Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kiinnostaa kuulla, onko raskausaika/synnytys ollut samanlaisia sinulla ja äidilläsi? Poditteko samoja oireita odotusaikana? Sujuiko synnytys molemmilla samalla kaavalla? Vai olivatko odotusaika ja synnytys teillä kuin yö ja päivä?

Ap

  • ylös 1
  • alas 0

Sivut

Kommentit (24)

Vierailija

Esikoisen kohdalla ainakin. Puoleen väliin raskautta raivoisaa oksentamista ja sitten loppuraskaudessa käsittämätön oluen himo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

En tiedä äidin raskausajasta, mutta synnytys oli erilainen. Äidillä synnytys piti käynnistää, kun en vaan meinannut tulla ulos. Minulla synnytys käynnistyi itsestään. Äidillä synnytyksessä oli myös kovaa selkäkipua, minulla ei. Toisaalta sain epiduraalipuudutuksen, äidin synnyttäessä sellaista mahdollisuutta ei vielä ollut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei. Äidilläni kaikki sujui helposti, minulla kaikki vaikeimman kautta.

Sama täällä!

Vierailija

Onneksi ei sujunut. Äiti oli vähällä kuolla minua synnyttäessään.  Myös sairaalatekniikka oli kehittynyt 25 vuodessa melkoisesti, mitä tietenkään ei voitu tarjota äidilleni, mutta minulla ne olivat saatavilla.

Myös puolison mukaan tuloon synnytykseen suhtauduttiin aivan eri tavoilla eri vuosikymmeninä.  Ei olisi tullut kuuloonkaan, että isä olisi osallistunut synnytykseen, minun puolisoni taas tuli jopa kolme kertaa ja joka kerta muisti nurista, kun jääkiekko-ottelun katselu tv:stä ja kesken - kaikki tämä yhden ja saman lapsen synnyttämisen aikana, kun supistusten välillä laannuttua minut kärrättiin takaisin huoneeseen ja mies käskettiin kotiin. Kun minä synnyin, meillä kotona ei ollut vielä televisiota moneen vuoteen eikä ollut jääkiekko-otteluitakaan televisiossa siihen aikaan. 

Vierailija

En tiedä, äitini kanssa emme ole väleissä ja häntä ei kiinnosta raskaudet tai lapsenlapset. Narsisti kotikiusaaja. Sen tiedän sukulaisten kautta että hän ei oksennellut. Mulla oli hyperemeesi.

Vierailija

Raskauksista en tiedä, mutta synnytykset kyllä. Esikoinen sektiolla ja kuopus alakautta. Oma haavani paljon huomaamattomampi ja vaakaan kun äidillä pystyleikkaus.

Vierailija

Raskausajasta en juuri tiedä miten äidilläni meni. Itselläni meni oikein helposti ja ei hän siitä intoutunut ainakaan kärsimyksiään luettelemaan. Synnytys erosi paljon, kun kaksoseni syntyivät suunnittelulla sektiolla keskosina. Itse synnyin juuri laskettuna päivänä alateitse.

Vierailija

Äidilläni molemmat synnytykset helppoja.

Minulla eka synnytys vaikea, toinen synnytys helppo. Kolmas synnytys taas vaikea.

Vierailija

Äidillä oli melko helpot raskaudet ja nopeat synnytykset. Oma raskaus on ollut vaikea. Saa nähdä, saisinko edes helpon synnytyksen tän kärsimyksen päätteeks. :D

Vierailija

Ei sujunut. Mulla meni helpommin kaikki tai sitten äiti on vaan kova valittamaan ja säälimään itseään.

Vierailija

Meillä molemmilla alkoi raskaudet helposti, vaikka ikää oli yli 30. Sen sijaan odotusajat ja synnytykset oli erilaiset.

Vierailija

Raskausaikana minulla eikä äidilläni ollut pahoinvointia ollenkaan. Minulle tuli kiloja ja äidilleni ei. Äitini synnytti rv 32 eli olen keskonen (-69). Omat lapseni syntyivät 39+5 ja 40+1. Esikoinen oli pieni alle 3kg ja kuopus iso 4kg. Imetys ei onnistunut kummallakaan. Äidilläni ei noussut maito ollenkaan ja samoin kävi minulle 1.vauvan kanssa. Toisen vauvan kanssa rintamaitoa alkoi tulla vähän 5 päivää synnytyksen jälkeen mutta ei riittävästi täysimetykseen.

Vierailija

Minulla 3 sektiota,eli kaikki lapseni. Kuopuksen odotusaika oli vaikein. Äidilläni lapsia syntyi keskosina, nuorin kumminkin hänelläkin oli neljäkiloinen pojan mötikkä.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla