Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Itse opiskelin kauppiksessa kun lama alkoi. Työpaikat toki katosi, joten valmistuttuani jatkoin yliopistoon. Koska käytännön tutkinto oli jo alla, pystyin tekemään opiskelujen ohessa alani töitä ja vakuisen työpaikan sainkin ennen valmistumista. Kukaan sisaruksistani tai vanhempani eivät menettäneet työtään tai omaisuuttaan.

  • ylös 1
  • alas 2

Kommentit (10)

Vierailija

Ei vaikuttanut itseeni mitenkään. En tiennyt edes lähipiirissäni ketään johon olisi vaikuttanut. Elin kyllä varmaan melkoisessa kuplassa sen perusteella mitä olen myöhemmin lukenut ja kuullut tuosta 90-luvun lamasta.

Muistan lähinnä sen, että Esko Ahoa ja Iiro Viinasta haastateltiin paljon telkkarissa. En edes tajunnut silloin, että Suomessa oli oikeasti tosi vakava tilanne silloin. Tosin sitä ei kyllä julkisuudessakaan ihan kerrottu silloin täysin avoimesti.

Vierailija

Vaikutti itseeni positiivisesti, koska asuntojen hinnat laski tosi paljon ja sukulainen hommasi sen vuoksi sijoitusasunnon johon minä sain opiskelijana muuttaa halvalla vuokralle. Mutta varmaan vaikutti satoihin tuhansiin suomalaisiin todella paljon negatiivisesti. Mutta suureen osaan ei varmaan vaikuttanut juuri ollenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tein miljoonia markkoja voittoja tuolloin kiinteistöbisneksellä ostamassa konkurssipesiä ja vuokraamalla niitä eteenpäin

Vierailija

Olin töissä kasvavassa firmassa, jonka tuotteet menivät vientiin 99%. Ei minkäälaista vaikutusta lamalla.

Vierailija

Ei olisi vaikuttanut meihin, mutta saimme vainoajia perään ihmisistä, joilla meni huonosti.

Vierailija

Ei vaikuttanut, olin ollut jo muutaman vuoden valtion virassa, toimisohommissa. Tein koko ajan kahta työtä kun minulla oli asuntovelkaa. Vanhemmat ja kaikki tutut olivat myös töissä kuka missäkin, kaikki eivät olleet valtiolla. Lama meni minun osaltani ohi, ne vuodet olivat ns ruuhkavuosia. Sain sitten osani mimäkin kun lähes 60v irtisanottiin työstä. Nyt olen eläkkeellä ensimmäistä vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla