Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (243)

Köykänen

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aikuinen nainen etkä ymmärtänyt että jo se kaksimielisiin vitseihin naurulla tai nauruhymiöllä reagoiminen tulkitaan vihreäksi valoksi.

Veikkaan, että ap on ihan mielellään ollut juonessa mukana.

Raiskaajat veikkaavat noin, teki nainen mitä tahansa tai oli tekemättä.

Ja te jotkut vetoatte aina samaan, vaikka tilanne olisi kuinka oma vika.

Miten he***ssä oma vika? Raiskaus, häirintä tai ahdistelu ei ole koskaan uhrin vika. Ei ihme, että tämä asenne ei koskaan lopu, kun ihmiset ajattelevat noin.

  • ylös 10
  • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hankala kun on esimies. Mulla oli vastaava tilanne joskus, mut ei ollut suora esimies, mutta johtaja, kun olin asiantuntijaroolissa. Mä otin sellasen yksi jätkistä -mentaliteetin, siis osittain lähdin noihin läppiin mukaan. Esim. oisin varmaan niihin nahkahousuihin kommentoinut, että "otanko ruoskankin ja laitan sakin kunnolla kuriin?" tms. ja tietenkään yhtään älä flirttaa juuri hänelle takaisin, vaan nimenomaan vedät ihan huumoriksi kaikki tuollaiset.
Tuo johtaja kyllä arvosti mua, ja esim. ylennystilanteessa puhui mun puolesta. Uskon, että juuri tuo, että kestin tuollaista "huumoria" varmaan sellaisen miehen silmissä nosti mun pisteitä. Ja myös se, etten oikeasti lähtenyt mihinkään reittäpitkin juttuun flirteistä huolimatta, eli otin kaikki flirtit asenteella, että se ei voi olla mitään muuta kuin iso vitsi.
Onhan tuo epäasiallista, mutta valitettavan yleistä suomalaisilla (miesvaltaisilla) työpaikoilla. Sulla on sentään väliaikainen tilanne kyseessä.

Itse myös asiantuntijaroolissa, mutta en vahingossakaan ota 'hyvä jätkä' roolia - silloinhan se on 100% varma että jutut menee navan alapuolisiin asioihin ennemmin tai myöhemmin. Harrastan huumoria neutraaleista asioista - ei mitään sukupuolijuttuihinn, seksiin, viinaan, ryyppämiseen tms. liittyvää. Mua kunnioitetaan asiantuntijana ja kukaan ei käy heittelemään mitään levottomia - siltikin työtunnelma on kevyt ja huumori kukkii. Kaikki työryhmäni miehet on naimisissa ja jotenkin tuntuvat helpottuneilta, että olen niin neutraali. Kai tuollaisessa ryhmässä jutut voisi lähteä aika nopeasti laukalle ja siitä olisikin kiusallinen kierre valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ystäväni teki näin, kun esimies kouri:

Pelasi muutaman sekunnin muka kiihkeänä mukana.

Sitten kaulaa ja rintaa hivelevät kädet tarttuivat kravattiin, kiskaisivat sen kunnolla tiukalle ja ilmeettömin kasvoin sanoi silmiin tuijottaen: "Sovitaanko, että et koske minuun enää ikinä?"

Ei koskenut.

Vierailija

Ensiksi: tallenna kaikki viestit. Siitä voi olla jälkeenpäin hyötyä.

Mitä mieltä puolisosi on asiasta?

Vierailija

Juu, vakava asiallinen ilme; hei ei aleta ääliöiksi, töissä ollaan. Jos tuo ei riitä karkotukseksi, sanot suoraan ettei sinua kiinnosta, olet tyytyväinen elämääsi oman rakkaasi rinnalla ja töissä käyttäydytään.  Jos ei usko, teet virallisen valituksen.  Varmistat vaan että joku on kuulemassa aijemmat lauseesi.

Vierailija

Tiukka kuivakka asialinja. Ei mitään nauruhymiöitä.
Nämä koittelee rajoja ja kohta olet kusessa jos et tajua.

Vierailija

Alat kertoa intiimejä paljastuksia omasta seksielämästäsi tyyliin "nus___in miehen kanssa pari tuntia putkeen ja nyt on paikat nilellä, toivottavasti herpes ei uusiudu taas"

Vierailija

Sovi lounaista ja kahvitauoista joidenkin muiden kanssa. Sitten olet aina muiden seurassa.

Älä jää tilanteisiin, joissa esimies "omistaa" tilanteen, vain esimies tuntee muun seurueen tai joudut jotenkin yksin haavoittuvaan asemaan hänen kanssaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onnistuin itse lopettamaan pelkällä pitkällä tyrmistyneellä katseella. Tyrmistykseni johtui siitä, kun tilanne oli liian hyvä ollakseen totta. Myöhemmin on kaduttanut monet kerrat, että ajattelin miehen vain pilailevan kanssani. Olisi pitänyt vain ottaa todesta ja käydä kimppuun.
Mistä tuli mieleeni ap:lle vinkiksi, että jossain leffassa pomon flirttailu loppui siihen, kun alainen otti asenteen "okei, tehdään se nyt ja heti tässä työpöydällä". Pomo ei uskaltanut tehdä mitään oikeasti ja alkoi olla ihmisiksi.

Tarkennan siis kertomastani leffavinkistä, koska siinä voi hyvin olla sikäli perää, että jos kyse on pelkästään valta-aseman käyttämisestä ja häiriköimisestä, ei ole pelkoa, että mies käyttäisi tilaisuutta hyväksi vaan perääntyisi. Samalla nainen osoittaa ettei ole punasteleva pikkutyttö vaan osaa käsitellä hankalia miehiä.
Oman pomon kohdalla kaduttaa jälkikäteen, kun siinä oli vähän muutakin ja mutkikkaampaa mukana.

Kommentoijan oman pomon kohdalla ei kannata kaduttaa. Jos oikeasti joku on kiinnostunut tai hakee pidempää suhdetta, ei kiinnostus lopahda toisen epäröintiin. Todennäköisesti reaktio yllättävään pokausyritykseen on aivan järkevä, jos pistää jarrut päälle. Seuraavana päivänä pokaukseen suostuminen vasta olisi voinut kaduttaa.

Vierailija

Ettei olisi vaan kohtelias ja vosu luulee itsestään liikoja, sääliksi käy,kun ei erota vonkaamista ja normaalia kohteliasta käytöstä.

Vierailija

Teit virheen, kun lähdit tohon leikkiin mukaan. Esimies saattaa olla ihastunut ja hän on kömpelösti, mutta asiallisesti sinua astettain lähestynyt. Sanot suoraan, että koet ton hieman häiritsevänä ja pyydät lopettamaan.

Jos uskoo, että nainen on oikeustoimikelvoton ääliö, niin tuokin on jotain häirintää. Tosi asiassa tässä tapauksessa ap on itse antanut miehelle signaaleja, että ei pidä noita juttuja pahana ja itsekkin oikein yllyttänyt miestä jatkamaan osallistumalla tuohon.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sen tyypin ajaksi vaatteet, joista ei varmasti tule kehuja. Lököpöksyt ja taiteellinen poncho vaikka.

Voi olla hankalaa, jos työ on sellainen, jossa vaaditaan tietynlaista pukeutumista, esim. business-pukeutuminen.

Vierailija

Vai niin, nyt onkin 2 eri ketjua, toisessa alainen valittaa flirttailevasta esimiehestä, toisessa esimies flirttailevasta alaisesta
HAISTAKAA P. Juttu on täysin keksitty!!!!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ymmärrän aloittajaa. Ei vaan jaksa käydä barrikadeille joka ikisestä hikisestä äijästä ja asiattomasta kommentista. Silloin on helpompi naurahtaa ja sivaltaa vähän ”huumorilla” takaisin, että saa taas seuraavaan palaveriin asti työrauhaa ja ne asiattomat miehet ymmärtää, ettei ole alentumassa.

Se eka *tirsk tai hymiö on tietenkin vähän epäuskoisena laitettu, kun ajattelee että toisella vaan on vähän nolo huumori, mutta you know boomerit. Ne jutut tietty raskautuu vähitellen, jolloin se kylmettyminen, jota täälläkin jo ehdotettiin on ihan hyvä vaihtoehto.

Tää on vähän hankalaa, kun oma huumorintajukin on toisinaan kaksmielinen ja on vaikea tietää, milloin joku juttu on tarkoitettu oikeasti vitsiksi ja milloin se on asiatonta tai flirttiä. Noin henkilökohtaisesti välttelen kaksimielisten juttujen viljelyä työpaikalla muiden, kuin niiden kollegojen kanssa, jotka on kavereita myös vapaa-ajalla, mutta helposti alkaa naurattaa joku sellainen juttu, joka on mielestäni hauska. Lisäksi, kun olen vielä sosiaalisesti kömpelö, en edes tunnista flirttiä vaikka se tavattaisiin mulle ääneen.

Vierailija

Kyllä se näin tuntuu olevan... Minä ja melkein kaikki kollegat ovat saaneet vainoojia.

Toisaalta opetetaan, että pitää olla aina vain parempi ja miellyttävämpi asiakaspalvelija, hymyilkää ja sanokaa kiitos ja ole hyvä ja olkaa kohteliaita ja avuliaita ja kilttejä ja vaikka mitä, että kukaan ei vain vedä hernettä nenään ja valita jostain.  MUTTA!

Asiakkaisiin kuuluu aina niitä, jotka tulkitsevat ammatin puolesta annetun kiitoksen ja tervehdyksen henkilökohtaiseksi viestiksi. Kun ollaan kirjastossa, missä saa istua ja tappaa aikaa kunnes laitos menee kiinni, ollaan kaikki saatu näitä (yleensä) yli-ikäisiä, joutilaita, sitkeitä miehiä kyttäämään, milloin ollaan työvuorossa, milloin lähdetään kotiin jne. Minua on vainottu kuukausia öisillä puhelinsoitoilla - tämä ei edes ollut vanhuudenheikko pappa vaan viriili kahdeksan lapsen isä ja tuomittu väkivaltarikollinen, jonka vaimo oli lähtenyt silmät mustina ja uutta naista piti äkkiä saada. En ollut takuulla rohkaissut mitenkään, en edes tuntenut häntä, ja kun hän alkoi ruikuttaa ulos kanssaan, torjuin selvästi ja jopa uhkasin poliisilla, kun hän palasi työpaikalle kiusaamaan. Ei ole muuten kivaa olla yksin töissä sellaisissa tilanteissa. Lopulta vaihdoin työpaikan vähän huonompaan, koska se oli parin maakunnan päässä, ja lähdin, en tämän vaan toisen miehen takia, joka alkoi kytätä, milloin olen työvuorossa. 

Ai että naisena on kivaa! Ole ystävällinen, hymyile, älä pahoita kenenkään mieltä eikä varsinkaan tuntemattomien, arvaamattomien miesten, koska jos he suuttuvat, voi käydä huonosti. Mutta älä nyt herran tähden hymyile, ole ystävällinen, naura vitsille edes kohteliaisuudesta, koska mies voi olettaa, että olet avoin flirtille ja seksille!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olet vain asiallinen, ei mitään sen kummempia. Jos sieltä tulee asiatonta tekstiä, niin sanot, että tämä asia ei taida kuulua työtehtäviin ja menet tekemään töitäsi asiaan enää palaamatta.
Käyttäydyt siis aikuisen naisen tavoin, et enää kuin typerä vosu.

Mitä helvettiä? Mikä tässä tilanteessa tekee AP'sta typerän vosun? 

Tilanteeseen mukaan meneminen ja kaiken hyväksyminen hihitellen. Ap ei selvästi arvosta itseään ja se näkyy myös muille. Minä en ainakaan olisi katsonut ja kuunnellut tavuakaan mitään kuzipäisiä kommentteja.

Kaikki eivät ole kuin sinä ja vaivaantuneisuuttaan sekä mukavuuttaan voi vastata hymiöllä. Se ei tee kenestäkään vosua ja aika säälittävää haukkua tässä ahdistelun uhria. Et sä silti pomona perseile tolla tavalla sun alaiselle vaiks se sulle vastaiskin.

Jos olet lähtenyt jo flirttiin mukaan, niin et ole enää mikään uhri, vaan aktiivinen toimija. Tämä on asia mikä naisten on vaikea ymmärtää. Jos leikkiin lähdet leikin kestät. Nykyään vaan naisten pitää voida muuttaa mieltä koska vaan ja unohtaa oma osallisuus asiohin ja siihen miksi asioita tapahtuu.

Kyllä, nainen saa muuttaa mieltään ja muuttaa mieltään.

Jos mies vie naisen toisille treffeille ja muuttaa sitten mieltään eikä haluakaan jatkaa, niin mies on muuttanut mieltään eikä halua tavata enää ja saa muuttaa mieltään ja lopettaa naisen tapailun.

Joten miksi naisen pitäisi ollakaan mikään lelu tai tahdoton nukke?!!!

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla