Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä ei ole koiraa enkä niin koirien päälle ymmärrä. Mutta tyttärellä on koira ja näin mökkikaudella tytär ja koira viettävät paljon aikaa mökillä, kun tytär tekee etätöitä ja täällä on koiran kanssa helpompaa, kuin pienessä kaupunkikaksiossa. Tunnen koiraa siis lähinnä mökkioloista.

Täällä mökillä se saa olla ulkona vapaana ja välillä viihtyy itsekseen, kun ollaan pihahommissa. Mutta enimmäkseen se olisi pallonheittoa vailla. Välillä se singahtaa jonkun hajun perässä ja palaa jonkin ajan kuluttua hengästyneenä ja kieli roikkuen. Jos sen kanssa ei jaksa palloa heitellä, niin jossain kohtaa se makoilee maassa. Jos ollaan pitkään ulkona, se alkaa lopulta jo vinkua sisälle. Sisälläkin se tuntuisi olevan leikittäjää vailla, tykkää kamppailla vetoköyden kanssa ja köyttä pitää myös heittää sille noudettavaksi.

Sen kanssa käydään myös metsälenkeillä, täällä on sellaista metsämaastoa missä on kaatuneita puita, sammaloituneita kiviä ja vaihtelevaa maastoa. Itse kuljen paljon polkua pitkin, mutta koira poikkeaa polulta metsän puolelle nuuskimaan. Ja välillä lähtee hajun perässä ja palaa väsyneenä. Joskus se seikkailee niin pitkään ja kauas, etten jaksa odotella ja koira tulee sitten takaisin mökille omia aikojaan.

Iltaisin koira usein haukkuu vaativasti, kun haluaisi leikkiä. Olen miettinyt onko sen elämä vain liian tylsää. Eikö koira kaipaa että sillä olisi joku harrastus tai tehtävä? Rotu on welsh corgi cardigan. Tytärkään ei varsinaisesti harrasta sen kanssa mitään.

  • ylös 1
  • alas 4

Kommentit (11)

Vierailija

En tunne rotua (vain googletin sen) enkä koiriakaan paljon (vain läheiseni ajokoiran), mutta pidän niistä. Mökkielämä kuulostaa melko kivalta. Luultavasti koira haluaisi huomiota, rapsutuksia/ paijausta tai leikkiä enemmän, jos sen muut asiat ovat kunnossa. Tuo rotu pitää perheen toimintoihin osallistumisesta. Varmaan se myös kaipaa päiviinsä rytmiä/vaihtelua. Tärkeintä on mielestäni hyvä ilmapiiri, perusiloinen ja ystävällinen. Ei kannata koiran takia  stressata kuitenkaan. Joitain leluja ja puruluuta voi antaa sille ja välillä leikittää. Se voisi tykätä myös älypelistä, jossa on herkkuja palkinnoksi. Toivottavasti koira pääsee kaupungissa välillä luontoon lenkkipolulle, puistoon tai metsään. Agility tai vastaava laji olisi sen mielestä varmaan tosi kiva, jos sinä ja (tai) tyttäresi innostuisi(tte). Kuulostaa siltä, että sillä on melko hyvät oltavat. Vastasin, vaikken tiedä, oliko tästä paljoa apua. Asia kiinnostaa minuakin. Toivottavasti muitakin innostuu vastaamaan, niin saataisiin lisää näkökulmia.

Vierailija

Koirani opiskelee avoimessa yliopistossa ja joogaa säännöllisesti. 

Roduissa on eroja, joten ehkä koirasi on kiinnostunut pallopeleistä tai taiteesta. 

  • ylös 10
  • alas 1
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tuollainen mökkielämä juuri on passeli koiralle; paljon virikkeitä ja oma lauma ympärillä. Toista se on jossain betonihelvetissä, missä kuumassa kopissa kyhjötetään yksin jopa 10 tuntia päivässä odottamassa väsynyttä emäntää/isäntää kotiin. Sitten pari tuntia sosiaalista elämää ja nukkumaan 8 tunniksi.

Vierailija

Meillä koiralla on oma kitara, Fender Stratocaster MIM. Microcube vahvistin. Minkälainen säröpedaali sille kannattaisi hankkia? Suosituksia?

Vierailija

Nyrkkeily on kiva monille koirille. Vaikka aluksi ihan päärynäpallo roikkumaan oven karmiin. Siinä koira voi sitten takoa palloa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Meillä koiralla on oma kitara, Fender Stratocaster MIM. Microcube vahvistin. Minkälainen säröpedaali sille kannattaisi hankkia? Suosituksia?

Ibanezin TubeScreamer on klassikko, jos ei aitoon putkivehkeeseen ole varaa.

Vierailija

Meidän moppe tykkää käydä Päijänteellä vetämässä uistinta. Takilat löytyy ja isot plaanarit. 12 vapaa on kerralla järvessä, kun pääsin parille reissulle mukaan.

Vierailija

Urheilijan kroppa ja lapsen mieli. Sellaisiahan koirat usein ovat. Ei sellainen olento paikallaan viihdy. Toko, vesipelastus, jälki jne. Harrastuksia riittää, mistä valita. 

Vierailija

Welsh Corgiet on paimenkoiria, joten käyttäytyvät sen mukaan.

Koira tarvitsee lajinomaista toimintaa. Eli noi Corgit on vilkkaita niin pitkiä lenkkejä ja actionia toisten koirien kanssa vaikka koirapuistossa ja lisäksi jotain vaikka namipalojen piilottamista kotiin ja etsimistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla