Sivut

Kommentit (628)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Rumat ne vaatteilla koreilee-kulttuuri. Tälläkin palstalla on ollut kymmenien sivujen mittaisia ketjuja siitä, miten paheksuttavaa on pukea varsinkin lapset nätisti ja/tai kalliisti. Oikeastaan mitä vaan tyylikästä pukeutumista ennemmin paheksutaan kuin ihaillaan. Suomen ilmasto toki asettaa haasteensa pukeutumiselle täällä, mutta en ymmärrä sitä muiden paheksumista, jos joku päättää uhmata ilmastoa.

Tämä ja aina saa katseita jos vähän erottuu porukasta ja on oma tyyli. Kun on suomalaiset kyseessä, niin uskon että osa katsoo arvostelevastikin. Mutta siinäs katsoo :D

Tämä. Onko täällä niin ahtaat normit sille, mikä on hyväksyttyä ja sopivaa? Olet niin helposti liian sitä tai tätä tai sitten liian vähän jotain. Olet liian kovaääninen ja viet hapen sekä tilan muilta tai liian hiljainen "hissukka" ja katoat tapettiin, noin kärjistetysti. Kaikki eivät pidä pelkästä beigestä tai halua keskustella pelkästään karun faktakeskeisesti. Persoonallisia osakulttuureitahan tietysti on mutta noin keskiverrosti. Joku avartuminen tekisi hyvää.
Parisuhdevalinnoista puhumattakaan, huh huh.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Suomalaista verojen maksu innokkuutta ihmettelen kummasti. Vaikka tiedetään, että rahaa syydetään maailmalle poskettomasti, niin me mielelään ilman mitään kapinoita ollemme myötätuntoisia veronmaksajia.

 • ylös 11
 • alas 6
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hiljentymisen kulttuuri ja se, että tunteista ja ongelmista ei puhuta vaan kaikki paha olo patoutuu. Tyhmempikin tajuaa miten haitallinen tapa tämä on, mutta siitä huolimatta suomalaiset harrastaa sitä sukupolvesta toiseen.

Toisaalta, kun tulppa on kerran avattu, on luulo, että kaikilla on velvollisuus kuunnella niitä vaivoja, traumoja ja muita perusteellisia selvityksiä ties ja mistä.

Itseä ihmetyttää vahvasti se, että jo ihan nuorena opitaan elämään tuilla, niillä kun pärjää paremmin kuin duunissa.

 • ylös 11
 • alas 5
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sitä tapaa naisilla, että kun alkaa parisuhde, niin alkaa myös järjetön lihominen. Kuljetaan pieruverkkareissa joka paikkaan tukka harottaen. Sitten kun ukko potkaisee pihalle, niin hankitaan KOSTOKROPPA! Kenelle se on muka kosto? Kai se entinen ukko nyt tietää jo mikä kusetus koko laihduttaminen on. Sitten JOS ne läskit saadaan pois niin ostetaan elämänsä ensimmäinen mekko, KOSTOMEKKO. Ei hyvää päivää.

Mulla kävi näin. Mies jätti. Surin niin paljon, laihduin. Ei ollut varaa ostaa herkkuja, laihduin lisää. Aloin jarrastamaan säännöllistä liikuntaa, kiinteydyin.

Ex mies vuosia sitten, yli 5 v sitten, puolihuolimattomasti sanoi minusta löytyy tällainenkin puoli.

Ennen koti oli täynnä pientä rojua. Nyt koti on löhes minimalistinen, alle 1000 tavaraa.

 • ylös 16
 • alas 2
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
aikuisten maidonjuonti. Maito on imeväisille !

Maito on hyvää

Ei suomalaiset juo maitoa, vaan sitä rasvatonta litkua. Eivät tiedä, miltä maito maistuu.

 • ylös 11
 • alas 7
Vierailija

Perheen merkitys. Tai se, ettei se merkitse. Tasa-arvon korostus kummallisella tavalla. Naiset kustantavat säästöistään hoitovapaitaan. Myöhemmin raatavat täysiä työpäiviä vaikka joutuvat pitämään lapsista ja kodista enemmän huolta kuin mies. Jotenkin lapset on naiisten juttu. En yhtään ihmettele, että Suomessa erotaan paljon ja usein naisen aloitteesta.

 • ylös 31
 • alas 4
Jaana_59

Olen aina ihmetellyt porilaisten tapaa harrastaa avoimesti seksiä sukulalaisten kanssa.

Porissa on hyvin yleisiä avioliitot serkkujen välillä. Jopa sisarukset harrastavat siellä seksiä keskenään.

Vanha porilainen sanonta kuuluu: sisko paras seksikumppanisi.

 • ylös 3
 • alas 20
Vierailija

Yletöntä halua olla koko maailman sosiaalihuolto, ja usko siihen että kehitysmaat autetaan lähettämällä rahaa vuosikymmenestä toisen vaatimatta mitään konkreettista teko autettavalta. Ha kaikki tänä tehdään jopa sitten vaikka velalla.
Todella ärsyttävä suomalainen tapa

 • ylös 17
 • alas 7
Vierailija

Lyödyn lyömistä. Ihmisten yksin jättämistä juuri silloin, kun he tarvitsisivat eniten apua, ja sitten vielä syyllistämistä ja vittuilua päälle. "Mitäs läksit, kikkelis kokkelis" -asenne silloin, kun ihmiset valitsevat väärin, epäonnistuvat tai ovat epätoivoisia. 

Tästä johtuvat Suomen suuret itsemurhaluvut. Ketään ei auteta. Ei saa epäonnistua eikä olla heikko. Jos olet heikko, sitä ei saa näyttää kenellekään. Jos epäonnistut ja suret sitä, ihmiset tulevat vain ilkkumaan ja myhäilemään, että pitikö kurkottaa kuuseen. 

 • ylös 38
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Yletöntä halua olla koko maailman sosiaalihuolto, ja usko siihen että kehitysmaat autetaan lähettämällä rahaa vuosikymmenestä toisen vaatimatta mitään konkreettista teko autettavalta. Ha kaikki tänä tehdään jopa sitten vaikka velalla.
Todella ärsyttävä suomalainen tapa

Suomalainen? Et sitten ole asunut esim. Keski-Euroopassa?

 • ylös 10
 • alas 1
Vierailija

Kaupunkilaiskeskeisyys. Suomessa maaseutu on paha junttila josta on päästävä eroon tai ainakin tehtävä asuminen siellä kalliiksi ja hankalaksi.

 • ylös 14
 • alas 5
Vierailija

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Englannissa termi "työväenluokka" on täysin normaalia, neutraalia puhekieltä poliittisessa keskustelussa republikaaneilla ja toryilla. Termillä kuvataan tietyn ihmisryhmän olemassaoloa.

Suomessa vedetään herne nenään heti jos puhuu työväenluokasta, ja ja puhujaa pidetään vasemmistolaisena. Se on maailman mittakaavassa harvinainen, erikoinen tapa.

Jenkeissä tai Euroopassa kukaan ei pidä sinua kommunistina jos käytät termiä "working class".

Suomi on poliittisen puheen tasolla oikeistolaisempi kuin Yhdysvallat tai moni muu maa, vaikka muuten ajattelu on hyvinkin vasemmistolaista.

 • ylös 26
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Käsite “kostolasu” kertoo jo kaiken. Eli kiusaamustarkoituksessa tehty lastensuojeluilmoitus. Yhdistyy ajatusmaailmaan, jossa käräytellään viranomaisille milloin mistäkin.

Usein kun se ei ole edes kosto, vaan monen suomalaisen mielestä ilmiantaminen viranomaisille pikkuasioissa on täysin neutraalia ja normaalia toimintaa, jolla vielä kehutaan isoon ääneen ja johon kehotetaan.

Ihmettelen myös tätä "oikealta ei saa ohittaa"-ajattelua liikenteessä moottoriteillä ja vastaavilla.

Katsokaa huviksenne miten vaikka jossain Hollannissa ajetaan monikaistaisilla teillä. Hitaammasta ajetaan oikealta ohi ihan kasuaalisti koko ajan.

 • ylös 10
 • alas 2
Vierailija

Kaikkea salailua, peittelyä, valehtelua ja epärehellisyyttä.
Se on jotenkin nyt ihan räjähtänyt silmille. Ihan arkielämässäkin. Ei pelkästään valtaapitävät.

Esim. Huoltoyhtiössä ei kirjattu sanaakaan ylös ongelmista, joista valitettiin useasti ja pitkään.

Vierailija

Näpäyttäminen. Verbinä jo omituinen, ja yleensä tämä näpäytys esiintyy vain näpäyttäjän mielikuvituksessa. Suuresta näpäytyksestä kerrotaan somessa tai jossain anonyymisti ja uhkutaan voitonriemua. Näpäytetty sen kun tallustaa elämäänsä eteenpäin ja ihmettele vaan miksi Pirkko-Reijolla oli niin paha päivä viime viikolla. Varmaan väsynyt.

Helposti mennään myös ääripäihin mikäli esim. ostoksessa on valittamista. Joko muristaa kotona ja kylillä ja somessa, mutta ei viitsitä kauppaan mennä sanomaan, että "tässä paidassa oli reikä". Tai sitten mennän kauppaan ja vedetään sellaiset Karenit, että kuuluu naapurikylään asti. Yleensä raivoaminen kohdistetaan myös viattomaan aspa-parkaan.

Kaikki aspassa joskus työskennelleet tietävät myös, että mikä tahansa aspa toimii tavallisten suomalaisten terapiana. Kun kuppi menee nurin, soitetaan aspaan ja annetaan raikaa niin, että pitää lopussa pyytää anteeksi. Sitten on taas vähän kevyempi olla.

 • ylös 24
 • alas 1
Vierailija

Jokaikiseen keskuteluun pitää väkisin ja mukahauskasti vetää hallitus tai persut mukaan, vaikka politiikalla ei olisi asian kanssa mitään tekemistä.

 • ylös 19
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruokarauha, tälle ei taida olla muissa kielissä kuin ruotsinkielinen vastine, josko sekin kotimaista perää.

Muualla ruokailu on sosiaalinen tilaisuus ja nautinto, täällä taas yllättäen vain mahdollisuus ankeilla oikein porukalla.


Joo näyttääkin tosi nautinnoliselta telkkarissakin kun jengi syödä mussuttaa niin treffeillä kuin työasioita puidessaan, ei niin mitenkään käytännöllistä, vaan ihan vaan kiusallista :D kättä sitten suun eteen puhuessa ja syödessä samaan aikaan, tai älyttömän pitkiä hiljaisuuksia kun yrität paniikissa saada nieltyä ruokasi että voit vastata kysymykseen. Kyllä suomalaiset on tässä vaan fiksuja ja käytännöllisiä, naposteltavaa korkeintaan oheen silloin kun keskustellaan.

Kokemusta on ulkomaalaisista työkavereista, jotka puhuvat ruoka suussa ja mässyttävät ruokaa suu auki. Ihan pahaa tekee tuo ruuan mässytys. Ainakin ennen on suomalaisille opetettu kotona ja koulussa, että ei saa puhua ruoka suussa eikä saa mässyttää.

 • ylös 16
 • alas 2
Wihtorin Welipoika

Suomalaisten tapaa juoda päivittäin pannutolkulla halpaa ja kitkerää ugrilientä ja kuvitella sitä hyväksi kahviksi ei kieltämättä voi kuin ihmetellä.

 • ylös 13
 • alas 3

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla