Sivut

Kommentit (5992)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

 • ylös 2
 • alas 11
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lotta sen sijaan julistaa vain oman kiipeilytapaansa oikeaksi ja muiden valintoja vääriksi. Hän on pyrkinyt nostamaan suorituksiaan kovemmiksi kuin muiden kiipeilijöiden suoritukset.

Laitatko vielä lähteet ja sitaatit, missä Lotta toteaa näin?

Etsi itse, jos oikeasti kiinnostaa.

t. eri 

Eli mitä vain voi väittää täällä, perusteluja ja lähteitä ei tarvita.

Ei kun miten se meni…


"Hintsa kritisoi keinotekoisesti lisähapella luotuja kiipeilykuplia, jollaisia näkee esimerkiksi maailman korkeimmalla vuorella Mount Everestillä. Everestin valloituksesta on tullut monelle statussymboli; huipulle on päästävä, tyylistä välittämättä. Vuorille jätetyt lisähappipullot ovat lisäksi suuri ympäristöhaitta."
https://www.is.fi/urheilu/art-2000007758189.html

”Ihmiset tulevat näin myöhään siksi, että haluavat tippua keskelle valmista infrastruktuuria ja vetää itsensä köysiä pitkin ylös.”
Hintsa sanoo, ettei halua vähätellä muiden saavutuksia. (Toim.huom. mutta vähättelee silti heti seuraavassa lauseessa)
”Yleisestihän urheilulajeissa on ammattilaiskisat ja harrastelijakisat. Täällä kuitenkin kaikki on samalla vuorella ja kaikkien ’ranking’ huiputuksen jälkeen on sama.”
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000008122711.html

"En ala tuomaan vuorenhuippua alaspäin lisähapella. Se on itselleni sellainen periaate.”
Siihen periaatteeseen liittyy vahvasti myös ajatus maailman korkeimman vuoren Mount Everestin valloittamisesta. 8 849 metrin korkeuteen ”maailman katolle” hamuaa joka vuosi satoja kiipeilijöitä, jotka paikoitellen kulkevat jonossa kohti huippua."
https://www.hs.fi/urheilu/art-2000007816750.html

Olisko tuossa alkuun muutama kommentti missä aika suoraan halveksii muita ja heidän tekemisiään.

Voisin sanoa itsekkin noi kaikki ilman, että varsinaisesti halveksin muita.

- Everesti on statussymbooli ja siellä oppaat käytännössä kantavat asiakkaita huipulle. Fakta

- Vuorikiipeilyssä on harrastajia ja ammattilaisia ja yleensä ne ammattilaiset tekevät köysistön ja harrastajat hinaajat itsensä niitä käyttäen. Huiputus ja huiputus on kuitenkin "saman arvoinen". Fakta

- Lisähappi ja sen käyttö on henkilökohtainen valinta ja on monia, jotka eivät sitä käytä Lotan mainitsemista syistä.

Se mikä tässä ihmisiä varmaan ärsyttää, että näiden totuuksien laukoja on Lotta. Jos saman sanoisi vaikka Veikka, niin porukka vaan nyökkäilisi. Fakta

Ei sillä ole väliä kuka sanoo lisähapen olevan dopingia ja huijausta. Se on väheksyvää sanoi sen vaikka Herra Ylijumala. Siksipä Veikka ei ikimaailmassa mitään tuon suuntaista sanoisi. Hän meni ja teki eikä käyttänyt aikaa oman egonsa pönkittämiseen muita alentamalla. 

Maailmassa on t o d e l l a paljon kiipeilijöitä, jotka kuitenkin ajattelevat juuri noin. Kuka sanoo sen julkisesti. kuka ei.  Tietysti itse kannattaisi itse huiputtaa pari nyppylää ennen avautumista, mutta ei periaatteissa ole mitään vikaa.

Arvaapa, miten esimerkiksi jääkiekkojoukkueessa suhtauduttaisiin Mestiksestä tulevaan parikymppiseen poikaan, joka tulisi koppiin selittämään, että Teemu Selänne on vain harrastelijaluistelija ja Jari Kurrikin pääsi saavutuksiinsa huijaamalla. Jep, naurettaisiin pihalle ja sanottaisiin, että "menepä poika kotio kasvamaan ja tule sitten takaisin, kun olet oppinut nöyryyttä ja kunnioitusta muita kohtaan". Lotta on nyt vähän niin kuin tuo poika. 

Huono vertaus. Maailma on täynnä harrastajia, jotka jakavat Lotan mielipiteet. Lotan omat saavutukset vaan puuttuvat, mikä tietysti ärsyttää monia.  

Montako kertaa lapsille pitää selittää, että kyse ei ole saavutusten puutteesta tai edes mielipiteistä? Lotta saa olla ihan vapaasti mitä mieltä lystää. Ongelmaksi asia tulee, kun rupeaa olemattomilla meriiteillä ylentämään itseään muita paremmaksi ja alentamaan toisin toimineita. Silloin ollaan tuolla Mestis-poika-tasolla. 

Kyllä sitä pitää muutaman kerran kerrata jos kirjoitat samassa lausessa, että kyse ei ole saavutusten puutteesta vaan olemattomista meriiteistä. 

KUN en kirjoita, ei pitäisi olla kenelläkään vaikeuksia tajuta. Harmi, että sinä et erota edes sitä, milloin yksi lause alkaa ja toinen päättyy. 

Onko sillä pisteellä väliä? Selitit kuitenkin kohtalaisen sekavia. Mutta olet päivystänyt täällä jo sen verran kauan, että vahinkoja sattuu. Nyt nukkumaan ja huomenna taas aamu seiskalta päivittelemään Lotan sanomisia. 

Hyvää yötä 

Hyvinkin paljon :D Peruskouluun takaisin, jos et lukemisesta tuon vertaa ymmärrä. 

No, selittäisitkö mulle, että miten kyse ei ole saavutusten puutteesta, mutta kuitenkin olemattomista meriiteistä?

Kutsuuko peruskoulu myös sinua?

T. Eri

No minäpä selitän: Kukaan ei ole sanonut, että kyse olisi saavutusten puuteen sijaan olemattomista meriiteistä. 

Sanoin: Ongelmaksi asia tulee, kun rupeaa olemattomilla meriiteillä ylentämään itseään muita paremmaksi ja alentamaan toisin toimineita 

Otetaan sinua varten ratakisko käyttöön: Ongelma on siis se, että lähtee ylentämään itseään ja alentamaan toisin toimineita. Erityisen suuri tämä ongelma on silloin, kun noin tekee henkilö, jolla ei ole mitään saavutuksia, joiden perusteella voisi itseään muiden yläpuolelle nostaa. Sitten kun on menestystä tullut, voi hyvällä syyllä keulia. Toki se ei silloinkaan erityisen fiksua ole, vaan antaa ylimielisen kuvan.

Tässä on nyt kuitenkin se mitä sä kirjoitit

"Montako kertaa lapsille pitää selittää, että kyse ei ole saavutusten puutteesta tai edes mielipiteistä? Lotta saa olla ihan vapaasti mitä mieltä lystää. Ongelmaksi asia tulee, kun rupeaa olemattomilla meriiteillä ylentämään itseään muita paremmaksi ja alentamaan toisin toimineita. Silloin ollaan tuolla Mestis-poika-tasolla"

Niin? Mitä kohtaa tuosta et ymmärrä? Voit ottaa lisää ratakiskoa käyttöön, jos edellinen ei vielä mennyt perille. Siinähän kursiivi (=vino teksti) oli suora lainaus tuosta omasta kirjoituksestani. 

Juuri se mitä kirjoitin. Kyse ei ole saavutusten puutteesta vaan olemattomista meriiteistä. Jos et ymmärrä mitä tarkoitan, niin kyllä se vaatii sen peruskoulu kertauksen.

Ai, anteeksi, en tajunnut, että se oli sinun mielipiteesi. Luulin, että kuvittelit minun sanoneen, että kyse ei ole saavutusten puutteesta, vaan olemattomista meriiteistä. Sori, minun virheeni! 

Lue nyt oma tekstisi ja sössötä vasta sitten. Sä vaikutat todella idiootilta.

Olen lukenut ja ymmärtänyt, mitä tarkoitin. Näyttää muutama muukin ymmärtäneen. Se, että sinä et ymmärtänyt ei tee kenestäkään i d i o o t t i a. 

Saavutukset ja meriitti on synonyymejä, mutta se siitä

Oikein, jos tarkkoja ollaan niin eivät:

meriitti5*C

tieteellinen t. virka-ansio.

Mutta puhekielessä niitä toki synonyymeinä käytetään. Mutta sehän ei tarkoita, että jankkaamassasi sitaatissa olisi sanottu meriittien olevan ongelma. Sen verran jopa minä tajusin, että ongelmaksi nimettiin itsensä ylentäminen muita paremmaksi, VAIKKA niitä meriittejä ei ole. Meriitti ei siis tuossa ole syy, vaan perustelu sille, miksi se itsensä ylentäminen on ongelma. 

Mikäs toisten omatunto sinä muka kuvittelet olevasi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

No te asetatte Lotalle kyllä kovat vaatimukset muttei niitä itselle teille saa asettaa? Mikähän nyt ontuu?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

Keski-ikää lähestyvä, tavallisen näköinen, vaikuttaja-markkinoija lapsellisen tuntuinen nainen joka epäonnistui ylimitoitetussa kiipeily-yrityksessään?

Ei ärsytä. Säälittää koska hän on nolannut itsensä puheillaan vs teoillaan.

- mies, kiipeillyt 20+ vuotta

 • ylös 19
 • alas 4
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

No te asetatte Lotalle kyllä kovat vaatimukset muttei niitä itselle teille saa asettaa? Mikähän nyt ontuu?

Itse hän niitä vaatimuksia itselleen asettaa. Tässä muutama:

14 8000 m vuorta alppityylillä ilman lisähappea. Et taida tajuta että tähän saakka maailmassa on ollut vain muutama erittäin lahjakas kiipeilijä jotka tähän ominaisuuksiltaan ja kyvyiltään kykenevät. Muut menevät retkikuntatyylillä.

Piolet d'Or, kiipeilyn Oscar kuten Lotta sanoi. Siihen ei riitä somedraama tai mediashow. Vaan jonka saaminen edellyttää täysin uusien, teknisesti vaikeiden isojen reittien kiipeämistä. Tähän ei pysty kiipeilijä jolla ei ole mitään näyttöä yhdestäkään kiivetystä teknisestä reitistä.

 • ylös 24
 • alas 0
Vierailija

Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija kirjoitti:
Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista.

Aiheeseen palataksemme voikin miettiä mikä saa Lotan ja Donin syyttämään muita ja vaatimaan kunniaa itselleen ja kyllähän siellä katkeruus omasta epäonnistumisesta ja kateus muiden onnistumisesta taustalla selvästi vaikuttaa. Molemmat pyrki ensimmäisten joukossa huipulle, mutta epäonnistuivat. Ei olisi ollut tarvetta selitellä ja syyttää muita, saati vaatia kunniaa muiden onnistumisista jos sinne huipulle olisivatkin päässeet.

 • ylös 18
 • alas 0
Vierailija

Lotan ongelma on tämä: 

"– Mulla on periaatteena se, että vaikka kaikki asiat sun ympäriltä katoaisivat – kaikki fiksatut köydet, kaikki lisähappipullot, muut ihmiset, teltat... jos jäisit yksin hakun ja jäärautojen varaan niin sä pääsisit itse sieltä vuorelta pois." IS

Tässä vaiheessa kiipely vasta alkaa ja oikea kiipelijä lähtee yrittämään reittiä ylöspäin. 

Lotta tulee alas kun turvalliset fasiliteetit ympärillä häviää ja pitäisi aloittaa kiipeily ylös.

 • ylös 13
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lotan ongelma on tämä: 

"– Mulla on periaatteena se, että vaikka kaikki asiat sun ympäriltä katoaisivat – kaikki fiksatut köydet, kaikki lisähappipullot, muut ihmiset, teltat... jos jäisit yksin hakun ja jäärautojen varaan niin sä pääsisit itse sieltä vuorelta pois." IS

Tässä vaiheessa kiipely vasta alkaa ja oikea kiipelijä lähtee yrittämään reittiä ylöspäin. 

Lotta tulee alas kun turvalliset fasiliteetit ympärillä häviää ja pitäisi aloittaa kiipeily ylös.


Kuinkahan paljon noista puheista on tullut Donin suusta, ja kuinka paljon on Lotan omia ajatuksia.

 • ylös 13
 • alas 1
Vierailija

Oletteko lukeneet isä Hintsan Voittajan anatomia? Oli hyvä ja kiinnostava kirja, mutta tuntuu siltä kuin Lotta yrittäisi elää isänsä toiveita. Tai Donin, nyt kun isä on poissa. Pitää väkisin yrittää olla maailman paras, vaikka on vasta aloitteleva harrastaja. Ymmärsin että perheen lapsilla on pienestä asti ollut kovat vaatimukset ja paineet suorittamiseen ja mikään muu kuin ykköspokaali ei riitä.

Nyt kun tekoja ja onnistumisia ei ole tullut, on puhe kääntynyt muiden vähättelyyn ja haukkumiseen, että muiden tapa kiivetä ei ole oikea. Keskittyisi nyt vaan siihen omaan elämään ja omaan kiipeämiseen, jos se nyt todella on sitä mitä hän elämältään haluaa.

 • ylös 20
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

No te asetatte Lotalle kyllä kovat vaatimukset muttei niitä itselle teille saa asettaa? Mikähän nyt ontuu?

Kyllä Lotta on itse itselleen ne kovat vaatimukset asettanut. Kaikki maailman kasitonniset ilman lisähappea, mielellään alppityylillä (mahdotonta), jopa uusia reittejä kiiveten. Se on niin kova tavoite, että kovempaa saa hakea. 

 • ylös 17
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

Keski-ikää lähestyvä, tavallisen näköinen, vaikuttaja-markkinoija lapsellisen tuntuinen nainen joka epäonnistui ylimitoitetussa kiipeily-yrityksessään?

Ei ärsytä. Säälittää koska hän on nolannut itsensä puheillaan vs teoillaan.

- mies, kiipeillyt 20+ vuotta

Minä ihailen Lottaa, on tavoitteita ja pyrkii niihin. Mielestäni on kiipeillyt melkoisia vuoria ja kohtalaisen korkeallekin. Epäonnistui? Monestikohan Veikka on keskeyttänyt kiipeämisen? Entä Edmund aikanaan? 

Ehkä olet katkera, kun olet kiipeillyt vain Saanalla 20+ vuotta? 

 • ylös 0
 • alas 16
121212

Lotta on kuin palstalainen joka asettaa tavoitteekseen tienata 10 miljoonaa euroa vaikka tilillä on vain 500 euroa. Kahden vuoden päästä tavoitteena onkin jo tienata miljardi, mutta tilillä on vain 600 euroa.

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

Keski-ikää lähestyvä, tavallisen näköinen, vaikuttaja-markkinoija lapsellisen tuntuinen nainen joka epäonnistui ylimitoitetussa kiipeily-yrityksessään?

Ei ärsytä. Säälittää koska hän on nolannut itsensä puheillaan vs teoillaan.

- mies, kiipeillyt 20+ vuotta

Minä ihailen Lottaa, on tavoitteita ja pyrkii niihin. Mielestäni on kiipeillyt melkoisia vuoria ja kohtalaisen korkeallekin. Epäonnistui? Monestikohan Veikka on keskeyttänyt kiipeämisen? Entä Edmund aikanaan? 

Ehkä olet katkera, kun olet kiipeillyt vain Saanalla 20+ vuotta? 

Miten joku kiipeilijä voisi olla Lotalle katkera? Eihän hän ole edes kiivennyt mitään. Soittanut vain suutaan. Säälittävä yksilö.

 • ylös 21
 • alas 0
Vierailija

121212 kirjoitti:
Lotta on kuin palstalainen joka asettaa tavoitteekseen tienata 10 miljoonaa euroa vaikka tilillä on vain 500 euroa. Kahden vuoden päästä tavoitteena onkin jo tienata miljardi, mutta tilillä on vain 600 euroa.

Lotan kiipeilytilillä on yhä kahden vuoden jälkeen sama 0

 • ylös 15
 • alas 0
Vierailija

Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista.

Aiheeseen palataksemme voikin miettiä mikä saa Lotan ja Donin syyttämään muita ja vaatimaan kunniaa itselleen ja kyllähän siellä katkeruus omasta epäonnistumisesta ja kateus muiden onnistumisesta taustalla selvästi vaikuttaa. Molemmat pyrki ensimmäisten joukossa huipulle, mutta epäonnistuivat. Ei olisi ollut tarvetta selitellä ja syyttää muita, saati vaatia kunniaa muiden onnistumisista jos sinne huipulle olisivatkin päässeet.

Siinähän mietit. Kyllä se Lotta on vaan kaunis nuori nainen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

Keski-ikää lähestyvä, tavallisen näköinen, vaikuttaja-markkinoija lapsellisen tuntuinen nainen joka epäonnistui ylimitoitetussa kiipeily-yrityksessään?

Ei ärsytä. Säälittää koska hän on nolannut itsensä puheillaan vs teoillaan.

- mies, kiipeillyt 20+ vuotta

Minä ihailen Lottaa, on tavoitteita ja pyrkii niihin. Mielestäni on kiipeillyt melkoisia vuoria ja kohtalaisen korkeallekin. Epäonnistui? Monestikohan Veikka on keskeyttänyt kiipeämisen? Entä Edmund aikanaan? 

Ehkä olet katkera, kun olet kiipeillyt vain Saanalla 20+ vuotta? 

Miten joku kiipeilijä voisi olla Lotalle katkera? Eihän hän ole edes kiivennyt mitään. Soittanut vain suutaan. Säälittävä yksilö.

Ai Lotta ei ole kiivennyt minnekään? Asia kunnossa, ehkä hänet on viety vuorille helikopterilla.

Sovitaan sitten, että Lotta on korkeimmillaan ollut Linnanmäen maailmanpyörässä ja joku on pidellyt häntä kädestä.

Vierailija

Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista.

Aiheeseen palataksemme voikin miettiä mikä saa Lotan ja Donin syyttämään muita ja vaatimaan kunniaa itselleen ja kyllähän siellä katkeruus omasta epäonnistumisesta ja kateus muiden onnistumisesta taustalla selvästi vaikuttaa. Molemmat pyrki ensimmäisten joukossa huipulle, mutta epäonnistuivat. Ei olisi ollut tarvetta selitellä ja syyttää muita, saati vaatia kunniaa muiden onnistumisista jos sinne huipulle olisivatkin päässeet.

Don on liian pehmeä. Nössö. Se on lajia tuntevien tieossa. Kun käy läpi hänen suorituksiaan niin harvoissa onnistumisissa on aina ollut vetämässä joku maailmanluokan kovimmista kiipeilijöistä Urubko, Ueli, tms. Don on tullut näiden kovisten perässä. Donin omat projektit ovat aina epäonnistuneet. Nytkin hän istui teltassa kun piti huiputtaa. Hän ei pääse 7300 m haamurajan yläpuolelle. Yritykset tyssäävät viimeistään siihen. Lotalta taas puuttuvat kiipeilytaidot joten ei osaa soolota tai liidata. Häneltä puuttuu joku joka vie hänet huipulle. Hän  yritti mennä sinne muiden tiimien reitintekijöitä seuraamalla, beesaamalla, joka sekin on epäpuhdas suoritus ja aivan jotain muuta kuin alppityyli jota hän hehkutti, mutta reitintekijät joutuivat kääntymään takaisin ennen huippua eikä sinne saatu kiinteitä köysiä kuin vasta seuraavana päivänä. Donin ja Lotan puuhastelu on harrastajamaista. Tyypillistä ensikertalaisten sähläystä.

 • ylös 16
 • alas 1
Vierailija

Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista.

Aiheeseen palataksemme voikin miettiä mikä saa Lotan ja Donin syyttämään muita ja vaatimaan kunniaa itselleen ja kyllähän siellä katkeruus omasta epäonnistumisesta ja kateus muiden onnistumisesta taustalla selvästi vaikuttaa. Molemmat pyrki ensimmäisten joukossa huipulle, mutta epäonnistuivat. Ei olisi ollut tarvetta selitellä ja syyttää muita, saati vaatia kunniaa muiden onnistumisista jos sinne huipulle olisivatkin päässeet.

Don on liian pehmeä. Nössö. Se on lajia tuntevien tieossa. Kun käy läpi hänen suorituksiaan niin harvoissa onnistumisissa on aina ollut vetämässä joku maailmanluokan kovimmista kiipeilijöistä Urubko, Ueli, tms. Don on tullut näiden kovisten perässä. Donin omat projektit ovat aina epäonnistuneet. Nytkin hän istui teltassa kun piti huiputtaa. Hän ei pääse 7300 m haamurajan yläpuolelle. Yritykset tyssäävät viimeistään siihen. Lotalta taas puuttuvat kiipeilytaidot joten ei osaa soolota tai liidata. Häneltä puuttuu joku joka vie hänet huipulle. Hän  yritti mennä sinne muiden tiimien reitintekijöitä seuraamalla, beesaamalla, joka sekin on epäpuhdas suoritus ja aivan jotain muuta kuin alppityyli jota hän hehkutti, mutta reitintekijät joutuivat kääntymään takaisin ennen huippua eikä sinne saatu kiinteitä köysiä kuin vasta seuraavana päivänä. Donin ja Lotan puuhastelu on harrastajamaista. Tyypillistä ensikertalaisten sähläystä.

😆 Ota nyt vaan rauhallisesti siellä sohvalla

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mammat kiipeilevät toistensa yli täällä enimmäkseen :D! Siinä ne huiput. Mikä mammaa vaivaa?

Kirjoitustyylistä selviää, että täällä on yksi superinnokas kirjoittaja, joka asuu täällä. Ratakiskosta vääntämistä, lapset yms. esiintyy todella usein.

Mä lyön satasen vetoa, että tämä ammattiloukkaantuja ei ole 8 tonnista nähnyt muualla kuin valokuvissa.

Montako kasitonnista itse olet huiputtanut? Vai koskeeko tämä kokemusvaatimus vain kaikkia muita paitsi sinua?

3 eri maanosan suurinta vuorta. 8 tonninen ehkä vuonna 2022 jos kaikki menee hyvin. Entä sinä?

Eli tasan yhtä monta 8 tonnista kuin minäkin :) Ei siis mitään ongelmaa meistä kummankaan osallistumisessa tähän keskusteluun. 

Ok, entäs muut vuoret? Oletko edes koskaan kokeillut koko lajia?

Mistä kumpuaa käsitys, että pitää olla itse kiipeillyt ennen kuin voi keskustella missin kiipeilyharrastuksesta VAUVA-palstalla? Oikeastiko luulet tätä asiantuntijafoorumiksi, jonne on tiukat pääsyvaatimukset :D

Ei ole vaatimuksia. Jokainen saa kirjoittaa. Kuten kirjoitin mua kiinnostaa miksi lajia harrastamaton kirjoittaa joka päivä satoja viestejä haukkuakseen jonkun sanomisia? Joku syy siihen pitää olla.

Vastakysymys: Miksi lajin harrastaja ei kirjoita ketjun aiheesta vaan taivastelee muiden sanomisia? Eikö olisi hedelmällisempää keskustella siitä kiipeilystä kuin jankuttaa muiden kirjoittajien sanavalinnoista, elämistä, ulkomuodosta, saavutuksista jne.? Ketjun aiheena kuitenkin Lotta Hintsan tekemiset. Ei av-mammojen kiipeilykokemus. 

Psykologian opintoni on herättänyt uteliaisuuden ihmisten motiiveista. Mikä saa jonkun kirjoittamaan satoja viestejä päivässä aiheesta, joka ei niitä itseen mitenkään. Syy täytyy olla Lotassa. Jokin siinä ärsyttää ja se ei ole suoranaisesti Lotan sanomiset. Mun veikkaus on, että nuori, kaunis nainen on kaikkea mitä itse ei ole jne.

Mutta se psykologiasta. Jatkakaa haukkumista.

Miksi minua ärsyttäisi se, etten ole teinin tasolla juttujen perusteella oleva yli kolmekymppinen, joka kuvittelee, että vanhoilla missimeriiteillä ja isukin perinnöllä sujahtaa tuosta vain vuorikiipeilijöiden eliittiin?

Siellä se nuori, kaunis ja lahjakas nainen kuitenkin kiipeilee parasta aikaa.

Et muuten edes yrittänyt kiistää väitettä ettet ole edes harrastanut lajia.  

eri

Keski-ikää lähestyvä, tavallisen näköinen, vaikuttaja-markkinoija lapsellisen tuntuinen nainen joka epäonnistui ylimitoitetussa kiipeily-yrityksessään?

Ei ärsytä. Säälittää koska hän on nolannut itsensä puheillaan vs teoillaan.

- mies, kiipeillyt 20+ vuotta

Minä ihailen Lottaa, on tavoitteita ja pyrkii niihin. Mielestäni on kiipeillyt melkoisia vuoria ja kohtalaisen korkeallekin. Epäonnistui? Monestikohan Veikka on keskeyttänyt kiipeämisen? Entä Edmund aikanaan? 

Ehkä olet katkera, kun olet kiipeillyt vain Saanalla 20+ vuotta? 

Miten joku kiipeilijä voisi olla Lotalle katkera? Eihän hän ole edes kiivennyt mitään. Soittanut vain suutaan. Säälittävä yksilö.

Ai Lotta ei ole kiivennyt minnekään? Asia kunnossa, ehkä hänet on viety vuorille helikopterilla.

Sovitaan sitten, että Lotta on korkeimmillaan ollut Linnanmäen maailmanpyörässä ja joku on pidellyt häntä kädestä.

Kerropa tähän joku vuori ja reitti jonka hän on kiivennyt?

Saa tällä kertaa laittaa oppaan perässä kiivetyt reititkin jos niitä on. (Yleensähän lasketaan vain itse kiivetyt.) Kävelyreitit eivät ole kiipeilyä.

 • ylös 14
 • alas 3

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla