Sivut

Kommentit (160)

Vierailija

Siskon mies hyvin varakas, mutta todella pihi. Vuosien varrella muuttunut vaan entistä tarkemmaksi rahojen suhteen ja viimeinen niitti oli kun saivat lapsen. Mies laskee, että kaikki vaipoista lähtien menee varmasti tasan. Lapsilisästä puolet pitää antaa myös miehelle. Sairas tilanne ja suhde tuskin tulee kestämään enää kauaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tiedätkö mitään hänen kotitaustastaan?

Jos on kuunnellut pienestä pitäen kodissaan (joka muutoin on voinut olla hyvinkin mukava ja turvallinen kasvuympäristö) pennien laskemista, saattaa luulla, että se on normaali tapa puhua asioista.

Ehdotan, että keskustelette avoimesti aiheesta, ennen kuin luovutat - eipähän jää kalvamaan, että mikä oli tämän puhetyylin takana.

Voihan olla, ettei hän ole sinänsä pihi, vaikka vertaileekin hintoja. Ymmärrettävää todella, että tunnelma latistuu, jos partneri herkällä hetkellä huomauttaa, että hyvinhän nämä markkinoiden halvimmatkin varmuusesineet toimivat.

En tunne hänen vanhempiaan, mutta sen verran tiedän, että mies on kasvanut Keski-Suomessa keskikokoisessa kaupungissa omakotitalossa duunariperheen lapsena. Hänellä on kakis vanhempaa siskoa ja itse on iltatähti. Lapsuus vaikuttaa olleen mukava ja tervehenkinen, paljon on tehty perheenä yhdessä. Välit perheenjäsenien kanssa ovat läheiset ja lämpimät. Taustalla ei tietääkseni ole työttömyyttä tms. Sitä en tiedä, onko jompi kumpi vanhemmista "pihi" ja onko tällainen ajatusmaailma opittu kodista. Toisen siskon tiedän ja hän on puolisonsa kanssa rakennuttanut hiljattain suureen kaupunkiin n. 200 neliöisen talon, eikä muutenkaan vaikuta samanluontoiselta kuin veljensä (ei kyllä tuhlaavaiseltakaan).

Olen ottanut asian esille hänen kanssaan, mutta hän ei oikein tunnu ymmärtävän mikä siinä on minu häiritsevä asia.

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ex oli pihi, mikä toisin sanoen tarkoitti sitä, ettei koskaan voitu tehdä mitään kodin ulkopuolella, Excel-taulokot välkky tietokoneen ruudulla vähän väliä ja kaikki, siis ihan kaikki, piti laskea. Oli uusi omistusasunto, auto ja pari moottorikelkkaa, mutta aina piti säästää, jotta saisi joskus jotain parempaa. Plussana vielä, että minä olin nuori, vähävarainen opiskelija (olisin kuitenkin aina maksanut omat ruokani ym. jos oltaisiin menty jonnekin) ja hän töissä käyvä 34-vuotias mies. Pari kertaa suostui tilaamaan ruokaa hävikkiruokasovelluksesta (joku kämänen hotelliaamiaisannos, mikä sekin piti jakaa puoliksi). On syystäkin ex.

Nykyisen mieheni kanssa nautitaan silloin tällöin esim. ravintolaruosta tai matkustelusta. Ei ole pihi, vaan osaa käyttää rahaa fiksusti. Sinuna joko puhuisin miehelle suoraan, että pihyys on este suhteelle, ja katsoisin, muuttuuko mikään. Tai sitten vsin lähtisin.

Vierailija

Joku sanoi, että onhan nuukuus myös turva. On tietysti silllon kun mies tajuaa, että ne rahat eivät turvaa ainoastaan hänen elämäänsä ja kumppani saa tulla toimeen miten parhaaksi näkee.
Jos säästetty raha tuo turvaa myös kumppanille. Esimerkiksi jos kumppani jää työttömäksi tai sairastuu, jää äitiyslomalle tms.
Mutta hyvin usein nämä nuukat ovat erittäin itsekkäitälä myös kumppanina.

Parisuhteessa turvaa kaipaa myöskin muuta kuin rahallista. Tukeeko kumppani minua ihmisenä kun haluaisin jutella (muusta kuin rahasta).
Voinko turvata häneen henkisesti niin hyvinä kuin huonoina aikoina. Onko hän ylipäänsä empaattinen ihminen.
Jos puoliso on kylmä ja ei ymmärrä muuta kuin rahan päälle ei ole kovin turvallinen vaikka rahaa huushollissa olisikin ja puitteet kunnossa.
Tietysti vielä huonompi vaohtoehto on vastaava persoona ja rahastakin vielä puute, myönnetään.

Vierailija

Onko mies oikeasti ääripihi vai priorisoiko hän rahan käyttönsä eri tavalla kuin vaikkapa sinä? Jos hän on äärimmäisen pihi, niin tilillä lienee aika tukku ylimääräistä rahaa.

Esim minäkin olen äärimmäisen pihi jos ajatellaan joitakin elämän asioita. En missään nimessä halua laittaa rahaa esimerkiksi ravintolassa syömisiin tai vaikkapa ostaa vaatteita normihinnalla, vaan ne pitää olla aina reilussa alennuksessa. Silti en koe menettäväni mitään. On mukavaa tehdä iso kattilallinen makaronimössöä tarjousjauhelihasta, tai löytää aletangosta huippuvaate -70% alennuksella.

Vastaavasti haluan ajaa esimerkiksi varsin uudella autolla, jota ei ole millään velkaorjuusrahalla hankittu. Ennemmin ajan huolettomasti hyvällä ja toimintavarmalla uudella autolla kuin syön ravintolassa ja ajelen 10 vuotta vanhalla muutaman tonnin Nissan Micralla.

Piheys voi olla sitäkin, että rahaa ei oikeasti riitä kaikkeen, jos sitä rupeaa kylvämään joka paikkaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei piheys tai tarkka rahojen käyttö ole mikään automaattisesti huono piirre, mutta tuo alituinen hinnoista jankkaus on. On tervettä tehdä etukäteen hintavertailua, kun on tekemässä jotain hankintaa tai jopa nauttia siitä, että löytää vaikka superhalvat lentoliput, mutta hauskuus loppuu siihen, kun ensimmäinen asia, mitä mistään kommentoidaan, on hinta tai kalleus.

Jääkö hintojen kauhistelu tai miettiminen vain puheen tasolle ja on vain jonkinlainen maneeri, vai käyttäytykö mies todella niin, että mihinkään turhaan ja ylimääräiseen ei saa tuhlata senttiäkään? Tuo veden juominen ravintolassa on pieni red flag, mutta ehkä hän halusi olla selvinpäin tai ei tykkää viineistä.

Tuo minua juuri on alkanut ärsyttämäänkin, että ensimmäinen kysymys (ääneen) on aina mitä se maksaa. Minunkin mielestäni on tervettä olla hintatietoinen ja itse asiassa teen tätä myös työkseni (budjetoin, vertailen ja teen suuria hankintoja). Joten tällainen ajatusmaailma on minulle luontainen. Mutta en pohdi näitä asioita ääneen, vaikka mielessäni ajattelisinkin jostakin asiasta, että huh onpa kallis.

Tuota maneeriasiaa olen myös miettinyt, koska miehen käytös on tavallaan kahtiajakoista. Hän kyllä käyttää rahaa mielestäni ihan turhuuksiinkin, mutta tietyllä tavalla on tosi tarkka. Esim. hän käy päivittäin työssä (työpaikan ulkopuolisissa) lounasruokaloissa syömässä, vaikka ite tehty ruoka tulisi valtavasti halvemmaksi. Työpaikalla on hyvä mahdollisuus lämmittää ja syödä omia eväitä, ja mies on ihan hyvä kokki. Mies laskee kuitenkin, että työnantajan maksama pieni ateriaetu kannattaa käyttää, kun sen kerran saa "ilmaiseksi". Hänen vaatteensa ovat aina puhtaat, siistit ja asianmukaiset, mutta hänellä on vain muutama vaatekerta ja vaatteista näkee, että niitä on pidetty pitkään. Ne on myös aina ostettu jostakin edullisesta kaupasta, mitään laatumerkkejä hänen vaatekaapistaan ei löydy. Enkä nyt tarkoita "merkkivaatteita", itsekin käytän ihan tavallisten vaateketjujen vaatteita, mutta laadusta olen valmis maksamaan. Samoin hänen asuntonsa on siisti ja asianmukainen, mutta kalustettu vain minimisti välttämättömillä tavaroilla. Huonekalut ovat uudehkot, mutta kaikki selvästi ostettu Sotkasta, Jyskistä yms. Sohva esim. on kyllä siistin näköinen, mutta niin kova, että siinä ei tee mieli istua. Se on vuodesohva ja ajateltu kauaskantoisesti, että pystyy tarvittaessa majottamaan vieraita, mutta mukava se ei ole.

Älkää ymmärtäkö minua väärin, en ole missään määrin eltisti tms. Mutta arvostan kyllä mukavuutta, estetiikkaa ja laatua. Mutta tämä on täysin eri asia kuin merkkituotteilla pröystäily, mistään Chaneleista en ikinä suostuisi maksamaan. Halusin vain avata teille tämän miehen ajatusmaailmaa.

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Täysin sietämätön piirre. Pihi on myös pihi tunteissa.

No tämä yksilö kyllä halaa, puhuu ja pussaa. Empatiakykyäkin tuntuu löytyvän. Tosin ollaan vasta tapailtu hetken, niin vaikeaahan se on vielä varmuudella sanoa...

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ykkönen lisää:

En tietenkään tunne miestä, mutta uskallan silti vastata kysymykseesi että melko varmasti myös sinun rahankäyttösi alkaisi olla miehelle ongelma kun suhteenne syvenisi. Pihi ihminen kun ei vaan mitenkään voi käsittää, että kaikille hinta ei ole tärkeintä elämässä, tai raha ylipäätään.

Tätä minäkin pelkään. Olen itsekin suht hyvätuloisessa hommassa ja mielelläni myös hieman nauttisin elämästä. Pidän matkustelusta, käyn hierojalla, nautin hyvässä ravintolassa käynnista aika ajoin yms. Mies kyllä tulee innolla mukaan, mutta kun koko ajan sitten mietitään kuinka paljon kaikki maksaa, niin siinä se tunnelma latistuu. Ihan sama kuin olisi jäänyt kotiin kutomaan sukkaa :(

Ap

Neulominen se vasta kallis harrastus onkin. Villapaitalangat maksaa helposti 80-120€.

Mutta tosissaan puhu miehen kanssa avoimesti asiasta ja voit sanoa että sinulle on herännyt tunne ettette ehkä pysty nauttimaan yhdessä elämästä jos jokainen päätös pitää tehdä rahan kautta. Äläkä syytä häntä pihiksi, voit hybin korostaa, missä asioissa ja tilanteissa tuo on jopa suotavaa. Avoin keskustelu on aina tärkeä asia hyvässä suhteessa. Voi hyvin olla että mies ei tiedosta käyttäytymisensä laajuutta ja sitä, millaisen kuvan hän antaa itsestään toimimalla noin.

Ihmeen jyrkkiä neuvoja ketju täynnä. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja kaikissa ihmissuhteissa pitää antaa tilaa kasvaa ja kehittyä, muuten ollaan ensimmäisen vastoinkäymusen jälkeen luovuttamassa ja "kasvettu erilleen". Pitkän suhteen salaisuus on se että osataan nähdä myös ihmisen potentiaali ohi negatiivisten piirteiden ja työskennellään yhdessä sen hyvän suhteen eteen. Ihme jos haluat jättää täyden kympin tapauksen antamatta edes mahdollisuutta miehelle selittää ja kehittyä. Nythän olisi tapailussanne juuri se hetki kun voitte alkaa rakentaa mahdollisen suhteen hyvää pohjaa.

Olen ottanut tuon puheeksi muutamaankin kertaan ja perustellut ihan käytännön esimerkein, mutta mies ei tunnu ymmärtävän asiaa ja näkökulmaani. Olen myös pyytänyt, ettei aina otettaisi hintaa esille, vaan joskus voitaisiin nauttia ihan ilman epämukavia, latistavia taka-ajatuksiakin. Ei muutosta asiaan, tuntuu olevan niin sisäänjuurrutettu tapa ajatella. Ja vaikka ajattelisi niin, mutta ei sanoisi sitä ääneen (minä koen sen vähän noloksikin, ainakin tuoreessa parisuhteessa).

Oma ärsyyntymiseni on minulle jonkinlainen hälyytysmerkki, yleensä en pienestä ärsyynnyt ja erilaiset ihmiset ovat minulle rikkaustta. Pohdin, että voisinko koskaan hankkia tulevaisuudessa miehen kanssa mitään yhteistä, ilman että olisin itse koko ajan ranteet auki fiiliksellä, kun kerran jo nyt ärsyttää kovin. Se, mikä minua myös vaivaa, niin huomaan itse alkavani rajoittaa omaa toimintaani. Esim. viime viikonloppuna oltiin reissussa minun autollani ja mies reilusti sanoi tarjoavansa pizzat kun minä maksoin bensat. Pizzaa tilatessani huomasin miettiväni, etten voi ottaa toiveeni mukaisesti pizzaani lisätäytteitä, kun tiedän miehen mielestä lisätäytteiden olevan turhaa rahanmenoa. Jaiks!

Kävimme myös yhdessä ruokakaupassa ja jo salaattitarpeiden valinnassa tuli hampaita kiristeltyä. Miehen mielestä kun salaattiin riittää se jääsalaatti, ulkomaiset raa'at tomaatit (olivat halvempia) ja pieni kurkku. Pidin sitten pääni ja osti kypsiä tomaatteja, fetaa, meloonia ja vähän siemeniäkin. Sillä tavalla mies on kuitenkin reilu, että ei hän vaadi kauppalaskua sentilleen jaettavaksi, vaan olemme maksaneet yhteisten aterioiden kauppalaskut vähän vuorotellen. Toisaalta himan kauhulla odotan, että vetäiseekö mies joskus näistä kuluista excelin esiin ja vaatii tasinkoa...

Kaikki ruoka kyllä maistuu ja siinä tilanteessa ei enää maksuja mietitä. Mies muistaa myös aina kiittää ruuasta, kehuu sitä ja kertoo siivoavansa keittiön kun minä kerran laitoin ruuan (vaikka kyllä auttaa ruuanlaitossakin). Osaa arvostaa sitä, että toinen näkee vaivaa hänen ateriansa suhteen. Tältä osin helmi siis!

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oletko ap ihan varma, että mies tosiaan omistaa autonsa ja asuntonsa (onko laina maksettu?) ja onko hän niin hyvässä työpaikassa kuin antaa ymmärtää?

Totuus voi nimittäin olla toisenlainen. Hyvinkin toisenlainen, vaikka mies pyrkii antamana kiiltävän kuvan ulkokuorestaan. Nuo puheet ja taipumukset viittaavat siihen, ettei hänen rahatilanteensa ole niin vankalla pohjalla kuin mitä antaa ymmärtää.

Kämppä voi olla vuokrakämppä, auto vaikka kaverilta lainassa, tai sitten on hankkinut molemmat lainarahoilla ja työpaikka saattaa olla uhattuna.

Ole tarkkana. Itse kyllä varmaan lopettaisin deittailun tuon tyypin kanssa, tuo pihiys ja jatkuva kaiken hinnasta huolissaan oleminen alkaa käydä koko ajan enemmän ja enemmän hermoon. Säästäväisyys on hyve, pihiys on sairaus.

Tunnen miehen työni kautta, joten tiedän että hän on töissä siellä missä sanoo ja asemankin tiedän varmaksi. Omistusasunto on ostettu hiljattain ja siitä on varmasti jonkin verran velkaa, mutta pääsääntöisesti on maksettu. Tiedän asunnon olleen etuovessa myynnissä vielä kun aloitimme tapailun, joten vuokra-asunto se ei ole. Auto ei ole ihmeellinen, eikä vatmaan kovin kalliskaan. Vanha, mutta toimiva ja täyttää tarpeensa. Oma on myös sekin, tiedän sen varmaksi.

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuka miettii kondomin kappalehintoja :DDD

"se ois sit 20 cnt/pano!"

No kieltämättä vähän hämmentävää tuo olikin. Alkuhämmennyksen jälkeen mietin kuitenkin, ettei taida sitten tulla uusintaa tänä yönä, se olisi jo tuhlausta :D

Myöhemmin, kun mies ei ymmärtänyt keskustelujenkaan jälkeen minun näkökulmani siitä, ettei halvin ole aina kuitenkaan se paras vaihtoehto, sain tähän aiheeseen liittyvän idean. Mitäs jos teen excelin kondomien kappalehinnoista ja pystyn osoittamaan sen avulla, että kuitenkin kokonaistaloudellisesti halvimmaksi tulee vähentää käyttökertojen määrää...Ymmärtäisiköhän mies sitten, ettei aina se pelkkä hinta ;) Joskus sitä täytyy vääntää asiat kipeimmän kautta vissiin. :)

Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko tämä nyt ainoa vapaa mies? Ap näyttää jo tietävän, että ei heidän maailmansa kohtaa. Jos sinulle on aika arvokkaampaa kuin raha, niin miksi tuhlaat sitä tuohon mieheen?

Taitaa kuitenkin houkuttaa miehen varallisuus...

Pärjään vallan mainiosti ihan omillanikin, niin kuin olen tähän astikin tehnyt. Varallisuuttakin löytyy enemmän kuin mieheltä. Kiitos kuitenkin huolestasi! :D

Ap

Vierailija

Ei helvetti, ehkä olet jo hankkinut oman elämän tämän viestiketjun kuluessa. Olen joskus miettinyt kumpi olisi pahempi vaihtoehto, väkivaltainen vai pihi mies. Okei, väkivaltaa en hyväksy missään nimessä mutta mieluummin kerran avokas kuin 20 v pihiä äijää. Lähde, mahdollisimman nopeasti.

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko tämä nyt ainoa vapaa mies? Ap näyttää jo tietävän, että ei heidän maailmansa kohtaa. Jos sinulle on aika arvokkaampaa kuin raha, niin miksi tuhlaat sitä tuohon mieheen?

Taitaa kuitenkin houkuttaa miehen varallisuus...

Pärjään vallan mainiosti ihan omillanikin, niin kuin olen tähän astikin tehnyt. Varallisuuttakin löytyy enemmän kuin mieheltä. Kiitos kuitenkin huolestasi! :D

Ap

Millä taavalla tuon miehen käytös on lupaava loppuelämäksi?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minusta kuulostaa, että ap:nseurustelukumppanilla on OCD, eräänlainen pakonomainen käyttäytymishäiriö. Neuroosin tyyppinen.

Tuli mieleeni sama, että vaikuttaa todella neuroottiselta tuon säästäväisyyden suhteen, etenkin tuo kondomiesimerkki ei ollut enää normaalia. Miesparka ei näemmä pysty rentoutumaan, kun miettii asioita liikaa. En olisi yllättynyt, jos olisi miettinyt seksin aikana, että eihän nyt vaan lakanat kulu tai likaannu tms.

Minulla oli ap:n miehen kaltainen mies. Hän mm. tarkkaili suihkussa käyttämääni aikaa ja joskus tuli laittamaan suihkun kiinni kesken kaiken ja kun ostimme karkkipussin, karkit piti jakaa karkilleen tasan. Hän oli myös todella urautunut monella tapaa ja joustamaton, asiat piti tehdä hänen tavallaan. Miehestä tuli ajan myötä myös hyvin iloton, vakava ja ärtyisä.

Vierailija

Minun äitini on ihan sairaan pihi. Hommaa kaikki vaatteet lapsille uffista. Ikinä ei anna rahaa lapsille ja aina syödään vaa jotain halvinta ruokaa mitä löytyy. Olen käynyt kaikki nämä vuodet sen takia äidilläni jotta hän saa minusta lapsilisät yms ja jos en ole tullut hän on ollut yhteydessä mm. Lastensuojeluun. Käy tälläkin hetkellä 3 töissä ja kelaa maksaa tukia. On tosi kivaa kun ei ite lapsena saa mitään. Piheys on sairaus, juokse tai sinunkin lapsiasi odottaa samanlainen lapsuus.

Vierailija

Juu’uh, pihi on tuo mies. Minä olen just tommonen pihi ,mutta niin on puolisokin. Esim ruokaostoksissa ja muussakin ostan halvempaa, jos olen vakuuttunut , että on ihan hyvä. Mutta olen aina ollut kova priorisoimaan. Laitan kyllä luxus-sisustukseen reippaasti rahaa ja se näkyy kyllä lopputuloksessa. Kaikki matkat, vakuutukset ja sähköt tietysti kilpailutan .
Siis turha seteleitä Syyttä sellaiseen ,jonka voi saada halvemmallakin ja on ihan hyvä.
Ravintolaan en lähde useinkaan syömään, kun laittamani kotiruoka maistuu vaan aina niin hyvältä. En kuitenkaan ole mikään keittiöihminen ,mutta siinäkin osaa organisoida.
Ja tietysti korona_aikana tilaan ruokakassit kotiin. Siinä en pihistele, taidan tilata tästä eteenpäin aina pari; viikon välein. En pidä shoppailusta.

Mutta , jos tuo mies jo nyt sinua ap ärsyttää, niin voi sitä raivon määrää muutaman vuoden kuluttua. Piheys ei muutu.

Vierailija

Kauhean negatiivisia kuvia ihmisillä piheydestä. Toki se on raskasta, jos kaikesta saadaan aasinsilta rahaan, mutta perus hintavertailu on vain järkevää. Itse en kestäisi tuhlailevaa kumppania, koska arvostan turvallisuutta myös talouden osalta. Esim. jonkin muun juoman kuin veden tilaaminen ravintolassa on erityistä luksusta, ja tämä tulee jo kasvatuksesta. Uskoisin, että AP ei vain sovi miehen kanssa yhteen, pidemmän päälle kumpikin osapuoli luultavasti stressaantuu.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla