Sivut

Kommentit (990)

Vierailija

Kuuluu hyvin lorinaa kirjoitti:
Uudet asunnot . Äänet kuuluu seinien läpi ihan tavallinen puhe parvekkeilla on vaan lastulevy välissä ennen oli kiviseiniä . Kuuluu kun naapuri kusee tai pitää juhlat tai riitelee erilailla kuin vanhemmissa taloissa . Kuuluu myös hissin äänet ja kolinat käyttävistä eikä ennen kuulunut kun oli kunnon betonia seinät eikä kaikunut näin . Nykyongelma on jo sekin kun tungetaan toisen sauna vuorolle ihan pokkana , samaan aikaan toisen pukukoppivuoroon vaikka vuorot lukee seinässä käytävissä . Sitä vaan niinku eletään että mitä vaan voi tehdä . Eipä työpaikoilla törmää runkkaajiin hiplaajiin mikä aiheuttaa vaaraa keskittyä työtehtäviin . Ehkä opetusta kouluissa pitää lisätä . Myös varastamisesta väärentämisestä naisten kohtelusta naisen vapaudesta pukeutua liikkua uida pyöräillä ihmisoikeuksia pitää opettaa eri uskonnoille . Bussissa on miehiä näyttää runkkaajaliikkeitä housun etumuksestaan . Jopa lihava isovatsainen mies alkoi puhua peniksestä missä vanhoja naisia kuulolla. Ei kaikki sovi joka paikkaan . Kun bordelleja pidetään lähiöissä ne käyttäjät näkyy kuuluu naapureihin . Kaikki näkee ne ketkä siellä käy . Myös liikehuoneissa sen näkee jos ei aina kuule . Että nähty on ketkä niissä käy . Yksikinsomalimies vaimo lapset naapurissa käy ... yksikin arabimies käy ...näkyy kaikki näkee kun ne käy . Aina ei tarvi ääntä mutta äänet kuuluu eniten uusissa taloissa .

Hiplaajat aiheuttavat vaaraa keskittyä työtehtäviin ja peniksessä on vanhoja naisia kuulolla. Selvä.

Vierailija

Asunnon vuokra ei vaikuta mitenkään siihen, ketä osuu naapuriksi. Omaa kokemusta on hyviltä alueilta, naapurissa ihan kantasuomalaisia riehujia. Tienasivat toki komeasti ja näyttivät päivisin edustavilta suhatessaan taksilla, mutta iltaisin ja öisin kuuntelivat kännissä niin lujaa musiikkia että sanat kuuluivat selvästi meille. Kun asiasta meni asiallisesti sanomaan, uhkasivat vetää turpaan. Isännöitsijä pesi kätensä jutusta, joten jouduin itse muuttamaan. 

Seuraava kotini tulee olemaan vain ja ainoastaan omakotitalo. Ihan sama missä ja millainen murju tahansa, mutta en enää suostu asumaan kenenkään ylä/alapuolella tai välittömässä naapurissa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vuosia sitten tuttavaperhe muutti toiseen kerrostaloasuntoon. Meni puoli vuotta, niin heidän alakerran naapuri kutsui heidät kylään. No, vierailu meni ihan hyvin siihen asti, kunnes koitti lähdön aika. Kun perheen 12-vuotias poika ylitti kynnyksen, niin naapurin ukko sai siitä sätkyt. Äkkiä nousi nojatuolista, tuli ja tuuppasi pojan eteisen seinää vasten. Sitten aloitti hirveän messuamisen elefanttikävelystä. "Kun se kynnys on 30 mm korkea, niin jalkaa ei tartte nostaa lattiasta kuin 30,5 mm ylös, että saa jalkansa kynnyksen yli. Ilmankos teiltä kuuluu jatkuvasti semmonen pirun elefanttimarssitöminä, kun tolleen kävellään, että jalkoja nostetaan enemmän kuin tarvii. Mult menee hermot tommosten pellejen kaa!" möykkäsi pää punaisena. Tästä kolme kuukautta, niin perhe muutti muualle.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kannattaa maksaa vähän enemmän, niin pääsee paremmin näistä lieveilmiöistä eroon... Pari sataa euroa kuussa on sen rauhan arvoista.

Ei välttämättä. Itse asun talossa jossa vuokrat 200 kalliimmat kuin alueella muissa taloissa ja juuri täällä nuo etelästä tulleet asuvat ja luovat oikein mukavan ja rikkaan kulttuurillisen ympäristön. Kyllä värisee muttei kulttuuri vaan äänitasot yöllä ja intiasta tulleet aloittavat jo klo 07:00 ihanan metelöinnin. Lopettavat tappeluun keskiyöllä jolloin vielä tummemmat aloittavat käytävässä juoksentelun ja muun ihme paskan käyttäytymisen oikein koko suvun voimin ihanasti

ASO? Kyllä yleensä vuokra/elintaso tekee ihmeitä. Siirryttiin vuokralta ASOon ja kännääminen ja riehuminen loppui siihen. Asutaan pk-seudulla. Entisessä kännääjät ihan suomalaisia tai idästä. Eläköön nuo riehujat keskenään. En jaksa kuunnella.

Vierailija

En ymmärrä ovien paiskomista muutenkaan, saati sitten aamuvarhain töihin lähtiessä. Jumal*uta mikä pamauttelu alkaa arkisin kuuden jälkeen, kun ihmiset vuoronperään lähtevät töihin. Valitettavasti alkoviani ja rappukäytävää erottaa ainoastaan ohut kiviseinä, joten kuulen puheesta lähtien kaiken mitä rappukäytävässä tapahtuu. Ihanaa, kun lomalla saisi kerrankin nukkua normaalisti, niin herään siihen jumalattomaan ovien paiskomiseen joka aamu. En edes ymmärrä miten voi paiskata niin kovaa sen oven kiinni, siinä pitää käyttää jo voimaa.

Ovienpaiskontakiellettävä

Otan kantaa tuohon oven paiskomiseen, ei järki riitä siihen tosiasiaan että niitä hemmetin ovia ei paiskota! Kiva olla illalla nukahtamaisillaan kun joku paskapäiden kuningas tai kuningatar paiskoo tuhannen pommin voimalla ovea, kiva jos se on ylä puolelta saatikka käytävällä tapahtuvaa.... Lisäksi ihmiset jotka jää juttelemaan käytävälle joka kaikuu omia asioitaan, voisivat keksiä paremman paikan jutteluilleen

Vierailija

Naapurissa naulaillaan just nyt. Talossa asui yksi barabi perhe 2 v. sitten. Nyt puolet asukkaista sompuloita, barabeja yms. Suomilaiset vähemmistöö. On tää ihanan rikasta elämää suomalaisella köyhällä, I laaaav this so much.

Vierailija

Sympatiani teille kaikille joilla on meluisia naapureita. Tuosta metelin määrästä ja asukkaiden alkuperästä: meillä asuu alakerrassa nyt intialainen perhe. Siellä on käsittämättömän hiljaista, tulee mieleen että onko heidät peloteltu että suomalaisessa talossa pitää olla todella hiljaa. Yleensä kuuluu alakerrasta vain soseuttajan surina kun laitetaan ruokaa - mikä on kestettävissä. Tänään ei kuulunut risaustakaan kun kuljimme rappukäytävässä, mutta vieno suitsukkeen tuoksu leijaili nenään.

Asunnon edelliset omistajat olivat ns. kantasuomalainen perhe, missä isä DIY remontoi, koira ulvoi ja haukkui yksinäisyyttään tuntikaupalla kun perhe oli poissa, ja vanhemmat riitelivät rahasta. On todellinen muutos kyllä.

Vierailija

Eikö näihin pahviseinäasuntoihin voida tehdä äänieristysparannuksia? Seinien päällehän voidaan laittaa lisää ääntä vaimentavaa materiaalia, toki se hieman pienentää asunnon pinta-alaa mutta veikkaan että hyöty voittaa haitan. Ja lattioille samanlainen käsittely. No ei, tulisi varmaan liian kalliiksi, annetaan porukan vaan kitua äänihaittakopeissaan.

Vierailija

Laminaatit pitäisi kieltää kerrostaloissa tai vähintäänkin niiden asentamiseen ammattilainen, joka osaa laittaa alle solumuovit, jotka eristävät edes hieman ääntä.

Ainoa oikea ja järkevä lattiamateriaali on vinyyli. Joko mattona tai lankkuna. Näyttää puulta, mutta ei ole samoja ääniongelmia. Mikään ei ole kamalampi ääni kuin laminaatin imurointi. Se kovaääninen rohina mikä kuulostaa lähinnä siltä, että imurin suulakkeessa on kiviä, jotka rohisevat laminaattia vasten. Ja kun yläkerran naapurina on vielä hysteerinen siivoushullu, joka imuroi vähintään tunnin ajan 3-4krt viikossa, niin alkaa pää hajota.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö näihin pahviseinäasuntoihin voida tehdä äänieristysparannuksia? Seinien päällehän voidaan laittaa lisää ääntä vaimentavaa materiaalia, toki se hieman pienentää asunnon pinta-alaa mutta veikkaan että hyöty voittaa haitan. Ja lattioille samanlainen käsittely. No ei, tulisi varmaan liian kalliiksi, annetaan porukan vaan kitua äänihaittakopeissaan.

Minua ihmetyttää, että eikö vessan kaakeleiden alle voida laittaa mitään joustavaa liimaa/laastia, miksi se pitää olla aina sellaista kovaa sementtiä joka halkeilee ja johtaa ääntä täydellisesti? Pännii kun tässä rivarissa tuo väliseinä johtaa kaikki äänet ja kun pesuhuoneet on vastakkain niin naapurista (ja minulta) kuuluu jokainen pienikin seinäänhipaisu kun seinä on yhtä umpisementtiä ilman minkäänlaista ääntävaimentavaa tavaraa. Samaa kaakelia on sitten paiskottu keittokomeronkin puolelle seinään ja tiskitaso arvatenkin tumpattu aivan seinään kiinni ilman välimassoja että tiskauksen yms. äänet kuuluu. Vituttaa, kun noita äänijuttuja ei mietitä rakentaessa tai rempatessa yhtään.

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ketään enää kiinnosta mikään mikä ei liity itseen. 

Sunnuntai on ihan hyvä päivä tehdä remonttia, öisin voi kuunnella musiikkia lujalla, matot tampataan juhlapyhien aamuina ja rapussa huudetaan. Jos reissusta kotiudutaan keskellä yötä, lapset voi päästää sisäpihalle melskaamaan siksi aikaa kun vanhemmat purkavat autosta laukkuja. Ym. 

t. kolmekymppinen, joka vihaa kerrostaloasumista nykyaikana

Ovatko kolmekymppiset tosiaan noin vanhanaikaisia että sunnuntaina ja juhlapyhinä pitäisi olla hipihiljaa? Minä pyrin ottamaan muut huomioon, mutta kun en kuulu kirkkoon niin nuo mainitsemasi ovat minulle ihan tavallisia päiviä. Ei eroa onko sunnuntai vai maanantai. Pitäisikö minun oikeasti ottaa huomioon uskonnolliset asiat? Otatko sinä huomioon muiden uskontojen juhlapyhät?

Meillä ainakin sunnuntaisin ja pyhinä on remontointi kielletty. Kyse ei ole uskosta/uskonnosta vaan siitä, että joskus on oltava hiljaa. Radiossakin ennen pyydettiin radiota soittamaan hiljaa ja ottamaan uomioon naapurit, jotka tarvitsevat rauhaa "työn, levon tai sairauden tähden". Kirkkoon kuulumisella ei ole asumisasioissa mitään tekemistä. Jos olet kerrostaloon muuttanut, niin et voi käyttäytyä aina niin kuin haluat. Et voi.

Reijo Lehmus

Tarja_

Olen Espoosta. Asuin lapsena 30-vuotiaaksi isin asunnossa omakotitalossa. Siinä oli yksi kerros ja. Sitten muutin isin kakkosasuntoon Helsinkiin. Se olikin hurjasti kerrostalossa. Liikennevalotkin oli siinä aika lähellä. Naapurit ovat aika nipoja: alakerrasta valittavat että muka tömistäisin kantapäitäni kun kävelen ja seinä naapuri valittaa, että kun minulla on seitsemän koiraa, että he muka haukkuisivat ja ulvoisivat päivät pitkät, kun olen työpaikallani DNA-liikkeessä. Eivät varmasti ulvo kun olen poissa, en ole koskaan kuullut. Toki silloin kun olen kotona, mutten ole koskaan muulloin kuullut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Naapurissa naulaillaan just nyt. Talossa asui yksi barabi perhe 2 v. sitten. Nyt puolet asukkaista sompuloita, barabeja yms. Suomilaiset vähemmistöö. On tää ihanan rikasta elämää suomalaisella köyhällä, I laaaav this so much.

Vielä ku saat siihen jonkun romaniperheen ja sen myötä koko romanien suvun naapureiksi, niin avot.
Tai sitten jonkun huumeporukan, mikä elelee vain yöaikaan, murtautuu varastokomeroihin ja putsaa asuntoja, sun mukaanlukien, niin sitten se elämä tulee olee vielä "rikkaampaa".

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö näihin pahviseinäasuntoihin voida tehdä äänieristysparannuksia? Seinien päällehän voidaan laittaa lisää ääntä vaimentavaa materiaalia, toki se hieman pienentää asunnon pinta-alaa mutta veikkaan että hyöty voittaa haitan. Ja lattioille samanlainen käsittely. No ei, tulisi varmaan liian kalliiksi, annetaan porukan vaan kitua äänihaittakopeissaan.

No kuule ei voi tehdä jos väliseinät on puukehikkojen päälle viskottua kananpaskaa kuten esimerkiksi lähes koko Töölössä. Näissä "kivi"taloissa kiveä ovat lähinnä ulkoseinät. Ne ovat rapattuja puutaloja

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Naapurissa naulaillaan just nyt. Talossa asui yksi barabi perhe 2 v. sitten. Nyt puolet asukkaista sompuloita, barabeja yms. Suomilaiset vähemmistöö. On tää ihanan rikasta elämää suomalaisella köyhällä, I laaaav this so much.

Vielä ku saat siihen jonkun romaniperheen ja sen myötä koko romanien suvun naapureiksi, niin avot.
Tai sitten jonkun huumeporukan, mikä elelee vain yöaikaan, murtautuu varastokomeroihin ja putsaa asuntoja, sun mukaanlukien, niin sitten se elämä tulee olee vielä "rikkaampaa".

Maajussi ammu ittes.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Naapurissa naulaillaan just nyt. Talossa asui yksi barabi perhe 2 v. sitten. Nyt puolet asukkaista sompuloita, barabeja yms. Suomilaiset vähemmistöö. On tää ihanan rikasta elämää suomalaisella köyhällä, I laaaav this so much.

Se että olet rasisti, ei ole naapureiden vika.

Vierailija

Itse sain yhtenä päivänä hepulin aamukasilta - herättyäni taas kerran naapurin erittäin, ERITTÄIN! veemäisen muorin puolelta kuulovaan huutoon. On se merkillistä miksi pitää huutaa kotihoidon kanssa kuin hullu. Ja muuta. Muilta ei kyllä saisi kuulua edes hengitystä.

No, meikä alkoi hampaat irvessä tyylillä valehtelematta kellon ympäri on ja off kestäneen imurointimaratonin joka aloitettiin moottoroidulla matontamppaussuulakkeella ja sen erittäin perusteellisella käytöllä. Laitoin sisemmän ulko-ovenkin vielä auki. Siten kun naapurin ovi aukeni juuri ollessani eteisen roskaisen ja hiekkaisen käytävämaton kimpussa, hieman extraponnistusta ja hullun teeskentelyä itsekseni puhuen ja hahatellen ja ... tampaten mattoa. VROOOM VROOOOMMMM!

Nyt sieltä ei ole kuulunut yhtään huutoa eikä ovien läimimistä eikä ovikellolla ole seisottu. Mikähän lienee. Huomasiko joku miten oikeasti meinaan siis niinku KUULUU sitten kun ...

Vierailija

Olen yrittänyt itse elää niin, etten aiheuta häiriötä... Joskin nuorena tuli luukutettua musiikkia. Nykyään ei tulisi mieleenkään metelöidä, vaan rapussa saa puhua normaalilla keskusteluäänellä, hiljaa ollaan kello 22 jälkeen ja muutenkin melu täytyy pitää normaalilla asteella. Vuorotyössä ollessani se pesukone oli pakko laittaa kello 22 päälle, kun seuraavana aamuna oli taas töihin meno ja paljon pitkää päivää putkeen. Meillä on kuitenkin sen verran hyvä äänieristys uudessa kerrostalossa, ettei liene haitannut ketään.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla