Vierailija

Olen ajatellut, että kun omani tulee siihen ikään, että pitäisi jo saada omaa rahaa, en jakele sitä ilmaiseksi vaan jokaiselle tulee oma työvuorolista, missä on laitettu viikottaiset tehtävät esim. imurointi 2 x, vessan pesu 1 x , ruuan laitto 4 x, oman huoneen siivous 2x, sit mahdollisia extratehtäviä. Kuukausirahaa saa sit sen mukaan mitä on tehnyt. Jos on vaikka lukenut kirjan, siitä voi saada kympin extraa. Näin opetan lapsille rahan arvon, ja innostan lukemaan!

Kommentit (19)

Vierailija

En maksa kotitöistä vaan ne kuuluvat kaikille kotka asuville. Yhdessä sotkemme, yhdessä siivoamme. Kuukausirahaa saavat, jotta oppivat rahankäyttöä ja saavat tehdä omia valintoja kuluttajana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Minä taas ajattelisin että koulun hoitaminen on itsestäänselvyys mistä ei makseta. Ja mitään rahaa ei saa, jos ei ole tehnyt yhtään kotitöitä. Omassa lapsuudessa sain ihan muuten vaan rahaa ja sen tuhlasi ihan aina johonkin typerään. Toivon, että vanhemmat olisi opettaneet että kannattaa säästää. Pitkälle aikuisikäänkin tuhlasin AINA kaikki rahani ja sit olinkin kohta pulassa työttömänä ja karenssissa ilman mitään säästöjä. 

Vierailija

Lähes vastikkeetonta. Roskat tietty vie pyydettäessä, auttaa omatoimisesti ruuanlaitossa, pöydänkattamisessa ja tiskikoneen täytössä ja tyhjennyksessä, hoitaa omat pyykit pesuun ja pesun jälkeen omiensa viikkaaminen kaappiin, imuroi oman huoneensa.
Erittäin helppo ja yhteistyökykyinen 15v poika
Saa 50e kuukausirahaa. Suurin osa siitä varmaan menee mopon tankkaamiseen ja kavereiden kanssa ulkona syömiseen.

Vierailija

Meidän lapset lukevat onneksi maksamattakin. Viikkoraha ei ole sidottu tiettyihin kotitöihin, mutta jos ei osallistu, voi menettää oikeuden viikkorahaan. Jokainen perheenjäsen osallistuu kotitöihin, siitä ei edes neuvotella.

Vierailija

"Viikkoraha ei ole sidottu tiettyihin kotitöihin, mutta jos ei osallistu, voi menettää oikeuden viikkorahaan."

XDDDDDDDDDDD Tajuatko edes mitä juuri kirjoitit? XDDDDDDD

Vierailija

Ei ole mitään viikko- tai kuukausirahaa. Saa pyytämällä jos on hyvä syy mihin haluaa. Esim mennä kavereiden kanssa syömään ja muuhun sosiaaliseen toimintaan.
Jos taas haluaa rahaa käyttää peleihin saa tehdä extrakotitöitä.
Vaatteet ja muut käyttötarvikkeet yhä käy osatamassa aikuisen kanssa.

Vierailija

Viikko/kuukausirahan kuuluu olla sidottu nimenomaan koulun hoitamiseen.  Sehän on se, joka tulevaisuudessa vertautuu työntekoon. Miksi opettaisin lapsilleni, että kotitöitä tehdään vain rahasta, eihän niille sitten aikuisenakaan kukaan maksa oman kotinsa siivoamisesta.

Vierailija

Lapseni eivät tee kotitöitä. Joskun pyydän poimimaan mustikoita, jotta voin leipoa heille piirakan. Joskus pyydän leikkaamaan hiemsn nurmikkoa, mutta ei se ole viikkorahaan kytketty mitenkään.

Ihan vastikkeetta lapset saavat rahaa aina kun on löysää.
Koska olen yrittäjä, maksan lapselleni palkkaa. Kymppitonniin voi maksaa verovapaasti.

Vierailija

Eivät saa viikkorahaa. Voivat kerätä rukseja, ja yhdellä ruksilla on tietty rahallinen arvo. Rukseja kerätään tekemällä extraa kouluun liittyviä tehtäviä tai lukemalla kirjoja. Esim. esikoinen teki lähes koko matikankirjan tehtävät viime lukukautena. Jos toiveena jotain isompaa, (kymppejä tai satasia) olen ostanut sellaisen lukukauden jälkeen.

Jos käyvät koulun discossa tai shoppailemassa pienesti annan rahaa.

Ostan vaatteet. Laitamme lapsilisät plus extraa lapsen tilille ja lapsen vaatteet, tarvikkeet, harrastukset ym. rahastan sieltä.

Lapsilla myös lompakossa muutama satanen syntymäpäivärahoja. Yl. eivät käytä omaa rahaa.

Kotitöitä tekevät 1-2 juttua per pv.

Vierailija

Normaaleja kotitöitä. Lapsilla lukujärjestys viikittaisista joita heidän tulee oman kykynsä ja tasonsa mukaan suorittamaan. Esim vanhemmalla on sisarusten hoitoa, nurmen ajoa/lumen kolaamista, imurointia, tiskaamista ja pyykkäämistä. Ja jokainen on laittanut nimensä alle että noudattaa listaa. Viikkorahaa maksetaanko 2 euroa päivältä sen mukaa miten viikon askareet suorittanut. Jos työtehtävästä on joutunut muistuttamaan tai sanomaan niin siitä sen päin 2 eurosta lähtee 1 euro pois.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä ne ehti osamsa tekemään aikuisinakin.

Onnistuu helpommin, kun on lapsesta asti opetellut.

Ei kotityöt ole ydinfysiikkaa

Vierailija

No vähän sillein... olen kiemurrellut asian ympärillä. En maksa suoraan siitä, että lapsi hoitaa koulunsa, enkä siitä, että hän tyhjentää tiskikoneen, ne kuuluvat hänelle joka tapauksessa. En halua että hän vie puhtaat pyykkinsä kaappiin viikkorahan takia vaan siksi että se on hänen homnansa. Jonkinlainen käyttöraha kuuluu hänelle myös, niin kuin meidän yhteiskunnassa jonkinlainen toimeentulo ja mahdollisuus hankintoihin kuuluu kaikille eikä vain palkkatyössä oleville. That said, saadakseen yhteisön oikeudet, on jollain tasolla kannettava vastuu yhteisöön kuulumiseen liittyvistä velvotteista. Eli jos hän päättäisi irtisanoutua tämän yhteisön (diktatuurin) pelisäännöistä, samalla hän menettäisi yhteisöön kuulumiseen liittyvät edut.

Eli kyllä ja ei. Tiskikoneen tyhjennyksestä tai läksyjen teosta ei pääse sanomalla "no mä en tarvii sit viikkorahaa" eikä satunnainen velvollisuuksien laiminlyönti näy suoraa viikkorahapäivänä.

Yksi poikkeus: vessan pesusta maksan suoraan euron. Parhaiten käyttämiäni rahoja ikinä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla