Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (13310)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuka voisi unohtaa Henry/Henny Harjusolan lipuntarkastuskärhämän muutaman vuoden takaa:

Lipuntarkastaja pyysi "rouvashenkilöltä" näyttäneeltä mieheltä paperit – "Näitä kokemuksia on vaikka kuinka paljon"

"...bussiin nousseet lipuntarkastajat pyysivät matkakortin lisäksi häneltä ja hänen ystävältään henkilöllisyystodistukset. Harjusola otti videota tapahtuneesta."

"Harjusolan vaatiessa tarkempaa selvitystä, lipuntarkastaja oli kertonut, että Harjusola näyttää "rouvashenkilöltä", jolla on miehen nimi."

"–Pääpointti ei ole se, että tää on tapahtunut mulle, vaan se, että tätä tapahtuu monelle ja koko ajan. Jos olet vaikka Aasiasta adoptoitu Venla, niin sulta kysytään paperit, koska et näytä Venlalta, Harjusola sanoo.

Hän korostaa, että ulkonäön ei pitäisi olla syy kysyä henkkareita vain yhdeltä ihmiseltä koko bussissa, vaikka matkalipun käyttöä pitääkin jotenkin kontrolloida.

– Ihan yhtä hyvin siellä Pertti ja Pena ovat voineet vaihtaa matkakortteja, mutta ei sitä heiltä kysytä, Harjusola muistuttaa."

HSL:n Facebook-sivulle on tapahtuneen jälkeen tulvinut satoja palautteita, joissa yhtiötä moititaan "järkyttävästä käytöksestä vähemmistöjä kohtaan"

Näissäkin tilanteissa mennään keskiarvojen perusteella, eikä sisäisten identiteettikokemusten perusteella. Tilanne ratkesi esittämällä henkilötodistuksen, eli kannattaa pitää henkkari aina mukana. Nythän Henny taitaakin olla naisidentifioituva.


Pertti ja pena näyttävät samalta sukupuolelta, ja jos eivät ole isä ja poika eli ikäeroa ei ole, ei tarkastajilla ole ongelmaa sekaannuksesta.

Reilu 10 vuotta sitten transihmiset vaativat, että lipuntarkastajat kysyvät henkkarit eivätkä ala huutaa, että matkustat väärällä lipulla. Jostain syystä tämä on vaikeaa juuri transnaisille, jotka eivät henkkareita suostu näyttämään, ja transmiehille huudetaan edelleen vaikka yrittävät henkkareita näyttää.

 • ylös 14
 • alas 2
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki vanhemmat HUOMIO, lukekaa tämä, tämä on opetushallituksen pruju opettajille tasa-arvosta ja sen kehittämisestä kouluissa.
Ihan hyvä että tasa-arvoa pidetään esillä ja ylläpidetään, mutta kuinka paljon siinä on genderuskontoideologiaa ja aivopesua jota tungetaan lapsille?
En ole vielä lukenut tätä.
https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/173318_tasa_arvotyo_on_...

"Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että jokainen oppilas on ainutlaatuinen omana itsenään. Perusteet velvoittavat antamaan tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Jokaiseen oppilaaseen tulee suhtautua yksilönä. Tämä edellyttää kunkin oppilaan erityispiirteiden ymmärtämistä. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 käytetty käsite ”sukupuolen moninaisuus” pitää sisällään kaikki sukupuolet ja sukupuoli-identiteetit ja sukupuolen ilmentämisen muodot (ks. Liite 1). Jokaisen ihmisen ja koulussa jokaisen oppilaan ja lapsen sukupuolikokemus on omanlaisensa.

Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa
Jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä. "

Eli kyllä, opsissa on sukupuolen moninaisuus-käsitehirviö.

Ja niin tunnemanipulaatio on taattu:
"Sukupuolen moninaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen auttavat laajentamaan kuvaamme siitä, millaisia voimme ja saamme olla ihmisinä, tyttöinä ja poikina, miehinä ja naisina tai muunsukupuolisina. Kapeista käsityksistä aiheutuu vakavia ongelmia kuten kiusaamista ja ulkopuolelle jättämistä, yksinäisyyttä, koulutuksen keskeyttämistä, syrjäytymistä ja itsetuhoisuutta, jopa itsemurhia."


Sukupuolitietoinen opettaja mm:
"osaa tukea oppilaan kasvua ja sukupuoli-identiteetin rakentumista silloinkin, kun oppilas on epävarma sukupuoli-identiteetistään tai kuuluu sukupuolivähemmistöön, sekä osaa tarvittaessa ohjata oppilaan oppilashuollon palveluihin"
„ Mitvit, ei opettajan tehtävänä ole ohjata EPÄVARMAN lapsen sukupuoli-identiteettiä mihinkään päin!

Kerrotaanko tässä opetusmateriaalissa esikoulu ja kouluopettajille että 80% dysforisista lapsista kasvaa siitä ohi tai yli murrosiässä?
Vai onko opit opettu setatrasek käsikirjasta ja translasten ja nuorten propagandasta vai oikeuilta lääketieteen psykologeilta ja lääkäreiltä?
Sen opettajan ja esikouluopettajan tulisi kohdata se lapsi henkilönä, ei minään muunsukupuolisena tai translapsena.


Uskonnon opetus valjastettu 1.ja2. luokilla moninaisuus huttuun.
Uskontojen opetuksessa käytetään paljon tarinoita, jolloin on hyvä mahdollisuus pohtia tarinoiden mies- ja naistoimijoiden rooleja. Uskonnon opetuksessa on luontevaa keskustella oppilaiden kanssa sukupuolen ja perheiden moninaisuudesta."
Mihin katosi ev lut uskonnon opetus?

Vanhemmat! lukekaa tuo tasa-arvo sörsselssön.
Näyttää siltä että jokaikiseen oppiaineeseen ympätään sukupuolen moninaisuus. Minkälaisia lapsia tuon jälkeen tulee kun yli 97% joka aineessa jankutetaan sukupuolen moninausuus, sukupuolen moninaiduus sukupuolen moninaisuus!
Aion olla lapselleni selkeä ja sanoa että on olemassa tyttöjä ja poikia sekä miehiä että naisia.
Transsukupuolisetkaan eivät ole muuta biologialtaan kuin mies/nainen.

väestöstä 97-99% ei koe sukupuolidysforiaa ja sitten tuon minimaalusen prosentin takia sitten jauhetaan koko esikoulu ja peruskoulu sukupuolen moninaisuutta JOKA oppiaineessa?

Jepulis, sanasto suoran setalta: sukupuoli MÄÄRITETÄÄN syntymässä
Liite 1
Sukupuoli
Sukupuoli voi tarkoittaa virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia."

Meille suomeen pitäisi kehittää oikeasti uusi sana jotta ei puhuttaisi pelkästä sukupuolesta yläkäsitteenä ja sitten se sana tarkoitta, sosiaalista, biologista ja identiteettiä jne.
Valtaväestölle sukupuoli tarkoittaa biologista fyysistä realiteettia, ei jotain sekä että joko tai.
Ei lapset sitä ymmärrä.

 • ylös 27
 • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.


En voi mitään mutta tulee uncsnny valley fiilis. Näyttää ensivilkaisulta läpimenevältä mutta kuitenkin kasvoissa on jotain joka ei kuitenjaan ole ihan oikeissa mittasuhteissa. En osaa sanoa mikä. Näyttää tosi nuorelta, kai ikää on yli 16-18?

 • ylös 16
 • alas 4
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.


En voi mitään mutta tulee uncsnny valley fiilis. Näyttää ensivilkaisulta läpimenevältä mutta kuitenkin kasvoissa on jotain joka ei kuitenjaan ole ihan oikeissa mittasuhteissa. En osaa sanoa mikä. Näyttää tosi nuorelta, kai ikää on yli 16-18?

Veondre on 16 tai 17, mutta sitäpä että nykyään transsukupuolista alkaa löytyä todella nuoria. Miespuberteetin ja aikuisiän läpi käynyt Pertti (nykyinen Petra) varmasti pystyy suojelemaan itseään, jos miesten vessassa joku tulee häiriköimään, mutta mielestäni transnuoria pitäisi suojella ahdistelulta, eikä ainakaan suoraan altistaa sille. (Toki kyseenalaista, että noin nuori on transitoitunut, mutta noh..Ei nyt jäädä siihen) . Miesten maailma on toisinaan kova paikka ja pienestäkin naismaisuudesta voi tietyissä piireissä tulla turpaan. Nuoret naisidentiteetin omaksuneet homoseksuaalit pojat voivat oikeasti olla vaarassa joutuessaan väärään äijäporukkaan.

 • ylös 16
 • alas 3
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tuollainen transien yhteinen WC/pukkari/suihku-järjestelmä. Se ei palvele niitä transeja, jotka nimenomaan eivät halua olla sen oman biologisen sukupuolen kanssa tekemisissä noissa tilanteissa. Ja se ei myöskään palvele niitä transeja, jotka eivät ole ok unisex-tilojen kanssa. Mielestäni muutamat yksittäiset vessat, mini-pukkarit jne. toimivat paremmin. Niitä voivat sitten käyttää transit, mutta myös muut, jotka eivät halua tai voi käyttää miehille ja naisille tarkoitettuja isoja tiloja. 

 • ylös 6
 • alas 11
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki vanhemmat HUOMIO, lukekaa tämä, tämä on opetushallituksen pruju opettajille tasa-arvosta ja sen kehittämisestä kouluissa.
Ihan hyvä että tasa-arvoa pidetään esillä ja ylläpidetään, mutta kuinka paljon siinä on genderuskontoideologiaa ja aivopesua jota tungetaan lapsille?
En ole vielä lukenut tätä.
https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/173318_tasa_arvotyo_on_...

"Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että jokainen oppilas on ainutlaatuinen omana itsenään. Perusteet velvoittavat antamaan tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Jokaiseen oppilaaseen tulee suhtautua yksilönä. Tämä edellyttää kunkin oppilaan erityispiirteiden ymmärtämistä. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 käytetty käsite ”sukupuolen moninaisuus” pitää sisällään kaikki sukupuolet ja sukupuoli-identiteetit ja sukupuolen ilmentämisen muodot (ks. Liite 1). Jokaisen ihmisen ja koulussa jokaisen oppilaan ja lapsen sukupuolikokemus on omanlaisensa.

Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa
Jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä. "

Eli kyllä, opsissa on sukupuolen moninaisuus-käsitehirviö.

Ja niin tunnemanipulaatio on taattu:
"Sukupuolen moninaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen auttavat laajentamaan kuvaamme siitä, millaisia voimme ja saamme olla ihmisinä, tyttöinä ja poikina, miehinä ja naisina tai muunsukupuolisina. Kapeista käsityksistä aiheutuu vakavia ongelmia kuten kiusaamista ja ulkopuolelle jättämistä, yksinäisyyttä, koulutuksen keskeyttämistä, syrjäytymistä ja itsetuhoisuutta, jopa itsemurhia."


Sukupuolitietoinen opettaja mm:
"osaa tukea oppilaan kasvua ja sukupuoli-identiteetin rakentumista silloinkin, kun oppilas on epävarma sukupuoli-identiteetistään tai kuuluu sukupuolivähemmistöön, sekä osaa tarvittaessa ohjata oppilaan oppilashuollon palveluihin"
„ Mitvit, ei opettajan tehtävänä ole ohjata EPÄVARMAN lapsen sukupuoli-identiteettiä mihinkään päin!

Kerrotaanko tässä opetusmateriaalissa esikoulu ja kouluopettajille että 80% dysforisista lapsista kasvaa siitä ohi tai yli murrosiässä?
Vai onko opit opettu setatrasek käsikirjasta ja translasten ja nuorten propagandasta vai oikeuilta lääketieteen psykologeilta ja lääkäreiltä?
Sen opettajan ja esikouluopettajan tulisi kohdata se lapsi henkilönä, ei minään muunsukupuolisena tai translapsena.


Uskonnon opetus valjastettu 1.ja2. luokilla moninaisuus huttuun.
Uskontojen opetuksessa käytetään paljon tarinoita, jolloin on hyvä mahdollisuus pohtia tarinoiden mies- ja naistoimijoiden rooleja. Uskonnon opetuksessa on luontevaa keskustella oppilaiden kanssa sukupuolen ja perheiden moninaisuudesta."
Mihin katosi ev lut uskonnon opetus?

Vanhemmat! lukekaa tuo tasa-arvo sörsselssön.
Näyttää siltä että jokaikiseen oppiaineeseen ympätään sukupuolen moninaisuus. Minkälaisia lapsia tuon jälkeen tulee kun yli 97% joka aineessa jankutetaan sukupuolen moninausuus, sukupuolen moninaiduus sukupuolen moninaisuus!
Aion olla lapselleni selkeä ja sanoa että on olemassa tyttöjä ja poikia sekä miehiä että naisia.
Transsukupuolisetkaan eivät ole muuta biologialtaan kuin mies/nainen.

väestöstä 97-99% ei koe sukupuolidysforiaa ja sitten tuon minimaalusen prosentin takia sitten jauhetaan koko esikoulu ja peruskoulu sukupuolen moninaisuutta JOKA oppiaineessa?

Jepulis, sanasto suoran setalta: sukupuoli MÄÄRITETÄÄN syntymässä
Liite 1
Sukupuoli
Sukupuoli voi tarkoittaa virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia."

Meille suomeen pitäisi kehittää oikeasti uusi sana jotta ei puhuttaisi pelkästä sukupuolesta yläkäsitteenä ja sitten se sana tarkoitta, sosiaalista, biologista ja identiteettiä jne.
Valtaväestölle sukupuoli tarkoittaa biologista fyysistä realiteettia, ei jotain sekä että joko tai.
Ei lapset sitä ymmärrä.


Oppilaat laitetaan vahtimaan opettajia tässä "tasa-arvo" harjoituksessa jossa seurataan miten annetaan puheenvuoroja luokassa
Tulokset:
"Oppilaat voivat esitellä tekemänsä selvityksen opettajainkokouksessa ja koulun aamunavauksissa tai vastaavissa kokoontumisissa. Tilaisuudessa tulisi keskustella siitä, miten opettajat ovat vastuussa omista käytännöistään ja asian jatkokäsittelystä oppilaiden ja henkilökunnan kanssa. Havainnointiharjoitus voidaan toistaa, kun on kehitetty uusia menetelmiä ja toiminta- tapoja. Muutosta voidaan tarkkailla esimerkiksi lukukausittain."

Öö, eikö tuon selvityksen pitäisi olla reksin tekemää? Ei oppilaiden. Sehän on työnohjausasia jos opettaja ei kohtele tyttöjä ja poikia samoin.
Kunnon vahtausmeiningiksi menee.
Jos asiaa halutaan selvittää voi tehdä kyselyn oppilaille, EI mitään inkvisiota opettajille.

 • ylös 18
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki vanhemmat HUOMIO, lukekaa tämä, tämä on opetushallituksen pruju opettajille tasa-arvosta ja sen kehittämisestä kouluissa.
Ihan hyvä että tasa-arvoa pidetään esillä ja ylläpidetään, mutta kuinka paljon siinä on genderuskontoideologiaa ja aivopesua jota tungetaan lapsille?
En ole vielä lukenut tätä.
https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/173318_tasa_arvotyo_on_...

"Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että jokainen oppilas on ainutlaatuinen omana itsenään. Perusteet velvoittavat antamaan tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Jokaiseen oppilaaseen tulee suhtautua yksilönä. Tämä edellyttää kunkin oppilaan erityispiirteiden ymmärtämistä. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 käytetty käsite ”sukupuolen moninaisuus” pitää sisällään kaikki sukupuolet ja sukupuoli-identiteetit ja sukupuolen ilmentämisen muodot (ks. Liite 1). Jokaisen ihmisen ja koulussa jokaisen oppilaan ja lapsen sukupuolikokemus on omanlaisensa.

Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa
Jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä. "

Eli kyllä, opsissa on sukupuolen moninaisuus-käsitehirviö.

Ja niin tunnemanipulaatio on taattu:
"Sukupuolen moninaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen auttavat laajentamaan kuvaamme siitä, millaisia voimme ja saamme olla ihmisinä, tyttöinä ja poikina, miehinä ja naisina tai muunsukupuolisina. Kapeista käsityksistä aiheutuu vakavia ongelmia kuten kiusaamista ja ulkopuolelle jättämistä, yksinäisyyttä, koulutuksen keskeyttämistä, syrjäytymistä ja itsetuhoisuutta, jopa itsemurhia."


Sukupuolitietoinen opettaja mm:
"osaa tukea oppilaan kasvua ja sukupuoli-identiteetin rakentumista silloinkin, kun oppilas on epävarma sukupuoli-identiteetistään tai kuuluu sukupuolivähemmistöön, sekä osaa tarvittaessa ohjata oppilaan oppilashuollon palveluihin"
„ Mitvit, ei opettajan tehtävänä ole ohjata EPÄVARMAN lapsen sukupuoli-identiteettiä mihinkään päin!

Kerrotaanko tässä opetusmateriaalissa esikoulu ja kouluopettajille että 80% dysforisista lapsista kasvaa siitä ohi tai yli murrosiässä?
Vai onko opit opettu setatrasek käsikirjasta ja translasten ja nuorten propagandasta vai oikeuilta lääketieteen psykologeilta ja lääkäreiltä?
Sen opettajan ja esikouluopettajan tulisi kohdata se lapsi henkilönä, ei minään muunsukupuolisena tai translapsena.


Uskonnon opetus valjastettu 1.ja2. luokilla moninaisuus huttuun.
Uskontojen opetuksessa käytetään paljon tarinoita, jolloin on hyvä mahdollisuus pohtia tarinoiden mies- ja naistoimijoiden rooleja. Uskonnon opetuksessa on luontevaa keskustella oppilaiden kanssa sukupuolen ja perheiden moninaisuudesta."
Mihin katosi ev lut uskonnon opetus?

Vanhemmat! lukekaa tuo tasa-arvo sörsselssön.
Näyttää siltä että jokaikiseen oppiaineeseen ympätään sukupuolen moninaisuus. Minkälaisia lapsia tuon jälkeen tulee kun yli 97% joka aineessa jankutetaan sukupuolen moninausuus, sukupuolen moninaiduus sukupuolen moninaisuus!
Aion olla lapselleni selkeä ja sanoa että on olemassa tyttöjä ja poikia sekä miehiä että naisia.
Transsukupuolisetkaan eivät ole muuta biologialtaan kuin mies/nainen.

väestöstä 97-99% ei koe sukupuolidysforiaa ja sitten tuon minimaalusen prosentin takia sitten jauhetaan koko esikoulu ja peruskoulu sukupuolen moninaisuutta JOKA oppiaineessa?

Jepulis, sanasto suoran setalta: sukupuoli MÄÄRITETÄÄN syntymässä
Liite 1
Sukupuoli
Sukupuoli voi tarkoittaa virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia."

Meille suomeen pitäisi kehittää oikeasti uusi sana jotta ei puhuttaisi pelkästä sukupuolesta yläkäsitteenä ja sitten se sana tarkoitta, sosiaalista, biologista ja identiteettiä jne.
Valtaväestölle sukupuoli tarkoittaa biologista fyysistä realiteettia, ei jotain sekä että joko tai.
Ei lapset sitä ymmärrä.


Oppilaat laitetaan vahtimaan opettajia tässä "tasa-arvo" harjoituksessa jossa seurataan miten annetaan puheenvuoroja luokassa
Tulokset:
"Oppilaat voivat esitellä tekemänsä selvityksen opettajainkokouksessa ja koulun aamunavauksissa tai vastaavissa kokoontumisissa. Tilaisuudessa tulisi keskustella siitä, miten opettajat ovat vastuussa omista käytännöistään ja asian jatkokäsittelystä oppilaiden ja henkilökunnan kanssa. Havainnointiharjoitus voidaan toistaa, kun on kehitetty uusia menetelmiä ja toiminta- tapoja. Muutosta voidaan tarkkailla esimerkiksi lukukausittain."

Öö, eikö tuon selvityksen pitäisi olla reksin tekemää? Ei oppilaiden. Sehän on työnohjausasia jos opettaja ei kohtele tyttöjä ja poikia samoin.
Kunnon vahtausmeiningiksi menee.
Jos asiaa halutaan selvittää voi tehdä kyselyn oppilaille, EI mitään inkvisiota opettajille.


Kuulostaa että Teakin opiskelijat olivat jo imeneet nämä käytännöt, kunnon kulttuurivallankumous a la (amerikkalaiset) intersektionaaliset kaikesta loukkaantujat. "safe space!!!"
Missä on muiden ihmisten turvalliset tilat jossa ei ole intersektionaalista kuraa?

 • ylös 21
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tuollainen transien yhteinen WC/pukkari/suihku-järjestelmä. Se ei palvele niitä transeja, jotka nimenomaan eivät halua olla sen oman biologisen sukupuolen kanssa tekemisissä noissa tilanteissa. Ja se ei myöskään palvele niitä transeja, jotka eivät ole ok unisex-tilojen kanssa. Mielestäni muutamat yksittäiset vessat, mini-pukkarit jne. toimivat paremmin. Niitä voivat sitten käyttää transit, mutta myös muut, jotka eivät halua tai voi käyttää miehille ja naisille tarkoitettuja isoja tiloja. 


Kyseessä oli tosiaan vain heitto/ parannusehdotus. Kaikkien miesten vehkeillä syntyneiden tunkeminen samaan vessaan saattaa olla nimityäin käytännössä ongelmallista. Voi olla ettei tämäkään toimisi ja tuskin se edes "transnaiset ovat naisia!" -mantran hokijoille sopisi.

 • ylös 10
 • alas 1
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaikki vanhemmat HUOMIO, lukekaa tämä, tämä on opetushallituksen pruju opettajille tasa-arvosta ja sen kehittämisestä kouluissa.
Ihan hyvä että tasa-arvoa pidetään esillä ja ylläpidetään, mutta kuinka paljon siinä on genderuskontoideologiaa ja aivopesua jota tungetaan lapsille?
En ole vielä lukenut tätä.
https://www.oph.fi/sites/default/files/documents/173318_tasa_arvotyo_on_...

"Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa todetaan, että jokainen oppilas on ainutlaatuinen omana itsenään. Perusteet velvoittavat antamaan tietoa sukupuolen moninaisuudesta. Jokaiseen oppilaaseen tulee suhtautua yksilönä. Tämä edellyttää kunkin oppilaan erityispiirteiden ymmärtämistä. Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteissa 2014 käytetty käsite ”sukupuolen moninaisuus” pitää sisällään kaikki sukupuolet ja sukupuoli-identiteetit ja sukupuolen ilmentämisen muodot (ks. Liite 1). Jokaisen ihmisen ja koulussa jokaisen oppilaan ja lapsen sukupuolikokemus on omanlaisensa.

Jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa
Jokaisella tulee olla oikeus itse määritellä, millainen tyttö tai nainen, poika tai mies hän on, vai kokeeko hän olevansa muunsukupuolinen eli jotain naiseuden ja mieheyden ulkopuolella tai sukupuolten välissä. "

Eli kyllä, opsissa on sukupuolen moninaisuus-käsitehirviö.

Ja niin tunnemanipulaatio on taattu:
"Sukupuolen moninaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen auttavat laajentamaan kuvaamme siitä, millaisia voimme ja saamme olla ihmisinä, tyttöinä ja poikina, miehinä ja naisina tai muunsukupuolisina. Kapeista käsityksistä aiheutuu vakavia ongelmia kuten kiusaamista ja ulkopuolelle jättämistä, yksinäisyyttä, koulutuksen keskeyttämistä, syrjäytymistä ja itsetuhoisuutta, jopa itsemurhia."


Sukupuolitietoinen opettaja mm:
"osaa tukea oppilaan kasvua ja sukupuoli-identiteetin rakentumista silloinkin, kun oppilas on epävarma sukupuoli-identiteetistään tai kuuluu sukupuolivähemmistöön, sekä osaa tarvittaessa ohjata oppilaan oppilashuollon palveluihin"
„ Mitvit, ei opettajan tehtävänä ole ohjata EPÄVARMAN lapsen sukupuoli-identiteettiä mihinkään päin!

Kerrotaanko tässä opetusmateriaalissa esikoulu ja kouluopettajille että 80% dysforisista lapsista kasvaa siitä ohi tai yli murrosiässä?
Vai onko opit opettu setatrasek käsikirjasta ja translasten ja nuorten propagandasta vai oikeuilta lääketieteen psykologeilta ja lääkäreiltä?
Sen opettajan ja esikouluopettajan tulisi kohdata se lapsi henkilönä, ei minään muunsukupuolisena tai translapsena.


Uskonnon opetus valjastettu 1.ja2. luokilla moninaisuus huttuun.
Uskontojen opetuksessa käytetään paljon tarinoita, jolloin on hyvä mahdollisuus pohtia tarinoiden mies- ja naistoimijoiden rooleja. Uskonnon opetuksessa on luontevaa keskustella oppilaiden kanssa sukupuolen ja perheiden moninaisuudesta."
Mihin katosi ev lut uskonnon opetus?

Vanhemmat! lukekaa tuo tasa-arvo sörsselssön.
Näyttää siltä että jokaikiseen oppiaineeseen ympätään sukupuolen moninaisuus. Minkälaisia lapsia tuon jälkeen tulee kun yli 97% joka aineessa jankutetaan sukupuolen moninausuus, sukupuolen moninaiduus sukupuolen moninaisuus!
Aion olla lapselleni selkeä ja sanoa että on olemassa tyttöjä ja poikia sekä miehiä että naisia.
Transsukupuolisetkaan eivät ole muuta biologialtaan kuin mies/nainen.

väestöstä 97-99% ei koe sukupuolidysforiaa ja sitten tuon minimaalusen prosentin takia sitten jauhetaan koko esikoulu ja peruskoulu sukupuolen moninaisuutta JOKA oppiaineessa?

Jepulis, sanasto suoran setalta: sukupuoli MÄÄRITETÄÄN syntymässä
Liite 1
Sukupuoli
Sukupuoli voi tarkoittaa virallisen, henkilötunnuksesta ilmenevän sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä, yksilön sukupuoli-identiteettiä tai fyysisiä ominaisuuksia."

Meille suomeen pitäisi kehittää oikeasti uusi sana jotta ei puhuttaisi pelkästä sukupuolesta yläkäsitteenä ja sitten se sana tarkoitta, sosiaalista, biologista ja identiteettiä jne.
Valtaväestölle sukupuoli tarkoittaa biologista fyysistä realiteettia, ei jotain sekä että joko tai.
Ei lapset sitä ymmärrä.


Oppilaat laitetaan vahtimaan opettajia tässä "tasa-arvo" harjoituksessa jossa seurataan miten annetaan puheenvuoroja luokassa
Tulokset:
"Oppilaat voivat esitellä tekemänsä selvityksen opettajainkokouksessa ja koulun aamunavauksissa tai vastaavissa kokoontumisissa. Tilaisuudessa tulisi keskustella siitä, miten opettajat ovat vastuussa omista käytännöistään ja asian jatkokäsittelystä oppilaiden ja henkilökunnan kanssa. Havainnointiharjoitus voidaan toistaa, kun on kehitetty uusia menetelmiä ja toiminta- tapoja. Muutosta voidaan tarkkailla esimerkiksi lukukausittain."

Öö, eikö tuon selvityksen pitäisi olla reksin tekemää? Ei oppilaiden. Sehän on työnohjausasia jos opettaja ei kohtele tyttöjä ja poikia samoin.
Kunnon vahtausmeiningiksi menee.
Jos asiaa halutaan selvittää voi tehdä kyselyn oppilaille, EI mitään inkvisiota opettajille.


Kuulostaa että Teakin opiskelijat olivat jo imeneet nämä käytännöt, kunnon kulttuurivallankumous a la (amerikkalaiset) intersektionaaliset kaikesta loukkaantujat. "safe space!!!"
Missä on muiden ihmisten turvalliset tilat jossa ei ole intersektionaalista kuraa?

Etkö tiedä että sellaiset olisivat kirjaimellisesti tilan antamista fasismille, joten niiden olemassaolo olisi väkivaltaa vähemmistöjä kohtaan? /sarkasmi

 • ylös 17
 • alas 0
Vierailija

Kylmäävä dokumentti Ruotsista. Ei käsittele transaihetta, mutta mieleen ei voi olla tulematta ajatus gendervauhkoontuneista aktivistitättähääristä transiutettavaa lasta "pelastamassa":

https://areena.yle.fi/1-50703694

"Elias on pelastettava

Eliaksen tarina on kuohuttanut sosiaalisessa mediassa

Ruotsin television kolmiosaisessa dokumenttisarjassa Elias on pelastettava (Att rädda ett barn) seurataan kahdeksanvuotiaan Eliaksen tapausta. Poika on kadonnut jäljettömiin. Toimittaja Bo-Göran Bodin saa tapahtumista kaksi toisistaan poikkeavaa vihjettä. Onko Elias siepattu vai pelastettu? Tarina on kuohuttanut satojatuhansia ihmisiä sosiaalisessa mediassa, mutta tätä ennen toimittajat eivät ole tarttuneet siihen."

Tuossa riittää käänteitä loppuminuuteille asti. Näyttää myös monen aktivistin todelliset kasvot.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tuollainen transien yhteinen WC/pukkari/suihku-järjestelmä. Se ei palvele niitä transeja, jotka nimenomaan eivät halua olla sen oman biologisen sukupuolen kanssa tekemisissä noissa tilanteissa. Ja se ei myöskään palvele niitä transeja, jotka eivät ole ok unisex-tilojen kanssa. Mielestäni muutamat yksittäiset vessat, mini-pukkarit jne. toimivat paremmin. Niitä voivat sitten käyttää transit, mutta myös muut, jotka eivät halua tai voi käyttää miehille ja naisille tarkoitettuja isoja tiloja. 


Kyseessä oli tosiaan vain heitto/ parannusehdotus. Kaikkien miesten vehkeillä syntyneiden tunkeminen samaan vessaan saattaa olla nimityäin käytännössä ongelmallista. Voi olla ettei tämäkään toimisi ja tuskin se edes "transnaiset ovat naisia!" -mantran hokijoille sopisi.

Eli et itse halua miehiä ja naisia sekaisin samoihin vessoihin ja suihkuihin, mutta kaikkien transien oletat näin haluavan? Jos puhutaan näistä ihmisistä, joilla ihan oikeasti on se diagnosoitu sukupuoliristiriita ja ovat käyneet transhoidoissa, niin tämä porukka tosiaan on ihan oikeasti marginaalinen vähemmistö. Tuskinpa he näitä yksittäisiä vessoja jne. siis ruuhkauttaisivat.

Itseidentifikaatio-lain torppaaminen on tässä se pointti. Koska silloin estetään se, että nämä muusuilijat ja heijariveijarit, jotka vain haluavat itseilmoituksella vapaapääsyn tyttöjen ja naisten puolelle, eivät sitä mahdollisuutta saa. Jolloin miehet, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät ihan sinne miesten vessaan. Ja naiset, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät naisten vessaan. Mies ei pääse naisten puolelle vain sen takia, että väittää tuntevansa itsensä naiseksi.

Ja miehet, joilla on sukupuoliristiriitaa eivätkä tahdo mennä miesten vessaan, suihkuihin ja pukkareihin, mutteivat tietenkään voi mennä peniksineen ja fyysisen ylivoimansa kanssa sellaisiinkaan tiloihin, joissa naiset ovat alasti tai puolialasti, niin he sitten voivat käyttää näitä yksittäisiä vessakoppeja ja pienempiä pukkareita, suihkukoppeja. Tällaisia pikkupukkareita on jo esimerkiksi joissakin uimahalleissa perheitä varten. Ja niiden käyttöä voisi siis laajentaa transhenkilöille. Nämä palvelisivat myös muusuja, jotka eivät halua mennä naisten eivätkä miesten puolelle. 

Mitä tulee vankiloihin jne., niin transidentifioituvat miehet tietenkin pitäisi laittaa miesten vankilaan, mutta järjestää oma osasto, jossa taataan heidän turvallisuus, kuten varmaan tehdään ihan kaikille muillekin sellaisille vangeille, joiden uskotaan olevaan erityisen suojelun tarpeessa. Mutta naistenvankiloihin heitä ei tule enää siirtää.

 • ylös 20
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tuollainen transien yhteinen WC/pukkari/suihku-järjestelmä. Se ei palvele niitä transeja, jotka nimenomaan eivät halua olla sen oman biologisen sukupuolen kanssa tekemisissä noissa tilanteissa. Ja se ei myöskään palvele niitä transeja, jotka eivät ole ok unisex-tilojen kanssa. Mielestäni muutamat yksittäiset vessat, mini-pukkarit jne. toimivat paremmin. Niitä voivat sitten käyttää transit, mutta myös muut, jotka eivät halua tai voi käyttää miehille ja naisille tarkoitettuja isoja tiloja. 


Kyseessä oli tosiaan vain heitto/ parannusehdotus. Kaikkien miesten vehkeillä syntyneiden tunkeminen samaan vessaan saattaa olla nimityäin käytännössä ongelmallista. Voi olla ettei tämäkään toimisi ja tuskin se edes "transnaiset ovat naisia!" -mantran hokijoille sopisi.

Eli et itse halua miehiä ja naisia sekaisin samoihin vessoihin ja suihkuihin, mutta kaikkien transien oletat näin haluavan? Jos puhutaan näistä ihmisistä, joilla ihan oikeasti on se diagnosoitu sukupuoliristiriita ja ovat käyneet transhoidoissa, niin tämä porukka tosiaan on ihan oikeasti marginaalinen vähemmistö. Tuskinpa he näitä yksittäisiä vessoja jne. siis ruuhkauttaisivat.

Itseidentifikaatio-lain torppaaminen on tässä se pointti. Koska silloin estetään se, että nämä muusuilijat ja heijariveijarit, jotka vain haluavat itseilmoituksella vapaapääsyn tyttöjen ja naisten puolelle, eivät sitä mahdollisuutta saa. Jolloin miehet, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät ihan sinne miesten vessaan. Ja naiset, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät naisten vessaan. Mies ei pääse naisten puolelle vain sen takia, että väittää tuntevansa itsensä naiseksi.

Ja miehet, joilla on sukupuoliristiriitaa eivätkä tahdo mennä miesten vessaan, suihkuihin ja pukkareihin, mutteivat tietenkään voi mennä peniksineen ja fyysisen ylivoimansa kanssa sellaisiinkaan tiloihin, joissa naiset ovat alasti tai puolialasti, niin he sitten voivat käyttää näitä yksittäisiä vessakoppeja ja pienempiä pukkareita, suihkukoppeja. Tällaisia pikkupukkareita on jo esimerkiksi joissakin uimahalleissa perheitä varten. Ja niiden käyttöä voisi siis laajentaa transhenkilöille. Nämä palvelisivat myös muusuja, jotka eivät halua mennä naisten eivätkä miesten puolelle. 

Mitä tulee vankiloihin jne., niin transidentifioituvat miehet tietenkin pitäisi laittaa miesten vankilaan, mutta järjestää oma osasto, jossa taataan heidän turvallisuus, kuten varmaan tehdään ihan kaikille muillekin sellaisille vangeille, joiden uskotaan olevaan erityisen suojelun tarpeessa. Mutta naistenvankiloihin heitä ei tule enää siirtää.


Luin tuon vankien ahdistelukyselyn tuloksia, ja minulle tuli yllätyksenä että joissain vankiloissa on vain naisosasto ei siis niin että kaikki maiset on naistenvankiloissa. Eli mikä estää iskeä ne "nais" vangit omalle osastolleen? Kun ne miehet nykyisen rikosseurausviraston mukaan voidaan siirtää naisten puolelle missä tahansa vaiheessa ovatkaan transhoidoissa tälläkin hetkellä. Ja mitään leikkauksia ei edelleenkään pakoteta joten niin siellä naisten osastoilla saattaa pyöriä miesten elimiä naisten osastolla vankeina.
Ei ollenkaan hyvä juttu, naisvangeilla keskimäärin ei ole elämä kunnossa(no siksihän he siellä ovat) miksi heidän stressitasojaan halutaan nostaa vielä lisää?

 • ylös 15
 • alas 0
Vierailija

Keltanen lehdistö herkuttelee tälläisilla kertomuksilla. Tässä Ruotsista
https://www.expressen.se/kvallsposten/qs/violetta-13-berattar-for-sin-ny...

Itseäni käy tuo lapsi sääliksi, hänet laitetaan päättämään 13vuotiaana saako hän biologisia lapsia. Ällöttääkin myös lapsen puolesta, äidin kanssa hedelmöityshoitoklinikalle laittamaan siemeniä pankkiin, ei mikään ihme että päätti ei.
Onkohan vanhemmille kertottu että penis ei kasva ja leikkaukset ei sitten onnistu helpommalla tavalla, ja. lussto jää huonommaksi?
Tälläiset tarinat ovat surullisia.
Miksi lapsen tulevaisuus kokonaisena aikuisena terveessä kehossa tuhotaan vain siksi että näyttää enemmän tytöltä?
Tytöksi hän ei voi muuttua, vain näyttää siltä.

 • ylös 24
 • alas 1
Vierailija

Ei taida Ruotsissakaan valtamediaa kiinnostaa uutisoida oikeudenpäätöksestä joka totesi hormoniblokkerit täysin kokeelliseksi hoidoksi.
Kristillinen lehti Ruotsista tuli esille kun googlasin svenska nyheter Keira Bell.
https://www.varldenidag.se/nyheter/klinik-som-utfor-konsbyten-pa-barn-ka...@QxIoyg69WNzlEQ/

Onko kristilliset ainoita joita kiinnostaa lasten hyvinvointi ja se että lapsia ei sterilisoida?

 • ylös 15
 • alas 1
Vierailija

Eipä kauaa jaksanut olla poissa. jullikkeli on takaisin twitterissä.
Tippuihan sillä kokoajan seuraajat joten pakkohan sen oli palata. Puhdistus tehty varmaankin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sonjass kirjoitti:
Lainaus:

"Sellaista lakia taas, joka antaisi aivan kenen tahansa mielivaltaisesti ilmoittaa uuden sukupuolistatuksensa EI VOI tullakaan"

Mitenkäs kun semmoinen laki on jo voimassa monessa maassa ja translakiuudistuksessa ajetaan juuri tätä asiaa? Aiotko itse estää sen voimaantulon vai häh? Voit ihan itse lukea täältä mitä juuri nyt ajetaan tänne meille Suomen lakiin:

https://seta.fi/ihmisoikeudet/tasa-arvo-ja-yhdenvertaisuus/translaki/

"Setan tavoitteena on translaki, jossa sukupuolen juridinen vahvistaminen eli sukupuolimerkinnän muuttaminen henkilötietoihin perustuu omaan ilmoitukseen, on mahdollista alle 18-vuotiaille eikä se vaadi lääketieteellistä prosessia tai sterilisaatiosta. Itsemääräämisoikeus sukupuoleen toteutuu tällä hetkellä muun muassa Tanskassa, Norjassa, Maltalla ja Argentiinassa."

Mitä haittaa tuosta olisi sinulle jos se tulisi Suomeen? Itse saisin viimeinkin henkilökortteihin sukupuolen kohdalle ORHER. Nyt siinä on MALE, joka ei minua haittaa, mutta kun FEMALE on myös evätty itseltäni, koska en aijo mennä pilluleikkaukseen.

Oli niin tai näin niin se on aina väärin päin. Tuttu laulu "jos olet miehenä syntynyt, niin olet mies! piste!!!" vaan jatkuu, mutta sitten sekään ei herroille ja rouville ja mitä nyt itse kukainenkin siellä puhelimien ja muitten tietokoneittenne näyttöjen takana silmät pitkällä tillotattekaan, niin teille ei kelpaa sekään, että me jotka olemme miehinä syntyneet ja olemme miehiä piste, niin että voisimme sitten valita siihen sukupuolen kohdalle sen OTHER vaihtoehdon.

Mutta miten tuo laki voimaantullessaan vaikuttaisi sinun elämääsi?

Other-merkintä itseilmoittamalla voisikin olla ihan hyvä idea. Tämä ei sallisi kenen tahansa pyrkimistä naisille tarkoitettuihin tiloihin. Samoin wct ja pukukopit voisivat olla nainen, mies, muu jaoteltuja.
Sinänsä en ymmärrä miksi sukupuoli pitää ilmoittaa tyyliin bussikortissa. Lähinnä lääkäri tarvitsee sitä tietoa, jolloin olisi ihan perusteltavaa, että jokaisella lukisi se sukupuoli mihin on syntynyt, sillä kun on merkitystä hoidon ja sairauksien kannalta , toisin kuin sillä, missä sosiaalisessa roolissa elää.

Toisaalta eihän sen merkinnän pitäisi vaikuttaa sosiaaliseen rooliin.

Missä sitä "other" -merkintää sitten käytettäisiin?

Esimerkiksi bussikortit - en tiedä näkyykö niissä sukupuoli, mutta tässä kaupungissa ainakin ennen näkyi ikä siksi, ettei samaa korttia voisi ihan koko perhe käyttää, koska niiden oli tarkoitus olla henkilökohtaisia.

Jos jossain virallisessa asiayhteydessä on erikseen mainittu vaikkapa ikä tai sukupuoli, siihen on yleensä jokin syy, eikä vastauksista "sukupuoli: other" ja "ikä: none of your business" olisi mitään hyötyä.

Other auttaisi siihen, ettei tarvitsisi tuntea ahdistusta syntymäsukupuolesta papereissa. Muille varatut tilat myös tarjoaisivat transeille ja muusuille turvallisen yksityisen tilan (hyi mikä sana), jolloin ei taas poljettaisi kenenkään muun oikeuksia sukupuolispesifiin tilaan.
Edelleenkin sukupuolta kysytään mitä ihmeellisimmissä paikoissa, joissa sillä ei edes pitäisi olla mitään merkitystä. Ja vaikka sukupuolena lukisi "muu" papereissakin, lääkäreissä se transsukupuolisuus todennäköisesti löytyisi esitiedoista/ diagnooseista. On ihan transin itsensä etu, että häntä hoitava lääkäri osaa ottaa esim hormonihoidot huomioon.
Vastustan lasten hormonihoitoja ja itseilmoituslakia, mutta näin toteutettuna itseilmoituslaissa voisi olla jopa järkeä. Transit saavat muun merkinnän papereihin, kuin sen ahdistavan biologisen sukupuolen ja bionaiset eivät menettäisi omia tilojaan ja turvallisiuttaan. Ideaa voitaisiin jopa kehittää niin, että halutessaan saisi muunsukupuolisen sotun, jossa toisiksi viimeinen numero on korvattu kirjaimella. Tämä ei kyllä taida ikävä kyllä twitterin aktivisteille riittää.

Mutta miten tässä sinun systeemissäsi muka käytännössä turvataan naiserityiset tilat ja palvelut? On todella epärealistista odottaa, että joka paikassa on resursseja toteuttaa muusuille omat tilat. Ja käytännössä on myös monesti turvallisuusriski, että biologisesti naismuusut ja miesmuusut ovat keskenään. Fyysisesti kun he eivät voi muuttaa sukupuoltaan, vaikka papereissa lukisi mitä.

Jos virallisen sukupuolen kysely väärissä asiayhteyksissä ahdistaa, niin eikö se turha kysely ole se, joka pitäisi lopettaa? Siis asiayhteyksissä, joissa sukupuolella ei oikeasti ole merkitystä. Monesti sillä ON merkitystä, vaikkei asiasta ahdistuva sitä tajuaisikaan.

Idea on raakile ja vain heitto. Ihan samoin turvataan naiserityiset palvelut ja tilat kuin nykyäänkin. Aina on niitä, jotka vilahtavat tutkan ohi naiserityisiin tiloihin, mutta niitä on nytkin. Olet hyvinkin saattanut olla tietämättäsi naisten huoneessa, jonkun seisaaltaan pissivän "leidin" kanssa. Niin kauan kuin huoneen ovella ei pyydetä näyttämään genitaaleja ja syntymätodistusta, et voi mitenkään taata, etteikö sinne pääsisi muutama transsukupuolinenkin, kunhan vaan menee tarpeeksi todesta naisena.
Tällä systeemillä tarjottaisiin vain transhenkilöille oma tila, jos miesten huoneeseen meneminen ahdistaa, ilman että heitä täytyisi tuupata naistenvessaan. Ja nyt ihan niinkuin tosissaan, kuuluisiko 16v Veondren : https://instagram.com/veondremitchell , käyttää miesten vessaa, vain siksi että syntyi pojaksi? Näkisin että nuoria tulisi suojella pervosediltä, olivat he sitten tyttöjä tai poikia.
Jos kaikki transit ovat yhtä suurta perhettä saman kivan sateenvarjon alla, miksi heidän laittamisensa samaan tilaan keskenään on riski? Naiseksi syntynyt miesidentifioituva muusu haluaa kuitenkin miesten puolelle, - turvallisuuden kannalta lienee aika sama ovatko nämä miehet mekoissa, vai eivät. Ellei tässä sitten oikeasti ole taustalla se ajatus, että kaikki transnaiset ovat rietastelijoita, joita ei voi laskea yhdenkään naisen lähettyville...
Jos toiveena oli ettei transsukupuolisia päästetä naiserityisiin tiloihin, niin muusujen omilla tiloilla se hoituisi. Vaikka transtrenderismi on älytön ilmiö, ns aitoja transsukupuolisiakin on aina löytynyt ja tulee löytymään. En minäkään halua omasta turvallisuudestani luopua, mutta olisi inhimillistä pystyä -muilla tavoin- takaamaan se, etteivät hekään joutuisi miesten toimesta häirityiksi ja uhatuiksi.

En ymmärrä, miksi pitää olla tuollainen transien yhteinen WC/pukkari/suihku-järjestelmä. Se ei palvele niitä transeja, jotka nimenomaan eivät halua olla sen oman biologisen sukupuolen kanssa tekemisissä noissa tilanteissa. Ja se ei myöskään palvele niitä transeja, jotka eivät ole ok unisex-tilojen kanssa. Mielestäni muutamat yksittäiset vessat, mini-pukkarit jne. toimivat paremmin. Niitä voivat sitten käyttää transit, mutta myös muut, jotka eivät halua tai voi käyttää miehille ja naisille tarkoitettuja isoja tiloja. 


Kyseessä oli tosiaan vain heitto/ parannusehdotus. Kaikkien miesten vehkeillä syntyneiden tunkeminen samaan vessaan saattaa olla nimityäin käytännössä ongelmallista. Voi olla ettei tämäkään toimisi ja tuskin se edes "transnaiset ovat naisia!" -mantran hokijoille sopisi.

Eli et itse halua miehiä ja naisia sekaisin samoihin vessoihin ja suihkuihin, mutta kaikkien transien oletat näin haluavan? Jos puhutaan näistä ihmisistä, joilla ihan oikeasti on se diagnosoitu sukupuoliristiriita ja ovat käyneet transhoidoissa, niin tämä porukka tosiaan on ihan oikeasti marginaalinen vähemmistö. Tuskinpa he näitä yksittäisiä vessoja jne. siis ruuhkauttaisivat.

Itseidentifikaatio-lain torppaaminen on tässä se pointti. Koska silloin estetään se, että nämä muusuilijat ja heijariveijarit, jotka vain haluavat itseilmoituksella vapaapääsyn tyttöjen ja naisten puolelle, eivät sitä mahdollisuutta saa. Jolloin miehet, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät ihan sinne miesten vessaan. Ja naiset, joilla ei ole sukupuoliristiriitaa, menevät naisten vessaan. Mies ei pääse naisten puolelle vain sen takia, että väittää tuntevansa itsensä naiseksi.

Ja miehet, joilla on sukupuoliristiriitaa eivätkä tahdo mennä miesten vessaan, suihkuihin ja pukkareihin, mutteivat tietenkään voi mennä peniksineen ja fyysisen ylivoimansa kanssa sellaisiinkaan tiloihin, joissa naiset ovat alasti tai puolialasti, niin he sitten voivat käyttää näitä yksittäisiä vessakoppeja ja pienempiä pukkareita, suihkukoppeja. Tällaisia pikkupukkareita on jo esimerkiksi joissakin uimahalleissa perheitä varten. Ja niiden käyttöä voisi siis laajentaa transhenkilöille. Nämä palvelisivat myös muusuja, jotka eivät halua mennä naisten eivätkä miesten puolelle. 

Mitä tulee vankiloihin jne., niin transidentifioituvat miehet tietenkin pitäisi laittaa miesten vankilaan, mutta järjestää oma osasto, jossa taataan heidän turvallisuus, kuten varmaan tehdään ihan kaikille muillekin sellaisille vangeille, joiden uskotaan olevaan erityisen suojelun tarpeessa. Mutta naistenvankiloihin heitä ei tule enää siirtää.

Pysy toogassasi. En ole sanonut, että ehdottomasti kaikki on pakko tunkea muuspesifeihin isoihin tiloihin. Pääasia on se että sukupuolivähemmistöille olisi omia tiloja tarjolla, koosta viis . Tällöin jää yksilölle päätettäväksi meneekö oman syntymäsukupuolensa tiloihin vai muuspesifeihin tiloihin. Vankiloissa asia on vähän hankalampi. Vanki saatetaan laittaa eristyksiin oman turvallisuutensa takia, mutta eristyksissä oleminen ei tee hyvää kenenkään psyykeelle. Ihminen on sosiaalinen eläin.

Sillä taas, että saisi ilmoittaa sukupuolensa "muuksi" omailmoituksella ei pitäisi olla merkitystä, koska se lopettaisi volinan papereista, muttei antaisi mahdollisuutta kenellekään kännissä ja läpällä ryhtyä naiseksi tai sallisi vapaapääsyä naiserityisiin tiloihin , kuten binäärisukupuoliin jaettu omailmoituslaki tekisi.

Vierailija

Itse kannatan sitä, että olisi erikseen vessat naisille ja miehille ja sitten unisex-vessat/erilliset kopit, joita nämä juridiset OTHER-tyypit voisivat käyttää. Transihmisten ykkösvastalause nimittäin "transspesifeihin" vessoihin on se, että jos joku näkee heidän käyttävän niitä, ihminen saattaa tahtomattaan tulla ulos kaapista muille, vaikka muuten haluaisikin pysyä ns. stealthina. Ja ymmärrän ahdistuksen tästä. Siksi mielestäni erilliset vessat ihan kaikille olisivat hyvä vaihtoehto, siis sen lisäksi että pidetään mies- ja naiserityiset tilat. Ratkaisu ei voi olla se että koska transihmiset tuntevat olonsa turvattomaksi, niin he saavat tällä verukkeella mennä sitten naisten tiloihin tekemään naisten olon turvattomaksi. Puhumattakaan edes tuosta itseidentifikaatio-sotkusta.

 • ylös 18
 • alas 1
Vierailija

Tämä linkki on USA:n naisvangeista.
Toimittaja oli tehnyt kyselyn naisvangeille ja kysynyt syitä miksi he ovat saaneet tuomioita vakavista rikoksista ja mitkä seikat vaikuttivat tapahtumiin.
Pitkä teksti, mutta se osoittaa kuinka köyhyys, osattomuus ja varsinkin kaltoinkohtelu lapsena vie spiraalina pohjalle.
monet ovat kärsineet miesten käsissä.
Sen vuoksi en voi mitenkään ymmärtää että miehiä (transnaisia, tai siksi itseilmoittajia) sijoitetaan naisten vankiloihin.
https://newrepublic.com/article/160589/women-prison-domestic-violence-su...

 • ylös 11
 • alas 0

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla