Sivut

Kommentit (1196)

Vierailija

Tradenomi. Niihin hommiin pääsee monesti ilman tutkintoakin, jos on saanut jalan oven väliin ja pitkän työkokemuksen. Lopetin oman koulun, kun tajusin, että kaikki kollegat on tradenomeja ja olen samassa työpaikassa samalla palkalla.

 • ylös 17
 • alas 2
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tulin katsomaan montako kertaa sosiaaliala mainitaan, mutta en jaksanutkaan lukea ketjua kokonaan. Mitähän kannattaisi opiskella, jos ei osaa yhtään matikkaa, fysiikkaa ja kemiaa? Oon vasta aikuisiällä alkanut ajatella, et liekö mulla joku hahmotushäiriö, kun matematiikka oli alusta saakka sellasta takkuamista, etten tajua. Tukiopetuskaan ei auttanut.

No sitä sosiaalialaa. Joo tulkaa kertomaan mullekin aloja kun tuntuu, että jos matikka, fysiikka, kemia ei luonnistu ajaudut väistämättä sosiaalialalle.
Ehkä joku kuljetusala? Bussikuski, rekkakuski?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ope, rankka työ ja heikko palkka.

Hahhah mitä potaskaa. Minimaalinen opetusvelvollisuustuntien määrä, pitkät lomat, hyvä palkka, helppo työ niistä koostuu open työ.

 • ylös 11
 • alas 40
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ope, rankka työ ja heikko palkka.

Sinulla ei ole pienintäkään käsitystä, ainakaan opettajan työsi pohjalta, rankasta työstä ja heikosta palkasta. Opettajan työ on yläluokkainen ja elitistinen, kaukana pienpalkkaisesta ja rankasta työstä. Sinä et työssäsi terveyttäsi menetä, kuten niin moni muu joutuu tekemään.

 • ylös 10
 • alas 28
Vierailija

Kuvataidealat: et tule koskaan pärjäämään jos et ole valmiiksi lahjakas ja koulu ei voi opettaa sinua lahjakkaaksi.
Opetus on tasoa "ota itse selvää" ja mikäli et alunperin jo kykene luomaan muitakin kuin lähipiiriäsi sävähdyttäviä teoksia, et kykene sellaiseen usean vuoden "koulutuksen" jälkeenkään. Olet vain tuhlannut aikaa ja resursseja etkä ole muuttunut mihinkään suuntaan vaikka sinulla olisi nyt paperi mikä sanoo sinun olleen opiskelemassa tietyssä laitoksessa.

 • ylös 18
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Varhaiskasvatuksen opettaja. Surkeat työolot, alati kasvavat vaatimukset kaiken maailman vasuista ja vaativat nykyvanhemmat. Paska palkka.

Komppi. Lisäten paskan seisomatyön, pihalla paskassa kelillä kuin kelillä. Paska työilmapiiri, kateus, kyräily, kilpailu, kyykyttävä pomo, kun osuu työyhteisöruletissa paska mäihä. Palkka todella paska työn vaativuuteen/paskuuteen nähden. Jotkut perheet sysipaskoja.

 • ylös 20
 • alas 2
Vierailija

Eikö kukaan vielä ole maininnut hevosenhoitajaa?
Koulutus on pelkkä heppaleiri, joka kyllä vetää puoleensa. Jos töihin pääset, on työajat älyttömät mutta mitään ei makseta.

 • ylös 20
 • alas 1
Vierailija

Varastonhoitaja. Jos menet paikkaan töihin, jossa perehdytetään hyvin, niin saatat tietää ensimmäisen viikon jälkeen jo enemmän kuin 3 vuotta alaa opiskellut, jolla ei työkokemusta. Muutenkin älytöntä lähteä opiskelemaan kolmeksi vuodeksi jotain duunariammattia, jossa tienaa juuri ja juuri 1800 euroa kuukaudessa.

 • ylös 16
 • alas 2
Vierailija

Metalli-ala mikä on alipalkkaista paskaduunia sekä vuokrafirmojen polkeman palkka-alen jäljiltä ala-arvoista duunia, on myöskin ulkomaalaisen halpatyövoiman tuhoama ala. 

Kierrä kaukaa kun työnvaatimukset ja työtahti ovat jo terveydelle haitallisia ja palkka on kuitenkin siivoojan tasoa. 

 • ylös 11
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Media-assistentti. Ei taida löytyä työpaikkoja.

Ei löydy töitä, itse valmistuin 17v sitten Media-Assistentiksi enkä päivääkään ole sen alan töitä tehnyt. Ammatti on myös sellainen että se vanhenee jo muutamassa vuodessa, eli minulla ei ole enää toivoakaan sen alan töitä saada. Kolmantena opiskeluvuonna oli eka vuoden opiskelijoilla jo uudet ohjelmat ja meille naureskeltiin kun käytettiin vanhoja ohjelmia, esim. Page Maker ja photoshopin vanha versio ym..

 • ylös 16
 • alas 1
jkfdlgldfg

Vierailija kirjoitti:
Metallialalla sekä rakennusalalla palkat poljettu alas,jatkuva uhka lomautuksille, kilpailu halpatyömaita vastaan, tuotanto ja tehtaat siirtyy halpatyömaihin.
Pätee kyllä melkein kaikkiin tekniikan aloihin nuo mutta eritoten kyseiset alat.
It alalla taitaa pyyhkiä vielä hyvin?
M29

Niin, kannattaa miettiä mitä puoluetta äänestää, suurin osa on tuomassa Suomeen halpatyövoimaa entistä enemmän. Mm. SDP, Vihreät, Kokoomus, Keskusta. "Työnantaja" puolueiden (Kokoomus, Keskusta) intressit vielä ymmärrän, haluavat halvalla työntekijät, mutta SDP:tä pidetään duunarien puolueena, joten heidän halpatyövoima intoa en ymmärrä. Minusta on suorastaan rikollista oman maan kansalaisia vastaan, että tuotetaan halpatyövoimaa sellaiseen maahan, jossa on paljon työttömiä.

Vierailija

Mulle ehdotettiin hortonomiksi opiskelua, koska tykkään kasveista. Koulutus on kuitenkin amk, niin mietin vaan, et onko noille oikeasti töitä ja jos on, millaista työ on? Jotenkin pessimistinä ajattelen jo etukäteen, et jos tykkään kasvien kanssa touhuta, kannattanee pitää se vaan harrastuksena.

Sopii kokeilla

Et näemmä ole tehnyt sitä työtä päivääkään. Toistat vain vanhoja valheita ja ennakkoluuloja. Viimeisin kokemus koulusta lienee sinulla omalta  oppivelvollisuusajaltasi.

Vierailija

Sopii kokeilla kirjoitti:
Et näemmä ole tehnyt sitä työtä päivääkään. Toistat vain vanhoja valheita ja ennakkoluuloja. Viimeisin kokemus koulusta lienee sinulla omalta  oppivelvollisuusajaltasi.

Siis mitä työtä?

Lahjakkuus ei välttämättä riitä

Vierailija kirjoitti:
pettynyt äiti kirjoitti:
Muotoiija. Poikani opiskeli 4 vuotta Turussa ja suoraan kortistoon. Hyvät paperit sai. Kivat opintovelat niskassa. Älkää kouluttako muotoilijoita ainakaan 5 vuoteen lisää.

Ette sitten tajunneet sitä yksinkertaista tosiasiaa että kaikilla jonkin sortin "taiteellisia" lahjoja vaativilla aloilla (muotoilija, arkkitehti, näyttelijä, laulaja, kuvataiteilija jne) on äärimmäisen jyrkkä jako kahteen.

On kourallinen kansallista tai jopa kansainvälistä nimeä luoneita huippulahjakkuuksia jotka voivat sanella hintansa

Sitten on se 98% kattava kategoria "muut" joilta joku Tyrnävän Hiki Ry tilaa ehkä kaljapalkalla uuden logon tai urheilupuiston pukukopin piirustukset

Ongelma on siinä että koulussa ei voida opettaa näitä 2% lahjoja kenellekään jolla niitä ei jo alunperin ollut. Niitä voidaan vain hioa ja jalostaa


Toki näinkin. Oman osansa asiaan tuovat myös todella pienet ja usein sisäänlämpiävät taidepiirit Suomessa: työmahdollisuuksia ei välttämättä saa lahjakkain vaan se kenellä on suhteita ja parhaat taustajoukot. Monesti menestys on pienistä sattumista (ja onnistuneesta markkinoinnista) kiinni. Moni lahjakas ja koulutettu soittaa koko ikänsä orkesterin kakkospultissa/taustabändissä, opettaa taideaineita kansalaisopistossa jne. Jotkut lahjakkaat vaihtavat alaa, koska pelkkä lahjakkuus ja osaaminen ei takaa mahdollisuuksia hankkia elanto omalla taiteenalalla.

Näistä olisi hyvä kertoa avoimesti taidealoja harkitsevalle. Kannattaa ehkä kuitenkin kokeilla onneaan, jos lahjoja ja innostusta on, ei tarvitse myöhemmin harmitella ja jossitella. Alaa joutuu moni joka tapauksessa moni vaihtamaan työuransa aikana.

 • ylös 13
 • alas 1
Vierailija

Poliittinen historia - pelkästään Turkuun otetaan yli 40 opiskelijaa vuosittan. Mitä työtä teet jos valmistut täältä? Suurin osa heistä on niitä haahuilijoita jotka koko elämänsä ajan opiskelevat aina lisää, haalivat titteleitä joita kukaan ei edes ymmärrä ja tekevät jotain hanttihommia. Ne muutamat, jotka eivät kuulu tuohon suurimpaan osaan, ovat poikkeuksia esim. Markku Jokisipilä. Mutta kun kaikista ei voi tulla jokisipilöitä. Poliitikoksi ei myöskään voi opiskella.

Vai ajatteleeko joku, että sellainen on hyvä poliitikko joka on opiskellut poliittista historiaa? 

Samaan kategoriaan menee taidehistoria, sukupuolentutkimus ja folkloristiikka.

 • ylös 19
 • alas 11

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla