Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (260)

Hui

Springfieldin kolmikko. Äiti ja tytär sekä tyttären kaveri katosivat tuhka tuuleen omakotitalosta. Kaikkien tavarat olivat paikoillaan ja autot pihassa. Edellisenä iltana oli ollut tyttöjen valmistujaisjuhlat ja alun perin heidän ei pitänyt edes olla yötä tuolla talossa. Täysi mysteeritapaus.

 • ylös 33
 • alas 0
Vierailija

Saku Inomaan tapaus on jäänyt mietityttämään. Saku oli tulossa mökiltä takaisin Helsinkiin bussilla ja soitti matkalla kihlatulleen, että on tulossa. Kesken kaiken hän yllättäen jäi pois kyydistä jollain bussipysäkillä. Kuulemma muut matkustajat olivat huutaneet kuskille, että täällä joku haluaa ulos. Saku oli kärsinyt paniikkikohtauksista, joten epäillään että hän sai sellaisen ja halusi äkkiä bussista pois. Viimeinen havainto kai oli, kun hän meni bussipysäkin taakse (Piiloon? Oksentamaan? Tarpeilleen?) ja bussi jatkoi matkaa. Pari viikkoa myöhemmin joku nainen oli nähnyt hänen näköisensä miehen samalla seudulla taluttamassa pyörää, mutta havainnon todenperäisyydestä ei ole varmuutta. Myöhemmin myös Sakun käyttämän palestiinalaishuivin näköinen huivi löytyi lähistöltä, mutta sitä ei koskaan tunnistettu samaksi ja poliisi hävitti huivin, ilman että omaiset olisivat saaneet nähdä sitä. Kuva huivista löytyy kyllä netistä.

Tuo on minusta aika erikoinen tapaus enkä oikein tiedä, mikä vaihtoehto tuntuisi todennäköisimmälle. Ehkä hän on mennyt tapaamaan jota kuta ja on käynyt huonosti, tai liftannut kyytiin huonoin seurauksin. Itsemurha ei oikein sovi tuohon, että kesken bussimatkan jäisi jossain pois ja päättäisi päivänsä, ja olisi kai ruumis jo löydetty. Huivi on kyllä aika varmasti ollut hänen, sillä tuohon aikaan tuon tyyppiset huivit eivät olleet muodissa ja löytöpaikka täsmää.

 • ylös 31
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En nyt saa päähäni kadonneiden nimiä, mutta muistaako joku sen tapauksen jossa 2 tyttöä oli vaeltamassa jossain sademetsässä? Kamera löytyi ja siellä oli niitä outoja pimeän aikaan otettuja valokuvia.

Joo tää on spooky! Eikö niin että poliisi ei edes anna kaikkia niitä kuvia julkisuuteen. Mutta siis kamera outoine kuvineen löytynyt. Vaatteita. ? 

Tässä arvaukset: Wehnert: syyllinen mies tai uusi miesystävä, onnistunut kätkemään ruumiin ja jäljet. Poliisi ei tarpeeksi ajoissa tutkineet tarkasti.

Silander: ellei ole kollega syyllinen niin tähän liittyy jotain suurempaa, kuten agentti tai kytkökset JR:ään, jotka tuntuu äkkiseltään oudolta. Mutta kenestäkään ei voi tietää.

Inomaa: Sekoillut aineissaan, paennut velkojaa, kuollut sellaiseen paikkaan ettei vaan löydetty.

Ristikankare: useita mahdollisuuksia, jopa sellainen että olisi kadonnut Ruotsiin ja elää.

Perunamies: virolais-venäläinen mafia hoitanut koska jotain rahabisnestä. Melko pienen summan edestä kuitenkin. 

Olga Roo: joko virolais-venäläinen mafia vaan hoitanut pois jonkun naurettavan velan takia, tai agentti/JR/kaksoiselämää.

Silanderin liittyy sellainen outo kuvio, että hänen entiset ystävät/tutut vaikenevat hieman liikaa. Oli Loviisasta ja sielä kaikki tuntevat toisensa. Silanderilla olisi ollut paljon naispuolisia kavereita ja joku väitti nähneensä satavarmasti hänet kaverinsa kanssa ihan normaalisti päiväsaikaan vielä katoamispäivän jälkeen.  Oliko syyskuun alussa. Eli jotain tässä mättää koska vaikka kännykkä ja bussikortti eivät liikkuneet, se ei tarkoita etteikö Birgitta olisi voinut liikkua. Kirjanpitoa, pankkitilejä tms ei vissiin tarkastettu kunnolla. Yritystä ei lakkautettu vuosiin, asunto jäi myös hänen nimiin vuosiksi. Menikö joltain tililtä vuokra? Vai miten ei tullut häätöä? Tai jos omistusasunto jossainvaiheessahan automaattiveloitusten olis pakko loppua!?

Silanderin eläke on varmasti juossut viralliseen kuolleeksijulistukseen asti. Kyllähän sillä jo asumiskulut maksaa.

 • ylös 10
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aili kSarpio joka katosi reumasairaalasta vuonna 1988. Ihme ettei ruumista ole tähän päivään mennessä löydetty.

Itse ajattelen, että saattanut mennä sekavaksi saadusta nukahtamislääkkeestä ja lähtenyt valtemaan ulos. Alueella oli käynnissä rakennustyöt ja kaivantoja. Huonolla tuurilla on voinut tipahtaa johonkin kaivantoon ja maamassaa vyörynyt päälle.
Sairaalahan tutkittiin polisiien toimesta läpikotaisin ja mitään ei löydetty, uskon että etsinnät tehtiin huolella.
Mielikuvituksellisin teoria on se, että henkilökunta olisi syyllistynyt katoamiseen, miksi? Itse en tähän usko.

Minä taas uskon, että Aili on edelleen sairaalarakennuksessa. Jossakin sellaisessa paikassa, missä esim.hajuja ei ole muodostunut haittaavasti ja paljastavasti.

 • ylös 14
 • alas 3
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulevaekonomi kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Asha Degreen katoaminen on kyllä todella karmiva tapaus, tyttöparka. Viimeinen havainto hänestä oli autotien varrella yöpuvussa, myskyisenä yönä, siitä juoksi pimeään metsään. Hän oli poikkeuksellisen arka lapsi ja elänyt hyvin suojattua ja rajoitettua elämää. Silti jokin sai hänet pakkaamaan reppunsa ja lähtemään yksin pimeään, myskyiseen yöhön.

Joku aikuinen on hänet saanut tuolla tavalla lähtemään, mutta kuka ja miten?

Ihan kamala tapaus.

Tämä on toinen tapaus, joka on itseä mietityttänyt usein. Jotenkin järkyttävää ajatella pientä lasta yksin keskellä yötä kävelemässä autotien vieressä.

Kyllä, se on järkyttävää ja järkyttävää on miettiä, mitä hänelle on sitten tapahtunut. Joku aikuinenhan tuossa on takana, ei hän olisi ikinä lähtenyt huvikseen keskelle myrskyä yöhön.

Erikoista, että tämä tapaus ei ole saanut enemmän julkisuutta.

Muutama vuosi katoamisen jälkeen Ashan reppu löydettiin toisesta kaupungista noin 40 kilometrin päästä hänen kotoaan rakennustyömaalta. Tuskin 10-vuotias tyttö on mitenkään jalkapelillä päätynyt noin kauas, eli joku on kuljettanut joko tytön tai pelkän repun. Tämä on yhä tapauksen ainoa johtolanka.

Oliko Asha lähtenyt omin päin ja joku pahantahtoinen nähnyt yksinäisen lapsen ja tarttunut tilaisuuteen? Vai oliko joku puhunut tytön lähtemään? Jos näin oli, miksi suunnitelmaan kuului se, että Asha käveli yksin maantienvartta keskellä yötä sateessa kilometritolkulla? Jotta kukaan naapurustossa ei näkisi kaappaajaa arvatenkin. Mutta tällöin oli riskinä, että yksin pimeässä ja sateessa vaeltanut tyttö olisikin luopunut suunnitelmasta ja kääntynyt takaisin. Ja mahdollisesti kertonut vanhemmilleen miksi oli ollut yöllä ulkona. Tai eksynyt. Ja mitä sellaista joku on sanonut, että on saanut hyvistä kotioloista tulevan kymmenvuotiaan lähtemään moiselle vaellukselle?

Todella outo ja ahdistava juttu.

En usko, että olisi lähtenyt omin päin ja tekijä olisi joku yksinäisen lapsen sattumalta nähnyt. Ashaa kuvailtiin tavallista aremmaksi lapseksi, ei olisi ollut mitenkään hänen luonteensa mukaista lähteä jonnekin yksin seikkailemaan. Jopa seikkailunhaluinen lapsi olisi varmasti valinnut retkelleen jonkun toisen hetken kun öiseen myrskyyn lähtemisen. Lapset ovat impulsiivisia, mutta tämä on silti tämän lapsen kohdalla niin epätodennäköiseltä vaikuttava vaihtoehto.

Minusta vaikuttaa siltä, että tämä on jonkun pitkäaikaisen groomaamisen tulos. Kuinkahan hyvin perheen tuttavia on tutkittu?

Hirveän outo ja ahdistava juttu tosiaan.

Lapset saa tekemään vaikka mitä lupauksilla tai uhkauksilla. Jos lähdet juuri tuona maagisena yönä, löydämme suunnattomia rikkauksia, vanhempasi tulevat niin onnellisiksi... Tai jos et lähde, vanhemmillesi tapahtuu jotain todella pahaa ja sinä olet siihen syypää... Sydäntäsärkevä tarina.

 • ylös 31
 • alas 0
Vierailija

Irlantilaisen Trevor Deelyn katoaminen työpaikan pikkujoulujen jälkeen. Todella puistattava tapaus, kannattaa googlettaa.

Vierailija

Joey Ravn, joka katosi sumuun vaellusreissulla Ruotsin ja Norjan rajalla 2012. Kaveri jäi nukumaan telttaan ja muutaman tunnin kuluttua herättyään,ei Joey ollut palannut kuvausreissultaan Allak-huipulta. Mitään ei ole koskaan löydetty.

 • ylös 15
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lisäksi 5-vuotiaan Inga Gehricken katoaminen Saksassa.
sama

Tämä jäi minullakin mieleen. Mitä tapahtui?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Birgitta Silander.
Moni pitää varmana että on kadonnut keskellä Helsinkiä, mutta vain matkakortti ja kännykkä viittaa sinne.
Sehän ei todista että henkilö itse on ollut siellä.
Ja vaikka olisi ollut, uusi kampaamonomistaja teki pari mielenkiintoista asiaa katoamisen jälkeen.

  Sekopää nuori kampaamoyrittäjä on hermostuneisuudessaan ja hölmöydellään (käytös) antanut kuvan, että hän voisi olla se, joka oli Birgitan rahojen perässä. Minulla on vahva tunne, että hänessä on jotain ... Kamala kohtalo Silanderilla. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Birgitta Silander.
Moni pitää varmana että on kadonnut keskellä Helsinkiä, mutta vain matkakortti ja kännykkä viittaa sinne.
Sehän ei todista että henkilö itse on ollut siellä.
Ja vaikka olisi ollut, uusi kampaamonomistaja teki pari mielenkiintoista asiaa katoamisen jälkeen.

  Sekopää nuori kampaamoyrittäjä on hermostuneisuudessaan ja hölmöydellään (käytös) antanut kuvan, että hän voisi olla se, joka oli Birgitan rahojen perässä. Minulla on vahva tunne, että hänessä on jotain ... Kamala kohtalo Silanderilla. 

Höpöä taas! Luuletteko ihan tosissanne, ettei poliisi ole tarkastanut kampaamoon vievän kadun valvontakameroita huolella? Poliisin mukaan tallenteista ei ole löytynyt Silanderia, joten tuskin on sinne mennyt. Ennemmin Kampissa vaihtanut pitkänmatkan bussiin ja mennyt menojaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotimaisista kaksi vähemmän tunnettua tapausta: Eila Kokkonen, joka katosi Ilomantsissa vuonna 1980. Hän oli ilmeisesti lähtenyt marjastusreissulle läheiseen metsään. Etsinnöissä metsästä löydettiin ainoastaan hänen kumisaappaansa ja muovikassi, jossa oli hänen vaatteitaan. Mitään tietoa naisen kohtalosta ei ole.

En ois muistanut tätä enää ollenkaan. Siitä on aikaa kun juttelin tuttavani kanssa ja muistikuvat keskustelusta ovat sen verran hämärät. Mutta miestä tässä hyvin vahvasti olivat kylillä epäilleet. Olikohan vielä silleen että ois ollut katseltuna jo valmiiksi uusi nainen. Mutta miestä pitivät kylillä syyllisenä. Spekulaatioitahsn nää on.

Eipä minullekaan ole tämä hetkeen tullut mieleen. Tunsin itse asiassa aikoinaan tämän perheen joten kuten, silloin jo ilman äitiä. Perheen lapset olivat minua vanhempia, joten en heidän kanssaan ollut niin tekemisissä. Asuivat hetken naapurustossa. Muistan, että tuosta katoamisesta puhuttiin tuolloin ja oli epäilys, että olisi suohon pudonnut/hukkunut.
Sitä en tiennyt tai muistanut, että katoamisvuosi oli tuo, oli hyvin lähellä sitä aikaa, kun tunsin heidät.

Mielenkiintoista! Puhuivatko he koskaan tuosta katoamisesta? Tai osaatko sanoa, miten he muuten siihen suhtautuivat? Tuskin oman perheenjäsenen katoaminen on koskaan aihe, josta kovin avoimesti halutaan keskustella, mutta kuitenkin...

Ei tuosta puhuttu heidän kanssaan. Niinkuin sanoin, olin perheen lapsia nuorempi (olin 10 tuolloin) joten en ollut heidän kanssaan tekemisessä.
Hämärä mielikuva on, että vanhemmat olisivat kieltäneet heiltä kyselemisen varmuuden vuoksi.
Jotenkin hiljainen perhe (no ihmekkös..) ja isästä jäi sellainen rauhallinen/hiljainen vaikutelma.
Sen vielä muistaisin, että olisi puhuttu, että naisella olisi ollut mielenterveysongelmia, tiedä sitten.
Isäni on 90v, saattaisi ehkä muistaa jotain tapauksesta, kun on hyvämuistinen vanhojen asioiden suhteen.

Vierailija

Andrew Gosdenin tapaus on selvinnyt. 2 mies pedofiiliä asialla, ja pojan epäillään joutuneen heidän uhrikseen ja ilmeisesti kuollut. Miehet pidätetty tai ainakin tutkitaan.

Vierailija

Hui kirjoitti:
Springfieldin kolmikko. Äiti ja tytär sekä tyttären kaveri katosivat tuhka tuuleen omakotitalosta. Kaikkien tavarat olivat paikoillaan ja autot pihassa. Edellisenä iltana oli ollut tyttöjen valmistujaisjuhlat ja alun perin heidän ei pitänyt edes olla yötä tuolla talossa. Täysi mysteeritapaus.

tämäkin mielestäni oli aika selvä tapaus, kuka asialla. Ellen sitten sekoita johonkin toiseen juttuun.

Mutta, yhdellä tytöllä oli poikakaveri, joa sillä kaveri. Nämä pojat oli alkaneet hegailla hautuumailla, ja kaivoivat vainajien suusta kultahampaat  ja ajattelivat rikastuvansa näin. Tyttö  kuuli , ja erosi hänestä. Kertoi näistä teoista eteenpäin. Pojat hermostuivat ja pelkäsivät heille koituvia seurauksia, ja päättivät puuttua asiaan, ilmeissti sieppasivat ja "hiljensäivät" tästä syystä nämä kaikki 3 naista. Mutta en tiedä menikö asia oikeuteen vai ei. Voi olla ettei ole todisteita.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Andrew Gosdenin tapaus on selvinnyt. 2 mies pedofiiliä asialla, ja pojan epäillään joutuneen heidän uhrikseen ja ilmeisesti kuollut. Miehet pidätetty tai ainakin tutkitaan.

Ei kai ole vielä selvinnyt, jos edelleen tutkitaan.

Vierailija

Hui kirjoitti:
Springfieldin kolmikko. Äiti ja tytär sekä tyttären kaveri katosivat tuhka tuuleen omakotitalosta. Kaikkien tavarat olivat paikoillaan ja autot pihassa. Edellisenä iltana oli ollut tyttöjen valmistujaisjuhlat ja alun perin heidän ei pitänyt edes olla yötä tuolla talossa. Täysi mysteeritapaus.

Eikös joku ollut nähnyt yhden näistä naisista ajamassa hätääntyneenä jotain pakua?

Vierailija

Tulevaekonomi kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lars Mittankin katoaminen

Lars Mittankin katoaminen on yksi oudoimmista jutuista, joihin olen törmännyt. Hän siis juoksi lentokentältä ulos ja katosi. Itse uskon, että edellisen(?) päivän tappelu johtanut johonkin aivovammaan ja aiheuttanut paranoiaa ja muita psyykkisiä efektejä. Siksi veikkaan, että hän juoksi luontoon ja kuoli sinne.


Todennäköisesti näin ja ilmeisesti jotkut hänelle määrätyt lääkkeet olisivat voineet myös aiheuttaa sekavuutta? Vaikka jo esimerkiksi aivovamma pelkästään voi selittää omituisen käytöksen.

Vierailija

Minna Turunen katos Turussa. Tapettu ja paloteltu jätesäkkeihin mut hukassa kuitenkin vielä, koska tekijät eivät halua paikkaa kertoa. Paitsi sen, että jossain vesistössä noin tunnin ajomatkan säteellä Turusta. Hankalaa löytää, kun vesistöjä joka suunnalla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulevaekonomi kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Asha Degreen katoaminen on kyllä todella karmiva tapaus, tyttöparka. Viimeinen havainto hänestä oli autotien varrella yöpuvussa, myskyisenä yönä, siitä juoksi pimeään metsään. Hän oli poikkeuksellisen arka lapsi ja elänyt hyvin suojattua ja rajoitettua elämää. Silti jokin sai hänet pakkaamaan reppunsa ja lähtemään yksin pimeään, myskyiseen yöhön.

Joku aikuinen on hänet saanut tuolla tavalla lähtemään, mutta kuka ja miten?

Ihan kamala tapaus.

Tämä on toinen tapaus, joka on itseä mietityttänyt usein. Jotenkin järkyttävää ajatella pientä lasta yksin keskellä yötä kävelemässä autotien vieressä.

Kyllä, se on järkyttävää ja järkyttävää on miettiä, mitä hänelle on sitten tapahtunut. Joku aikuinenhan tuossa on takana, ei hän olisi ikinä lähtenyt huvikseen keskelle myrskyä yöhön.

Erikoista, että tämä tapaus ei ole saanut enemmän julkisuutta.

Muutama vuosi katoamisen jälkeen Ashan reppu löydettiin toisesta kaupungista noin 40 kilometrin päästä hänen kotoaan rakennustyömaalta. Tuskin 10-vuotias tyttö on mitenkään jalkapelillä päätynyt noin kauas, eli joku on kuljettanut joko tytön tai pelkän repun. Tämä on yhä tapauksen ainoa johtolanka.

Oliko Asha lähtenyt omin päin ja joku pahantahtoinen nähnyt yksinäisen lapsen ja tarttunut tilaisuuteen? Vai oliko joku puhunut tytön lähtemään? Jos näin oli, miksi suunnitelmaan kuului se, että Asha käveli yksin maantienvartta keskellä yötä sateessa kilometritolkulla? Jotta kukaan naapurustossa ei näkisi kaappaajaa arvatenkin. Mutta tällöin oli riskinä, että yksin pimeässä ja sateessa vaeltanut tyttö olisikin luopunut suunnitelmasta ja kääntynyt takaisin. Ja mahdollisesti kertonut vanhemmilleen miksi oli ollut yöllä ulkona. Tai eksynyt. Ja mitä sellaista joku on sanonut, että on saanut hyvistä kotioloista tulevan kymmenvuotiaan lähtemään moiselle vaellukselle?

Todella outo ja ahdistava juttu.

En usko, että olisi lähtenyt omin päin ja tekijä olisi joku yksinäisen lapsen sattumalta nähnyt. Ashaa kuvailtiin tavallista aremmaksi lapseksi, ei olisi ollut mitenkään hänen luonteensa mukaista lähteä jonnekin yksin seikkailemaan. Jopa seikkailunhaluinen lapsi olisi varmasti valinnut retkelleen jonkun toisen hetken kun öiseen myrskyyn lähtemisen. Lapset ovat impulsiivisia, mutta tämä on silti tämän lapsen kohdalla niin epätodennäköiseltä vaikuttava vaihtoehto.

Minusta vaikuttaa siltä, että tämä on jonkun pitkäaikaisen groomaamisen tulos. Kuinkahan hyvin perheen tuttavia on tutkittu?

Hirveän outo ja ahdistava juttu tosiaan.

Lapset saa tekemään vaikka mitä lupauksilla tai uhkauksilla. Jos lähdet juuri tuona maagisena yönä, löydämme suunnattomia rikkauksia, vanhempasi tulevat niin onnellisiksi... Tai jos et lähde, vanhemmillesi tapahtuu jotain todella pahaa ja sinä olet siihen syypää... Sydäntäsärkevä tarina.

Tuota minäkin juuri tarkoitin, että en pidä uskottavana sitä, että olisi itse keksinyt idean lähtemisestä ja sitten törmännyt pahaan aikuiseen, vaan kyllä joku on houkutellut hänet lähtemään.

Se vain on tosi outoa, että kuka, koska ilmeisesti hänen vanhempansa vahtivat häntä todella tarkasti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tulevaekonomi kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Asha Degreen katoaminen on kyllä todella karmiva tapaus, tyttöparka. Viimeinen havainto hänestä oli autotien varrella yöpuvussa, myskyisenä yönä, siitä juoksi pimeään metsään. Hän oli poikkeuksellisen arka lapsi ja elänyt hyvin suojattua ja rajoitettua elämää. Silti jokin sai hänet pakkaamaan reppunsa ja lähtemään yksin pimeään, myskyiseen yöhön.

Joku aikuinen on hänet saanut tuolla tavalla lähtemään, mutta kuka ja miten?

Ihan kamala tapaus.

Tämä on toinen tapaus, joka on itseä mietityttänyt usein. Jotenkin järkyttävää ajatella pientä lasta yksin keskellä yötä kävelemässä autotien vieressä.

Kyllä, se on järkyttävää ja järkyttävää on miettiä, mitä hänelle on sitten tapahtunut. Joku aikuinenhan tuossa on takana, ei hän olisi ikinä lähtenyt huvikseen keskelle myrskyä yöhön.

Erikoista, että tämä tapaus ei ole saanut enemmän julkisuutta.

Muutama vuosi katoamisen jälkeen Ashan reppu löydettiin toisesta kaupungista noin 40 kilometrin päästä hänen kotoaan rakennustyömaalta. Tuskin 10-vuotias tyttö on mitenkään jalkapelillä päätynyt noin kauas, eli joku on kuljettanut joko tytön tai pelkän repun. Tämä on yhä tapauksen ainoa johtolanka.

Oliko Asha lähtenyt omin päin ja joku pahantahtoinen nähnyt yksinäisen lapsen ja tarttunut tilaisuuteen? Vai oliko joku puhunut tytön lähtemään? Jos näin oli, miksi suunnitelmaan kuului se, että Asha käveli yksin maantienvartta keskellä yötä sateessa kilometritolkulla? Jotta kukaan naapurustossa ei näkisi kaappaajaa arvatenkin. Mutta tällöin oli riskinä, että yksin pimeässä ja sateessa vaeltanut tyttö olisikin luopunut suunnitelmasta ja kääntynyt takaisin. Ja mahdollisesti kertonut vanhemmilleen miksi oli ollut yöllä ulkona. Tai eksynyt. Ja mitä sellaista joku on sanonut, että on saanut hyvistä kotioloista tulevan kymmenvuotiaan lähtemään moiselle vaellukselle?

Todella outo ja ahdistava juttu.

En usko, että olisi lähtenyt omin päin ja tekijä olisi joku yksinäisen lapsen sattumalta nähnyt. Ashaa kuvailtiin tavallista aremmaksi lapseksi, ei olisi ollut mitenkään hänen luonteensa mukaista lähteä jonnekin yksin seikkailemaan. Jopa seikkailunhaluinen lapsi olisi varmasti valinnut retkelleen jonkun toisen hetken kun öiseen myrskyyn lähtemisen. Lapset ovat impulsiivisia, mutta tämä on silti tämän lapsen kohdalla niin epätodennäköiseltä vaikuttava vaihtoehto.

Minusta vaikuttaa siltä, että tämä on jonkun pitkäaikaisen groomaamisen tulos. Kuinkahan hyvin perheen tuttavia on tutkittu?

Hirveän outo ja ahdistava juttu tosiaan.

Lapset saa tekemään vaikka mitä lupauksilla tai uhkauksilla. Jos lähdet juuri tuona maagisena yönä, löydämme suunnattomia rikkauksia, vanhempasi tulevat niin onnellisiksi... Tai jos et lähde, vanhemmillesi tapahtuu jotain todella pahaa ja sinä olet siihen syypää... Sydäntäsärkevä tarina.

Tuota minäkin juuri tarkoitin, että en pidä uskottavana sitä, että olisi itse keksinyt idean lähtemisestä ja sitten törmännyt pahaan aikuiseen, vaan kyllä joku on houkutellut hänet lähtemään.

Se vain on tosi outoa, että kuka, koska ilmeisesti hänen vanhempansa vahtivat häntä todella tarkasti.


Niin. Eikös yleensä tekijä löydy aina läheltä?

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla