Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (6139)

Täälläkin alkoi yrityskerta viisi. Menkat alkoi neljä päivää etuajassa muuttostressin keskellä. Aiempi suru tässä vaiheessa on vaihtunut vihaksi itselleen kun ei onnistu.

Kuukauden aikana yksi kaveri kertoi odottavansa toista lasta ja toinen esikoista. Näissäkin tunne on ensin iloinen ja onnellinen toisen puolesta, mutta sitten myöhemmin alkaa taas itseään soimaamaan omassa päässään. Hassu tunne.

Onneksi on tuo mies joka jaksaa kannustaa ja lohduttaa. Sanoo että ensi kerralla talletetaan vielä enemmän. ❤️😌

Kiitos muuten noista aamulämmönmittaus vinkeistä. Se Oura-sormus vois olla tosi kätevä!

30/31, Yk5

Sanotaan, että yhdessä asuvien naisten kuukautiskierto mukautuu yhtäaikaiseksi, mutta en tiennyt, että yhtäaikaa raskautta yrittäville käy myös näin. Niin monella tuntuu olevan uusi kierto aluillaan.
Meillä mennään ovulaatiota. Kalenterin mukaan juuri tänään, mutta oikeasti mulla on luteaalivaihe (onhan termi oikea?) pari päivää lyhyempi eli ylihuomenna taas olisi aika. Testejä en tee, koska edes siinä yhdessä varmasti onnistuneessa kierrossa, en saanut huippua kiinni, koska se on niin lyhyt.
Vaikka nyt kohta neljä vuotta on raskaus ollut tervetullut ja myös toivottu, niin nyt pitkästä aikaa oikeasti vähän jännittää, kun kerta syy löytyi siitä kilpparin vajaatoiminnasta. Toki ihan turhaan mitään odotan, koska lääkitys ei varmastikaan ole vielä optimi, mutta silti valoisampaa.
Valoa myös erityisesti niille joilla alkoi uusi kierto ja mahdollisuus!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Portland. Iso sydän teille, muistan sut nimittäin hyvin jo lähes vuoden takaa, kun ensimmäisen kerran hengailin teidän kanssa. Onnea suuresti hoitojen aloituksesta ja toivon todella, että teillä tärppäisi tämän myötä. Odotan myös tilannepäivitystä, kun sen aika on!! <3

Huomenta täältä negatiivisuuden maailmasta.. :( olo on pettynyt. Huomenna pitäs menkat alkaa mut tissikipua ei koskaa menkkakierrossa oo ollu ni jotenkin oletin.. tein cb;lla ja kaupan rfsulla.. negoja molemmat. Toinen herkempi ku toinen ja kumpiki sanoo samaa.. huoh :(

  • ylös 3
  • alas 11

Tänään testattu huvikseen one stepin liuskalla, kun kaupan päälle tuli. Kp22 dpo 9? tyyli puhdas negatiivinen 😕Ei vielä luovuta toivosta vaikka ei paljon toiveitakaan plussan suhteen ole.. Pian saan tulokset ferritiinistä ja kilppari kokeista, ehkä sitten viisaampi 👍

Hyvää uutta viikkoa kaikille 🍁

Iltatähti toiveissa ❤️

Mulla on sellainen olo että nyt hormonikorvaushoidolla ovuloin. Viikko lienee vielä menkkoihin, mutta silti. Miehen siemenistä nyt sitten enemmän kiinni tärppääkö vai ei, koska tallettelujenkin pitäisi olla osunut aika hyvin. Katsellaan ja odotellaan. Sellainen pakonomainen testaaminen ja hätäily jäänyt pois nyt. Erikoisen rauhallinen olo, vaikka toisaalta tosi kova stressi ulkoisista asioista parhaillaan.

Täällä dpo 13 ja negaa on näyttänyt kaikki testit mitä tehnyt. Toisaalta eipä ole kyllä mitään oireitakaan, että olisi joku kyydissä. 

Pe-la pitäisi alkaa menkat (terolut) ja keskiviikkona soittaa lääkäri lääkeannoksista ja muusta inseminaatiota koskien :). 

N31M39, esikoinen toiveissa. yritys aloitettu 03/19, haasteena kilpirauhasen vajaatoiminta ja pco. Lapsettomuushoidot yksityisellä aloitettu 11/20

Mä tajusin et ei mun menkat huomenna ala. Hups. Koska kp on vasta 25 ja ajattelin et ne alkaa 27 .. heh, ajatukset harhailee ja tässä se nähdään mitä se aiheuttaa! :d ups.. no mutta, saa nähdä. Niin tai näin, kaikki tulee varmaan päätyy oikein päin. Keinolla jos toisella.

  • ylös 3
  • alas 12
Muokattu
klo 16:39 | 26.10.2020

Nuorena äidiksi kirjoitti:
Mä tajusin et ei mun menkat huomenna ala. Hups. Koska kp on vasta 25 ja ajattelin et ne alkaa 27 .. heh, ajatukset harhailee ja tässä se nähdään mitä se aiheuttaa! :d ups.. no mutta, saa nähdä. Niin tai näin, kaikki tulee varmaan päätyy oikein päin. Keinolla jos toisella.

Hormonaalisen ehkäisyn lopettamisen jälkeen voi olla kovastikin vaihtelua kierroissa, menkat voi alkaa aiemmin tai olla pari viikkoa myöhässä, eikä välttämättä ole raskaana 🤔Itselläni kierron kesto vaihdellut 25-28 päivää koko tämän yritys projektin ajan. Toivotaan, että plussa vielä ilmestyy testiin tai menkat alkaa ajallaan 😊👍

Iltatähti toiveissa ❤️

Huoh, tiputtelu alkoi, eli tervetuloa yk 11 vai mikä lie. Kuohuviini korkattu ja yritän kokoilla taas itseäni seuraavaan kiertoon. Tsemppiä kaikille muille, toivottavasti joku muu plussaisi vielä lokakuun aikana <3

Täällä kp 2/29-30

Menkat ovat niukentuneet pillereiden lopettamisen jälkeen ja nykyään kestävät 3 päivää, josta viimeinen tiputtelua. Olen yrittänyt etsiä tietoa, onko tämä normaalia, vai voikohan se olla merkki liian ohkaisesta kohdun limakalvosta tms.
Oman mielenrauhani vuoksi suunnittelen käyväni gynellä, mutta mikä kp olisi järkevin sinne mennä?

Joku kyseli ovisoireista. Itsellä ainakin usein limojen ja munasarjojen 'repäisykipujen' lisäksi saattaa olla lievää pahoinvointia ja rintojen aristusta. Tai rintojen aristus alkaa oviksesta ja päättyy menkkoihin/raskauteen joko pahentuen tai pysyen samanlaisena. Lämmöt myös saattaa hieman nousta ja joko laskee tai pysyy koholla menkkoihin saakka kuten täällä monet puhuneet 😊
Vähän pohdin tässä omaa kiertoa keskenmenon jälkeen ja nyt näyttäis kuitenkin, että aika hyvin tasaantuu. Ovis piti flown mukaan olla sunnuntaina, mutta epäilen ennemmin huomista. Ylempi tikku testattu tänä aamuna ja alempi nyt illalla eli kp13 kmpäivästä laskettuna. 😊🙏 Jotenkin ei samanlaista stressiä ole nyt vs aiemmat kuukaudet. Vähän kammottaa jopa mitkä ne fiilikset on mahdollisen uuden raskauden joskus alkaessa, varmaan ainakin super stressaantuneet. Olen vähän kauhuissaan jo valmiiksi. Vaikka eihän siihen tietysti vaikuttaa voi eikä etukäteen stressaaminen tai pelkääminen auta. 😌
Monilla tuntuu nyt olevan kierron loppuvaihe ja piinapäivät menossa, hui! Tsemppiä niihin ja stressitöntä yritystä meille kaikille 💪

Aika hauska kun täällä niin moni samassa vaiheessa kiertoa. Kp 31, dpo 12 ja oloista päätelleen täti taitaa tulla kylään. Pari negaa tikutettu onestepin herkillä ilmaisnäytteillä ja nyt päätin olla yrittämättä ennenkuin jotain tapahtuu. Normaalisti kierto 28-32, eli vielä täytyisi malttaa mielensä ja odotella rauhassa.

Onko muilla korona-aika vaikuttanut kiertojen pituuteen? Oma näkemys on, että etätyön myötä liikunta on vähentynyt ja epäterveellinen ruoka lisääntynyt, jonka seurauksena myös kierto pidentynyt. Kesällä oli vielä hyvin normaali tilanne, mutta kai se on myös tämä harmaa syksy mikä vaikuttaa mielialaan.

Neiti kesäheinä, toivotaan että plussa vielä pärähtäisi, aikaa kuitenkin on.

Hiiviskelijä, itsellä samat aatokset kuoharin suhteen. Tuskastuttaa tällänen odottelu, kun ajatukset pyörii vaan täällä ja omissa tuntemuksissa.

Julppa, ehkä tuo stressin puuttuminen tulee helpottamaan prosessia ja raskautuminen alkaa nopeammin. Pidetään peukkuja että näin kävisi.

Täällä kp24/30. Edellisissä kierroissa ovat rinnat kipeytyneet & turvonneet noin viikkoa ennen menkkojen oletettua alkua mutta ainakaan vielä ei ole samanlaiset tuntemukset. Tämä taitaa olla kuudes kuukausi ehkäisyn pois jätön jälkeen enkä ole tehnyt yhtäkään raskaustestiä koko aikana, vaikka joinakin kuukausina menkat ovat olleet muutaman päivän myöhässä. Ajatuksena siis ollut, että parempi tehdä testi kun menkat ovat oikeasti kunnolla myöhässä niin ei kulu turhaan testejä ja pettyminen ei tunnu niin pahalta, kun tavallaan jo odottaa menkkoja saapuvaksi tiettynä päivänä 😊 tosin tässä kierrossa on ensimmäistä kertaa sellanen olo, että kaapissa lojuvan apteekin raskaustestin voisi korkata ja käyttää viikonloppuna, jolloin olisi kp 28-29/30. Voi olla että testin teon jälkeen maistuu kuohari mullekin!

Labrakokeista kävi ilmi että kilppari asiat ovat kunnossa 😊 mutta se hemmetin ferritiini oli laskenut, ollen nyt 33 😔Lisää rautaa edelleen, ei taida raskaus onnistua ennenkö nuo arvot saadaan ylöspäin 😢 Olen syönyt 3kk rauta tabletteja ja mitään ei oo tapahtunut parempaan suuntaan 🙄Onko kukaan joka olisi raskautunut matalalla ferritiinillä? Olisko jollain vinkkejä millä sitä nostaa ylöspäin?

Iltatähti toiveissa ❤️

Neiti kesäheinä kirjoitti:
Labrakokeista kävi ilmi että kilppari asiat ovat kunnossa 😊 mutta se hemmetin ferritiini oli laskenut, ollen nyt 33 😔Lisää rautaa edelleen, ei taida raskaus onnistua ennenkö nuo arvot saadaan ylöspäin 😢 Olen syönyt 3kk rauta tabletteja ja mitään ei oo tapahtunut parempaan suuntaan 🙄Onko kukaan joka olisi raskautunut matalalla ferritiinillä? Olisko jollain vinkkejä millä sitä nostaa ylöspäin?

Mitä valmistetta muuten käytät ja millaista annosta? Omat ferrit oli vähän päälle 40 muutama viikko sitten ja syytä sitäkin olisi nostella, vieläpä kun se kilpparin vajis vaivaa. Mulla menee itsehoidon maksimi 100/vrk. Ja onnea puhtaista papereista tuon kilpirauhasen suhteen!

Moikka,

Pitkään tätä keskustelua sivusta seuranneena (kaikki viestit lukenut, huh mikä homma) päätin liittyä joukkoon. Olen itse 39v ja mies vähän alle kolmekymmentä ja toiveissa olisi molempien ensimmäinen lapsi (aiemmin lapset ei itselläni ole elämäntilanteesta johtuen ollut ajankohtaisia tai mahdollisia eikä kyllä puolisollekaan). Yritystä meillä on takana noin puoli vuotta.

Tiesin toki tähän hommaan jo lähtiessä, että oman ikäni takia ei luultavasti käy kovin helpolla mutta silti sitä joka kuukausi toivoo parasta ja sitten joka kuukausi pettyy, kun ei onnistunutkaan. Tuntuu, että koko homma on pelkkää odottelua. Ovulaation pitäisi itselläni kaikkien merkkien (ja kotitestien mukaan) mukaan tapahtua mutta kierron kanssa on ollut muuten jo vuosia milloin mitäkin pieniä murheita. Gynet on kuitenkin aina sanoneet, että ultran perusteella kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Ainoastaan limakalvon ohuudesta on joskus mainittu, joten jos jotain itse epäilen, että voisi olla vialla tai vaikeuttaa tätä hommaa niin sitä.

Varsinkin itsellä on melko kovat paineet ikäni takia (mies ottaa rennommin koska noh.. hän on mies ja nuori) ja stressihän ei luonnollisesti ainakaan auta asiaa. Mulla tunteet on tämän puoli vuotta mennyt todellakin ylös ja alas ja usein miettii tuleeko tästä ikinä mitään vai jäänkö lapsettomaksi. Toki tiedän, että puoli vuotta on vielä lyhyt aika ja monet teistä on yrittäneet paljon pidempään.

Tätä koko asiaa ei tietenkään auta se, kun kuulee ystäviltä raskausuutisia ja vielä saman ikäisiltä kuin itse ja joilla homma onkin käynyt helposti jopa heti ensimmäisestä yrityksestä. Toki olen jokaisen puolesta todella iloinen mutta voin rehellisesti myöntää että samalla kateus ja suru nousee myös vähän pintaan. Miksi muut, miksi en minä? Tunnetteko te muut koskaan tällaisia tunteita?

Entä miten jaksatte pysyä positiivisena ja jatkaa kuukaudesta toiseen yrittämistä?

Ja tuo ferritiini asia itseänikin kiinnostaa, että voiko se tosiaan vaikeuttaa raskautumista? Itselläni ko arvo on mitattu ja oli alle 30.

Kaikille oikein hurjasti onnea yritykseen! Toivottavasti meillä tärppää.

  • ylös 12
  • alas 0

Tervetuloa mukaan kuumeilemaan Nuunulainen 😊Hyvin tuttuja ajatuksia sinulla ❤️Toivottavasti pian tärppää 🌠

Minulla ollut Maltofer 100mg kerran päivässä rautalääke. Aion hakea jotain muuta valmistetta apteekista.

Iltatähti toiveissa ❤️

Nuunulainen kirjoitti:
Moikka,

Pitkään tätä keskustelua sivusta seuranneena (kaikki viestit lukenut, huh mikä homma) päätin liittyä joukkoon. Olen itse 39v ja mies vähän alle kolmekymmentä ja toiveissa olisi molempien ensimmäinen lapsi (aiemmin lapset ei itselläni ole elämäntilanteesta johtuen ollut ajankohtaisia tai mahdollisia eikä kyllä puolisollekaan). Yritystä meillä on takana noin puoli vuotta.

Tiesin toki tähän hommaan jo lähtiessä, että oman ikäni takia ei luultavasti käy kovin helpolla mutta silti sitä joka kuukausi toivoo parasta ja sitten joka kuukausi pettyy, kun ei onnistunutkaan. Tuntuu, että koko homma on pelkkää odottelua. Ovulaation pitäisi itselläni kaikkien merkkien (ja kotitestien mukaan) mukaan tapahtua mutta kierron kanssa on ollut muuten jo vuosia milloin mitäkin pieniä murheita. Gynet on kuitenkin aina sanoneet, että ultran perusteella kaikki näyttäisi olevan kunnossa. Ainoastaan limakalvon ohuudesta on joskus mainittu, joten jos jotain itse epäilen, että voisi olla vialla tai vaikeuttaa tätä hommaa niin sitä.

Varsinkin itsellä on melko kovat paineet ikäni takia (mies ottaa rennommin koska noh.. hän on mies ja nuori) ja stressihän ei luonnollisesti ainakaan auta asiaa. Mulla tunteet on tämän puoli vuotta mennyt todellakin ylös ja alas ja usein miettii tuleeko tästä ikinä mitään vai jäänkö lapsettomaksi. Toki tiedän, että puoli vuotta on vielä lyhyt aika ja monet teistä on yrittäneet paljon pidempään.

Tätä koko asiaa ei tietenkään auta se, kun kuulee ystäviltä raskausuutisia ja vielä saman ikäisiltä kuin itse ja joilla homma onkin käynyt helposti jopa heti ensimmäisestä yrityksestä. Toki olen jokaisen puolesta todella iloinen mutta voin rehellisesti myöntää että samalla kateus ja suru nousee myös vähän pintaan. Miksi muut, miksi en minä? Tunnetteko te muut koskaan tällaisia tunteita?

Entä miten jaksatte pysyä positiivisena ja jatkaa kuukaudesta toiseen yrittämistä?

Ja tuo ferritiini asia itseänikin kiinnostaa, että voiko se tosiaan vaikeuttaa raskautumista? Itselläni ko arvo on mitattu ja oli alle 30.

Kaikille oikein hurjasti onnea yritykseen! Toivottavasti meillä tärppää.

Tervetuloa!
Vastaavat ajatukset on myös täällä tuttuja ja kaiken lisäksi täysin oikeutettuja. Vaikka raskasta varmasti kuulla kuinka tutut ympärillä raskautuu, mutta ehkä se on taistelija-asenne ja esimerkki siitä, että kyllä tekin jos hekin.
Ja tuo rauta... Ferrit 30 on käytännössä merkki tyhjästä rautavarastosta eli naiselle pahasti liian matalalla. Raskautta yrittäville suositellaan minimissään sitä 50-60. Eli kyllä, se on todellinen vaikeuttava tekijä. Sitä onneksi saa nostettua, mutta aika hidasta hommaa saada se nousuun. Huomaatko muuten olotilassa mitään?

Muokattu
klo 21:27 | 27.10.2020

Menkat alkoi viime perjantaina. Vuoto ollut aika niukkaa ja tissit ovat vieläkin kipeät, vaikka on kp 5. Oli pakko tehdä testi. Viiva siinä on, nyt vaan pitää jännittää oliko kemiallinen, vai lähteekö vahvistumaan. Nyt siis tavallaan dpo 16. 🤩

n28, m31, yritys aloitettu 03/20. Varhainen km 10/20. Nyt yk 10

  • ylös 17
  • alas 0

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla