Vierailija

Tänään ilmeni vasta minulle. Ollut tutkinta päällä jo puoli vuotta, kotietsintää ym yhdistyksen tiloissa. Poika käynyt satunnaisesti, ei aikasemmin ole sanonut. Eikä ole tullut mitään tietoa.

Yhdistys salannut jutun myöskin jäseniltä jotka nyt vaatii toimia. Mitä tässä voi tehdä, en ainakaan päästä poikaa enää tuonne.

Sivut

Kommentit (47)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ilmoitus vanhemmille
Ilmoitus jäsenille
Tutkijan yhteystiedot jotta voi kertoa jos tietää jotain

Siinä kolme ekaa mitä seuran pitää tehdä.

Vierailija

Ota yhteyttä poliisiin ja kysy tutkinnasta ja pyydä neuvoa, voit myös olla yhteydessä sosiaalitoimeen ja jos lapsi vielä alle kouluikäinen, neuvolaan. Kysy toimia vaativilta vanhemmilta, mitä tahoja he ovat pyytäneet avuksi. Sinun ei tarvitse käyttää voimavarojasi seuran toiminnan kritiikkiin tässä kohtaa, mutta vihan tunteet nousevat varmasti myöhemmin, jos seura ei kanna vastuutaan.

Keskustele rauhallisesti lapsesi kanssa harrastuksesta ja kuulostele nouseeko esiin jotain erikoista, mutta älä kuulustele tai ohjaile. Sitten kerro, että hän ei voi käydä siellä enää koska poliisit tutkivat onko siellä tehty rikos. Jos poika utelee, mistä on kyse, vastaa suoraan ettet tiedä. Hän saattaa myös suuttua sinulle harrastuksen estämisestä ja alkaa hylkiä sinua, mutta taustalla voi olla myös häpeän aiheuttama reaktio.

Jos lapsesi on hyväksikäytön uhri, asian selvittämiseen ja hänen auttamiseensa tarvitaan ammattipsykologi. Hän on myös saattanut olla hyväksikäytön todistaja tietämättään, ja tarvitsee myös silloin apua. Mutta pidän epätodennäköisenä, että tilanne olisi todella vakava, sillä silloin poliisi olisi jo ottanut yhteyttä asian tiimoilta jos juttua on tutkittu puoli vuotta.

Muista, olet lapsellesi tärkein ihminen ja sinun rakkautesi ja hyväksyntäsi on hänelle tärkeintä. Hyväksikäytöstäkin voi selvitä.

Vierailija

Seuran toiminta on sietämätöntä ja vakava vaaran paikka. Monet suojelevat mainettaan lasten kustannuksella.

Näitä on, juuri seksuaalisesta ahdistelusta tuomittu jalkapallovalmentaja vaihtoi seuraa, ja entinen kotiseura ”unohti” kertoa asiasta liittoon ja uudelle seuralle. Ratsastuspiireissä valmentaa yhä edelleen vakavista rikoksista tuomittu mies, ja muodostelmaluistelua saa vetää hyvin kyseenlainen nainen.

Laita kyselyä aiheesta Jodeliin ja ota yhteys lajiliittoon.

Vierailija

Taas mamma, joka ei ole ollut vähääkään kiinnostunut eikä tietoinen missä ja mitä poika oikein harrastaa.

Näin se huumeiden käyttökin nuorten keskuudessa alkaa.

Vanhemmat eivät kysele eivätkä keskustelu nuorten kanssa tarpeeksi.

Luotetaan liikaa, uskotaan kaikki mitä nuori sanoo, koska ei epäillä, että oma lapsi voisi valehdella vanhemmilleen.

Tämäkään mamma ei oisi tienny yhtään mitään, jos nuori ei olisi itse kertonut.

Uskomatonta välinpitämättömyyttä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Lastensuojelun toimintaan kuuluu muutakin kuin huostaanottoja.

Ajattelitko että lasu järjestää seuralle vanhempainohjausta? Tai että ongelma ratkeaa hankkimalla lapselle tukiperhe? Vai meinasitko että käynnistetään lastensuojelun perhetyö?

Vierailija

Hyvä jos poika ei käy tuolla enää. Nuorisotoiminta vetää puoleensa kaikenlaisia häiriintyneitä. Jos vanhemmilla ja seuralla ei ole jatkuvaa yhteydenpitoa, on hyvät markkinat väärinkäytöksille

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla