Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (1225)

Juuson katteinen kieli

Koo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Ruutu +

Olipas erikoinen tämä Matun ja Japen kohtaaminen. Mitä Jape hakee tällä "toivoisin, että Mattu jättäisi minut tuolla" -hokemisellaan? Onko todellakin noin munaton, ettei pysty itse päätöstä tekemään? Ja sitten nämä "kaikki resortilla sanoi, että meidän pitäisi erota"- perustelut... Ei kai kukaan aikuinen ihminen eroa sen vuoksi, että kaikki muut ovat sitä mieltä?!? Omista valinnoistaan ja päätöksistään pitäisi aikuisen ihmisen kyetä ottamaan vastuu, mutta ei näköjään äly riitä edes teeskentelemään aikuista. Televisiossa kannattaisi edes yrittää esittää hieman kypsempää. Toivottavasti ovat eronneet, lopullisesti. 


Todellakin toivon eron olevan lopullinen.
Tekevät vaan pahaa toisilleen. Jape aikuistunut ja alkaa ymmärtää ettei näin voi elää.
Mattu ei selvästi ymmärrä. Onpa muuten noin nuoreksi kuluneen näköinen kasvoistaan.

Missä on tuotantoyhtiön vastuu, Mattu tarvii apua. On liian nuori ja kokematon ihmissuhteeseen, poukkoilee kuin päätön kana sinne tänne.
Terapiaa se ihminen tarvitsee ja eron. Kasvaa pari vuotta ja sit kokeilee parisuhdetta. Lapsellinen draamaqueen.

Eihän se tuotantoyhtiö mitään vastuuta ota, ainakaan ellei potilas itse ymmärrä pyytää apua/poispääsyä. Tuotannon mielestä on vain hyvä kun ihmiset hölmöilee, "kuuluu formaattiin" sanotaan. Tuttavapiirissäni on pari pitkään ammatissa toimnutta "henkisen puolen" lääkäriä, jotka ovat ammatillisessa mielessä katsoneet edellistä kautta. Ovat todenneet, että tuotannon oli väkisinkin täytynyt havaita, että Miran psyyke ei puolenvälin jälkeen enää kestänyt saarilla oloa eikä hän itse ymmärtänyt pyytää sairauteensa apua. Lääkärien mielestä tuotannon olisi pitänyt heti lähettää ammattiauttaja aluksi edes kysymään Miralta, tarvitseeko hän ongelmiinsa apua. Varsinkin kun Valto puolisonsa tilan huomattuaan nimenomaan pyysi, että he pääsivät heti saarelta pois. Pyyntöön ei suostuttu. 

Valto totesikin omalla videollaan jälkeenpäin, että tätä ohjelmaa tehdään osallistujien mielenterveyden kustannuksella.  Valto on myös todennut: "Mikään somenäkyvyys ei korvaa mielenterveyttä."


Juupa joo Kuronenko piteli 2m Valtoa vain kävelemästä pois? Sanallista suostuttelua oli ja Valto myönsikin videollaan "yhet puheet" että päätös jäädä oli lopulta oma. Lopeta nyt pliis tämä ulina joka vitsin viikolla tai mene edes 7.kauden ketjuun.

Ihan tosissako selität, että olisi Valto noin vain lähtenyt Thaimassa kävelemään pois kuvauksista? Osallistujat ovat tehneet sopimuksen, jossa kuvausten johto on tiukasti tuotannolla ja sitoudutaan hoitamaan homma loppuun, ettei tuotannon kanssa muuta sovita? Ja sopimuksessa on suuret sanktiot osallistujalle, jos tämä alkaa ryppyilemään. Ja sanktiot ja suuret matkakulut Suomeen pitävät osallistujat kuvauksissa, ellei tuotanto suostu heitä päästämään pois.

Kerrot vain lopputuloksen, mutta et kerro mitä Valto sitä ennen kertoo. Jokainen voi itse katsoa tilanteen Valton vidolta alkaen 4:00 min. että Valto oikeasti kertoo halunneensa pois kuvauksista, ja syyksi hän kertoo huomanneensa klipeistä, että "Miralla ei ole enää ok." MIran tilaa Valto kasittelee muuallakin videollaan.

Valto kertoo sanoneensa, että nyt tämä alkaa riittää, HALUSIN SIELTÄ VEKS. Ilmenee, että tuotanto ei halunnut päästä häntä pois, syynä oli Valto mukaan se, ettei tuotannolla ollut enää ketään heidän tilalleen kun kaksi paria oli jo lähtenyt pois. Asiasta neuvoteltiin, ja kun kävi selväksi ettei tuotanto halua heidän lähteävän pois, niin lopuksi hän teki päätöksen, että jäädään sitten kuten on sovittu. Eli kun pyynnöstä huolimatta pois ei päästetty, haluttiin sitten pitää sopimuksista kiinni.

Kyllä Valton halu pääästä pois oli aivan todellista, mitä todistaa myös se, että Valto on ilmoittanut myös Helsingin Sanomain toimittajalle kertoneensa tuotannolle kuvausten puolessa välissä halunneensa päästä kuvauksista pois.  HS NYT artikkeliin  5.6.2020 vastaus on kirjattu:  "Keskusteluissa selvisi, ettei kuvauksista päästä lähtemään noin vain." Ja kerrotaan että saarelta oli jo lähtenyt kaksi paria pois aikaisemmin, jotka kokivat tilaneen liian raskaaksi. Tämän Valto arveli syyksi ettei heitä päästetty pois. Artikkelissa kerrotaan myös, ettei ohjelman päätuottajalle ollut kerrottu, että Valto oli pyytänyt pois kuvauksista. 

Valtoa ja Miraa ei siis tosiasiassa päästetty pois kuvauksista siis tuotannollisista syistä, vaikka tuotanto kauniisti sanoo: "Ohjelman tekeminen ei koskaan mene mielenterveyden edelle". Valto omalla videollaan 46:10 min lähtien toteaa, että ohjelmassa nimeomaan leikitään osallistujien mielenterveydellä.

Vaikka olen samaa mieltä, että kenenkään mielenterveydellä ei viihteen nimissä saa leikkiä, voitko mennä puhumaan tästä viime kauden ketjuun. Kukaan ei jaksa kuunnella sun analyysiä. Olet Joko Mira itse tai joku stalkkeri. Kukaan muu ei käyttäisi joka haastattelua ja sanasta sanaan heidän sanomisiaan.

Mielenterveys on aika heikoilla kantimilla, jos se järkkyy muutaman viikon erolla muijasta. Mutta sellaisia nuoria Suomi on kasvattanut, ei mitään rotia päässä, vaan mennään laput silmillä ja annetaan tunteille valta. 

Sellaisessa yhteiskunnassa ihminen, joka ajattelee järjellä JA tunteella, mutta osaa myös toimia rationaalisesti tilanteessa, on kuningas.

 • ylös 12
 • alas 17
Vierailija

Vierailija][quote=Vierailija][quote=Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Amalian syntinen kiima kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mua taas ihmetyttää se, millaisella avoimuudella nykyaikana suhtaudutaan seksiin. Tai siis, esim. Jonna puhuu tuolla panemisistaan kuin se olisi joku ihan arkipäiväinenkin juttu, ja naureskelee asialle. Vaikka on siis itse ollut pettäjän asemassa... Samoin Jape. Ketään ei haittaa että oma seksuaalinen käytös ja pettäminen kuvataan telkkuun. Ylipäänsä puheenaiheet liittyy pitkälti seksiin koko ajan.

Oon itse 25v, samaa ikäluokkaa, mutta ei edes mun kaveriporukassa puhuta seksistä noin avoimesti ja ronskisti kuin keskustelu olisi ihan jokapäiväinen ruokapöytäkeskustelu. Myös tämä kavereiden lääppiminen ihmetyttää, en ole koskaan törmännyt moiseen enkä ymmärrä, mikä ihmeen tarve kaikilla on nukkua kavereiden (tai puolituttujen sinkkujen) kanssa, halailla jne "ihan vaan kavereina". Onko tää joku tempparijuttu vai tapahtuuko tätä oikeassakin elämässä?

Ihme jeesustelijoita joka puolella. Seksi on normaali osa elämää, ei mikään yliluonnollinen tai keinotekoinen uloke ihmisen elämässä. Hemmetin hienoa, että ihmiset puhuvat seksistä

En kuulu, joitain rajoja ei tule rikkoa. Kerrotko muuten mitä pahaa on runkata vaikka kellon ympäri jos siltä tuntuu ja sukupuolielin kestää? Aivan, ei mitään estettä. 

No mieti nyt vaikka ensiksi onko ihmisellä kaikki ihan kunnossa, jos runkaa kellon ympäri? Kaltaisillesi on keskusteluryhmiä ja yleisesti ottaen 12tuntiset runkkaussessiot koetaan riippuvuuden oireena.

Mikäs käyttäytymistuiomitsija sinä olet? Mulla on kaveri, joka tappaa perhosia ja laittaa ne nuppineulalla seinälle roikkumaan. Epäluonnollista käyttäytymistä verrattuna masturbointiin. Aina löytyy näitä moraalikukkahattuja, joiden mukaan ihminen ei saa elää haluamallaan tavalla, vaikka ei häiritse tai satuta sivullisia. Minä ainakin diggaan masturboinnista. Kaltaisillesi ahdistuneille ihmisille on myös tukiryhmiä.

Osuiko arkaan paikkaan? Missä kohtaa edes olen sanonut, että masturbointi on pahasta? Pointti oli, että liika on liikaa ja täysi rajattomuus ei johda mihinkään hyvään. Rauhoitu siis hyvä ihminen ja lopetetaan tämä joutava off topic :D

Ei osunut, typeryytesi ja ahdasmielisuutesi vain ihmetyttää. Kerrotko nyt meille kaikille mikä määrä masturbointia on liikaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Juuson katteinen kieli

Bolivar kirjoitti:
Onnea vaan 7000€+kaikki muut fyllingit sisältävän pikavipin hakemiseen, kerro sitten kuinka kävi. Jatketaan sitten keskustelua.

Voi Mattu, kerro seuraavassa Seiskan haastattelussa, kuinka rahoitat ulkonäkösi, ellet halua leimautua työttömäksi isukin elättämäksi pikavippeilijäksi. 🤦

Varmasti kertoo. Juuri tällaisista ohjelmista Seiska etsii uutta jauhelihaa julkisuusmyllyyn. Tervemenoa.

 • ylös 16
 • alas 0
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyl on huono kuva Jessestä jos oikeesti tolleen vedättää toista. Mun silmissä miks ei vois olla oikeastikin ihastunut Jennaan, mutta kun näitä kommentteja lukee niin ehkä ei sittenkään. Ihan sama mikä formaatti, mutta toisen tollanen pitkäaikainen vedätys saa kyllä tosi inhottavan kuvan Jessestä.

Joo on Jenna lapsellinen ehkä, mutta mitä muuta niin pahaa hännän tehnyt kun uskonut Jesseä ja luottanut kerrankin itseensä. Ihastunut siihen cooliin poikaan jota koskaan aiemmin ei olis saanut. Eikö Jenna oo vielä lähempänä 20v, eli tosi nuori oikeastikin. Joo selvästi ei se kaikista kaunein ja vähän awkward, mutta mitä sitten? Ei ulkokuori pitäisi merkata noin paljoa mitä av mangoille ilmeisesti merkitsee.

Eikä Jenna pettänyt, hilkulla joo ja jos Jesse olis näyttänyt vihreetä valoa niin ken tietää. Faktaa on että Jenna kuvitteli löytäneensä oikeesti uuden erittäin hyvän ystävän. Ja kyllähän niillä esim viimeisillä treffeillä oli ianvtosi hauskaa yhdessä, nauroivat kippurassa lattialla. Toivon että Jesse oli yhtä aito Jennaa kohtaan kun Jenna Jesseä kohtaan oli.

Liitelepä tarhavaris pippurimaalle täältä. Ilman Jessen heittäytymistä sen naisotuksen kidutettavaksi tylsääkin tylsempi kausi olisi ollut entistä flegmaattisempi. Sinkkumassan tähtävä on nolata itsensä meidän katsojien huvin vuoksi sehän on sopon idea. Jesse ja Inkku olivat ainoat, jotka hoitivat homman thaikuution ja Olvi-jaffan hinnalla.

 • ylös 20
 • alas 8
Kurosen tempparitähti ikuisess...

Vierailija kirjoitti:
Liitelepä tarhavaris pippurimaalle täältä. Ilman Jessen heittäytymistä sen naisotuksen kidutettavaksi tylsääkin tylsempi kausi olisi ollut entistä flegmaattisempi. Sinkkumassan tähtävä on nolata itsensä meidän katsojien huvin vuoksi sehän on sopon idea. Jesse ja Inkku olivat ainoat, jotka hoitivat homman thaikuution ja Olvi-jaffan hinnalla.

Totta. Painotan mielelläni tuota hintaa, kopio-jaffaa ja pakasteruokaa. White thrash tekee mitä tahansa etujensa eteen, millä hinnalla hyvänsä. 

Nämä eivät ole ns. lähiökakaroita, he ovat oppineet selviytymään ja tappelemaan tiettyjen sääntöjen mukaan, mutta näille ilmainen viina ja pakasreruoka (sekä hohdokkaat treffit parkkipaikalla, navetassa ja vesisateessa parkkipaikan vieressä) oli hinta joka piti maksaa saadakseen osa julkisuuden vartista. 

 • ylös 15
 • alas 5

Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ööh, Seiska on siis hyväntekeväisyysjärjestö? Matulla ei myydä yhtään lehteä toisin kuin Nykäsen tarinoilla tapahtui.
Niinpä. Harvoille Seiska taitaa jutuista mitään maksaa ja sekin taitaa olla lähinnä jotain ravintolaillan sponsorointia tms. 

Ehkäpä Mattu yksinkertaisesti sitten vain käy töissä. Toimeentulotuella ei ainakaan tuollaisia leikkauksia makseskella, niillä rahoilla ei pitkähiuksinen käy edes kampaajalla. Ja jos on aikaisemmin toiminut henkilökohtaisena avustajana (vai muistanko väärin?), niin eipä taida edes ansiosidonnainen niillä tuloilla nousta korkeammaksi kuin Kelan työttömyyspäivärahat. Luulisi, että jonkinlaisia korvauksia saisi milloin mistäkin someyhteistyöstä (?), eikös niillä jotenkin maagisesti nämä julkkikset itsensä elätä...Ja toki varatut saavat kuvauspalkkion. Heillä kyllä taisi tällä kaudella palkkio jäädä pieneksi, luulisi keskeyttämisen vaikuttavan siihenkin.

Tai sitten yksinkertaisesti pappa betalar tai otetaan pikavippejä. Ei tämä nyt mitään tähtitiedettä kuitenkaan ole. Enpä usko, että jollain tempparijulkisuudella kovin isoja tilejä somella tekee. 

Ai että se on täysi mahdottomuus, että Mattu yksinkertaisesti kävisi töissä? Eipä niillä pikavipeilläkään kovin pitkälle porskuteta, eikä niistä todellakaan saa sellaisia summia, joilla tuollaisia leikkauksia makseskeltaisiin. Jos silikonitkin maksoivat 7000e...Tuskinpa yksikään isä maksaa sellaisia tyttärelleen,

En sanonut, että työssäkäynti olisi mahdottomuus. Sanoin vain muitakin vaihtoehtoja. Enkä nyt ihan ymmärrä väitettä, ettei pikavippiä muka saa 7000 euroa. Miksi ei saisi? 

Onnea vaan 7000€+kaikki muut fyllingit sisältävän pikavipin hakemiseen, kerro sitten kuinka kävi. Jatketaan sitten keskustelua.

Voi Mattu, kerro seuraavassa Seiskan haastattelussa, kuinka rahoitat ulkonäkösi, ellet halua leimautua työttömäksi isukin elättämäksi pikavippeilijäksi. 🤦

Hohhoijaa. Kannattaisikohan sinun ihan googlata, mitä tarkoittaa pikavippi, millaisin ehdoin niitä on tarjolla ja miksi niistä monille koituu elämässä ongelmia, jos kuvittelet, että niiden saaminen on jotenkin erityisen hankalaa. 

Luepas itse, niin selvinnee, että suoraan ei tosiaankaan saa niitä suurimpia vippejä, mitä firmat mainostavat. Hankalaa vipin saaminen ei ole, mutta maksimissaan veikkaisin tuon ikäisen ja mediassa kerrotulla työkokemuksella saavan max 2000€ vipin. Ongelmat syntyvät siitä, kun ei ole varaa maksaa summaa pois kerralla ja korot alkavat juoksemaan, ja niihin menee enemmän kuin varsinaiseen lyhennykseen. Mutta turha täyttää keskustelua tällä aiheella, ellet pysty omasta kokemuksesta sanomaan, että 10 000€ lävähtää tilille työttömälle/pienituloiselle parikymppiselle (monissa firmoissa myös ikärajat luototuksille) pikavippifirmasta tuosta noin vaan.

Jäämme odottamaan Matun lausuntoa.

Takaisin Temppareihin. 🙏

Vierailija

Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ööh, Seiska on siis hyväntekeväisyysjärjestö? Matulla ei myydä yhtään lehteä toisin kuin Nykäsen tarinoilla tapahtui.
Niinpä. Harvoille Seiska taitaa jutuista mitään maksaa ja sekin taitaa olla lähinnä jotain ravintolaillan sponsorointia tms. 

Ehkäpä Mattu yksinkertaisesti sitten vain käy töissä. Toimeentulotuella ei ainakaan tuollaisia leikkauksia makseskella, niillä rahoilla ei pitkähiuksinen käy edes kampaajalla. Ja jos on aikaisemmin toiminut henkilökohtaisena avustajana (vai muistanko väärin?), niin eipä taida edes ansiosidonnainen niillä tuloilla nousta korkeammaksi kuin Kelan työttömyyspäivärahat. Luulisi, että jonkinlaisia korvauksia saisi milloin mistäkin someyhteistyöstä (?), eikös niillä jotenkin maagisesti nämä julkkikset itsensä elätä...Ja toki varatut saavat kuvauspalkkion. Heillä kyllä taisi tällä kaudella palkkio jäädä pieneksi, luulisi keskeyttämisen vaikuttavan siihenkin.

Tai sitten yksinkertaisesti pappa betalar tai otetaan pikavippejä. Ei tämä nyt mitään tähtitiedettä kuitenkaan ole. Enpä usko, että jollain tempparijulkisuudella kovin isoja tilejä somella tekee. 

Ai että se on täysi mahdottomuus, että Mattu yksinkertaisesti kävisi töissä? Eipä niillä pikavipeilläkään kovin pitkälle porskuteta, eikä niistä todellakaan saa sellaisia summia, joilla tuollaisia leikkauksia makseskeltaisiin. Jos silikonitkin maksoivat 7000e...Tuskinpa yksikään isä maksaa sellaisia tyttärelleen,

En sanonut, että työssäkäynti olisi mahdottomuus. Sanoin vain muitakin vaihtoehtoja. Enkä nyt ihan ymmärrä väitettä, ettei pikavippiä muka saa 7000 euroa. Miksi ei saisi? 

Onnea vaan 7000€+kaikki muut fyllingit sisältävän pikavipin hakemiseen, kerro sitten kuinka kävi. Jatketaan sitten keskustelua.

Voi Mattu, kerro seuraavassa Seiskan haastattelussa, kuinka rahoitat ulkonäkösi, ellet halua leimautua työttömäksi isukin elättämäksi pikavippeilijäksi. 🤦

Hohhoijaa. Kannattaisikohan sinun ihan googlata, mitä tarkoittaa pikavippi, millaisin ehdoin niitä on tarjolla ja miksi niistä monille koituu elämässä ongelmia, jos kuvittelet, että niiden saaminen on jotenkin erityisen hankalaa. 

Luepas itse, niin selvinnee, että suoraan ei tosiaankaan saa niitä suurimpia vippejä, mitä firmat mainostavat. Hankalaa vipin saaminen ei ole, mutta maksimissaan veikkaisin tuon ikäisen ja mediassa kerrotulla työkokemuksella saavan max 2000€ vipin. Ongelmat syntyvät siitä, kun ei ole varaa maksaa summaa pois kerralla ja korot alkavat juoksemaan, ja niihin menee enemmän kuin varsinaiseen lyhennykseen. Mutta turha täyttää keskustelua tällä aiheella, ellet pysty omasta kokemuksesta sanomaan, että 10 000€ lävähtää tilille työttömälle/pienituloiselle parikymppiselle (monissa firmoissa myös ikärajat luototuksille) pikavippifirmasta tuosta noin vaan.

Jäämme odottamaan Matun lausuntoa.

Takaisin Temppareihin. 🙏

Ihana logiikka. Eli on ihan mahdollista, että henkilö säästää noin vain 7000+ euroa työllään, mutta tämä sama ihminen ei kuitenkaan näillä tuloilla mitenkään saisi pikavippiä? :D 

Vierailija

Juuson katteinen kieli kirjoitti:
Koo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Ruutu +

Olipas erikoinen tämä Matun ja Japen kohtaaminen. Mitä Jape hakee tällä "toivoisin, että Mattu jättäisi minut tuolla" -hokemisellaan? Onko todellakin noin munaton, ettei pysty itse päätöstä tekemään? Ja sitten nämä "kaikki resortilla sanoi, että meidän pitäisi erota"- perustelut... Ei kai kukaan aikuinen ihminen eroa sen vuoksi, että kaikki muut ovat sitä mieltä?!? Omista valinnoistaan ja päätöksistään pitäisi aikuisen ihmisen kyetä ottamaan vastuu, mutta ei näköjään äly riitä edes teeskentelemään aikuista. Televisiossa kannattaisi edes yrittää esittää hieman kypsempää. Toivottavasti ovat eronneet, lopullisesti. 


Todellakin toivon eron olevan lopullinen.
Tekevät vaan pahaa toisilleen. Jape aikuistunut ja alkaa ymmärtää ettei näin voi elää.
Mattu ei selvästi ymmärrä. Onpa muuten noin nuoreksi kuluneen näköinen kasvoistaan.

Missä on tuotantoyhtiön vastuu, Mattu tarvii apua. On liian nuori ja kokematon ihmissuhteeseen, poukkoilee kuin päätön kana sinne tänne.
Terapiaa se ihminen tarvitsee ja eron. Kasvaa pari vuotta ja sit kokeilee parisuhdetta. Lapsellinen draamaqueen.

Eihän se tuotantoyhtiö mitään vastuuta ota, ainakaan ellei potilas itse ymmärrä pyytää apua/poispääsyä. Tuotannon mielestä on vain hyvä kun ihmiset hölmöilee, "kuuluu formaattiin" sanotaan. Tuttavapiirissäni on pari pitkään ammatissa toimnutta "henkisen puolen" lääkäriä, jotka ovat ammatillisessa mielessä katsoneet edellistä kautta. Ovat todenneet, että tuotannon oli väkisinkin täytynyt havaita, että Miran psyyke ei puolenvälin jälkeen enää kestänyt saarilla oloa eikä hän itse ymmärtänyt pyytää sairauteensa apua. Lääkärien mielestä tuotannon olisi pitänyt heti lähettää ammattiauttaja aluksi edes kysymään Miralta, tarvitseeko hän ongelmiinsa apua. Varsinkin kun Valto puolisonsa tilan huomattuaan nimenomaan pyysi, että he pääsivät heti saarelta pois. Pyyntöön ei suostuttu. 

Valto totesikin omalla videollaan jälkeenpäin, että tätä ohjelmaa tehdään osallistujien mielenterveyden kustannuksella.  Valto on myös todennut: "Mikään somenäkyvyys ei korvaa mielenterveyttä."


Juupa joo Kuronenko piteli 2m Valtoa vain kävelemästä pois? Sanallista suostuttelua oli ja Valto myönsikin videollaan "yhet puheet" että päätös jäädä oli lopulta oma. Lopeta nyt pliis tämä ulina joka vitsin viikolla tai mene edes 7.kauden ketjuun.

Ihan tosissako selität, että olisi Valto noin vain lähtenyt Thaimassa kävelemään pois kuvauksista? Osallistujat ovat tehneet sopimuksen, jossa kuvausten johto on tiukasti tuotannolla ja sitoudutaan hoitamaan homma loppuun, ettei tuotannon kanssa muuta sovita? Ja sopimuksessa on suuret sanktiot osallistujalle, jos tämä alkaa ryppyilemään. Ja sanktiot ja suuret matkakulut Suomeen pitävät osallistujat kuvauksissa, ellei tuotanto suostu heitä päästämään pois.

Kerrot vain lopputuloksen, mutta et kerro mitä Valto sitä ennen kertoo. Jokainen voi itse katsoa tilanteen Valton vidolta alkaen 4:00 min. että Valto oikeasti kertoo halunneensa pois kuvauksista, ja syyksi hän kertoo huomanneensa klipeistä, että "Miralla ei ole enää ok." MIran tilaa Valto kasittelee muuallakin videollaan.

Valto kertoo sanoneensa, että nyt tämä alkaa riittää, HALUSIN SIELTÄ VEKS. Ilmenee, että tuotanto ei halunnut päästä häntä pois, syynä oli Valto mukaan se, ettei tuotannolla ollut enää ketään heidän tilalleen kun kaksi paria oli jo lähtenyt pois. Asiasta neuvoteltiin, ja kun kävi selväksi ettei tuotanto halua heidän lähteävän pois, niin lopuksi hän teki päätöksen, että jäädään sitten kuten on sovittu. Eli kun pyynnöstä huolimatta pois ei päästetty, haluttiin sitten pitää sopimuksista kiinni.

Kyllä Valton halu pääästä pois oli aivan todellista, mitä todistaa myös se, että Valto on ilmoittanut myös Helsingin Sanomain toimittajalle kertoneensa tuotannolle kuvausten puolessa välissä halunneensa päästä kuvauksista pois.  HS NYT artikkeliin  5.6.2020 vastaus on kirjattu:  "Keskusteluissa selvisi, ettei kuvauksista päästä lähtemään noin vain." Ja kerrotaan että saarelta oli jo lähtenyt kaksi paria pois aikaisemmin, jotka kokivat tilaneen liian raskaaksi. Tämän Valto arveli syyksi ettei heitä päästetty pois. Artikkelissa kerrotaan myös, ettei ohjelman päätuottajalle ollut kerrottu, että Valto oli pyytänyt pois kuvauksista. 

Valtoa ja Miraa ei siis tosiasiassa päästetty pois kuvauksista siis tuotannollisista syistä, vaikka tuotanto kauniisti sanoo: "Ohjelman tekeminen ei koskaan mene mielenterveyden edelle". Valto omalla videollaan 46:10 min lähtien toteaa, että ohjelmassa nimeomaan leikitään osallistujien mielenterveydellä.

Vaikka olen samaa mieltä, että kenenkään mielenterveydellä ei viihteen nimissä saa leikkiä, voitko mennä puhumaan tästä viime kauden ketjuun. Kukaan ei jaksa kuunnella sun analyysiä. Olet Joko Mira itse tai joku stalkkeri. Kukaan muu ei käyttäisi joka haastattelua ja sanasta sanaan heidän sanomisiaan.

Mielenterveys on aika heikoilla kantimilla, jos se järkkyy muutaman viikon erolla muijasta. Mutta sellaisia nuoria Suomi on kasvattanut, ei mitään rotia päässä, vaan mennään laput silmillä ja annetaan tunteille valta. 

Sellaisessa yhteiskunnassa ihminen, joka ajattelee järjellä JA tunteella, mutta osaa myös toimia rationaalisesti tilanteessa, on kuningas.

Et selvästikään ole katsonut aikaisempia kausia, joten tässä sinulle hieman taustoja: Mira oli tosiaan jo ennen tenppareihin osallistumista käynyt läpi masennuksen, ja kuten monet tietävät, sairauden uusiutumisriski on aika suuri. Valto oli ilmeisesti ollut paljon Miran tukena ja kannatellut häntä vaikeina aikoina. Tempparit itsessään ei ole ainoastaan kolmen viikon ryyppyreissu, vaan myös henkisesti erittäin raskas koetus. Kumppanista erossa oleminen ei vielä itsessään aiheuta monillekaan henkisiä ongelmia, vaan se, että joka toinen päivä joudutaan katsoa videon muodossa omaa parisuhdetta kyseenalaistavaa ja vähättelevää kuvamateriaalia. Sen lisäksi vielä sinkut ohjaavat keskustelua suhteenne ongelmakohtiin, jolloin koko reissu muuttuu oman suhteen negatiivisissa asioissa vellomiseksi. Näistä ei tietenkään pääse keskustelemaan puolison kanssa, vaan asiat jäävät pyörimään pään sisään viikoiksi. Monilla siis on koko reissun ajan takaraivossa pelko tärkeän ihmisen menettämisestä sekä toisen kanssa yhdessä rakennetun elämän romahtamisesta. Tämä tilanne on se, mikä ihmisten mielenterveyttä järkyttää.

Toinen asia, minkä ymmärsit väärin, oli myös Valton pyyntö poistua kuvauksista. Syynä ei ollut hänen oma "heikkoutensa" vaan se, että hän näki Miran voivan huonosti. Todennäköisesti havaitsi videoilla samanlaisia signaaleja kuin aikaisemmin Miran masennuksen aikaan, ja kumppaninsa mielenterveyden puolesta peläten pyysi lähtöä.

Pahoittelen tästä ohiksesta, ärsyttää vaan kun ihmiset kirjoittavat tänne mitä sattuu ymmärtämättä yhtään mielenterveysongelmista. Lisättäköön vielä, etten tunne kys. henkilöitä.

 • ylös 21
 • alas 15
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Koo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Ruutu +

Olipas erikoinen tämä Matun ja Japen kohtaaminen. Mitä Jape hakee tällä "toivoisin, että Mattu jättäisi minut tuolla" -hokemisellaan? Onko todellakin noin munaton, ettei pysty itse päätöstä tekemään? Ja sitten nämä "kaikki resortilla sanoi, että meidän pitäisi erota"- perustelut... Ei kai kukaan aikuinen ihminen eroa sen vuoksi, että kaikki muut ovat sitä mieltä?!? Omista valinnoistaan ja päätöksistään pitäisi aikuisen ihmisen kyetä ottamaan vastuu, mutta ei näköjään äly riitä edes teeskentelemään aikuista. Televisiossa kannattaisi edes yrittää esittää hieman kypsempää. Toivottavasti ovat eronneet, lopullisesti. 


Todellakin toivon eron olevan lopullinen.
Tekevät vaan pahaa toisilleen. Jape aikuistunut ja alkaa ymmärtää ettei näin voi elää.
Mattu ei selvästi ymmärrä. Onpa muuten noin nuoreksi kuluneen näköinen kasvoistaan.

Missä on tuotantoyhtiön vastuu, Mattu tarvii apua. On liian nuori ja kokematon ihmissuhteeseen, poukkoilee kuin päätön kana sinne tänne.
Terapiaa se ihminen tarvitsee ja eron. Kasvaa pari vuotta ja sit kokeilee parisuhdetta. Lapsellinen draamaqueen.

Eihän se tuotantoyhtiö mitään vastuuta ota, ainakaan ellei potilas itse ymmärrä pyytää apua/poispääsyä. Tuotannon mielestä on vain hyvä kun ihmiset hölmöilee, "kuuluu formaattiin" sanotaan. Tuttavapiirissäni on pari pitkään ammatissa toimnutta "henkisen puolen" lääkäriä, jotka ovat ammatillisessa mielessä katsoneet edellistä kautta. Ovat todenneet, että tuotannon oli väkisinkin täytynyt havaita, että Miran psyyke ei puolenvälin jälkeen enää kestänyt saarilla oloa eikä hän itse ymmärtänyt pyytää sairauteensa apua. Lääkärien mielestä tuotannon olisi pitänyt heti lähettää ammattiauttaja aluksi edes kysymään Miralta, tarvitseeko hän ongelmiinsa apua. Varsinkin kun Valto puolisonsa tilan huomattuaan nimenomaan pyysi, että he pääsivät heti saarelta pois. Pyyntöön ei suostuttu. 

Valto totesikin omalla videollaan jälkeenpäin, että tätä ohjelmaa tehdään osallistujien mielenterveyden kustannuksella.  Valto on myös todennut: "Mikään somenäkyvyys ei korvaa mielenterveyttä."


Juupa joo Kuronenko piteli 2m Valtoa vain kävelemästä pois? Sanallista suostuttelua oli ja Valto myönsikin videollaan "yhet puheet" että päätös jäädä oli lopulta oma. Lopeta nyt pliis tämä ulina joka vitsin viikolla tai mene edes 7.kauden ketjuun.

Ihan tosissako selität, että olisi Valto noin vain lähtenyt Thaimassa kävelemään pois kuvauksista? Osallistujat ovat tehneet sopimuksen, jossa kuvausten johto on tiukasti tuotannolla ja sitoudutaan hoitamaan homma loppuun, ettei tuotannon kanssa muuta sovita? Ja sopimuksessa on suuret sanktiot osallistujalle, jos tämä alkaa ryppyilemään. Ja sanktiot ja suuret matkakulut Suomeen pitävät osallistujat kuvauksissa, ellei tuotanto suostu heitä päästämään pois.

Kerrot vain lopputuloksen, mutta et kerro mitä Valto sitä ennen kertoo. Jokainen voi itse katsoa tilanteen Valton vidolta alkaen 4:00 min. että Valto oikeasti kertoo halunneensa pois kuvauksista, ja syyksi hän kertoo huomanneensa klipeistä, että "Miralla ei ole enää ok." MIran tilaa Valto kasittelee muuallakin videollaan.

Valto kertoo sanoneensa, että nyt tämä alkaa riittää, HALUSIN SIELTÄ VEKS. Ilmenee, että tuotanto ei halunnut päästä häntä pois, syynä oli Valto mukaan se, ettei tuotannolla ollut enää ketään heidän tilalleen kun kaksi paria oli jo lähtenyt pois. Asiasta neuvoteltiin, ja kun kävi selväksi ettei tuotanto halua heidän lähteävän pois, niin lopuksi hän teki päätöksen, että jäädään sitten kuten on sovittu. Eli kun pyynnöstä huolimatta pois ei päästetty, haluttiin sitten pitää sopimuksista kiinni.

Kyllä Valton halu pääästä pois oli aivan todellista, mitä todistaa myös se, että Valto on ilmoittanut myös Helsingin Sanomain toimittajalle kertoneensa tuotannolle kuvausten puolessa välissä halunneensa päästä kuvauksista pois.  HS NYT artikkeliin  5.6.2020 vastaus on kirjattu:  "Keskusteluissa selvisi, ettei kuvauksista päästä lähtemään noin vain." Ja kerrotaan että saarelta oli jo lähtenyt kaksi paria pois aikaisemmin, jotka kokivat tilaneen liian raskaaksi. Tämän Valto arveli syyksi ettei heitä päästetty pois. Artikkelissa kerrotaan myös, ettei ohjelman päätuottajalle ollut kerrottu, että Valto oli pyytänyt pois kuvauksista. 

Valtoa ja Miraa ei siis tosiasiassa päästetty pois kuvauksista siis tuotannollisista syistä, vaikka tuotanto kauniisti sanoo: "Ohjelman tekeminen ei koskaan mene mielenterveyden edelle". Valto omalla videollaan 46:10 min lähtien toteaa, että ohjelmassa nimeomaan leikitään osallistujien mielenterveydellä.

Vaikka olen samaa mieltä, että kenenkään mielenterveydellä ei viihteen nimissä saa leikkiä, voitko mennä puhumaan tästä viime kauden ketjuun. Kukaan ei jaksa kuunnella sun analyysiä. Olet Joko Mira itse tai joku stalkkeri. Kukaan muu ei käyttäisi joka haastattelua ja sanasta sanaan heidän sanomisiaan.

Ei kenenkään kannata ottaa isompaa pulttia tämän tapaisista vastauksista tällä osastolla. Luin hiljattain että vihapuheiden lähettämiseen liittyen joku ammattilainen oli tutkinut, miksi mm. juuri tamppareissa esiintyjät ovat saaneet paljon törkeitä palautteita. Asiantuntija päätyi siihen, että näillä tosielmäsarjoilla on katsojina paljon teinejä ja lapsi-aikuisia, jotka ovat pienen ikänsä pelanneet kaikenlaisia roolipelejä. Nämä kypsymättömät nuorehkot katsojat todellisuudessa pitävät esim. temppareissa esiintyviä ihmisiä roolihahmoina. Ja antavat sitten osallistujille törkeätäkin palautetta ajattelematta asiassa niin pitkälle, että vastaanottaja on oikea ihminen jolla on oikeat tunteetkin ja että vastaanottajalla tuo törky menee ihon alle.

Nämä roolihahmo-teinit ja teinimäiset aikuiset eivät kykene myöskään tässä elämänaiheessaan  välttämättä ymmärtämään, että kun temppareissa iltanuotiolla tuotannon mieleisekseen käsittelemiä klippeja katseleva puoliso on ihan oikea ihminen, niin hänelle mielenterveyden säilyminen näissä leikeissä on olennaisen tärkeä asia. Edellä kerrotusta johtuen tällä palstalla ei oikeasti kannata tuhlata ruutia  osallistujien ongelmien miettimiseen, koska osallistujia hahmoina pitävät katselijat eivät sitä kuitenkaan ymmärrä.

Aikaisemmin tällä palstalla on jo tuotu esille, että jospa kiinnitettäisiin oikeusministerin huomiota juurikin mielenterveysongelmiin. Kerrottaisiin esimerkkinä, että nimeltä mainitut henkilöt sarjassa esiintyneinä ovat oman kokemuksensa perusteella tuoneet julki. että temppareiden tuotanto tekee ohjelmaa osallistujien mielenterveyden kustannuksella. Ministeriössä voitaisiin silloin katsella  videoilta, miksi kyseinen ohjelmassa esiintynyt henkilö on tätä mieltä, ja ministeriössä voitaisiin vetää tietyt johtopäätökset. Ja siis pyydettäisiin että ministeriössä tutkittaisiin, olisiko lainsäädäntöä  jotenkin täsmennettävä.  Ainakin tällä tavalla asia saattaa edetä konkreettisiin muutoksiin, jos asiaa ajatellaan osallistujien mielenterveyden kannalta. Siitä vain lähettämään analyysiä ministerille, sillä varmaan ministeriössä jaksettaisiin paremmin kiinnostua tällaisista mielenterveysananalyyseistä kuin täällä jaksetaan.

Ja jos minä juristina vielä vinkkaisin kaikille oikeusministerille kirjoittamaan harkitseville, että liittäkää viestinne oheen ehdottomasti myös klippi siitä kun tuotanto, siis ensin päiväkausia salattuaan Valtolta ja Miralta videon Miran  ja Markuksen panokohtauksesta, näyttää viimeisellä iltanuotiolla Valtolle tuon panoklipin. Valton järkytystä ja sokkia näytettiin sitten sadoille tuhansille katsojille oikein lähikuvana telkassa ja jopa netissä esimerkiksi Ilta-Sanomain uutisen yhteydessä olevassa klipissä. Siis esitettiin puhtaasti taloudellisista syistä mainosmielessä. Valtohan myöhemmin on todennut,  että kenenkään ei pidä joutua kokemaan tällaista kun hän on kokenut. Ja Valto myös on nimenomaan kertonut, että kyllä reissu söi hänenkin mielenterveyttään. Eikä Valton mielenterveyttä varmaan helpottanut tällaisen lähikuvana esitetyn klipin esittäminen useassakin mediassa.

Eli kuka kirjoittaakaan oikeusministerille ja kysyy aiheesta tempparit - osallistujien mielenterveys, niin kannattaa samalla kysyä, onko Valtonkaan tällainen kohtelu yleensäkään ollut edes Suomea sitovien kansainvälisten ihmisoikeussopimusten mukaista.

 • ylös 12
 • alas 9
Vierailija

tällä kaudella oli päästetty iltapaska katsomaan kuvauksia että he näkevät kuinka ensikertaa mukana olevan psykologin. mattukin kertoi että psykologi laittoi pelin poikki

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyl on huono kuva Jessestä jos oikeesti tolleen vedättää toista. Mun silmissä miks ei vois olla oikeastikin ihastunut Jennaan, mutta kun näitä kommentteja lukee niin ehkä ei sittenkään. Ihan sama mikä formaatti, mutta toisen tollanen pitkäaikainen vedätys saa kyllä tosi inhottavan kuvan Jessestä.

Joo on Jenna lapsellinen ehkä, mutta mitä muuta niin pahaa hännän tehnyt kun uskonut Jesseä ja luottanut kerrankin itseensä. Ihastunut siihen cooliin poikaan jota koskaan aiemmin ei olis saanut. Eikö Jenna oo vielä lähempänä 20v, eli tosi nuori oikeastikin. Joo selvästi ei se kaikista kaunein ja vähän awkward, mutta mitä sitten? Ei ulkokuori pitäisi merkata noin paljoa mitä av mangoille ilmeisesti merkitsee.

Eikä Jenna pettänyt, hilkulla joo ja jos Jesse olis näyttänyt vihreetä valoa niin ken tietää. Faktaa on että Jenna kuvitteli löytäneensä oikeesti uuden erittäin hyvän ystävän. Ja kyllähän niillä esim viimeisillä treffeillä oli ianvtosi hauskaa yhdessä, nauroivat kippurassa lattialla. Toivon että Jesse oli yhtä aito Jennaa kohtaan kun Jenna Jesseä kohtaan oli.

Eiköhän ohjelman sinkuille ole vähintäänkin ohjeistus esittää kiinnostunutta. Luultavimmin on vieläpä joku bonusjärjestelmä, että ohjelmassa tapahtuisi jotain.

Jennan tapaus osoittaa, että tasoteorian alkeet olisi hyvä jokaisen tuntea. Vain harhainen kuvittelee, että tuossa Jesse olisi missään määrin kiinnostunut. Jenna toki vaihtaisi heti liaania, jos se vain olisi todellinen.

Samaa mieltä, kyllä tuo Jenna olisi lähtenyt sormia näpäyttämällä tuon Jessen matkaan. Ja toisaalta minusta tuo Jesse on ihan reilu, kun ei edes pusuttele tms. Toisaalta taas vähän tympeää, koska eikös noiden sinkkujen tarkoitus ole särkeä nuo parisuhteet.


Käsittääkseni sinkkujen ei ole tarkoitus särkeä kenenkään parisuhdetta. Varatut asettuvat kyllä alttiiksi houkutuksille, mutta houkutus voi olla ihan jo vaikka se, että tulee kohdelluksi eri tavalla kuin omassa parisuhteessa. Ei siis tarvitse saada ketään viekoiteltua seksipuuhiin tai edes ihastumaan, koska parisuhteen kestävyyttä voi mitata monella muullakin mittarilla kuin kännipanoilla. Siksi nimenomaan nämä Mattu2.0-kuviot ovat ilahduttavia, koska hän siellä ekalla reissulla selvästi koki löytäneensä itsensä ja saaneensa perspektiiviä suhteeseensa. No, sepä ei kauas kantanut, mutta vei kuitenkin heitä jotenkin eteenpäin. Silloinkin sinkkumies toisensa jälkeen sanoi, että ei haluaisi seurustella Matun kanssa, mutta hän sai heiltä muuta huomiota, mikä johti siihen oman suhteen kyseenalaistamiseen.

 • ylös 5
 • alas 13
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Juuson katteinen kieli kirjoitti:
Koo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Ruutu +

Olipas erikoinen tämä Matun ja Japen kohtaaminen. Mitä Jape hakee tällä "toivoisin, että Mattu jättäisi minut tuolla" -hokemisellaan? Onko todellakin noin munaton, ettei pysty itse päätöstä tekemään? Ja sitten nämä "kaikki resortilla sanoi, että meidän pitäisi erota"- perustelut... Ei kai kukaan aikuinen ihminen eroa sen vuoksi, että kaikki muut ovat sitä mieltä?!? Omista valinnoistaan ja päätöksistään pitäisi aikuisen ihmisen kyetä ottamaan vastuu, mutta ei näköjään äly riitä edes teeskentelemään aikuista. Televisiossa kannattaisi edes yrittää esittää hieman kypsempää. Toivottavasti ovat eronneet, lopullisesti. 


Todellakin toivon eron olevan lopullinen.
Tekevät vaan pahaa toisilleen. Jape aikuistunut ja alkaa ymmärtää ettei näin voi elää.
Mattu ei selvästi ymmärrä. Onpa muuten noin nuoreksi kuluneen näköinen kasvoistaan.

Missä on tuotantoyhtiön vastuu, Mattu tarvii apua. On liian nuori ja kokematon ihmissuhteeseen, poukkoilee kuin päätön kana sinne tänne.
Terapiaa se ihminen tarvitsee ja eron. Kasvaa pari vuotta ja sit kokeilee parisuhdetta. Lapsellinen draamaqueen.

Eihän se tuotantoyhtiö mitään vastuuta ota, ainakaan ellei potilas itse ymmärrä pyytää apua/poispääsyä. Tuotannon mielestä on vain hyvä kun ihmiset hölmöilee, "kuuluu formaattiin" sanotaan. Tuttavapiirissäni on pari pitkään ammatissa toimnutta "henkisen puolen" lääkäriä, jotka ovat ammatillisessa mielessä katsoneet edellistä kautta. Ovat todenneet, että tuotannon oli väkisinkin täytynyt havaita, että Miran psyyke ei puolenvälin jälkeen enää kestänyt saarilla oloa eikä hän itse ymmärtänyt pyytää sairauteensa apua. Lääkärien mielestä tuotannon olisi pitänyt heti lähettää ammattiauttaja aluksi edes kysymään Miralta, tarvitseeko hän ongelmiinsa apua. Varsinkin kun Valto puolisonsa tilan huomattuaan nimenomaan pyysi, että he pääsivät heti saarelta pois. Pyyntöön ei suostuttu. 

Valto totesikin omalla videollaan jälkeenpäin, että tätä ohjelmaa tehdään osallistujien mielenterveyden kustannuksella.  Valto on myös todennut: "Mikään somenäkyvyys ei korvaa mielenterveyttä."


Juupa joo Kuronenko piteli 2m Valtoa vain kävelemästä pois? Sanallista suostuttelua oli ja Valto myönsikin videollaan "yhet puheet" että päätös jäädä oli lopulta oma. Lopeta nyt pliis tämä ulina joka vitsin viikolla tai mene edes 7.kauden ketjuun.

Ihan tosissako selität, että olisi Valto noin vain lähtenyt Thaimassa kävelemään pois kuvauksista? Osallistujat ovat tehneet sopimuksen, jossa kuvausten johto on tiukasti tuotannolla ja sitoudutaan hoitamaan homma loppuun, ettei tuotannon kanssa muuta sovita? Ja sopimuksessa on suuret sanktiot osallistujalle, jos tämä alkaa ryppyilemään. Ja sanktiot ja suuret matkakulut Suomeen pitävät osallistujat kuvauksissa, ellei tuotanto suostu heitä päästämään pois.

Kerrot vain lopputuloksen, mutta et kerro mitä Valto sitä ennen kertoo. Jokainen voi itse katsoa tilanteen Valton vidolta alkaen 4:00 min. että Valto oikeasti kertoo halunneensa pois kuvauksista, ja syyksi hän kertoo huomanneensa klipeistä, että "Miralla ei ole enää ok." MIran tilaa Valto kasittelee muuallakin videollaan.

Valto kertoo sanoneensa, että nyt tämä alkaa riittää, HALUSIN SIELTÄ VEKS. Ilmenee, että tuotanto ei halunnut päästä häntä pois, syynä oli Valto mukaan se, ettei tuotannolla ollut enää ketään heidän tilalleen kun kaksi paria oli jo lähtenyt pois. Asiasta neuvoteltiin, ja kun kävi selväksi ettei tuotanto halua heidän lähteävän pois, niin lopuksi hän teki päätöksen, että jäädään sitten kuten on sovittu. Eli kun pyynnöstä huolimatta pois ei päästetty, haluttiin sitten pitää sopimuksista kiinni.

Kyllä Valton halu pääästä pois oli aivan todellista, mitä todistaa myös se, että Valto on ilmoittanut myös Helsingin Sanomain toimittajalle kertoneensa tuotannolle kuvausten puolessa välissä halunneensa päästä kuvauksista pois.  HS NYT artikkeliin  5.6.2020 vastaus on kirjattu:  "Keskusteluissa selvisi, ettei kuvauksista päästä lähtemään noin vain." Ja kerrotaan että saarelta oli jo lähtenyt kaksi paria pois aikaisemmin, jotka kokivat tilaneen liian raskaaksi. Tämän Valto arveli syyksi ettei heitä päästetty pois. Artikkelissa kerrotaan myös, ettei ohjelman päätuottajalle ollut kerrottu, että Valto oli pyytänyt pois kuvauksista. 

Valtoa ja Miraa ei siis tosiasiassa päästetty pois kuvauksista siis tuotannollisista syistä, vaikka tuotanto kauniisti sanoo: "Ohjelman tekeminen ei koskaan mene mielenterveyden edelle". Valto omalla videollaan 46:10 min lähtien toteaa, että ohjelmassa nimeomaan leikitään osallistujien mielenterveydellä.

Vaikka olen samaa mieltä, että kenenkään mielenterveydellä ei viihteen nimissä saa leikkiä, voitko mennä puhumaan tästä viime kauden ketjuun. Kukaan ei jaksa kuunnella sun analyysiä. Olet Joko Mira itse tai joku stalkkeri. Kukaan muu ei käyttäisi joka haastattelua ja sanasta sanaan heidän sanomisiaan.

Mielenterveys on aika heikoilla kantimilla, jos se järkkyy muutaman viikon erolla muijasta. Mutta sellaisia nuoria Suomi on kasvattanut, ei mitään rotia päässä, vaan mennään laput silmillä ja annetaan tunteille valta. 

Sellaisessa yhteiskunnassa ihminen, joka ajattelee järjellä JA tunteella, mutta osaa myös toimia rationaalisesti tilanteessa, on kuningas.

Et selvästikään ole katsonut aikaisempia kausia, joten tässä sinulle hieman taustoja: Mira oli tosiaan jo ennen tenppareihin osallistumista käynyt läpi masennuksen, ja kuten monet tietävät, sairauden uusiutumisriski on aika suuri. Valto oli ilmeisesti ollut paljon Miran tukena ja kannatellut häntä vaikeina aikoina. Tempparit itsessään ei ole ainoastaan kolmen viikon ryyppyreissu, vaan myös henkisesti erittäin raskas koetus. Kumppanista erossa oleminen ei vielä itsessään aiheuta monillekaan henkisiä ongelmia, vaan se, että joka toinen päivä joudutaan katsoa videon muodossa omaa parisuhdetta kyseenalaistavaa ja vähättelevää kuvamateriaalia. Sen lisäksi vielä sinkut ohjaavat keskustelua suhteenne ongelmakohtiin, jolloin koko reissu muuttuu oman suhteen negatiivisissa asioissa vellomiseksi. Näistä ei tietenkään pääse keskustelemaan puolison kanssa, vaan asiat jäävät pyörimään pään sisään viikoiksi. Monilla siis on koko reissun ajan takaraivossa pelko tärkeän ihmisen menettämisestä sekä toisen kanssa yhdessä rakennetun elämän romahtamisesta. Tämä tilanne on se, mikä ihmisten mielenterveyttä järkyttää.

Toinen asia, minkä ymmärsit väärin, oli myös Valton pyyntö poistua kuvauksista. Syynä ei ollut hänen oma "heikkoutensa" vaan se, että hän näki Miran voivan huonosti. Todennäköisesti havaitsi videoilla samanlaisia signaaleja kuin aikaisemmin Miran masennuksen aikaan, ja kumppaninsa mielenterveyden puolesta peläten pyysi lähtöä.

Pahoittelen tästä ohiksesta, ärsyttää vaan kun ihmiset kirjoittavat tänne mitä sattuu ymmärtämättä yhtään mielenterveysongelmista. Lisättäköön vielä, etten tunne kys. henkilöitä.


Eli Valto on pyytänyt päästä pois, koska näkemiensä videoiden perusteella Mira on voinut huonosti? Mitä arvelet, onkohan tuotanto mahdollisesti jättänyt tämän asian omaan arvoonsa vai mahdollisesti keskustellut Mirankin kanssa? Olisiko peräti Mira itse ilmoittanut olevansa kunnossa ja halunnut jatkaa? Hänhän oli jo umpirakastunut Markukseen, ja tässä oli vihdoin mahdollisuus päästä ”liian hyvästä parisuhteesta”, joka selvästikään ei ollut se elämän oikea polku. Vaikka lopullinen iltanuotio olikin Miralle raskas, on ihan tyypillistä, että pettämisen jälkeen sitä vielä vannoo kumppanille rakkauttaan, vaikka sisimmässään jo tietäisi, että tämä oli tässä.

Mutta joo, ei enää viime kautta tähän ketjuun.

 • ylös 4
 • alas 11

Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Bolivar kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ööh, Seiska on siis hyväntekeväisyysjärjestö? Matulla ei myydä yhtään lehteä toisin kuin Nykäsen tarinoilla tapahtui.
Niinpä. Harvoille Seiska taitaa jutuista mitään maksaa ja sekin taitaa olla lähinnä jotain ravintolaillan sponsorointia tms. 

Ehkäpä Mattu yksinkertaisesti sitten vain käy töissä. Toimeentulotuella ei ainakaan tuollaisia leikkauksia makseskella, niillä rahoilla ei pitkähiuksinen käy edes kampaajalla. Ja jos on aikaisemmin toiminut henkilökohtaisena avustajana (vai muistanko väärin?), niin eipä taida edes ansiosidonnainen niillä tuloilla nousta korkeammaksi kuin Kelan työttömyyspäivärahat. Luulisi, että jonkinlaisia korvauksia saisi milloin mistäkin someyhteistyöstä (?), eikös niillä jotenkin maagisesti nämä julkkikset itsensä elätä...Ja toki varatut saavat kuvauspalkkion. Heillä kyllä taisi tällä kaudella palkkio jäädä pieneksi, luulisi keskeyttämisen vaikuttavan siihenkin.

Tai sitten yksinkertaisesti pappa betalar tai otetaan pikavippejä. Ei tämä nyt mitään tähtitiedettä kuitenkaan ole. Enpä usko, että jollain tempparijulkisuudella kovin isoja tilejä somella tekee. 

Ai että se on täysi mahdottomuus, että Mattu yksinkertaisesti kävisi töissä? Eipä niillä pikavipeilläkään kovin pitkälle porskuteta, eikä niistä todellakaan saa sellaisia summia, joilla tuollaisia leikkauksia makseskeltaisiin. Jos silikonitkin maksoivat 7000e...Tuskinpa yksikään isä maksaa sellaisia tyttärelleen,

En sanonut, että työssäkäynti olisi mahdottomuus. Sanoin vain muitakin vaihtoehtoja. Enkä nyt ihan ymmärrä väitettä, ettei pikavippiä muka saa 7000 euroa. Miksi ei saisi? 

Onnea vaan 7000€+kaikki muut fyllingit sisältävän pikavipin hakemiseen, kerro sitten kuinka kävi. Jatketaan sitten keskustelua.

Voi Mattu, kerro seuraavassa Seiskan haastattelussa, kuinka rahoitat ulkonäkösi, ellet halua leimautua työttömäksi isukin elättämäksi pikavippeilijäksi. 🤦

Hohhoijaa. Kannattaisikohan sinun ihan googlata, mitä tarkoittaa pikavippi, millaisin ehdoin niitä on tarjolla ja miksi niistä monille koituu elämässä ongelmia, jos kuvittelet, että niiden saaminen on jotenkin erityisen hankalaa. 

Luepas itse, niin selvinnee, että suoraan ei tosiaankaan saa niitä suurimpia vippejä, mitä firmat mainostavat. Hankalaa vipin saaminen ei ole, mutta maksimissaan veikkaisin tuon ikäisen ja mediassa kerrotulla työkokemuksella saavan max 2000€ vipin. Ongelmat syntyvät siitä, kun ei ole varaa maksaa summaa pois kerralla ja korot alkavat juoksemaan, ja niihin menee enemmän kuin varsinaiseen lyhennykseen. Mutta turha täyttää keskustelua tällä aiheella, ellet pysty omasta kokemuksesta sanomaan, että 10 000€ lävähtää tilille työttömälle/pienituloiselle parikymppiselle (monissa firmoissa myös ikärajat luototuksille) pikavippifirmasta tuosta noin vaan.

Jäämme odottamaan Matun lausuntoa.

Takaisin Temppareihin. 🙏

Ihana logiikka. Eli on ihan mahdollista, että henkilö säästää noin vain 7000+ euroa työllään, mutta tämä sama ihminen ei kuitenkaan näillä tuloilla mitenkään saisi pikavippiä? :D 

Nyt menee jollain kommentoijat sekaisin. En ole säästämisestä puhunut sanaakaan. Kauneusklinikoilta saa osamaksulla toimenpiteitä. Osamaksun saamiseksi tarvitsee vain puhtaat luottotiedot, ja kuukausierät saa pienemmiksi kuin pikavippien korkojen kuukausierät. 

Vierailija

Kurosen tempparitähti ikuisessa varjossa kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liitelepä tarhavaris pippurimaalle täältä. Ilman Jessen heittäytymistä sen naisotuksen kidutettavaksi tylsääkin tylsempi kausi olisi ollut entistä flegmaattisempi. Sinkkumassan tähtävä on nolata itsensä meidän katsojien huvin vuoksi sehän on sopon idea. Jesse ja Inkku olivat ainoat, jotka hoitivat homman thaikuution ja Olvi-jaffan hinnalla.

Totta. Painotan mielelläni tuota hintaa, kopio-jaffaa ja pakasteruokaa. White thrash tekee mitä tahansa etujensa eteen, millä hinnalla hyvänsä. 

Nämä eivät ole ns. lähiökakaroita, he ovat oppineet selviytymään ja tappelemaan tiettyjen sääntöjen mukaan, mutta näille ilmainen viina ja pakasreruoka (sekä hohdokkaat treffit parkkipaikalla, navetassa ja vesisateessa parkkipaikan vieressä) oli hinta joka piti maksaa saadakseen osa julkisuuden vartista. 

Tää vois olla jostain kirjasta, hienosti kiteytetty!

Eikö tästä kaudesta tosiaankaan irtoa kommentteja, kun palstaa täytetään jollain Mira/Valto/oikeusministeriö -kommenteilla? Vai onko ketjuun pesiytynyt joku, jolla on jonkinlainen pakkomielle Mirasta ja Valtosta? Harmi, kun täällä ei saa blokattua käyttäjiä. Ei tarvitsisi lukea kaikenmaailman kiihkoilijoiden vuodatuksia. 

Veikkauksia viimeisiin jaksoihin? Onko yllätyksiä luvassa? Suurin mielenkiinnon kohde tulee todennäköisesti olemaan se, millaisissa murjuissa kaksnelosia vietetään, ja löytyykö uusi rimanalitus treffijärjestelyiden suhteen...

 • ylös 42
 • alas 1
Vierailija

Seuraavalla tuotantokaudella kiellettyjä sanoja: läheisyyden kaipuu, halipula. Tulee jo korvista ulos. Monesti korvaava sana voisi tosiasiassa olla "panettaa", joskus joku muu.

 • ylös 30
 • alas 0
Vierailija

Nyt arvauksia ketä entisiä pareja/sinkkuja uusine pareineen löytyykään Levin kuvauksista? Miten ois Mari ja Väpä parina,Jape/ Juho sinkkuina jne..

 • ylös 11
 • alas 1
Vierailija

Tää kausi on mulle ensikosketus kotimaanmatkailuun Sotkamossa. Nyt korona-aikana varsinkin miettii, mihin sitä täällä Suomes vois reissata, mutta tän perusteella Sotkamossa voi tehdä käpylehmiä ja paistaa muurinpohjalettuja ja tehdä hiekkakakkuja, enkä oo vielä keksinyt yhtään syytä lähtä sinne. Luulis et Sotkamossa oikeasti ois jotain hienoa ja ainutlaatuista ja koko Sotkamon kunta yrittäjineen haluais näyttää sen potentiaalisille matkustajille, mutta ehkä siellä ei oikeasti vaan ole mitään.

 • ylös 25
 • alas 2

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla