Sivut

Kommentit (5153)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Woke on rotuerottelua, intersektionaalinen "feminismi" on naisvihaa.
Tässä nämä yhteen nivoutuneet aatteet pähkinänkuoressa.

Intersektionaalinen "feministi" voimaantuu myydessään itseään, twerkatessaan, stripatessaan, käyttäessään korkokenkiä, korsetteja ja sukkanauhaliivejä. Oikeat feministit taistelivat vuosikymmeniä että naiset saisivat pukeutua kunnolla ja käyttää housuja, vasta 70-luvulla se oli sallittua, eikä silloinkaan luultavasti kaikkialla. Voi myös miettiä miten esim poliisinaiset joutuivat tuolloin esim Englannissa pukeutumaan, naurettavaa ilveilyä päin naisten naamaa.
Intersekot ovat juin j.utalaisia, jotka haluaisivat nykyaikana pukea hihaansa keltaisen tähden ja hypätä polttouuniin.


Tämä.

Surullista että kuvittelevat sovinismin voimauttavana. Aivan pihalla nämä nuoret.
Se ei ole "vapautta" että nainen vatkaa percettä, sitähän naiset on laitettu tekemään sata vuotta maailmalla, olisiko aika saavuttaa jotain parempaa.

Ne tekeekin sitä nyt OMASTA halusta.


Sehän siinä sairasta onkin, naiset tekevät itse sovinistien työn, eivätkä edes itse tajua tätä. Eilen syntyneet hetkuttajat kuvittelevat että se on jotain uutta ja vapauttavaa, että nainen alennetaan seksiapinaksi.

Jos juutalainen pukeutuisi omasta halustaan keltaiseen tähteen, aliravitsisi ja kaasuttaisi itsensä hengiltä, se olisi yhtä älykästä ja "voimaannuttavaa".

Surullista. Vanhanliiton feministit kääntyvät haudoissaan.

Vanhan liiton feministeilla oli ihan eri agenda. He halusivat sallia naisille miehen roolit. Nykyfeministit taas ajavat sitä, että nainen voi olla hyvällä omallatunnolla myös vain naisen roolissa.

Olet sairas. Toivottavasti joskus aikuistut ja ajattelukykysi kasvaa tuon intersektionaalisen kusetuksen yli, jossa naisia pannaan halvalla 6-0.

En tiedä ajattelumallini nimeä, mutta erottelen ihmiset myös miehiin ja naisiin (ja muihin). Samalla tavalla tiedän mahdottomaksi ja typeräksikin kuvitella, että ihonväriä ei ole olemassa. Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä ja erilaisia, jopa miehet ja naiset. Yhdenkoonajattelu, jossa teorisoidaan, että sukupuolet ovat samanlaisia ja ihonvärit merkityksettömiä (ja varmaan myös ÄO, vammat, varallisuus jne) on mennyttä elämää. Nykyään hyväksytään erilaisuus. Get with the program.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ne sanat vaan teot. kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:

Tässä pätkässä Renaz osoittaa vanhanaikaisuutensa ja patriarkaattisen taustansa ottaessaan esimerkkinä esille ehkäisyn ja kieltää miehiltä puhumisen aiheesta. Minä kun olin luullut olevan edistyksellistä, että voin keskustella miesten kanssa vaikkapa ehkäisypillereistä ja että miehetkin saavat osallistua esim. niiden tutkimiseen ja kehittämiseen. 

Niin minäkin olen luullut, mutta en saa ilmeisesti vaimon kanssa keskustella asiasta. No Renats varmaan antaa jokaiselle parisuhdemarkkinoilta syrjäytyneelle miehelle piparia, koska miehet kärsivät tästä ja häneltä ei tarvitse kysyä asiasta. Voin olla keskustelematta ehkäisyasioista, jos hän seisoo ideologiansa takana.

"Kaikilla tulee olla vähän epämukavaa..." Tämä on hyvä esimerkki tästä ajattelemattomuudesta mitä woken opit sisältävät. Olisi todella mielenkiintoista tietää mitä Renaz vastaisi tähän.

Voisiko joku woke edes vastata? Asia kiinnostaa minua kovasti. Voin keskustella asiasta lainaten vain Renazin kommentteja, silloin olemme samalla aaltopituudella. Parisuhdemarkkinoilla syrjitty valkoinen mies voi käsittääkseni coolauttaa kieltäytyvän naisen ja se on rakkautta, koska antaa naiselle mahdollisuuden muuttua? Olen vähän hämilläni tästä, mutta toivon että woket vastaavat, sillä en tahtoisi coolauttaa koko wokea, uskom teihin rakkaudella ja sensitivisyydellä.

En ole mikään päivystävä woke, mutta kai se syrjintä pitäisi ensin näyttää toteen, kuten ylempänä joku totesi. Eli perustele, miksi valkoista miestä syrjitään parisuhdemarkkinoilla? Onko se oikeasti syrjintää, vai voisiko siihen omalla toiminnallaan jotenkin vaikuttaa? Ehkä syrjintä on jopa aivan kuviteltua.


Et voi nähdä sitä koska olet etuoikeutettu. Nyt pitäisi ymmärtää että kaikilla pitää olla vähän epämukavaa tässä hetkessä, että tulevaisuudessa olisi kaikilla mukavaa.

Odottelen vieläkin perusteita valkoisen miehen deittisyrjintäväitteille? Jos he eivät saa kokea olevansa syrjityssä asemassa ilman todistusaineistoa, ei ole maahanmuuttajillakaan oikeutta valittaa syrjinnästä ilman kovaa näyttöä. Yksilöllisillä ominaisuuksillakin kun on väliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onkohan tämä Renaz kuvitellut viimeiset 28 vuotta asuvansa Yhdysvalloissa vai onko amerikkalainen rap-musiikki vienyt hänet johonkin amerikkalaiseen kuplaan, jota vastaan hän nyt Suomessa taistelee? Onko häneltä mennyt ohi, että täällä Suomessa esim. kaikilla muualta tulleillakin on oikeus ilmaiseen (eli verovaroin kustannettuun) ja kohtalaisen hyvälaatuiseen koulutukseen ja terveydenhuoltoon? Nämä asiat ovat tärkeitä yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon kannalta ja iso osa amerikkalaisten ongelmista tasa-arvon ja rasisimin saralla johtuvat nimenomaan siitä, ettei siellä kaikilla ole tasapuolisia mahdollisuuksia tehdä elämässään sitä mitä haluavat. Eriarvoistuminen on todellinen ongelma varsinkin silloin, jos huono-osaisuutta lankeaa eniten jollekin tietylle ihmisryhmälle. Näin ei meillä Suomessa kuitenkaan ole. 

Tämän amerikkalaisen taistelun tuominen tänne Suomeen on siis täysin järjetöntä. 

Eli Suomessa ei siis ole syrjintää tai eriarvoistamista? Juuri tuollaisten kirjoitusten takia asiaa pitää tuoda esiin. Tuollaista lukiessa tulee epätoivoinen olo. Itse valkoisena naisena miesvaltaisella työpaikka olen koko työhistorianni tapellut oikeuksistani. Alkaen niin yksinkertaisista asioista, että kuka keittää kahvit, kun sihteeri on pois töistä. Oletus on että nainen keittää, vaikka töiden keskeyttäminen sen takia on hankala asia. Tässä yksi eläbbä esimerkki, jonka kaikki tajuaa. Sitten mennään hienovraaisempiin ja monimutkaisempiin, niin kokemattomalla menee yli hilseen.

Ja jos työpaikan miehiltä kysytään, ei ole mitään ongelmaa. Jos kerran kaikkien pitää keittää kahvia, miksi se Mirkku valittaa, kyllähän hänen pitää silloin keittää kahvia! Eivät vaan huomaa, että itselle se vuoro ei tule ikinä.

Ei minulla ainakaan ole ollut mitään ongelmaa kahvinkeittojen tai muun kanssa. Olen ainut (valkoinen) nainen työpaikallani ja minua kohdellaan hyvin. Joskus joku miehenalku on letkauttanut jotain mutta nopeasti kollegat laittaneet kuriin. Se on vähän niinkin miten itse käyttäytyy, vaatiiko tasa-arvoa joka käänteessä vai hoitaako työnsä ja on asiallinen muita kohtaan. -Tietenkin työpaikkakin vaikuttaa. Jos ei ole kovin sivistynyttä niin voi olla vaikeata mutta ei kahvinkeittäjän sijaistamiset ole mielestäni hermojen menettämisen aihe. Työsuojelu ja työterveyshuolto voi auttaa asiassa jos liian röyhkeäksi menee.

Tosi hedelmällinen keskustelu, kun joku rinnastaa kahvinkeiton jatkuvaan rasistiseen paskavyöryyn. Tämä "keskustelu" kirkastaa todellakin ihmisten erilaisen kokemusmaailman ja keskustelun yleisen turhauttavuuden.

Jos työpaikalla on "jatkuvaa rasistista paskavyöryä" oikea osoite on TYÖSUOJELU. Laki velvoittaa työnantajaa hoitamaan sekä työsuojelun että työterveyshuollon, täällä Suomessa. Amerikan kärsijöille emme käsittääkseni kauhesti mitään pystytä - ainakaan haukkumalla suomalaista systeemiä joka on varsin hyvin hoidossa.

Et ole varmaan ollut Suomessa töissä? Edellisessä työpaikassani, josta lähdin kylläkin kävelemään, kiusattiin kahta työkaveria melkein koko työyhteisön voimin. Itse en tietenkään osallistunut ja yritin olla heille erityisen huomaavainen ja mennä seuraan, kun jäivät yksin muiden pitäessä etäisyyttä. Toinen oli vanha, toinen vähän kovaääninen. Kumpikin hyviä työntekijöitä. Silti nämä muut työkaverit haukkuivat heitä päivittäin selän takana, naureskelivat ilkeästi kaikille heidän jutuilleen, imitoivat selän takana, nimittelivät jne. Ja kyseessä oli HYVÄ työpaikka alan normaaleihin työyhteisöihin verrattuna. Töihin oli tulijoita, eikä suurinta osaa ihmisistä häirinnyt tämä kiusaaminen mitenkään. Itse huomasin heti, kun olin aiemmin ollut itse samassa tilanteessa enkä saa mitään muiden loukkaamisesta. Työsuojelulla oli kyseisessä paikassa todella paljon muutakin tekemistä kuin yrittää lopettaa kiusaaminen.

Oikeastaan todella hienoa, että esim. hoitoalan töihin on tullut viime vuosina paljon ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä. Toivottavasti osaavat ottaa yhteyttä työsuojeluun ennen kuin rasistieukoilla menee silmät kieroon silmien pyörittelystä ja niskat jumiin pään puistelemisesta.

Minä olen ihan kotimaisessa työpaikassa jossa muut miehiä, ei ongelmia. Arvatenkin yllä esitetty työpaikka on terveyskeskus tai sairaala, hoitoala kuitenkin, ja enemmistö naisia. Joka tapauksessa liikaa väkeä töissä kun joudetaan kiusaamaan. Ongelma ratkaistaan pistämällä porukkaa pihalle, loppuu riidat. Nähty on ja hyväksi koettu.

Onkohan työpaikkakiusaamiset, selän takana haukkumiset ja wouhkaaminen naisille ominaista?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esiesiesivanhempien orjuuteen vetoaminen on yhtä kyseenalaista kuin se, että joku parikymppinen suomalaiskolperi hiihtelee kylillä kuin olisi Talvisodan veteraani.

Tai juutalaisten keskitysleirin kauhut kokeneiden jälkipolvet uhriutuisivat jatkuvasti valittaen huono-osaisuuttaan vetoamalla siihen, miten isovanhempansa kärsivät.

Ei se ole ollenkaan kaukaa haettua, että orjuustaustalla olisi edelleen vaikutusta nykypäivänä. Nämä traumataustat on sukupolven ylisiä ketjuja. Juutalaisilla tietysti oma, tuoreempi valtava traumansa, jota käsitteleekin Israel tällä hetkellä suvereenisti asevarustelun keinoin.

Minä olen evakkojen jälkeläinen ja koti menetettiin Karjalassa ja pitkin Suomea piti kiertää ennen kuin asettuivat tänne. Alkoholismia ja mielenterveysongelmia on tämän seurauksena kolmanteen polveen asti.
En ole silti muistanut uhriutua tästä, eikä muutkaan karjalaiset, sillä fiksu ainuinen ihminen ymmärtää, että KAIKILLA on omat ristinsä ja menneisyytensä, jokaisella perheellä ja yksilöllä. Helppoa elämää ei olekaan. Tai voi olla, mutta jossain vaiheessa yleensä jokainen yksilö kohtaa vaikeuksia, ellei niitä ole perinyt sukupolvien takaa.

En ymmärrä tätä että nyt pitäisi jotenkin kilpailla, kuka on kärsinyt eniten. Ja kaikkein huvittavinta on, että asiasta jauhaa joku "ruskea tyttö", joka on varmasti elänyt hyvin suojattua kermaperse-elämää. Ei ne iranilaiset joita täällä on, ole köyhistä eikä kipeistä perheistä, vaan jotain persian eliittiä. Tämä Renazi on päössyt Ylellekin töihin ainoastaan iranilaisuutensa, ei taitojensa takia. Siellä se nyt levittää rotujaottelun, suomivihan ja sovinismin ilosanomaa muiden "people of colorejen" kanssa. Suomalainen yhtä tyhmä nuori nainen ei olisi tuota työtä saanut, miksihän. Ja kehtaa vielä solkottaa miten valkoiset käyttävät valkoisuuttaan hyväksi (outo ajatus valkoisessa maassa) , itse ratsastaa "ruskeilla" geeneillään.

 • ylös 23
 • alas 0
Vierailija

Vaiennettiinko Renaz ennen Ylen suurta kulttuurigaalaa tänään? Jos vaikka jonkun arvovieraan juhlakampaus sattuisi muistuttamaan turbaania? Hyvä ajoitus joka tapauksessa

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Woke on rotuerottelua, intersektionaalinen "feminismi" on naisvihaa.
Tässä nämä yhteen nivoutuneet aatteet pähkinänkuoressa.

Intersektionaalinen "feministi" voimaantuu myydessään itseään, twerkatessaan, stripatessaan, käyttäessään korkokenkiä, korsetteja ja sukkanauhaliivejä. Oikeat feministit taistelivat vuosikymmeniä että naiset saisivat pukeutua kunnolla ja käyttää housuja, vasta 70-luvulla se oli sallittua, eikä silloinkaan luultavasti kaikkialla. Voi myös miettiä miten esim poliisinaiset joutuivat tuolloin esim Englannissa pukeutumaan, naurettavaa ilveilyä päin naisten naamaa.
Intersekot ovat juin j.utalaisia, jotka haluaisivat nykyaikana pukea hihaansa keltaisen tähden ja hypätä polttouuniin.


Tämä.

Surullista että kuvittelevat sovinismin voimauttavana. Aivan pihalla nämä nuoret.
Se ei ole "vapautta" että nainen vatkaa percettä, sitähän naiset on laitettu tekemään sata vuotta maailmalla, olisiko aika saavuttaa jotain parempaa.

Ne tekeekin sitä nyt OMASTA halusta.


Sehän siinä sairasta onkin, naiset tekevät itse sovinistien työn, eivätkä edes itse tajua tätä. Eilen syntyneet hetkuttajat kuvittelevat että se on jotain uutta ja vapauttavaa, että nainen alennetaan seksiapinaksi.

Jos juutalainen pukeutuisi omasta halustaan keltaiseen tähteen, aliravitsisi ja kaasuttaisi itsensä hengiltä, se olisi yhtä älykästä ja "voimaannuttavaa".

Surullista. Vanhanliiton feministit kääntyvät haudoissaan.

Vanhan liiton feministeilla oli ihan eri agenda. He halusivat sallia naisille miehen roolit. Nykyfeministit taas ajavat sitä, että nainen voi olla hyvällä omallatunnolla myös vain naisen roolissa.


Väärin. Vanhan liiton feministillä ei ollut sukupuo.een sidottuja rooleja vaan jokaisen tulisi saada elä juuri niin kuin haluaa, oli se rooli sitten mikä tahansa.

Paitsi, että juuri kauheasti paheksuit perseenheiluttajia. En itsekään kuulu heihin, mutta voin uskoa, että joku haluaa hakea hyväksyntää juuri persettä heiluttamalla. Se on kuitenkin maailman vanhimpia viihdemuotoja.


Paitsi että en ole kirjoittanut sanaakaan mistään perseen heiluttajista??!??

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan oikeasti. Renazin ig hän on jo tarinassaan julkaisut miten tärkeää palautetta saa. Ja hän kertoi siinä miten uskalsi sanoa vastaan valkoihoiselle ihmisille ja tunsi olonsa turvattomaksi.

Niin ja tässä kohtaa on paikallaan perustaavaa laatua oleva itsetutkiskelu sen asian suhteen, että onko ihmisellä itsellään asenneongelma, jos hän keskustelee valkoihoisen ihmisen kanssa. Olisiko Renaz tuntenut olonsa turvalliseksi, jos sama keskustelu olisi käyty tummempi ihoisen älykön kanssa? Jos olisi, niin miksi? Siis jos ihminen tuntee olonsa turvattomaksi toisen kanssa johtuen tämän ihonväristä, niin eikö tämä ongelma ole nyt ihan siellä puhelimen omassa päässä.

Toisaalta jos tuntemattoman ihmisen kanssa rupeaa muutaman kymmenen minuutin tutustumisen jälkeen laukomaan kommenttia toisen ihmisen etuoikeutetusta asemasta, niin ihmisellä itsellään on todella huono itsetunto. Tai sitten vain puuttuu kyky empatiaan ja samaistumiseen toisen asemaan. Siis voiko tämän raziztizempaa kommenttia edes lausua päin toisen naamaa?

 • ylös 18
 • alas 0
Vierailija

Ohari: kirjoitin viestin edelliselle, mutta ei mennyt läpi.  Voikohan tuo johtua siitä, että on liian monta aiempaa lainausta? Itse viestissä ei ollut mitään törkeää, päinvastoin pahoittelut eri kirjoittajaksi olettamisesta.

Vierailija

Onko tämä intersektionaalinen feminismi ja woke-uskonto se sama lahko, jonka mukaan on toksista sanoa "en ole kuin muut tytöt"?

Vierailija

Olen aina ajatellut, että ihminen on lähtökohtaisesti normaali, oli hänellä tumma, vaalea tai minkä värinen iho tahansa.

No en lähde enää tuosta olettamasta.

Nyt lähtökohtani on, että toisen tummempi hipiä tai etnisemmät piirteet tekevät hänestä pikkulapsen tasoisen holhokin, keneltä ei voi olettaa alkeellisimpiakaan keskustelutaitoja, ymmärrystä tai kykyä käsitteelliseen ajatteluun. Tumma ihminen on minulle tätä nykyä lähtökohtaisesti sellainen, että hän ei ole tasaveroinen normaaliälyisen ihmisen kanssa.

Jos tätä tekstiä lukee joku normaaliälyinen tai fiksu tummaihoinen henkilö, niin tiedät varmasti ketä "hyvää" ihmistä saat syyttää tästä kaikesta.

Vinkki: hän on "ruskea" ja tykkää rumasta erittäin huonosta "musiikista".

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Woke on rotuerottelua, intersektionaalinen "feminismi" on naisvihaa.
Tässä nämä yhteen nivoutuneet aatteet pähkinänkuoressa.

Intersektionaalinen "feministi" voimaantuu myydessään itseään, twerkatessaan, stripatessaan, käyttäessään korkokenkiä, korsetteja ja sukkanauhaliivejä. Oikeat feministit taistelivat vuosikymmeniä että naiset saisivat pukeutua kunnolla ja käyttää housuja, vasta 70-luvulla se oli sallittua, eikä silloinkaan luultavasti kaikkialla. Voi myös miettiä miten esim poliisinaiset joutuivat tuolloin esim Englannissa pukeutumaan, naurettavaa ilveilyä päin naisten naamaa.
Intersekot ovat juin j.utalaisia, jotka haluaisivat nykyaikana pukea hihaansa keltaisen tähden ja hypätä polttouuniin.


Tämä.

Surullista että kuvittelevat sovinismin voimauttavana. Aivan pihalla nämä nuoret.
Se ei ole "vapautta" että nainen vatkaa percettä, sitähän naiset on laitettu tekemään sata vuotta maailmalla, olisiko aika saavuttaa jotain parempaa.

Ne tekeekin sitä nyt OMASTA halusta.


Sehän siinä sairasta onkin, naiset tekevät itse sovinistien työn, eivätkä edes itse tajua tätä. Eilen syntyneet hetkuttajat kuvittelevat että se on jotain uutta ja vapauttavaa, että nainen alennetaan seksiapinaksi.

Jos juutalainen pukeutuisi omasta halustaan keltaiseen tähteen, aliravitsisi ja kaasuttaisi itsensä hengiltä, se olisi yhtä älykästä ja "voimaannuttavaa".

Surullista. Vanhanliiton feministit kääntyvät haudoissaan.

Vanhan liiton feministeilla oli ihan eri agenda. He halusivat sallia naisille miehen roolit. Nykyfeministit taas ajavat sitä, että nainen voi olla hyvällä omallatunnolla myös vain naisen roolissa.


Väärin. Vanhan liiton feministillä ei ollut sukupuo.een sidottuja rooleja vaan jokaisen tulisi saada elä juuri niin kuin haluaa, oli se rooli sitten mikä tahansa.

Paitsi, että juuri kauheasti paheksuit perseenheiluttajia. En itsekään kuulu heihin, mutta voin uskoa, että joku haluaa hakea hyväksyntää juuri persettä heiluttamalla. Se on kuitenkin maailman vanhimpia viihdemuotoja.


Ai missäs täällä Suomessa sitä on harrastettu? Kulttuurista omimista. Pikkuletit päässä kontataan persettä heilutellen.

Vierailija

Mikähän hyvä asia seuraavaksi pilataan mielenvikaisten narsistien toimesta?

Varmaan lastenoikeudet..

Varmaan alkaa joku lastenoikeuksien woketus hysteria, jossa pikkulapsille vaaditaan oikeuksia "seksuaalisuuteen" ja "itsemääräämisoikeuteen".

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
K-sana pois sanakirjoista! kirjoitti:
Tähtitieteilijä voi samalla olla myös humanisti, mutta humanisti ei voi olla tähtitieteilijä.

En usko, että kukaan humanisti tietäisi noin vähän tästä asiasta. Itse olen humanisti, joka on edellisen kerran käynyt yliopistolla 15 vuotta sitten, ja kyllä jo silloin oli täysin selvää, että n-sanaa ei ääneen sanota. Silloin opiskelin post colonial - ja queer-kirjallisuuskurssit, ja jos ihmisellä on alkeellisintakaan kosketusta nähin humanismin keskeisiin viime vuosikymmenten ilmiöihin, osaa kyllä ottaa vähemmistöt sen verran huomioon, ettei toistele n-sanaa. Tai sano sitä kertaakaan, kun pakko ei ole.


Eli teillä ei saanut kertoa esimerkkejä historiasta? Kuinka n sanaa käytettiin 1940-l, kun se oli yleiskieltä ja kuinka sitä ei enää saa käyttää kuten edustaja hakkarainen käytti. Olemme selkeästi käyneet eri yliopiston. Aika vaikea tehdä tutkimusta kipeistä vanhoista asioista jos niitä ei saa mainita. Valtaoja lainasi kahta henkilöä, ei kutsunut ketään tai mitään n sanalla. Hän puhui kontekstista.

Näillä post colonial-kursseilla oli tietenkin myös ihmisiä, joita olisi 40-luvulla kuvattu n-sanalla. Oikein mukavia ja hyvätapaisia opiskelijoita, eikä kellekään tullut mieleen sanoa n-sanaa ääneen, eikä ollut tarpeenkaan. Ei se nyt niin keskeinen asia ole ja jos jossain kirjallisuuspätkässä sattui esiintymään, niin hyvin helppoa oli puhua n-sanasta tai "n wordista". Tosin noissa ympyröissä se ei ollut kenellekään mikään ongelma eikä koko sana ollut mitenkään ihmeellinen. Ei ollut kenellekään uhraus jättää varsinainen haukkumanimi sanomatta.

Entäs kun haukkumanimiä on vaikka kuinka  paljon muitakin.

Jääkö vain tuo n-sana ainoaksi sanaksi joka korvataan tuolla vauvakielellä?

Vai otetaanko muidenkin loukkavien sanojen kohdalla tuo lässytysversio käyttöön?

Missä menee raja? Jos vain n-sanaan jää, niin miksi se sana oikeasti on niin paljon pahempi kuin muut sanat?

Kielletään vain reilusti kaikki. 1. a-sana, 2. a-sana, c-sana, d-sana, 1. h-sana, 2. h-sana... Kaikki vähänkään nykymaailmaa seuranneet toki tietävät, mitä nämä tarkoittavat, mutta junteimmille avaan: 1. on a-sberger, 2. on a-utisti, 3. on c-p.

Korostan, ettei näitä sanoja tule käyttää yhtään missään. Sanoja käytetään niin yleisesti loukkaavissa tarkoituksissa, ettei näistä sairauksista kärsivä voi mitenkään olla varma, ettei esim. lääketieteellistä tutkimusta tämän aiheen piirissäkin tehtäisi vain loukkaamistarkoituksessa. Kyseessä on vieläpä synnynnäinen ominaisuus, jolle ihminen itse ei voi mitään.

Mulle ei olis mikään ongelma puhua noin. Mutta olenkin tottunut pyörimään yliopistopiireissä, tyhmemmille voi olla vaikeampaa.

Tyhmät tekevät helpoista asioista vaikeita. Normaaliälyinen ei ole keskustellut sata vuotta vanhoista lasten kirjoista ja niiden vanhentuneista käännöksistä enää vuosikymmeniin. Ja lääketieteellinen tutkimus n-sanan parantamiseksi voisi tosiaan tuntua hiukan loukkaavalta, ihan näin ulkopuolisenkin näkökulmasta. Toki jos se on tyhmän mielestä välttämätöntä, tutkii sitten.

ohis, mutta tuo on ihan tyylipuhdas olkiukko. Lääketieteellistä tutkimusta tehdään myös muista syistä kuin asiasta x paranemiseen. Silti asia x voi olla oleellinen tekijä tutkimuksen kannalta.

Ja siinä on pakko käyttää juuri n-sanaa, ja ihan aukikirjoitettuna. Ei kuule olen itsekin lukenut paljon lääketieteellistä tutkimusta, kyllä siellä käytetään tummaihoisista esim. termejä African American (jos tutkimus USAsta) tai vain black. Ikinä en ole nähnyt n-sanaa lääketieteellisessä tutkimuksessa.


No minäpä löysin nopealla googlauksella esim. duodecim-lehdestä kirjoituksen rasismista vuodelta 2014 ja siinä kyllä on tuo n-sana kirjoitettu ihan alkuperäisessä muodossaan..... 

https://www.duodecimlehti.fi/duo11382

Ei ole lääketieteellinen tutkimus. Sitä paitsi on eri asia kirjoittaa sana esim. vaikka artikkeliin, kuin jankata sitä suullisesti.

Haluaisin kuitenkin sanoa, että omasta mielestäni Valtaoja ei tehnyt mitään kamalaa. Ongelma on hänen antamansa esimerkki. Ebrahimi filmasi kuultuaan sanan, jota moni ei halua kuulla kiinnittääkseen huomiota oikeaan ongelmaan, joka on vähemmän harkintakykyiset rasistit. Valtaoja perusteli pitkään, miksi hän voi tässä asiayhteydessä sanoa haukkumasanan (eikä ollut huonot perusteet), mutta kyseistä sanaa oikeasti ja usein käyttävät ihmiset eivät tajua tuosta mitään muuta kuin sen, että sanaa saa käyttää, kun keksii sille jonkun asiayhteyden.


Miksi lääketietteellisessä tutkimuksessa pois lukien lääketieteen historia, missään yhteydessä edes tarvitsisi käyttää sanaa. Historiantutkimus eri asia. Mitä ihmettä sinä jankutat lääketieteestä.

Eli historiantutkimuksessa sanaa saa käyttää. Kiitos, alkaa järki voittaa.


Kielitiede, kulttuurintutkimus. Sosiologia, sosiaalipsykologia jne. Onhan näitä, missä tutkitaan mm rasismia. Kerro sinä mitä ihmettä lääketieteellisessä tutkimuksessa oikein tutkittaisiin, että tuota sanaa pitäisi käyttää? Vanhassa tutkimuksessa esim lääkkeiden osalta sitä on käytetty kun sana oli yleissanastoa.

Kiitos näistä lisäyksistä.

Kukaan ei ole tässä keskustelussa sanonut, että n-sanaa olisi tarvetta käyttää lääketieteellisestä tutkimuksessa.

Pointti taitaa kuitenkin olla siinä että onko kiellossa järkeä vaikkei just nyt näykään jotain erikoistilannetta jossa sitä voisi käyttää. Ihmiset on liian kärkkäästi kieltämässä kaikenlaista ihan varmuuden vuoksi ja kieltämisen ilosta. Siis muutkin kuin intersektionaaliset joille tuo muiden ohjailu kielloilla ja niiden rikkomisesta seuraavilla rangaistuksilla on politiikan ydintä.

Kyse on siis ammatillisesta sanan käytöstä eikä siitä että reseptipurkin kylkeen voisi mielin määrin printata solvauksia. 

Vierailija

Sanonpahan vaan:

En oikein tajua tätä ettei ihmiset saisi olla eri värisiä ja eri näköisiä. Eikä saa kysyä mistä joku on kotoisin, joka on melko tavallinen kysymys myös kantasuomalaisille. Ketä häiritsee jos kysyy? Typeryksiä tietenkin. Ei normaali ihminen korvaansa lotkauta oikeastaan millekään, sillekään jos joku sanoo nee ke ri. Tai ra sis ti. Ne on vain sanoja, ja jos ei ole kumpaakaan niin ei asia tosiasiassa liikuta mitenkään, vaikka woket riehuisi miten. Tässä maassa on lakeja joita tulee noudattaa, ei päästään sekaisin olevien wannabe-valveutuneiden kulloisia horinoita. Normaaleilla varmasti on tärkeämpääkin mietittävää omissa asioissa. Miten joutilaita nämä woket ja puolestaloukkaantujat oikein ovat? Ei taida olla perhettä, ja valmisruokia on kaupat täysi eli aivot lyö tyhjää enimmän aikaa, ei ole järkevää tekemistä. Sitten askarrellaan lillukanvarsien kanssa, loukkaannutaan ja pöyristytään, kaakatetaan kuin kanaparvi vähän joka asiasta. Liikaa aikaa pyöritellä asioita mielessä ja keskustella samanhenkisten joutilaiden kanssa. Hämmentävintä on että nuoret kaakattajat katsovat olevansa älykkäämpiä kuin vuosikymmeniä vanhemmat elämää kokeneet.

Jotenkin tympii katsellaSuomen Eduskunnan kyselytuntia, tietää heti kun nuori nainen alkaa puhumaan. Ei koske meitä, eukko haluaa päteä jostain hevonkuusen jutusta. -Aivan. Esim. Jemenin sotaisesta tilanteesta ja mahdollisista aseen osien myymisestä sinne sillä kertaa.

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Woke on rotuerottelua, intersektionaalinen "feminismi" on naisvihaa.
Tässä nämä yhteen nivoutuneet aatteet pähkinänkuoressa.

Intersektionaalinen "feministi" voimaantuu myydessään itseään, twerkatessaan, stripatessaan, käyttäessään korkokenkiä, korsetteja ja sukkanauhaliivejä. Oikeat feministit taistelivat vuosikymmeniä että naiset saisivat pukeutua kunnolla ja käyttää housuja, vasta 70-luvulla se oli sallittua, eikä silloinkaan luultavasti kaikkialla. Voi myös miettiä miten esim poliisinaiset joutuivat tuolloin esim Englannissa pukeutumaan, naurettavaa ilveilyä päin naisten naamaa.
Intersekot ovat juin j.utalaisia, jotka haluaisivat nykyaikana pukea hihaansa keltaisen tähden ja hypätä polttouuniin.


Tämä.

Surullista että kuvittelevat sovinismin voimauttavana. Aivan pihalla nämä nuoret.
Se ei ole "vapautta" että nainen vatkaa percettä, sitähän naiset on laitettu tekemään sata vuotta maailmalla, olisiko aika saavuttaa jotain parempaa.

Ne tekeekin sitä nyt OMASTA halusta.


Sehän siinä sairasta onkin, naiset tekevät itse sovinistien työn, eivätkä edes itse tajua tätä. Eilen syntyneet hetkuttajat kuvittelevat että se on jotain uutta ja vapauttavaa, että nainen alennetaan seksiapinaksi.

Jos juutalainen pukeutuisi omasta halustaan keltaiseen tähteen, aliravitsisi ja kaasuttaisi itsensä hengiltä, se olisi yhtä älykästä ja "voimaannuttavaa".

Surullista. Vanhanliiton feministit kääntyvät haudoissaan.

Vanhan liiton feministeilla oli ihan eri agenda. He halusivat sallia naisille miehen roolit. Nykyfeministit taas ajavat sitä, että nainen voi olla hyvällä omallatunnolla myös vain naisen roolissa.

Olet sairas. Toivottavasti joskus aikuistut ja ajattelukykysi kasvaa tuon intersektionaalisen kusetuksen yli, jossa naisia pannaan halvalla 6-0.

En tiedä ajattelumallini nimeä, mutta erottelen ihmiset myös miehiin ja naisiin (ja muihin). Samalla tavalla tiedän mahdottomaksi ja typeräksikin kuvitella, että ihonväriä ei ole olemassa. Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä ja erilaisia, jopa miehet ja naiset. Yhdenkoonajattelu, jossa teorisoidaan, että sukupuolet ovat samanlaisia ja ihonvärit merkityksettömiä (ja varmaan myös ÄO, vammat, varallisuus jne) on mennyttä elämää. Nykyään hyväksytään erilaisuus. Get with the program.


Ei, vaan nykyään ei nimenomsan saisi hyväksyä erilaisuutta.
Jokainen erottaa naisen ja miehen ja värilliset ihmiset suomalaisista, mutta kohtelee ihmisiä ihmisinä.
Tämä uusi muotivillitysuskonto usasta jaottelee kaikki erilkeen ja laittaa jokaisen arvoasteikolla omalle paikalle. Kaikkein ylimpänä asteikossa on musta trans"nainen", toisena ruskeat tytöt jne.
Alin on valkoinen mies, toiseksi alin valkoinen nainen.

Tällaisia arvoasteikkoja löytyy historiasta, esim 40-luvun Saksasta, eikä niistä koskaan ole seurannut mitään hyvää.

Uskon hierarkioihin, mutta se on eri asia. Laumaeläimillä pitää olla johtaja ja arvoasteikko perheissä sekä muissa instansseissa, mutta se sitten taas ei saa liitt väriin tai sukupuoleen. Ikään ja asemaan kyllä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ihan oikeasti. Renazin ig hän on jo tarinassaan julkaisut miten tärkeää palautetta saa. Ja hän kertoi siinä miten uskalsi sanoa vastaan valkoihoiselle ihmisille ja tunsi olonsa turvattomaksi. Voitteko jo lopettaa tai te jotka tuollaisia asiattomuuksia lauotte. Nykyään ei saa enää mitään sanoa kun pahoitetaan mieli. Siksi haluan sanoa kaikille julkkiksille ja keskustelu ohjelmaan osallistuville älkää menkö mihinkään ohjelmaan ennen ku olette selvittäneet mikä on aihe ja ketä muita on vieraina. Tai älkää menkö ollenkaan. Mua ärsyttää ku joka asiasta nousee myrsky vesilasiin. Parempi ettei puhu mitään. Ja renaz tekee ihan oikein ettei kommentoi medialle tästä mitään ja Valtaoja tekee oikein että kiertää Ylen ohjelma kaukaa. Eskonkkn olisi pitänyt miettiä mihin menee, eikä vain todeta ei tiennyt mihin oli menossa. Olen niin pahoillani renazin puolesta joka joutuu kokemaan tälläistä ja samoin Eskon puolesta että joutuu myös kokemaan tälläistä. Varmaan parempi unohtaa koko asian, mediassakaan ei enää tästä puhuta.

Kannattaisi sunkin katsoa se ohjelma eikä tehdä päätelmiä renazin instasta. Tule sen jälkeen kertomaan, että käytös oli hienoa ihmisillä uhkailuineen. Ai luoja jos mies olisi tehnyt saman homman...

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No, mihin se R:n sarkasmintaju sitten yhtäkkiä olisi hävinnyt Eskon kanssa keskustellessa?

No, eihän mitään sarkarmistajuakaan siinä tilanteessa olisi edes tarvittu, Eskohan puhui n-asiasta oikeassa kontkestissa, siis asiassa pysyen.

Itselleni tulee hakematta mieleen, että Suomessa rasismin keskellä kasvaneet lapset oppivat tietenkin sen rasismin, vaikka ovatkin lähtökohtaisesti uhreina. Kun itse saa osakseen n-sanaa ja muuta kontekstisidonnaista kiusantekoa, ei ole oikeastaan mikään ihme, että tämä Renaz suhtautuu vanhoihin miehiin lähtökohtaisen epäluuloisesti. Rasismin kohteiden näkökulmasta on varmasti aika vaativaa nähdä suomalaiset yksilöinä, kun sieltä aina tulee sitä paskaa kuitenkin. Heillehän me suomalaiset varmasti näytämme ihan samalla tavalla samanlaisilta kuin he meille. Valtaojan on helppo olla moraalisesti ylemmyydentuntoinen rasismin vastustaja, kun ei ole koskaan sitä kohdannut. Rasismin uhrin taas pitää olla aidosti kypsä ihminen, että pystyy tuntemaan yhteyttä itseään kiusanneeseen kansaan. Itse suomalaisena en tunne oloani turvalliseksi Suomessa, joten onko se ihme, jos ei kaikki rasismin uhritkaan jaksa tai osaa suhtautua luottavaisesti vanhoihin suomalaismiehiin.

En minäkään tunne enää oloani turvalliseksi Suomessa, johtuen juurikin siitä porukasta joka on tänne tullut pyytämättä. He ovat porukkaa joka ei ole halukas integroitumaan, vaan esiintyvät lähtömaansa mukaisin elekein tapellen R...skaten. Aiemminkin tänne  "itämailta" saapuneet eivät ole sopeutuneen, vaikka saapumisesta on jo yli 500 vuotta.

 • ylös 12
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Woke on rotuerottelua, intersektionaalinen "feminismi" on naisvihaa.
Tässä nämä yhteen nivoutuneet aatteet pähkinänkuoressa.

Intersektionaalinen "feministi" voimaantuu myydessään itseään, twerkatessaan, stripatessaan, käyttäessään korkokenkiä, korsetteja ja sukkanauhaliivejä. Oikeat feministit taistelivat vuosikymmeniä että naiset saisivat pukeutua kunnolla ja käyttää housuja, vasta 70-luvulla se oli sallittua, eikä silloinkaan luultavasti kaikkialla. Voi myös miettiä miten esim poliisinaiset joutuivat tuolloin esim Englannissa pukeutumaan, naurettavaa ilveilyä päin naisten naamaa.
Intersekot ovat juin j.utalaisia, jotka haluaisivat nykyaikana pukea hihaansa keltaisen tähden ja hypätä polttouuniin.


Tämä.

Surullista että kuvittelevat sovinismin voimauttavana. Aivan pihalla nämä nuoret.
Se ei ole "vapautta" että nainen vatkaa percettä, sitähän naiset on laitettu tekemään sata vuotta maailmalla, olisiko aika saavuttaa jotain parempaa.

Ne tekeekin sitä nyt OMASTA halusta.


Sehän siinä sairasta onkin, naiset tekevät itse sovinistien työn, eivätkä edes itse tajua tätä. Eilen syntyneet hetkuttajat kuvittelevat että se on jotain uutta ja vapauttavaa, että nainen alennetaan seksiapinaksi.

Jos juutalainen pukeutuisi omasta halustaan keltaiseen tähteen, aliravitsisi ja kaasuttaisi itsensä hengiltä, se olisi yhtä älykästä ja "voimaannuttavaa".

Surullista. Vanhanliiton feministit kääntyvät haudoissaan.

Vanhan liiton feministeilla oli ihan eri agenda. He halusivat sallia naisille miehen roolit. Nykyfeministit taas ajavat sitä, että nainen voi olla hyvällä omallatunnolla myös vain naisen roolissa.

Olet sairas. Toivottavasti joskus aikuistut ja ajattelukykysi kasvaa tuon intersektionaalisen kusetuksen yli, jossa naisia pannaan halvalla 6-0.

En tiedä ajattelumallini nimeä, mutta erottelen ihmiset myös miehiin ja naisiin (ja muihin). Samalla tavalla tiedän mahdottomaksi ja typeräksikin kuvitella, että ihonväriä ei ole olemassa. Tietenkin ihmiset ovat yksilöitä ja erilaisia, jopa miehet ja naiset. Yhdenkoonajattelu, jossa teorisoidaan, että sukupuolet ovat samanlaisia ja ihonvärit merkityksettömiä (ja varmaan myös ÄO, vammat, varallisuus jne) on mennyttä elämää. Nykyään hyväksytään erilaisuus. Get with the program.

Näen itse ihon värit ja toivon että ne on minulle merkityksettömiä. Ja toivon että ne olisi maailmassa merkityksettömiä. En mene väittämään etteikö minulla olisi odotuksia vieraan erivärisen ihmisen kohdatessani. Luultavasti olen niin paljon kohdannut ja työskennellyt, ollut ystävän yms että osa kuitenkin ottaa ihmiset yksilöinä. Tähän pyrin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
"Eikö YLE todellakaan tarkista keskusteluohjelmassa keskustelevien keskustelutaitoja?"

Onhan se hyvänen aika tarkistettu, koska Renaz on Ylellä töissä!

Vaikka on yleisesti huonoksi havaittu, otetan keskusteluohjelmaan? Haloo YLE, pientä rajaa. Asiallisia ihmisiä pitää ottaa tärkeistä asioista keskustelemaan, ei Renatsin typpisiä "hihhuleita".

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lukekaa jotain Cardi B:n BBC lyriikoita. Niiden elämä on oikeasti, pyöritä suurta pyllyäsi. Ei mitään järkeä. Räppi bling blingin takia voidaan ryöstää. Koittakaa tajuta ettei niiden päässä liiku yhtään mitään, miten voittekin tyhjästä ammentaa?

Tässä pitäisi ymmärtää tuo afroamerikkalaisten naisten kulttuuri, ja se, että he ovat lähtökohtaisesti miesten leikkikaluja, miehet huutelee heille että ”pyörittäkää pyllyjä meille!”. Sillä, että naiset ikäänkuin ”ottaa itselleen” nämä pyllynheilutussanat ja termit ironiseen käyttöön, he ottavat itselleen vallan päättää omasta pyllynpyörityksestään niin sanotusti. Me suomalaiset kuvitellaan että räppi olisi vaan yksi musiikkigenre muiden viihdemusiikkien joukossa mutta oikeasti se on usalaisten mustien edelleen hyvinkin elävä keskinäinen taidemuoto, eikä sen sisältö ole meille hyvinvointivaltiossa kasvaneille tasa-arvossa eläville ymmärrettävää. Amerikassa kun asuttiin, ei valkoinen ylempi luokka koskaan kuunnellut räppiä. Se ei kuulu heille. Usa:n isoimmassa räppitapahtumassa Miamissa satuimme paikalle, ja siellä oli yli 150.000 ihmistä viikonloppua viettämässä Miami beachilla, ja nähtiin kourallinen muita valkoisia. Poliisitkin naureskellen kyseli meiltä että What are you doing here??!! Eli ei aleta tulkitsemaan mitään CardiB:n sanoituksia, kun ei me ymmärretä miten voimakasta naisasiaa siinä oikeasti on sisällä ns. pyllynpyörityksenä.

Meilläkin kautta historian naiset ovat ajaneet tasa-arvoa pyllyään pyörittäen… Not.

Ei ihme, ettei eräät kulttuurit ikinä kehity.


No tässä päästään kiinnostavasti tuohon ”ei ihme, ettei eräät kulttuurit ikinä kehity”. Kai ne kehittyisi, jos pääsisivät sieltä takamatkalta joskus samalle aloitusviivalle. Meillä kävi muutenkin Suomessa munkki, kun koko kansa opetettiin ensin lukemaan ja sitten tuli idästä työläisaate joka lieveni meillä sosiaalidemokratiaksi, jossa naiset otettiin tasa-arvoisemmin huomioon kuin oikeistoaatteissa. Sotien jälkeinen yhteiskunnan kehittyminen avasi keskiluokan kasvun, ja ”luokkahypyt”, ja sitten tehtiin peruskoulu jossa kaikki lapset vedettiin samalle viivalle. Meidän suomalaisten maailmanlaajuisesti hyvä tilanne on monen asian summa, mieletön hieno tarina.

Jaa a, ja kenenkän toimesta se lukutaito tulikaan, tais olla niiden porvareiden, eikös vaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla