Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (826)

Vierailija

Minulla olisi varmaan ysärillä ollut vastaavia ongelmia, olin ujo ja piilouduin isäni vanhaan, liian isoon nahkatakkiin, en meikannut ja lippiksen alta tursusi hiukset naamalle.  Moni luulikin minua pojaksi, pitkä ja laiha ja lähes rinnaton kun olin "päivää poika, osaatko sanoa missä on"..

Minulla diagnosoitiin masennus 15vuotiaana sekä add lievin autismipiirtein 25vuotiaana jolloin aiempi masennusdiagnoosi kumoutui, parikymppisenä myös tajusin olevani bi.

Jos olisin  elänyt nuoruuttani nykyään, olisin päätynyt surffailemaan eri keskustelupalstoilla ja tullut luultavasti  lopputulokseen, että olen onneton ja epätyttömäinen koska olenkin poika.

 • ylös 49
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

 • ylös 2
 • alas 25
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ja koska täällä puhutaan nuorista, kommentoin tuota raporttia tähänkin ketjuun. En missään nimessä halua vähätellä nuorten itsetuhoisuutta, mutta heräsi kysymyksiä.

https://sukupuolenosaamiskeskus.fi/ammattilaisille/tutkimuskatsaukset/

"Toteutuneiden itsemurhien osalta ei ole olemassa tilastotietoja sen osalta, kuinka monta prosenttia uhreista kuuluu sukupuolivähemmistöön, eikä ole mahdollista arvioida tarkkaan sitä, kuinka suuri osa transnuorten kuolemista johtuu juuri itsemurhista."

Eli itsemurhilla pelottelu ei perustu mihinkään.

"Katarina Alangon (2014) Mitä kuuluu sateenkaarinuorille Suomessa -tutkimuksessa havaittiin, että Suomalaisista transnuorista jopa 56–68 % on ajatellut itsemurhaa, Ruotsissa vastaavan luvun ollessa 57 %(Folkhälsomyndigheten, 2015). Norjalaisista transnuorista 34 %:lla oli usein itsemurha-ajatuksia (Almås, 2019). Koko väestössä vakavia ja toistuvia itsemurha-ajatuksia on 10–15 %:lla nuorista (Marttunen, Huurre, Strandholm & Viialainen, 2013) – transnuorten itsemurha-ajatukset ovat siis noin 2–6 kertaa yleisempiä kuin muulla väestöllä."

Otettiinko vertailussa huomioon mielenterveysongelmat ja ikäluokat? Jos suurimmalla osalla dysforisista nuorista on mielenterveysongelmia, tulos vääristyy, jos heitä verrataan ryhmään, jossa ovat samassa kasassa terveet ja ongelmista kärsivät nuoret tai jos vaikka 12-18-vuotiaita verrataan 15-18-vuotiaisiin. Dysforisia nuoria pitäisi verrata muihin nuoriin, mt-diagnoosin saaneita dysforisia nuoria muihin diagnoosin saaneisiin nuoriin jne. Saattaahan olla, että kun lasketaan mt-diagnoosien vaikutus, niin dysforisilla nuorilla menee tässä esitettyä paremmin, mikä olisi tietenkin hyvä uutinen.

Lisäksi tuossa verrataan itsemurha-ajatuksia (Suomi, Ruotsi) usein toistuviin / vakaviin, toistuviin itsemurha-ajatuksiin (Norja, Suomen kaikki nuoret). Saatan halkoa hiuksia, mutta mielestäni nämä ovat eri kysymyksiä:

- oletko ajatellut itsemurhaa
- ajatteletko itsemurhaa usein
- ajatteletko itsemurhaa usein ja vakavissasi

"Isobritannialaisessa tutkimuksessa transihmisistä vain kolme prosenttia on raportoinut itsetuhoisten ajatusten lisääntymistä transition jälkeen (Bailey, Ellis & McNeil, 2014). Myös saksalaisessa seurantatutkimuksessa havaittiin transnuorten ja nuorten aikuisten psyykkisen hyvinvoinnin yleensä kohenevan sukupuolenkorjaushoitojen myötä (Becker, Fahrenkrug, Campion, Richter-Appelt & Barkmann, 2019)."

Ei mainintaa Ruotsin tutkimuksesta, joka totesi, että hoitojen kuherruskuukausi kestää noinkymmenen vuotta. On yhtä oleellista kysyä, pysyykö itsetuhoisuus transition jälkeen ennallaan kuin että kasvaako se.
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0016885

"Sukupuolenkorjaushoitojen koetaan tekevän elämästä elämisen arvoista – ja toisaalta hoitojen estyessä itsemurha voidaan kokea paremmaksi vaihtoehdoksi kuin elämän
jatkuminen vääräksi koetussa kehossa ja sosiaalisessa roolissa. Kun henkilö on tehnyt
päätöksen sukupuolenkorjaushoitoihin hakeutumisesta, hoitojen viivästyminen tai estyminen voi aiheuttaa toivottomuutta ja kokemuksen siitä, että yksilöllä ei ole päätäntävaltaa omaan kehoonsa. (Bailey, Ellis & McNeil, 2014.)"

Ei ole mielenterveysongelma, mutta ilman hoitoja henki lähtee. Jos potilas ei saa hoitoa, lääkärit ovat varmaan päättäneet niin hyvästä syystä. Eivät muutkaan potilaat saa diagnosoida itseään ja pääse hoitoihin pyytämällä.

Jatkuu...

Pitäisi miettiä myös sitä, että vetoaako ajatus tällaisesta suuresta transformaatiosta erityisesti nuoriin, joilla on kovasti itsetuhoisia ajatuksia? Kumpi oli ensin, transidentiteetti vai itsetuhoiset ajatukset?

Mira sanoi dokumentissa, että oli lohdullista saada transprosessin myötä ikään kuin "aloittaa uudelleen". 2019 MOT:ssa detransitiostaan kertonut Nita taas sanoi yhdessä Youtube-videossaan, että hänelle transprosessi oli kuin itsemurha ilman kuolemista eli epätoivoinen yritys päästä eroon siitä minuudesta, johon traumaattiset kokemukset ja häpeä liittyi. Tuota videota ei valitettavasti ole enää Youtubessa.


MOT:n ohjelma 2019 on vielä ylellä
https://areena.yle.fi/1-4530606
'En haluaisi olla tyttö'
Nitan tarina tekstinä ylen sivuilla.
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/12/08/27-vuotias-nita-katuu-sukupuole...

 • ylös 28
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?


Mikä keksityt? Athena on oikea ihminen. Mikäs sinun pointtisi on? TWAW?
Sepä pätevä, nooooooot!

 • ylös 22
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

"keksityt anekdootit" just... detransitioituneen naisen oma kokemus on "vain keksitty anekdootti"? kun eihän heitä oikeasti ole olemassa ja, jos ovatkin, ovat ihan marginaalinen ilmiö, vai? varmaan oot myös sitä mieltä että he ovat vaan erehtyneitä cissupaskoja?

 • ylös 35
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Minustakin tuo Twitter-sirkus on ala-arvoista ja mautonta sosiaalipornoa, ei mitään muuta.

 • ylös 1
 • alas 16
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

"keksityt anekdootit" just... detransitioituneen naisen oma kokemus on "vain keksitty anekdootti"? kun eihän heitä oikeasti ole olemassa ja, jos ovatkin, ovat ihan marginaalinen ilmiö, vai? varmaan oot myös sitä mieltä että he ovat vaan erehtyneitä cissupaskoja?

Sinulla on todella paha olla. Ota pieni kävely ja hengitä happea. Vain otetut lääkkeet auttavat. Kai sinulla on hoitokontakti? Ota yhteyttä jo tänään.

Joku ei ole vieläkään toipunut jauhotuksestaan :D.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Minustakin tuo Twitter-sirkus on ala-arvoista ja mautonta sosiaalipornoa, ei mitään muuta.

Niin minunkin mielestä, mutta tässä kohtaa twitter-linkin sisältö sentään liittyi olennaisesti menossa olevaan keskusteluun eri transnuorten itsetuhoisiin ajatuksiin. Twiitissä detransitioutunut nainen kertoo, ettei hän ollut itsetuhoinen ennen kuin hänelle kerrottiin, että ollakseen trans, hänellä kuuluu olla itsetuhoajatuksia.

 • ylös 25
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Minustakin tuo Twitter-sirkus on ala-arvoista ja mautonta sosiaalipornoa, ei mitään muuta.

Niin minunkin mielestä, mutta tässä kohtaa twitter-linkin sisältö sentään liittyi olennaisesti menossa olevaan keskusteluun eli transnuorten itsetuhoisiin ajatuksiin. Twiitissä detransitioutunut nainen kertoo, ettei hän ollut itsetuhoinen ennen kuin hänelle kerrottiin, että ollakseen trans, hänellä kuuluu olla itsetuhoajatuksia.

*eli, ei eri

Vierailija

Naisten ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen on rikos Suomen rikoslaissa. Samalla tavalla pitäisi kieltää sukupuolen muutokseen tähtäävät kirurgiset toimepiteet. Sukupuolia on tasan kaksi: mies ja nainen, lisäksi hyvin harvinainen hermafrodiitti eli 2 sukupuoielimistöä, kehityksellinen poikkeus. Julkisella puolella verorahoin ei missään nimessä saisi kuohia tai leikellä ihmisiä hermafrodiitteja lukuun ottamatta. Menkööt ne ulkomaille ne ns.trans, joilla viiraa oma sukupuoli päässä ja maksakoot kulut. Suomi tarvitsee verorahst oikeiden sairauksien hoitoon. Mielentervyshoidot ovat myös tarpeellisia.

 • ylös 23
 • alas 6
Vierailija

Yksi asia, joka jää piiloon, on transaktivistien homofobia ja homoseksuaalien eheyttämispyrkimykset. Eheyttämisen kohdistaminen erityisesti transyhdistysten lähipiirissä oleviin nuoriin johtaa homoseksuaalisten nuorten eheyttämiseen transheteroiksi. Kukapa haluaisi olla nolo vulvafanaatikkolesbo, kun voi alkaa transheteromieheksi.

Transyhdistyksen puuhahenkilöt Panda Eriksson ja Julia Peltonen leimaavat homoseksuaalit vulvafanaatikoiksi ja genitaalifetisisteiksi ja homoseksuaalisuuden poisopittavaksi preferenssiksi. Panda Erkisson:

"Pointti on se, että nainen ja vulva eivät ole synonyymeja. Jos sulla on genitaalipreferenssi, tämä on täysin OK (joskaan en ymmärrä tarvetta kertoa sitä kaikille jatkuvasti). Jos sulla on fetissi, sekin on ok (kunhan et toteuta sitä niin, että muut kärsivät siitä)."

"Jos tosin olet kiinnostunut naisesta muuten, mutta kiinnostus lopahtaa kuin seinään, kun näet hänen alapäänsä, niin voit ehkä miettiä vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa itseäsi. Oma käsi on yleensä aina saman mallinen, ei liiemmin variaatiota. #transfobia"

"Se, mikä tässä on ongelma on se, että ei osata hyväksyä sitä tosiasiaa, että kaikilla naisilla ei ole samanlaiset värkit. Jos on vulvafanaatikko, go ahead, mutta miksi yleistää omia preferenssejään?"
https://twitter.com/panda_eriksson/status/1275770908918067207

Julia Peltonen:

"Otetaan esimerkiksi se ikuinen kysymys genitaaleista Kyllä, on ok omata genitaalipreferenssi Ja kyllä, genitaalipreferenssisi mitä todennäköisimmin on transfobian aiheuttamaa"

"Suuri osa genitaalipreferensseistä aiheutuu siitä, että kokee viehätystä binäärisukupuolta kohtaan ja yhdistää siihen odotuksen genitaaleista. Tämä on transfobista sekä myös interfobista"

"Yksilötasolla transfobista on taas kiistää transihmisten sukupuoli omien seksuaalipreferenssien perusteella Samoin transfobista on kategorisesti kieltäytyä transihmisten kanssa seurustelusta ainoastaan sillä perusteella että he ovat transsukupuolisia"

"Ja älä nyt ihan joka paikassa huuda genitaalipreferensseistäsi, vähän creepy"

https://twitter.com/vastaanjulia/status/1275778081765167104

 • ylös 40
 • alas 0
Vierailija

Minä olin lapsena enemmän poika kuin tyttö, vanhemmat suostuivat ostamaan vaatteet poikien osastolta ja sovin paremmin "poikamuottiin", eli leikin pojille mainostetuilla leluilla ja kiipeilin puissa.

Sain ylipuhuttua äidin leikkaamaan hiukseni korviin asti, mutta vasta ylästeella sain täysin poikamaiset hiukset. Olin yläasteella poikamainen, mutta sosiaalisesti niin reunalla, ettei siitä ollut mitään vaikutusta sosiaaliseen elämääni. Pari kaveriani hyväksyi asian. Jotkut pitivät outona tai lesbona. Harrastukset ja mielenkiinnon kohteet pysyivät "poikamuotissa".

Olin ja olen kuitenkin edelleen heteronainen. Tämä on minun tapani elää. En voisi kuvitella olevani kukkamekossa tai pitkähiuksinen. Toivoisin, että vartaloni olisi androgyyni, mutta en halua muokata sitä keinotekoisesti. Minulla on lantiota ja rinnat, en pidä niistä, mutta niiden kanssa voi elää. Tuskin kaikki "tyttömuottiin" sopineetkaan pitävät vartalostaan.

Useimmiten minua luullaan siis lesboksi. Tämä vaikeuttaa kumppanin löytämistä, koska joudun tekemään aina aloitteen itse. Monet miehet eivät kaltaistani halua, ja se on ihan ok. En halua muuttua niin paljon toisen ihmisen takia.

Ahdistuin nuorena siitä, kun en sopinut joukkoon. Olin tietoinen jo 80- tai 90-luvulla siitä, että osa ihmisistä halusi olla toista sukupuolta. Jossain tv-sarjassakin oli tyttö, joka halusi olla poika. En silti koskaan itse halunnut esimerkiksi miesten sukupuolielimiä. Mielsin kaiketi itseni fyysisesti jonnekin välimaastoon, ei mies eikä nainen.

Ehkä joidenkin elämään vaan kuuluu vaihe, kun sukupuoli tuntuu vaihtuvan. En usko, että dokumentin henkilö olisi voinut välttyä siltä. Joillekin sopii pysyvä vaihto, toisille ei. Meitä on vaan moneen junaan. Omani ei vaan mennyt tuolle asemalle koskaan.

 • ylös 29
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Naisten ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen on rikos Suomen rikoslaissa. Samalla tavalla pitäisi kieltää sukupuolen muutokseen tähtäävät kirurgiset toimepiteet. Sukupuolia on tasan kaksi: mies ja nainen, lisäksi hyvin harvinainen hermafrodiitti eli 2 sukupuoielimistöä, kehityksellinen poikkeus. Julkisella puolella verorahoin ei missään nimessä saisi kuohia tai leikellä ihmisiä hermafrodiitteja lukuun ottamatta. Menkööt ne ulkomaille ne ns.trans, joilla viiraa oma sukupuoli päässä ja maksakoot kulut. Suomi tarvitsee verorahst oikeiden sairauksien hoitoon. Mielentervyshoidot ovat myös tarpeellisia.

Korjaan sen verran, että ihmisillä ei voi olla sekä naisen että miehen elimistöä. Intersukupuolisuus ei ole sama asia kuin hermafrodiitit, ja intersukupuoliset ovat miehiä ja naisia siinä missä muutkin eivätkä kolmas sukupuoli tai sukupuolten välillä. Kehityshäiriöt ovat sukupuolisidonnaisia.

 • ylös 28
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Yksi asia, joka jää piiloon, on transaktivistien homofobia ja homoseksuaalien eheyttämispyrkimykset. Eheyttämisen kohdistaminen erityisesti transyhdistysten lähipiirissä oleviin nuoriin johtaa homoseksuaalisten nuorten eheyttämiseen transheteroiksi. Kukapa haluaisi olla nolo vulvafanaatikkolesbo, kun voi alkaa transheteromieheksi.

Transyhdistyksen puuhahenkilöt Panda Eriksson ja Julia Peltonen leimaavat homoseksuaalit vulvafanaatikoiksi ja genitaalifetisisteiksi ja homoseksuaalisuuden poisopittavaksi preferenssiksi. Panda Erkisson:

"Pointti on se, että nainen ja vulva eivät ole synonyymeja. Jos sulla on genitaalipreferenssi, tämä on täysin OK (joskaan en ymmärrä tarvetta kertoa sitä kaikille jatkuvasti). Jos sulla on fetissi, sekin on ok (kunhan et toteuta sitä niin, että muut kärsivät siitä)."

"Jos tosin olet kiinnostunut naisesta muuten, mutta kiinnostus lopahtaa kuin seinään, kun näet hänen alapäänsä, niin voit ehkä miettiä vaihtoehtoisia tapoja toteuttaa itseäsi. Oma käsi on yleensä aina saman mallinen, ei liiemmin variaatiota. #transfobia"

"Se, mikä tässä on ongelma on se, että ei osata hyväksyä sitä tosiasiaa, että kaikilla naisilla ei ole samanlaiset värkit. Jos on vulvafanaatikko, go ahead, mutta miksi yleistää omia preferenssejään?"
https://twitter.com/panda_eriksson/status/1275770908918067207

Julia Peltonen:

"Otetaan esimerkiksi se ikuinen kysymys genitaaleista Kyllä, on ok omata genitaalipreferenssi Ja kyllä, genitaalipreferenssisi mitä todennäköisimmin on transfobian aiheuttamaa"

"Suuri osa genitaalipreferensseistä aiheutuu siitä, että kokee viehätystä binäärisukupuolta kohtaan ja yhdistää siihen odotuksen genitaaleista. Tämä on transfobista sekä myös interfobista"

"Yksilötasolla transfobista on taas kiistää transihmisten sukupuoli omien seksuaalipreferenssien perusteella Samoin transfobista on kategorisesti kieltäytyä transihmisten kanssa seurustelusta ainoastaan sillä perusteella että he ovat transsukupuolisia"

"Ja älä nyt ihan joka paikassa huuda genitaalipreferensseistäsi, vähän creepy"

https://twitter.com/vastaanjulia/status/1275778081765167104

Vanha kunnon don't ask, don't tell. Ennen vanhaan vain konservatiivit sanoivat, että saa olla homo kunhan sitä ei tuo mitenkään esille, mutta nykyisin sitä kuulee myös "edistyksellisissä" piireissä.

Peltonen on lukinnut tilinsä muilta kuin seuraajilta, mutta tässä osa ketjusta:
https://archive.md/MF3sX

 • ylös 29
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

"keksityt anekdootit" just... detransitioituneen naisen oma kokemus on "vain keksitty anekdootti"? kun eihän heitä oikeasti ole olemassa ja, jos ovatkin, ovat ihan marginaalinen ilmiö, vai? varmaan oot myös sitä mieltä että he ovat vaan erehtyneitä cissupaskoja?

Sinulla on todella paha olla. Ota pieni kävely ja hengitä happea. Vain otetut lääkkeet auttavat. Kai sinulla on hoitokontakti? Ota yhteyttä jo tänään.

Joku ei ole vieläkään toipunut jauhotuksestaan :D.


Kehen viittaat, ja mikä jauhotus? Ei teiltä transaktivisteilta tule kuin one-linereita ja :D : D : D
😂

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8888 kirjoitti:
Itse olen transmies, enkä ajattele Miraa petturina, enemmänkin harmittaa hänen puolestaan. Katsoin dokumentin ja minusta puhui asioista fiksusti. Itse käynyt Taysissa ja menin alaikäisenä, voin kertoa etten helpolla päässyt. Eikä oikeastaan kukaan trans tuttuni, että voitte kyllä heittää roskiin puheet siitä, että sitä mainostettaisiin apuna kaikkeen. Itsellä meni vuosia, että sain tarvitsemani hoidot sekä diagnoosin. Kärsein masennuksesta ja alkoholiongelmasta silloin johtuen sukupuoli ristiriidasta ja ironisesti siitä syystä se myös lykkääntyi. Kävin käynneillä monta kertaa ja testit oli kattavia, jopa liiankin. Jotkut asiat eivät itseni mielestä ollut tarpeellista udella ja oli kovin ahdistaviakin. Noin vuoden päästä kyseltiin jatketaan hoitoa ja tuntuuko oikealta. Tuntui ja tuntuu yhä, enkä oikeastaan aina huomaa, että olisin tehnyt mitään massiivista muutosta ellei nyt joku siitä muistuta. Voin paljon paremmin kuin aikaa ennen testoja. Ei se muita ongelmiani korjannut (kuten ahdistus, jännittäminen yms), mutta ei se ollut sen tarkoitus, nuo muut asiat johtuvat ihan muista tekijöistä ja ne olisi hyvä erottaa toisistaan. Pahin terä on kuitenkin poissa. On vaikeaa selittää miltä nyt tuntuu kun on koko elämänsä ollut näkymätön.

Olen tavannut itsekin joitakin ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet sukupuoli identiteettinsä, mutta siinä on ollut jokin haiskahdus. En voi silti sanoa, että jokainen trans etenisi saman kaavan mukaan, mutta hoitajat yleisesti kyllä aistivat tälläiset herkästi. Mikään hoito ei silti ole riskitön. Mutta kuten sanottu, Miran kaltaisia on, mutta enemmistö kokee aidosti sen mitä itse koen ja homma menee nappiin. En usko, että olisin elossa tai ainakaan toimiva yhteiskunnan jäsen jos tämä olisi liiaksi pitkittynyt. Ja kyllä kävin terapiassa ennen ja jälkeen testohoitojen. Nykyään en käy transasioista vaan aika perusluontoisista asioista millä ei ole transsukupuolisuuden kanssa mitään tekemistä.

Yritän ymmärtää asiaa teidänkin näkökulmasta, jos siihen ei osaa samaistua niin vaikea sitä on ymmärtää. Mutta 25-30 v ikäraja on täysin kohtuuton. Harva ei oikeasti jaksa käydä tälläistä rumbaa läpi, ellei aidosti niin tunne. Lisänä pelko siitä, menettääkö perheensä, hyväksyy ketään, vastaako testo niin kuin toivon (esim. Geenien takia parta ei ehkä kasvakkaan testoista huolimatta vaikka niin olisi toivonut jne) ja väkivallan uhka. Itse olen tältä kaikelta suurimmaksi osaksi säästynyt, mutta silti. Prosessi on rankka, haastava ja menetyksen pelkoja on paljon.

Lisää saa kysyä, mutta fiksusti.

Se, ovatko nyt transitioituneet edes transsukupuolisia, selviää myöhemmin. Hoitoihin hakeutuminen on kasvanut niin räjähdysmäisesti, että ei oikein usko, että kaikki olisivat. Säälittävät ne, jotka leikkelevät itseään peruuttamattomasti vain katuakseen. 

Se, että tutkimuksiin hakeutuvien määrä on kasvanut, ei tarkoita sitä että hoitoja saavien määrä kasvaisi samassa suhteessa

Yli puolet päätyy hormoneille, se tekee yli 500 henkilöä vuodessa, kun 2000-luvun alussa näitä oli alle 50. Kyllä yli kymmenekertaistuminen vajaassa 20 vuodessa on räjähdysmäistä kasvua tällaisen ilmiön kohdalla. Hoitovirheitä tulee varmasti ja niitä tulee paljon.

Miksei media puutu tähän vaan ylistää transiutumista, siis kannustaa ihmisiä koko loppuelämän tuhoaviin vääriin valintoihin? Miksi suuri osa poliitikoista ajaa lakeja, jotka kannustavat transiutumaan, kuten juridisen sukupuolen itsemäärittelyä?

Jaa miksi? En ole taipuvainen salaliittoteorisointiin, mutta pitkäaikaisen huomion olen tehnyt tarkoituksellisesta kulttuurinmuokkaamisesta. Kaikki mikä viittaa perinteisiin arvoihin, yhteiskunnan perinteisiin rakenteisiin tai kansallismielisyyteen pyritään mitätöimään ja häivyttämään. Ikään kuin yhtenäiskulttuuri olisi joku mädättävä paha, joka tulee hajottaa.

Vasemmiston näpit tässä on vahvasti pelissä

 • ylös 22
 • alas 2
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

"keksityt anekdootit" just... detransitioituneen naisen oma kokemus on "vain keksitty anekdootti"? kun eihän heitä oikeasti ole olemassa ja, jos ovatkin, ovat ihan marginaalinen ilmiö, vai? varmaan oot myös sitä mieltä että he ovat vaan erehtyneitä cissupaskoja?

Sinulla on todella paha olla. Ota pieni kävely ja hengitä happea. Vain otetut lääkkeet auttavat. Kai sinulla on hoitokontakti? Ota yhteyttä jo tänään.

Joku ei ole vieläkään toipunut jauhotuksestaan :D.


Kehen viittaat, ja mikä jauhotus? Ei teiltä transaktivisteilta tule kuin one-linereita ja :D : D : D
😂

Jauhottaja tuli omiensa hylkäämäksi. Kipeä paikka.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8888 kirjoitti:
Itse olen transmies, enkä ajattele Miraa petturina, enemmänkin harmittaa hänen puolestaan. Katsoin dokumentin ja minusta puhui asioista fiksusti. Itse käynyt Taysissa ja menin alaikäisenä, voin kertoa etten helpolla päässyt. Eikä oikeastaan kukaan trans tuttuni, että voitte kyllä heittää roskiin puheet siitä, että sitä mainostettaisiin apuna kaikkeen. Itsellä meni vuosia, että sain tarvitsemani hoidot sekä diagnoosin. Kärsein masennuksesta ja alkoholiongelmasta silloin johtuen sukupuoli ristiriidasta ja ironisesti siitä syystä se myös lykkääntyi. Kävin käynneillä monta kertaa ja testit oli kattavia, jopa liiankin. Jotkut asiat eivät itseni mielestä ollut tarpeellista udella ja oli kovin ahdistaviakin. Noin vuoden päästä kyseltiin jatketaan hoitoa ja tuntuuko oikealta. Tuntui ja tuntuu yhä, enkä oikeastaan aina huomaa, että olisin tehnyt mitään massiivista muutosta ellei nyt joku siitä muistuta. Voin paljon paremmin kuin aikaa ennen testoja. Ei se muita ongelmiani korjannut (kuten ahdistus, jännittäminen yms), mutta ei se ollut sen tarkoitus, nuo muut asiat johtuvat ihan muista tekijöistä ja ne olisi hyvä erottaa toisistaan. Pahin terä on kuitenkin poissa. On vaikeaa selittää miltä nyt tuntuu kun on koko elämänsä ollut näkymätön.

Olen tavannut itsekin joitakin ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet sukupuoli identiteettinsä, mutta siinä on ollut jokin haiskahdus. En voi silti sanoa, että jokainen trans etenisi saman kaavan mukaan, mutta hoitajat yleisesti kyllä aistivat tälläiset herkästi. Mikään hoito ei silti ole riskitön. Mutta kuten sanottu, Miran kaltaisia on, mutta enemmistö kokee aidosti sen mitä itse koen ja homma menee nappiin. En usko, että olisin elossa tai ainakaan toimiva yhteiskunnan jäsen jos tämä olisi liiaksi pitkittynyt. Ja kyllä kävin terapiassa ennen ja jälkeen testohoitojen. Nykyään en käy transasioista vaan aika perusluontoisista asioista millä ei ole transsukupuolisuuden kanssa mitään tekemistä.

Yritän ymmärtää asiaa teidänkin näkökulmasta, jos siihen ei osaa samaistua niin vaikea sitä on ymmärtää. Mutta 25-30 v ikäraja on täysin kohtuuton. Harva ei oikeasti jaksa käydä tälläistä rumbaa läpi, ellei aidosti niin tunne. Lisänä pelko siitä, menettääkö perheensä, hyväksyy ketään, vastaako testo niin kuin toivon (esim. Geenien takia parta ei ehkä kasvakkaan testoista huolimatta vaikka niin olisi toivonut jne) ja väkivallan uhka. Itse olen tältä kaikelta suurimmaksi osaksi säästynyt, mutta silti. Prosessi on rankka, haastava ja menetyksen pelkoja on paljon.

Lisää saa kysyä, mutta fiksusti.

Se, ovatko nyt transitioituneet edes transsukupuolisia, selviää myöhemmin. Hoitoihin hakeutuminen on kasvanut niin räjähdysmäisesti, että ei oikein usko, että kaikki olisivat. Säälittävät ne, jotka leikkelevät itseään peruuttamattomasti vain katuakseen. 

Se, että tutkimuksiin hakeutuvien määrä on kasvanut, ei tarkoita sitä että hoitoja saavien määrä kasvaisi samassa suhteessa

Yli puolet päätyy hormoneille, se tekee yli 500 henkilöä vuodessa, kun 2000-luvun alussa näitä oli alle 50. Kyllä yli kymmenekertaistuminen vajaassa 20 vuodessa on räjähdysmäistä kasvua tällaisen ilmiön kohdalla. Hoitovirheitä tulee varmasti ja niitä tulee paljon.

Miksei media puutu tähän vaan ylistää transiutumista, siis kannustaa ihmisiä koko loppuelämän tuhoaviin vääriin valintoihin? Miksi suuri osa poliitikoista ajaa lakeja, jotka kannustavat transiutumaan, kuten juridisen sukupuolen itsemäärittelyä?

Jaa miksi? En ole taipuvainen salaliittoteorisointiin, mutta pitkäaikaisen huomion olen tehnyt tarkoituksellisesta kulttuurinmuokkaamisesta. Kaikki mikä viittaa perinteisiin arvoihin, yhteiskunnan perinteisiin rakenteisiin tai kansallismielisyyteen pyritään mitätöimään ja häivyttämään. Ikään kuin yhtenäiskulttuuri olisi joku mädättävä paha, joka tulee hajottaa.

Vasemmiston näpit tässä on vahvasti pelissä

Nykyinen meininki valitettavasti hajottaa (tai on jo hajottanut) ennen kaikkea vasemmiston, eikä mitään muuta.

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
8888 kirjoitti:
Itse olen transmies, enkä ajattele Miraa petturina, enemmänkin harmittaa hänen puolestaan. Katsoin dokumentin ja minusta puhui asioista fiksusti. Itse käynyt Taysissa ja menin alaikäisenä, voin kertoa etten helpolla päässyt. Eikä oikeastaan kukaan trans tuttuni, että voitte kyllä heittää roskiin puheet siitä, että sitä mainostettaisiin apuna kaikkeen. Itsellä meni vuosia, että sain tarvitsemani hoidot sekä diagnoosin. Kärsein masennuksesta ja alkoholiongelmasta silloin johtuen sukupuoli ristiriidasta ja ironisesti siitä syystä se myös lykkääntyi. Kävin käynneillä monta kertaa ja testit oli kattavia, jopa liiankin. Jotkut asiat eivät itseni mielestä ollut tarpeellista udella ja oli kovin ahdistaviakin. Noin vuoden päästä kyseltiin jatketaan hoitoa ja tuntuuko oikealta. Tuntui ja tuntuu yhä, enkä oikeastaan aina huomaa, että olisin tehnyt mitään massiivista muutosta ellei nyt joku siitä muistuta. Voin paljon paremmin kuin aikaa ennen testoja. Ei se muita ongelmiani korjannut (kuten ahdistus, jännittäminen yms), mutta ei se ollut sen tarkoitus, nuo muut asiat johtuvat ihan muista tekijöistä ja ne olisi hyvä erottaa toisistaan. Pahin terä on kuitenkin poissa. On vaikeaa selittää miltä nyt tuntuu kun on koko elämänsä ollut näkymätön.

Olen tavannut itsekin joitakin ihmisiä, jotka ovat kyseenalaistaneet sukupuoli identiteettinsä, mutta siinä on ollut jokin haiskahdus. En voi silti sanoa, että jokainen trans etenisi saman kaavan mukaan, mutta hoitajat yleisesti kyllä aistivat tälläiset herkästi. Mikään hoito ei silti ole riskitön. Mutta kuten sanottu, Miran kaltaisia on, mutta enemmistö kokee aidosti sen mitä itse koen ja homma menee nappiin. En usko, että olisin elossa tai ainakaan toimiva yhteiskunnan jäsen jos tämä olisi liiaksi pitkittynyt. Ja kyllä kävin terapiassa ennen ja jälkeen testohoitojen. Nykyään en käy transasioista vaan aika perusluontoisista asioista millä ei ole transsukupuolisuuden kanssa mitään tekemistä.

Yritän ymmärtää asiaa teidänkin näkökulmasta, jos siihen ei osaa samaistua niin vaikea sitä on ymmärtää. Mutta 25-30 v ikäraja on täysin kohtuuton. Harva ei oikeasti jaksa käydä tälläistä rumbaa läpi, ellei aidosti niin tunne. Lisänä pelko siitä, menettääkö perheensä, hyväksyy ketään, vastaako testo niin kuin toivon (esim. Geenien takia parta ei ehkä kasvakkaan testoista huolimatta vaikka niin olisi toivonut jne) ja väkivallan uhka. Itse olen tältä kaikelta suurimmaksi osaksi säästynyt, mutta silti. Prosessi on rankka, haastava ja menetyksen pelkoja on paljon.

Lisää saa kysyä, mutta fiksusti.

Se, ovatko nyt transitioituneet edes transsukupuolisia, selviää myöhemmin. Hoitoihin hakeutuminen on kasvanut niin räjähdysmäisesti, että ei oikein usko, että kaikki olisivat. Säälittävät ne, jotka leikkelevät itseään peruuttamattomasti vain katuakseen. 

Se, että tutkimuksiin hakeutuvien määrä on kasvanut, ei tarkoita sitä että hoitoja saavien määrä kasvaisi samassa suhteessa

Yli puolet päätyy hormoneille, se tekee yli 500 henkilöä vuodessa, kun 2000-luvun alussa näitä oli alle 50. Kyllä yli kymmenekertaistuminen vajaassa 20 vuodessa on räjähdysmäistä kasvua tällaisen ilmiön kohdalla. Hoitovirheitä tulee varmasti ja niitä tulee paljon.

Miksei media puutu tähän vaan ylistää transiutumista, siis kannustaa ihmisiä koko loppuelämän tuhoaviin vääriin valintoihin? Miksi suuri osa poliitikoista ajaa lakeja, jotka kannustavat transiutumaan, kuten juridisen sukupuolen itsemäärittelyä?

Jaa miksi? En ole taipuvainen salaliittoteorisointiin, mutta pitkäaikaisen huomion olen tehnyt tarkoituksellisesta kulttuurinmuokkaamisesta. Kaikki mikä viittaa perinteisiin arvoihin, yhteiskunnan perinteisiin rakenteisiin tai kansallismielisyyteen pyritään mitätöimään ja häivyttämään. Ikään kuin yhtenäiskulttuuri olisi joku mädättävä paha, joka tulee hajottaa.

Vasemmiston näpit tässä on vahvasti pelissä


Onhan tuo muutos jo pitkälle edennyttä, riittää kun selailee nykyisiä naistenlehtiä. Samoin mainonta työntää nyt ohjelmallisesti ihan uudenlaisia kuvia. Tulee tunne että onko nyt vanhat pierut saatu eläkkeelle, vallankumous voi alkaa. Aika äimänä itse tätä tykitystä useammalla rintamalla seuraan, sen tahtia ja määrätietoisuutta. Feminismin nimissähän tätä mylläystä pitkälle toteutetaan. Ikäänkuin kaikki (no melkein) olisivat jossain uljas uusi maailma- joukkohurmoksessa kuin yhteisestä sopimuksesta.

Vähän vanhemmat ihmiset ovat ihan hiljaa ja hissukseen. Kukaan ei oikein uskalla muuta kuin myötäillä. Tämä on oikeastaan pelottavinta kaikessa tässä: queerejä kärrätään kirkonkin lehtien sivuille, koska nyt kuuluu. Queer on sananakin jotenkin kivempi.

 • ylös 32
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jatkuu...

"Kehollisen sukupuolidysforian lievittymisen lisäksi sukupuolenkorjaushoidot mahdollistavat sen, että nuori voi halutessaan sulautua ulkonäöltään paremmin cissukupuolisten ikätovereidensa joukkoon. Itsemurhariskin onkin havaittu olevan kaksinkertainen niillä transihmisillä, joiden ulkonäöstä muut voivat päätellä heidän olevan transsukupuolisia (Herman, Brown & Haas, 2019)."

Eli toisin sanoen jo alaikäisten pitää saada hoitoja, joita he ehkä katuvat? Mitä tapahtui ajatukselle, että ulkonäkö ja sukupuoli eivät liity mitenkään toisiinsa? Kuulostaa samalta kuin sanottaisiin, että lihavat lapset pitää viedä rasvaimuun ettei heitä kiusata - toisin sanoen kiusaaminen vieritetään lapsen ulkonäön syyksi.

"Murrosikää viivästävän lääkityksen saaminen nuorena on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin aikuisuudessa sellaisilla henkilöillä, jotka ovat itse tätä lääkitystä nuoruudessaan toivoneet (Turban, King, Carswell & Keuroghlian, 2020)."

Turban saa rahaa blokkerien valmistajalta. Ei mainintaa blokkerien haitoista ja niiden hyödyt kyseenalaistavista tutkimuksista.

"Riittävän nopea lääketieteellisten korjaushoitojen saatavuus on yhteydessä vähäisempiin itsemurha-ajatuksiin – viivästykset
hoitoon pääsyssä tai hoidon evääminen taas lisäävät riskiä (Bailey, Ellis & McNeil, 2014)."

Suurin osa dysforisista nuorista kasvaa siitä yli. Kiirehtiminen johtaa todennäköisesti turhiin hoitoihin, ja ne vasta lisäävät riskiä.

"On havaittu, että oman identiteetin mukainen virallinen nimi ja sukupuolimerkintä henkilöllisyyttä koskevissa dokumenteissa ovat yhteydessä vähäisempään negatiiviseen emotionaaliseen reaktioon henkilön kohdatessa sukupuoleensa perustuvaa syrjintää – juridinen vahvistus omalle sukupuolelle saattaa siis suojata transfobian vaikutuksilta."

Pitää lukea tuo tutkimus, koska kuulostaa oudolta. Eikö lapselle voi opettaa resilienssiä tavalla, joka ei lukitse häntä transkokemukseen?
Lisään, että en hyppäisi tuosta suoraan johtopäätökseen, että juridinen merkintä estää itsemurhia. Eivätkä ulkopuoliset näe papereita ja identiteettiä päällepäin, joten "väärinsukupuolittaminen" ei vähene - mutta tämän tekstin perusteella vaikuttaa siltä, että Seta aikoo käyttää juridista merkintää astinlautana alaikäisten hormoneihin ja leikkauksiin. Järjestöt alkavat vedota siihen, että lapsi on tarpeeksi kypsä vaihtamaan merkinnän, ja papereiden ja ulkonäön ristiriita ahdistaa.

"Kuitenkin kaksi viidestä suomalaisesta transnuoresta on kokenut henkistä väkivaltaa vanhempiensa taholta ja fyysistä väkivaltaa on kokenut joka viides."

Mikä lasketaan henkiseksi väkivallaksi?

"Vähemmistönuorilla itsemurhayritys voi näyttäytyä odotettavissa olevana ja ymmärrettävänä ratkaisuna vaikeuksia kohdatessa. Tätä selittää muun muassa se,
että mediassa seksuaalivähemmistönuoret esitetään yleensä haavoittuvassa asemassa, ja
heidän elämäänsä liitetään ensisijassa kärsimykseen ja kamppailuun liittyviä teemoja.
Vähemmistönuoret saattavat kasvaa odotukseen siitä, että heidän elämänsä tulee olemaan
väistämättä vaikeaa ja itsetuhoisuus nähdään osana elämän käsikirjoitusta."

Seta ja transaktivistit itse vahvistavat käsikirjoitusta.

Athena, twitterissä
@mothergender, nykyään detransitioitunut USA:sta kirjoitti tuosta narratiivista.
https://mobile.twitter.com/mothergender/status/1421533285289582592
"Being misgendered never bothered me before I was told it should
Being "dead named" never bothered me before I was told it should
I wasn't suicidal until I was told I had to in order to be trans
I did not hate people for making pronoun or name mistakes until I was told I should"

Miksi kopioit Twitterin sisällön tänne? Luuletko että keksityt anekdootit ovat joku järkevä argumentti?

"keksityt anekdootit" just... detransitioituneen naisen oma kokemus on "vain keksitty anekdootti"? kun eihän heitä oikeasti ole olemassa ja, jos ovatkin, ovat ihan marginaalinen ilmiö, vai? varmaan oot myös sitä mieltä että he ovat vaan erehtyneitä cissupaskoja?

Sinulla on todella paha olla. Ota pieni kävely ja hengitä happea. Vain otetut lääkkeet auttavat. Kai sinulla on hoitokontakti? Ota yhteyttä jo tänään.

Joku ei ole vieläkään toipunut jauhotuksestaan :D.


Kehen viittaat, ja mikä jauhotus? Ei teiltä transaktivisteilta tule kuin one-linereita ja :D : D : D
😂

Jauhottaja tuli omiensa hylkäämäksi. Kipeä paikka.

Se joka on tätä :D viljellyt on ollut aiemmin sellainen, joka vaikutti transaktivistilta kun teksit olivat jotain muka nasevaa hymynaaman kanssa. Mitään asiallista keskustelua ei sieltä aiemmin tullut.
Nyt voin olla erehtynyt henkilöstä, kannattaa kirjoittaa jotain pidempää tekstiä niin ei sekaannu toiseen henkilöön.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla