Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (153)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Nykyään on myös trendikästä rakentaa keittiö niin, että se on ensimmäinen asia jonka ulko-ovelta näkee. En kyllä tykkäisi yhtään, että keittiön sotkut näkyy jokaiselle joka tulee ovella käymään. En haluaisi selvästi eri huoneessa olevaa keittiötä, mutta ei ihan täysin avointa "keittiö olohuoneen seinällä" ratkaisuakaan. Kiva on jos keittiölle on oma nurkkaus tai selkeä tila (ikkunallinen), ruokailutila siinä välittömässä läheisyydellä ja olohuone siellä ruokailutilan takana tai esim. takka tai pieni seinäke näkösuojana. Niin, että keittiöstä näkee olohuoneeseen, mutta sohvalla istuessa ei nää keittiöön.

Meillä on juuri näin. Hellan takana on seinäke, joka peittää sohvalta ja ruokapöydästä näkymän keittiöön (tasoille), mutta kokatessa voi huudella olkkariin. Keittiö, ruokailutila, olohuonekokonaisuus on L-mallinen. Tykkään tosi paljon tästä ratkaisusta.

  • ylös 10
  • alas 0
Vierailija

En käsitä villitystä, että keittiöstä on poistettu yläkaapit. Meillä on astioita ja tarpeellista tavaraa, jotka kaipaavat säilytystilaa.

Uudet asunnot kaupitellaan tyyliin 2h+keittotila. Todellisuudessahan se on 1h ja tupakeittiö. Valheellista markkinointia, jolla saadaan kuulostaan kämppä komeemmalta. Tyhmää!

  • ylös 33
  • alas 2
Vierailija

Ne jotka käyttää kalakastiketta kokkailuissaan,tietää miksi erillinen keittiö on ihan ehdoton. Iha sama millainen teollisuusimuri on liesituulettimena, se kalasoosi haisee silti.

Vierailija

Mä taas en missään nimessä halua erillistä keittiöhuonetta! Näin ne makumieltymykset vaihtelee.

  • ylös 17
  • alas 3
Vierailija

Meillä oli avokeittiö vuonna 2003 rakennetussa talossa ja ruuankäry oli kyllä oma juttunsa, samoin tiskit täytyi hoitaa heti tai koko kämpän yleiskuva oli sottainen.

Nyt vuonna 1952 rakennettu asunto ja ihana oma keittiö ja ruokailutila <3

Vierailija

Ottqisin erillisen keittiön vain jos olisberillinrn keittiöhenkilökunta. Jos perheenjäsen tai kutsujen emäntä tai isäntä kokkailee, niin on kiva että hän on samalla paikan päällä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija
Minäkään en pidä avokeittiöistä. En halua ruuan käryä tarttumaan sohvaan ja kirjoihin jne, enkä tosiaan myöskään halua katsella niitä mahdollisia sotkuja sohvalla rentoutuessa. En myöskään halua että kokkaaminen kilinöineen ja kolinoineen ja sähläämisineen häiritsee sitä joka rentoutuu sohvalla telkkaria katsellen tms. Minusta keittiön pitää olla oma tilansa. Tämä on asia joka ärsyttää uusissa asunnoissa, samoin kuin se että kylppäritilat saunoineen vie niin paljon neliöistä. Itse en saunaa kaipaa koska käyn niin usein uimahallissa.

No, toistaiseksi asummekin vanhemmassa talossa jossa näitä ongelmia ei ole.


Tuo on niin outoa et kaikki aina sanoo että sauna vie paljon neliöitä.:D haluaisin nähdä kuinka isoja saunoja ne on, koska oma saunani on sellainen, johon mahtuu 3-4hlö ja neliöinä se on ehkä 2-3. Ei hirveästi vie pinta-alaa :,D

No siis...kyllähän se saunojen rakentaminen kerrostaloon vie pinta-alaa siinä talossa kokonaisuutena...vaikka huoneistokohtaisesti ei veisikään...

Vierailija

Talomme on rakennettu 60-luvulla, ja oli aikanaan todella moderni, olihan siinä erillinen keittiö ja olohuone, sekä vielä vaatehuonekin! Sitä ennen maalaistalossa oli pirtti, jonka nurkassa leivinuuni helloineen, pöytä ja penkit, saattoi olla keinutuoli ja papan sänkykin, komero nurkassa. Meidän talo oli nykyaikainen, oli rakennettu ihan erilinen keittiö! Ja makuukamareita oli ihan kaksi! Nyt sitten uusi muoti vei keittiöt, toi uudella avokeittiön nimellä entisen pirtin tai tuvan takaisin. Ei mitään uutta auringon alla!

  • ylös 15
  • alas 0
Vierailija

Vanha ketju.

Itse tykkään erillisestä keittiöstä. Mukavampaa orientoitua erilliseen tilaan, jossa syödään ja valmistetaan ruokaa.

Toisaalta mukavampi orientoitua olohuoneeseen, johon ei kuulu keittiön äänet esim tiskauksesta ja syömisestä ym.

Ohis: Panu Kaila sanoo, että vanhassa talossa on paljon erilaisia tunnelmia erilaisissa tiloissa. Esim talon kellarikerros, ullakko, veranta, piharakennus.. Eri lämpötilakin. Samalla tavalla koen nykytalon keittiön ja olohuoneen. Eri tunnelma pitää olla. Sit taas makkarissa levon tunnelma.

  • ylös 14
  • alas 1
Vierailija

En vaihtaisi avokeittiöön vaikka mikä olisi. Siis sellaiseen, joka on osa olohuonetta, ei tarvitse olla täysin suljettu, mutta selkeästi oma tilansa. Tykkään katsella ohjelmia tai kuunnella musiikkia keittiössä kokkaillessa ja muu perhe voi samalla katsoa olohuoneessa mitä haluavat. Jokainen huone on rauhoitettu yhdelle asialle. Lisäksi kaikki ne äänet ja käryt ottaisivat ihan älyttömästi päähän, jos itse keskittyisi olohuoneessa ohjelmaan. Meillä sentään on erillinen tilava työhuone, jossa voisi lukea tai katsoa televisiota rauhassa, mutta en silti haluaisi keittiötä ja olohuonetta samaan tilaan. Olen pikkulapsiaikanakin kokannut erilliskeittiössä ihan sujuvasti, kaikki selvisivät hengissä, eikä tullut muitakaan vahinkoja. Jos tulee illallisvieraita, niin yleensä ruoka on kyllä valmis heidän saapuessaan. Ja ei niitä vieraita käy syömässä edes joka viikko, mutta me asumme täällä koko ajan. Ja mukavampi itse asiassa, että kun on niitä vieraita, niin voi ruokailun jälkeen jatkaa seurustelua olohuoneessa eikä keittiötä tarvitse heti siivota edustuskuntoon ja laittaa tähteitä kuumana jääkaappiin, ettei vieraiden tarvitse katsella kattiloita, kippoja vuokia. 

Avokeittiöratkaisu voi oikeasti olla toimiva ja tyylikäs, mutta se vaatii tilaa ja ratkaisuja, joissa ei ole säästelty. Ongelma on kun niitä avokeittiöitä tehdään säästön vuoksi ja käytännöllisyys ja se tarvittava tila loistaa poissaolollaan. Ja pahimmassa tapauksessa vielä tungetaan niitä saarekkeita viemään se vähäinenkin tila.   

Vierailija

Minun yksiössäni on erillinen keittiö. Tosin vain tuollainen 2,05 x 2,9 m koppi, mutta ovi siinä on.

Vierailija

En minäkään pidä avokeittiöstä.

Erityisesti silloin kun tulee vieraita, se on TODELLA ärsyttävää kun ei voi puuhailla keittiössä rauhassa.
Ja sekin, että jos ihmiset herää eri aikoihin ja syö aamupalan eri aikoihin, avokeittiöstä äänet kuuluu ikävästi koko asuntoon.

Seuraavan kerran kun muutan, etsin asunnon jossa on vanhanaikainen keittiö.

Vierailija

On se kumma kun ne vieraat ei voi tulla istuskelemaan keittiöön ja seurustelemaan, fiksu emäntä kyllä tekee etukäteen tarjottavat valmiiksi
Ja olohuoneeseen siirrytään yhdessä. Paitsi meillä, aina istutaan keittiössä.

Vierailija

Tämä on kyllä kummallinen palsta, kun melkein mikä tahansa asia tuntuu keskusteluissa olevan päin vastoin kun mitä käytännössä on ihmisiltä kuullut tai mitä ratkaisuja nähnyt.

Olen kolmekymppinen, joten lähipiirissäni on tapahtunut ja tapahtuu jatkuvasti muuttoja, talon rakennuttamisia, remppoja jne. En ole nähnyt tai kuullut kenenkään -siis yhdenkään perheen- rakennuttavan tai haluavan suljettua keittiötä. Miten täällä palstalla kaikki tuntuu haluavan umpikeittiön?

Meillä keittiö on oma tilansa, ei siis pala olohuonetta, mutta kuitenkin avoin, ns tupakeittiö. Tykkään. Tuntuisi tosi erikoiselta, että keittiö olisi erillinen suljettava huone. Tai sitten ainakin ruokailutilan pitäisi olla muualla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija
Kaikissa uusissa (2010-) asunnoissa näyttäisi olevan avokeittiö, jopa neliöissä! Miksi ihmeessä? Lapsiperheessä olisi huomattavasti kätevämpi, että olisi kunnon keittiö ja erikseen sitten vaikka ruokailutila olohuoneessa. En halua telkkaria katsellessa sivusilmällä joutua katsomaan tiskejä tai lasten iltapalan jälkiä. Miksi uusiin asuntoihin ei edes joihinkin rakenneta kunnon keittiötä?!

Minusta kätevää lapsiperheenä on mahdollisuus ruokaa laittaessa silmäillä kasten touhuja. Annan kasan legoja ja menen itse keittiöön, mutta näen ja kuulen lapset koko ajan. Keittiössä olisi liian vaarallista leikkiä ja en jaksaisi koko ajan juosta olkkarissa kyttäämässä lasten touhuja.

Miks lapsia pitää koko aika vahtia? Kyllä meillä lapsi osaa leikkiä nätisti ilman vahtimistakin

Vierailija

En oo ikinä tykännyt avokeittiöistä ! Siks rakensimme oman suunnitelman mukaisen talon.
Minä tykkään että keittiö on täysin erillinen huone siinä missä muutkin huoneet.
Haluan että keittiön oven voi panna välillä ( tiukasti 😂 ) kiinni.
Yleensä selitetään avokeittiötä/ olohuoneen yhteydessä, että kun tulee vieraita voi jutella samalla kun tekee tarjottavaa / kahvia vieraille.
Minä/me tykätään kykkiä keittiössä, vaikka ois vieraitakin 👍, laitan jo kaiken tarjottavan usein lähes valmiiksi ennen kuin vieraat tulevat.
Enkä muutenkaan halua että keittiö "näkyy" olohuoneeseen.

Vierailija

Avokeittiö on ihan ok, jos on tarpeeksi tilaa. Esim siten, että saa laitettua saarekkeen jakamaan keittiön ns erilliseksi tilaksi. Sellaista erillistä keittiötä en haluaisi, jossa pöytä on kaapistojen keskellä. Mieluiten sellainen puoliavoin, ettei olkkarista näy keittiöön, mutta ruokailutila näkyy sekä olkkarista ja keittiöstä.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla