Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (158)

Vierailija

Hyvin varakkaat matkustelevat, mutta kuvat eivät ole selfietä ja jonkun veskan tai vaateparren esittelyjä. Vaan maanläheisempiä toteamuksia missä ovat matkoilla. Yleensä myös kuvansa ovat jotenkin ei tyypillisiä epätäydellisiä otoksia. Heidän ei tarvitse yrittää tai päteä.  Yleinen huomio. 

Monet rikkaat postaavat simppeleistä ruuista ei mistään shamppanja kaviaareista tai michelin ravintoloista. 

Ne joilla on varaa saattavat postailla elämän varjopuolistakin jotain. 

Senkin olen havainnut, että rikkaat (tuntemani erittäin varakkaat henkilöt) ovat lomillaan hyvin aktiivisia. Siinä missä perusperhe lähtee sunny beachille makaamaan, nämä menevät muualle ja tuntuvat tekevän paljon, aivan muuta kuin rannalla makaamista. Kiipeilevät, melovat, maastoyöräilevät, sukeltavat, hiihtävät jne. vierailevat kulttuurikohteissa, museoissa jne. 

Rikkailla on myös yleensä kesänviettopaikka, osalla myös talvikohde tai sama paikka toimii molempina. 

Nousukkaan ja rikkaan kyllä erottaa helposti. Rikas elää rikkaan elämäntyyliä oikeasti. Nousukas yrittää päteä merkeillä ja matkustelemalla in-paikkoihin, lauman mukana ja kadehtimana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Joku mainitsi kasvimaan. Yhdyn tähän. Rikkaat suosivat omia kasvimaita ja usein heillä kotonaan paljon kasveja, leikkokukkia maljoissa jne.

Vierailija

Korut tyylikkäitä, vanhoja ja perittyjä. Ei mitään shokkivärejä missään, hampaat hoidetut, keho hoidettu (on jotakin ylipainoisia poikkeuksia).

Oma talo jossa kunnon piha, ei mitään postimerkkitonttia. Tsi sitten se parisataa neliötä kantakaupungissa. Hillityt autot, hyvät mutta ei mitään kerskaamista. Vene on purjevene, ei mikään ökyjahti.

Töitä tehdään mutta pidetään myös paljon vapaata, matkustellaan mutta ei kerskata. Akateemiset taustat luonnollisesti, ei mitään amk-ta.

Kaikki blogit, Vittonit, naamakirjat, laskettelut ja ökyjuhlat on asioita joille vähän naureskellaan. Golfkin on vähän last season.

Vierailija

Tunnen kaksi varakasta aatelista. Toinen pukeutuu kuin kassialma ja toinen viimisen päälle siististi ja tyylikkäästi. Toteuttavat varmaan omia taipumuksiaan siis. Korostavat kumpikin perhekeskeistä elämää ja pitkiä parisuhteita, mutta sivuhuomiona olen saanut vaikutelman, että saattavat hyvinkin pettää, jos sopiva tilaisuus osuu kohdalle. Autoista tai muista kulutuksen yksityiskohdista en ole huomannut mitään erityisiä yhtäläisyyksiä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Yritin äsken myydä snobimiehelleni ajatusta, että tavaroiden vähyys ja minimalismi on "kaikkien mielestä" eliitin tunnusmerkki, mutta ei se taaskaan niellyt sitä 😂 t. kaikkien muiden perheenjäsenten tavaroista pääsemättömissä oleva minimalisti-av-mamma

Ja oli oikeassa. Minimalismi on nousukkaiden muoti-ilmiö. Oikeassa kulttuurikodissa lojuu kirjapinot joka huoneessa, ja sisustus on kokoelma vuosisatojen varrelta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Varakkaan yläluokan henkiset ihanteet ovat eurooppalaisessa monarkiassa ja vanhassa aristokratiassa. Sieltä kumpuava ylevä arvomaailma ja klassinen eleganssi pitävät pintansa. Voi liihotella sujuvasti puutarhakutsuilla ja huokua vanhan rahan mukanaan tuomaa itsevarmuutta.

No ei kyllä. Olen tavannut vain yhden oikean Eurooppalaisen aatelisen, italialaisen kreivin. Se oli seksimessuilla Helsingissä, hakemassa ties mitä. Tavattiin pubissa, sillä oli henkivartija mukana.
Jostain kumman syystä hän ihastui minuun ja olisi halunnut minut mukanaan Italiaan linnaansa. Oli kuulemma onneton, vaikka sillä oli iso sukulinna ja rahaakin jonkin verran. Kävi monta kertaa oven takanakin kyselemässä. Käskin kämppiksen sanoa, että en ole kotona.
Eli taitavat Euroopan aateliset ihan jotain muuta tehdä kuin liihotella puutarhakutsuilla.

Mikset lähtenyt hänen linnaansa? Kylläkai siellä nyt olisi voinut elellä siinä kuin täälläkin. Samat ilot ja murheet ne on kaikkialla. Ja nyt voisit vastata tässä ketjussa asiantuntijan roolissa, millaisia tavoitteita ja unelmia sinulla on ja miten te rikkaat elelette!


Sillä oli lävistyksiä. Olin nuori, niin tuntui vieraalta.
En puhu italiaa. Mitä tiedän italialaisista niin, äidinkieli on hyvin tärkeä heille. Lisäksi jossain seurapiireissä liikkuminen olisi ollut täysin vierasta minulle.
Jos olisin lähtenyt sen tyypin mukaan, meillä olisi ollut hauskaa ehkä kuukauden, sitten se olisi ruvennut olemaan muidenkin kanssa. Plus olin vakuuttunut, että se mies käytti jotain alkoholia vahvempaa, huumeita. Mitä muutakaan, jos on rahaa ihan törkeästi ja mikään tavallinen ei tunnu enää miltään.
Se mies olisi halunnut lapsen. Varmaan näki, että olin just täydellinen sen kulisseihin: nuori, kokematon, herkkä, vieraassa kulttuurissa -ohjeiltavissa. Ties mitä se olisi tehnyt minulle.
Se olisi ollut täydellinen ansa. Mun olisi sitten pitänyt elää loppuelämäni Italiassa, koska tuollaisen rikkaan aatelissuvun perillinen ei tule asumaan missään muualla kuin missä sen sukujuuret on. Tuo mies oli myös sen verran narsistinen, että tässä asiassa olisin ollut täysin sen armoilla. Jos olisin halunnut erota siitä, mun olisi pitänyt jättää lapsi sille.
Jotenkin näin, että se oli kyvytön rakastamaan, vaikka kovasti olisi halunnut.
Tietysti sitä aina miettii, että mitä jos olisin antanut sille mahdollisuuden.

Tuon analyysisi perusteella luulen, että hän kohtasi sinussa harvinaisen viisaan ja järkevän suomitytön ja se siinä kolahti, enemmän kuin joku ohjailtavuus :)

Kyllähän tuohon kuvioon selkeästi sellaisia riskejä on voinut liittyä, mitä kuvailet. Mutta olisit silti mennyt miehen mukaan Italiaan katsomaan, miltä siellä vaikuttaa, mutta olisit pitänyt visun huolen, ettet tule raskaaksi ennen kuin olet ihan varma, että haluat sitä! Kyllähän esim. kielen oppii. Kävitkö siellä siis kertaakaan, oletko esim. nähnyt sitä linnaa?


Kai sitten vieraus vain pelotti minua ja se, että se mies harrasti pornoa. Olin siveä ja naivi. Tuo varmaan oli se syy. Se oli tosiaan pitkä ja komea mies. Ehkä kymmenen vuotta minua vanhempi. Olidi varmaan saanut aika monen italialaisen naisen vaimokseen. Asuin solukämpässä silloin ja vein sen yöksi mun huoneeseen. Jätti krokotiilin nahkaiset kädintehdyt buutsit mun oven taakse, kämppis oli yöllä löytänyt ne.
Aamutunneilla se lähti käymään hotellistaan, mutta iltapäivällä se tuli kyselemään mua ja soitti sitten mulle, mutta en halunnut nähdä sitä enää.
Ehkä se oli vain ihan tavallinen mies, ja olisin voinut mennä käymään siellä Italiassakin sen luona. Se asui Roomassa, tuo rapistunut sukulinna oli aatelissuvun omistuksessa ollut iät ja ajat.
Vähän harmittaa, kun olen aina niin jyrkkä. Jos saan päähäni jotain, niin vaikea mun päätä on kääntää.
En varmaan tule ikinä enää tapaamaan kreiviä, joten siinäkin mielessä olisi nyt voinut vähän joustaa ja olla ystävällisempi, eikä niin ylimielinen.

Kuka tahansa miekkonen voi kertoa tuollaisen tarinan 😀
Se mies kusetti sua, oli ihan perinteinen huijari.
Olen kerran tavannut oikean ulkomaisen kreivin, joka etsi suomesta vaaleaa kaunista vaimokandidaattia. Voit kuvitella herran tason, kun ei ole kelvannut omassa maassaan kellekään, vaikka oli kreivi. Ei tainnut saafa ketään Suomestakaan.

Vierailija

Tyylitajuisten varakkaiden lifestyle Suomessa, onpa vaikea kysymys.

Ehkä kuitenkin sanoisin että se mikä erottaa oikeasti varakkaan pyrkyristä on vapaa-ajan määrä. Oikeasti varakas voi pitää vaikka kolmen kuukauden kesäloman.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tyylitajuisten varakkaiden lifestyle Suomessa, onpa vaikea kysymys.

Ehkä kuitenkin sanoisin että se mikä erottaa oikeasti varakkaan pyrkyristä on vapaa-ajan määrä. Oikeasti varakas voi pitää vaikka kolmen kuukauden kesäloman.

Samaa mieltä tästä. Ja nouseva trendi on myös se, että hyvätuloiset, joilla on varaa, tinkivät tulojen maksimoimisesta ja panostavat mieluummin vapaa-ajan määrään kuin tolkuttoman suureen palkkaan. Jatkuva kiire, stressi ja vapaa-ajan vähyys on jo kauan ollut out. Vapaa-aika on vapautta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Varakkuus ja tyylitaju ei vielä tee ihmisestä mielenkiintoista, valitettavasti.

Tekee

Vierailija

Tunnen etäisesti yhden 35-v+ paljon omaisuutta perineen naisen. Ja se on hörhö: joogailee, osallistuu johonkin retriitteihin, hakee jotain rauhaa ja yhteyttä luontoon tai jotain. Myi juuri jonkun puolenmillin kiinteistön että sai rahaa taas vähän käydä joogaamassa.
Ilmeisesti on muotia ja tärkeää tosiaan ”tutustua itseen”.

Vierailija

Kokemukset ja kestävä kehitys etusijalla. Eli matkustelu, tunnelmalliset pikkukahvilat, mimimalismi ja kivijalkakauppojen suomidesigntuotteet etusijalla. Bensa-aseman pullakahvit, marketit ja krääsä tuokoon ilon muille.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sellainen ettei millään asioilla leveillä someen tai livenä.

Oikeasti varakkaat ja sivistyneet eivät lesoile omaisuuksillaan eivätkä hehkuta merkkituotteilla y.m.

Se on nousukasmaista, moukkajunttia.

Harva noista varakkaista / rikkaista ja sivistyneistä on edes somessa.

terv. eräs jolla on jonkin verran em. asiakkaina yritykseni kautta

Siis itse et lukeudu noihin.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla