Vierailija

Olen entinen koulukiusattu ja ilmeisesti en siitä pääse koskaan yli. Olen pohjimmiltani sosiaalinen ja pidän muista ihmisistä, mutta pelkään joutuvani naurunalaiseksi ja kiusatuksi etten enää uskalla tuoda itseäni esille normaalilla tavalla. Häpeän puhetapaani ja ulkonäköäni. Häpeän kaikkea itsessäni. En pysty häpeältäni elämään täysillä ja tavoittelemaan haluamiani asioita. Tuntuu että elämä on piloilla.

  • ylös 7
  • alas 0

Kommentit (3)

Vierailija

No mutta eihän niin paskaan seuraan kannata edes haluta, jossa joutuu jatkuvasti pelkäämään tuomiota. Ei sellaiset ihmiset ole minkään arvoisia.

Vierailija

Tarvitset korjaavia kokemuksia ja niiden myötä itsetuntosi kohentumista. Harrastuksen kautta? Huomaat vähitellen että sinut kyllä hyväksytään, ja rohkaistut antamaan itsestäsi enemmän sosiaalisissa suhteissa. Jos alkuu keskustelu pyörii enemmän jonkin tietyn asian, kuten vaikka juuri harrastuksen ympärillä, voi olla helpompaa. Sitä kautta vähitellen kun tullaan tutummiksi tulee vuorovaikutukseen uusia sävyjä ja jutut rönsyilevät laajemmiksi. Kuin huomaamatta soljut mukaan yhdeksi porukasta ja havahdut jossain vaiheessa siihen että kaikki ovatkin ihan tuttuja, mukavia, tavallisia ihmisiä. He hyväksyvät sinut, ja sinä heidät. Ei tarvitse sen enempää enää miettiä minkäkaisen kuvan itsestään antaa. Sen kun on vaan. Oma itsensä. Näin ainakin toivoisin että se onnistuisi, altistamalla itsesi sosiaalisille suhteille vähitellen. Tuskin se kovin vaikeaa lopultakaan on, jos kerran olet kuitenkin perusluonteeltasi sosiaalinen ja seurassa viihtyvä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Kiusaaminen on tekijöiden häpeä, ei kohteen. Muista että ilkeät sanat ja teot kertovat aina tekijästään. Ei liity sinuun. Elä elämääsi ja tee mitä haluat.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla