun vaan menee terveyskeskukseen, sairaanhoitajilla on valmiina reseptejä. Sitten menet ja ostat apteekista, HUOM: hepatiitti rokotteet eivät säily hyvin, eli kannattaa selvittää milloin se pistetään, eli että terveyskeskukseen pääsee KOKO PERHE silloin kun rokotteet on apteekista haettu, niitä ei suositella säilytettäväksi kotona kun max vuorokausi(?).Kannattaa ottaa hepatiitti A+B rokote, hieman kalliimpi kun pelkkä A mutta parempi koska suojaa molemmilta.Ja yksi rokote ei riitä, vaan ensin esim. tammikuun 1. hakee ensimmäisen rokotteen, sitten helmikuun 1. toisen, ja kolmannen kesäkuussa. Ensimmäisestä rokotteesta laskien toinen kk kuluttua ja kolmas puolen vuoden kuluttua.Maksaa n. 50€/rokotekerta, mutta suojan pitäisi olla elinikäinen, joten vaikka 5 hengen perheeltä menee 50€ X 5 X 3 =750€ kaikkiaan rokotteisiin, niin ne kannattaa ottaa. Ja maksat siis kerrallaan sen yhden rokotteen, silloin kun haet 1. ja 2. ja 3. rokotteen niin maksat vain yhden rokotteen koska ne eivät säily.

Työterveyshoitaja antaa ja jos matkustaa työssään, niin heptatiit saa firman piikkiin. Lasten rokotteet hoituu kouluterveydenhoitajan ja neuvolan kautta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla