Vierailija

Minä varmaan ottaisin...

Alkupalaksi rapea, voissa paistettu blini ja kaveriksi perinteisesti smetana, punasipuli, mäti ja tilli. Tai vaihtoehtoisesti savuporomousse, muuten samat paitsi ei tilliä. JOS saisi niin ottaisin molemmat.

Pääruuaksi ottaisin ylikypsää karitsaa, tummaa paistoliemikastiketta ja yrttisiä uunijuureksia, ehkä jokin perunalisuke myös. Tai oikein oikein rapeaksi voissa paistettua kuhaa, hollandaisekastike, tilliperunaa ja tuoretta keitettyä/paahdettua parsaa.

Jälkiruuaksi valikoima erilaisia juustoja ja viikunahilloa tms. Nyt ei tee mieli makeaa niin en keksi makeita vaihtoehtoja. Ehkä oikein mehevä ja kermainen mansikkakakkupala.

Olen nälkäinen ja herkkuhimossa, tässä keskustelussa ei ole muuta pointtia!

Sivut

Kommentit (47)

Vierailija

Alkuun: Maa-artisokkakeitto oon pari kertaa ottanut ravintolassa alkuruokana ja tämä on paras keitto mistään ja rakastan keittoja! 

Pääruoka: Lohkoperunoita, säräjuureksia ja grillattua lohta

Jälkiruoka Sitruunainen juustokakku, ehkä vadelmakastiketta lisänä ja kahvi

Valkoviiniä pääruualle, ja alkuun kuohuviini, muuten juomana vettä. 

Tämän tyyppistä ravintolassakin tilaan, jos on vaan listalla. Yleensä joku keitto, sitten kalaa tai nautaa ja jälkkäriksi juustokakkua tai jotain hedelmäistä jälkkäriä. 

Vierailija

Alkuruuaksi kalacheviche.

Pääruuaksi naudanlihapihvi, ranskalaiset perunat ja maustevoita.

Jälkkäriksi suklaafondant vadelmakastikkeella ja vaniljajäätelöllä.

Juomaksi vissyä, koska en käytä alkoholia.

Oon näköjään unohtunut ruokamakuni kanssa 1980-luvulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Alkuruuaksi joku ihana kevyt vihersalaatti.
Pääruuaksi merianturaa appelsiinikastikkeella, lisukkeeksi kasviksia ja varhaisperunoita.
Jälkiruuaksi expresso ja pieni mokkabebe-leivos.

Vierailija

Alkuruuaksi muikun mätiä+kermaviiliä

Pääruuaksi hirvenlihapihvi+punaviinikastike+haudutetut juurekset

Jälkiruuaksi vadelmia+sulatettua suklaata

Juomaksi punaviiniä + lisäksi raikasta vettä /vichyä

loppusnapsi

Nautitaan hyvässä seurassa tai yksin nautiskellen

Vierailija

Suppilovahverokeitto, haukiwallenberg perunoilla ja vihersalaatti, tarte tatin eli ranskalainen omenatorttu. Riesling, vesi, calvados.

Vierailija

1. Ensimmäisenä lajina reilut aperitiivit taskulämmintä koskenkorvaa.

2. Toisena, eli pääruokalajina, lihapiirakka kahdella nakilla ja kaikilla mausteilla.

3. Kolmantena ruokalajina jälkiruokahömpsyt taskulämmintä koskenkorvaa.

Vierailija

Alkuun jotain kala/rapu/merenelävä/kuollut tms. alkupala

Pääruoaksi joku kiva tuhti pihvi juustolla.

Jälkkäriksi kunnon munaa TAI suklaamoussea.

Vierailija

Nut maistuisi alkuun saaristolaisleipää ja skagenröraa, muikunmätiä päälle vielä.

Pääruoaksi ottaisin pannulla paistettuja ahvenfileitä, hieman sitruunaa ja tilliä päälle ja seuraksi vaikka parsakaalimuhennosta. Kylmä valkkari menisi helposti palan painikkeena.

Jälkkäriksi pavlovakakun iso palanen, päällä paljon marjoja ja kermavaahtoa.

Vierailija

Meillä syödään vuoden jokaisena päivänä ärtsoppaa ja ruisleipää ja juodaan piimää. Ja jos tämä ei jollekulle passaa niin syökööt muualla.

Vierailija

Alkuruuaksi tomaatti-vuohenjuustokeittoa

Pääruokana voissa paistettua kuhaa, paistettuja perunoita ja uunijuureksia

Jälkiruuaksi suklaakakkua 

Vierailija

Alkuruuaksi pieni blini, muikunmätiä, sipulia ja smetanaa
Pääruuaksi paistetut ahvenfileet, vihreää parsaa ja sitruunarisotto
Jälkiruuaksi Creme Brulee
Espresso ja lasi amarettoa

Vierailija

Minä syön blinejä ihan pääruuaksi,on aika tuhtia.

Oma valinta:
Hyvä keitto
Karitsaa kasviksilla olisi luottoherkku pääruuaksi. Voisin kokeilla tartarpihviä ja kateenkorvaa myös ihan uutena. Myös erilaiset kokeilut riistasta kiinnostaa. En pysty valitsemaan yhtä :D
Jälkkäriksi jokin kevyt ja raikas jäätelö tai mousse tms.

Ja kaikessa saisi olla se juttu että höysteenä olisi suomalaisen luonnon antimia ihan marjoista ja sienistä villivihanneksiin ja yrtteihin.

Vierailija

Alkuruuaksi keitto, vaikka se maa-artisokka
Pääruuaksi grillattua mustekalaa
Jälkkäriksi creme brulee.
Juomaksi procecco, valkkari ja calvados

Vierailija

Mmmm. Lähtisin kotiseutuni makumaailmaan. Alkuun jokin ihana perämerenlohesta tehty graavisiivu vaikka ruisleivällä, oikean voin kera. Ihan yksinkertaista, ei tarvi kikkailla. Pääruoaksi kelpaisi riista tällä kertaa. Ihana mehukas hirvenpihvi rarena (söin toissapäivänä sellaisen ravintolassa merkkipäväni kunniaksi, ja kyllä maistuis toinenkin!), kylkeen jotain kauden kasviksia, metsäsienikastiketta ja vaikka vähän kermaperunaa, a vot. Kaveriksi lasi punkkua. Sitten jälkkäriksi leipäjuustoa ja pannukahvi maidon kanssa. Juuston kanssa haluaisin vadelmahilloa, koska olen sillä lailla huono lappilainen, etten oikein välitä hillasta.

Eiköhän se sillä ois taputeltu, oisin oikein tyytyväinen!

Vierailija

Alkuun Gambas Pil-pil, eli isoja katkaravunpyrstöjä valkosipuli-chiliöljyssä. Pääruuaksi kylmäsavulohipasta. Jälkkäriksi vaniljajäätelöä kinuskilla ja karpaloilla. Juomaksi olut ja portviini.

Vierailija

Alkuun graavattua siikaa keittiömestarin taidoilla ja lisukkeilla tarjoiltuna. Pääruoaksi surf and turf-pihvi hummerilla ja jälkkäriksi joku tajuttoman ihana leivos marjoilla tai hedelmillä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla