Vierailija

Vai kuvittelenko vain? Nykyään "mitä sarjoja katsot?" on yleinen kysymys, oletetaan että kaikki katsovat koko ajan useitakin sarjoja. Jotkut ovat ihan koukussa sarjojen katselemiseen, saattavat esim. katsoa koko tuotantokauden muutamassa päivässä, jakso toisensa jälkeen pimennetyssä kämpässä. Pariskunta töllöttää kumpikin omaa sarjaa koko viikonlopun. Sarjojen uusia tuotantokausia odotetaan suoratoistopalveluihin kuin kuuta nousevaa.

Uusia "hittisarjoja" tulee kuin sieniä sateella. Samoin yhtä sarjaa jatketaan ja jatketaan, mitään draaman kaarta ei ole, vaan uusia juonenkäänteitä kehitellään niin kauan kuin suosiota riittää.

  • ylös 32
  • alas 17

Kommentit (17)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Enemmän suoratoistopalveluita, kännykkä tietokone jatkuvasti mukana/käden ulottuvilla. Voi katsoa jakson/jaksoja milloin ihteään huvittaa toisin kuin vaikkapa vielä 15 vuotta sitten. Silloin oli luksusta, jos joku jenkkisarja tuli vaikkapa muutaman viikon viiveellä verrattuna USA:n ensiesitykseen. Nykyään kaikki voi aloittaa katselun samaan aikaan riippumatta siitä, että missä päin maailmaa vaikuttaa. Ei ole tarkkaan määriteltyjä ajankohtia, jolloin on pakko olla töllön ääressä. Nämä tekijät huomioiden ihan ymmärrettävää, että sarjoja myös kulutetaan enemmän. 

  • ylös 33
  • alas 0
Vierailija

Netflix kuulemma aloitti käytännön sarjallaan House of Cards. Se laitettiin kerralla katsottavaksi, eikä tyyliin yksi osa viikossa. Ensimmäisenä.

  • ylös 14
  • alas 1
Vierailija

Joo no tietysti nykyään myös tehdään paljon enemmän sarjoja ja niihin panostetaan. Monet eivät kestä paria kautta enempää ja minisarjojakin tehdään paljon, niin tuollaisia ehtii katsoakin useamman.

  • ylös 21
  • alas 0
Vierailija

On ja ei ole minusta. Aiemmin sarjat katsottiin jakso kerrallaan, kun kyseinen jakso esitetiin. Onhan näitä ihmisiä ollut kenelle ei saanut soittaa Kauniiden ja rohkeiden aikaan tai seuraavan "kaikki" puhuivat edellisen illan jaksosta jossain hittisarjassa. Nykyään sarjatarjonta on suoratoistopalveluiden myötä kasvanut ja voimme myös helpolla katsoa vanhoja hittisarjoja uudestaan. Lisäksi on helppo katsoa vaikka viikonlopussa kokonainen tuotantokausi ja enemmänkin. 

Vierailija

On, ja itse en ymmärrä tätä. En ole vuosikausiin jaksanut alkaa käyttämään elämästäni tuntikausia jonkun jenkkisarjan läpikahlaamiseen. Muutenkin näin iän karttuessa alkanut vain ottamaan päähän kaikissa muodoissa tuleva jenkkikulttuurin tuputus. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
On, ja itse en ymmärrä tätä. En ole vuosikausiin jaksanut alkaa käyttämään elämästäni tuntikausia jonkun jenkkisarjan läpikahlaamiseen. Muutenkin näin iän karttuessa alkanut vain ottamaan päähän kaikissa muodoissa tuleva jenkkikulttuurin tuputus. 

No, onneksi suoratoistopalveluista löytyy kattava valikoima muitakin kuin englanninkielisiä sarjoja.

Vierailija

Aasialaissarjojen piirissä moni himokatsoja ei edes katso "kunnolla" niitä sarjoja. Saatetaan katsoa 20~ jaksoa per sarja ja siirrytään seuraavaan (systemaattisesti, ei tylsyyden yms takia), skippaillaan sellaisten hahmojen kohtaukset joista ei pidetä, ja joskus jopa kuullut sellaisesta, että koko sarja mennään läpi käyttäen "5 sekuntia eteenpäin" -nappia. Näillä tuntuu olevan haaveena vain mahdollisimman pitkä lista "katsottuja" sarjoja, ei niinkään niiden sisältö tai nautittavuus.

Vierailija

Ne ovat sijoittajille kaikin puolin parempia tuotteita, siksi on siirrytty elokuvista niiden tekemiseen. Sarjat ovat ennustettavia, kun niitä voi vaan jatkaa ja jatkaa hamaan tulevaisuuteen samalla brändillä (kirjoittajat, näyttelijät, lavasteet, markkinointi yms.). Leffat ovat kuin huippuepävakaita start upeja noiden rinnalla.

Vierailija

Ihmise katsovat enemmän suoratoistoa ja vähemmän lineaarista tv:tä. Korona-aikana tämä korostui, kun perinteiset tv-ohjelmat kuten urheilu jäivät pois ohjelmistosta. Tämän ja viime vuoden aikana ainoat katsomamme tv-ohjelmat suorana ovat olleet euroviisut ja pari Suomen peliä MM-kisoissa. Futistakin tulee varmasti silmäiltyä.

Muutamia sarjoja kuitenkin on, joista katson jaksot putkeen, kun uusi tuotantokausi tulee Netflixiin. Uppoutuminen sarjan maailmaan on intensiivisempi, kun seuraa yhtä sarjaa kerrallaan. Katson jotain sarjaa 0-4 tuntia viikossa. Tv:tä paljon tottumaan seuraavalle ikäpolvelle tuon on helposti yhden illan saldo.

Vierailija

Joskus kymmenisen vuotta sitten jos joku kertoi katsoneensa monta tuntia telkkaria päivän aikana, niin sehän oli ihan hui kauhistus, ellei sitten ollut kipeänä ja siksi maannut sohvalla telkkari auki tunteja. Mutta nykyään se on ihan ok ja ns. hyväksyttävää, jos on tuijottanut koko päivän Netflixiä ihan muuten vaan.

Vierailija

Mutta taso on sarjoissa laskenut, harvoin mitään omaperäistä tehdään. Netflixin lopetin jatkuvana maksajana, kun ei tule katsottua kuin korkeintaan kolmea sarjaa kokonaan. Ne voi katsoa kuukauden aikana vuodesta. Toisaalta useat viime vuosisadalla tehdyt sarjat, varsinkin komediat, ovat kestäneet aikaa hyvin.

Vierailija

Neuloessa on hyvä katsoa jotain. Neulominen itsessään on tylsää hommaa, joten sarjoja kuluu kuin huomaamatta. Tosin huonona puolena katsominen ilman mitään oheistekemistä tuntuu tylsältä ja tulee vilkuiltua kelloa milloin jakso loppuu. Siksi harvemmin tulee kenenkään kanssa katsottua mitään.

Vierailija

Itse tykkään paljon enemmän elokuvista ja kiinnostun hyvin harvoin mistään sarjoista.

Ainoa sarja mistä olen kiinnostunut on ollut Spartacus ja siitäkin on jo monen monta vuotta.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla