Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (610)

Vierailija

Olen asunut 3 vuotta itä-Aasiassa. Ei suoranaisesti ole ollut mitään kamalia kokemuksia mutta ajan saatossa alkoi välillä tympiä kun parturikampaajat eivät osanneet käsitellä eurooppalaista hiuslaatua ollenkaan. Aasiassa ihmisillä on niin erillainen hiustyyli kuin meillä että kun tuolille istuu eurooppalainen monilla menee peukalo keskelle kämmentä. Tukkani oli aina todella pottamainen parturireissun jälkeen eikä ikinä tiennyt minkä lopputuloksen saa. Tämän kuitenkin joustavana asiakkaanna ymmärsin enkä halunnut valittaa kun palvelu oli kuitenkin miellyttävää.

Kaikista paskin kokemus sattui taannoin ulkomailla itäisessä Euroopassa. Heti kun astuin ovesta sisälle, tiskin takana istui sellainen vähän limanuljaskan oloinen 30v. mies jalat pöydällä. Käski minun istua ilman että tervehti tai mitään, joten istuin ja odotin vuoruoani 15 minuuttia samalla kun tämä tuijotti tietokoneen ja puhelimensa ruutua. Sitten kun oli aika aloittaa siis noin 12 min myöhässä kyseli mitä haluan huonolla englannilla. Kun selittämisestä ei tullut mitään näytin hänelle kuvan jolloin otti puhelimensa käsiinsä jotta muka voisi katsoa paremmin. Näyttikin kuvan parille kaverillensa ja yhdelle asiakkaallekin, jolloin sanoi heille jotain ivalliseen sävyyn ja kaikki purskahtivat nauruun. Siis siinä minun edessäni.

Koko leikkauksen ajan oli sellaista pientä mutta selvää piilovi..uilua menossa, leikkasi kovakouraisesti ja välillä katosi jonnekin, lisäksi tajuan paikallista kieltä sen verran että ymmärsin että puhuivat minusta koko sen leikkauksen ajan. Kun oli leikannut tukkaani 20 minuuttia niin totesi että tulet kylmästä maasta, ei sinulla voi liian lyhyttä tukkaa olla kun maassasi on niin kylmää.  Ajattelin että ihan sama leikkaan Suomessa sitten kunnolla luottoparturin luonna, kyllä tämä juosten kustu tehty tukka menee jonkin aikaa.

Kun tuli maksamisen aika niin annoin rahat sille. Tällöin kassakoneeseen tuli kuulema joku "vika" eikä pystynyt tulostamaan kuittia. Sanoin että aha ihan sama ja läksin ulos sieltä. Se "vikahan" tuli sopivasti että helpottaisi veronkiertoa.  Tosi vastenmielinen paikka.

Vierailija

Menin kampaamoon ja halusin punaiset raidat omaan vaaleaan tukkaani. Kun läksin kampaajalta, tukkani oli violetti ja siellä täällä oli vaaleita hiusläikkiä. Se oli markka-aikaa ja maksoi 380 mk. Olin silloin vielä sen verran ujo, etten uskaltanut ruveta rähisemään, joten nielin itkua ja odotin tukan kasvua. Arvaa harmittiko?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eniten minua ärsyttää lyhyen tukkamallin tyrkytys. En kerta kaikkiaan viihdy liian lyhyessä tukassa.
Kaikkein pahinta on sivut lyhyeksi leikattu, päältä pidempi tätimalli. Siihen kun vielä läntätään viininpunainen väri tai yhdistelmä tummanruskea/viininpunainen, niin lopputulos on karsea. Näitä tässä maassa näkee.
Juuri sellaisen minulle eräs kampaaja puoliväkisin kerran teki. En itsekään ymmärtänyt, miten siinä niin pääsi edes käymään, kun ihan muusta oli puhetta.
Katselin sitä viikon ja tilasin netistä pigmentinpoistoaineen, jolla sain värin pois.

Vierailija

Mietin permanenttia varmaan vuoden ennen kuin menin jännityksellä kampaajalle. Vastassa oli nuori tyttö joka haisi viinan ja hien sekoitukselle. Istuin penkkiin ja kerroin että haluan todella pitkiin, tummiin, paksuihin ja kiiltäviin hiuksiini suuret kiharat. Noh, tietysti kampaajana hän oletti että haluan hiuksiini säkkärää niin että minulla on suurinpiirtein afro päässä, koska hiuksia minulla on todella paljon ja kun valmiiksi karheaan laittaa pientä kiharaa niin se räjähtää käsiin. En jotenkin tajunnut edes niistä pienistä rullista että jotain on vialla. En ole ottanut permanenttia ikinä ennen. Hän antoi permanentti aineen vaikuttaa liian kauan ja n.10cm latvoista paloi ihan karrelle. Myös hiusten väri vaaleni melko reippaasti. Näky oli melkoinen, mutta ajattelin vielä tuolissa, että kyllä tämä tästä kun pääsen kotiin ja laitan omannäköiseksi...vielä mitä. Hiukset olivat ihan palaneet ja ensimmäisenä viikkona en uskaltanut edes koskea niihin, etteivät tipu päästä. Leikata piti tulevien viikkojen aikana ainakin vielä toiset 10-15cm. Nyt reilut puolivuotta tästä hiukset on onneksi suoristuneet melko paljon. Vieläkin ovat huonossa kunnossa, mutta teho hoidan niitä ja öljyä kuluu pullo 2viikossa. Hiukset ovat vieläkin pitkät, mutta eivät mitään verrattuna siihen mitä olivat. Harmittaa melko törkeän paljon vieläkin. Jos tästä jotain hyvää jäi käteen, niin en enää värjää hiuksia. Ennen käytin kaupan värejä, mutta nyt en uskalla. Värjään kasviväreillä juurta, niin tulee enemmän oman värin kaltainen. Kampaajalle en mene enää ikinä!

Vierailija

Halusin kellertävistä hiuksistani vaaleanruskeat, mutta sain vihertävän mustat hiukset. Tämän kokemuksen jälkeen välttelin pitkään kampaajalla käyntiä. Sitten kuitenkin uskaltauduin varaamaan ajan eri kampaajalle kuin viimeksi. Taas sama toive, että kellertävät/oranssihtavat hiukset (joskus puoli vuotta aiemmin, kotona tehty värinpoisto niihin) värjättäisiin vaaleanruskeiksi. Lähdin uuteen kampaamoon ajoissa, koska en ollut edes varma missä liike on. Olin paikalla n. 15min ennen sovittua aikaa ja kampaajani oli syömässä lounasta, tuijotti tympääntyneenä minua. Sanoin että lähdin vähän aiemmin kun uusi paikka, mutta ei mitään kiirettä... Noh kampaaja nousi ylös ja toikaisee, että no aloitetaan sitten. Kun istuin tuoliin, eka kommentti narisevalla ja väsyneellä äänellä oli että "noh paljonko tästä saa ottaa pois", kysyin että ai miten niin, olin ajatellut vain värjäystä, "tiedätkö miltä nää sun hiukset näyttää", siis kyllä tiesin hiusteni kunnon, luonnonkiharat ja joskus blondatut hiukset olivat varmasti kuivat, mutta kyllä asiakaspalvelijan pitäisi ymmärtää miten puhutaan.. Sovittiin kuitenkin, että pari senttiä voi myös leikata. Lopputulos oli 10cm lyhyempi, musta tukka joista osa jäänyt värjäämättä. Kotona itketti ja sen jälkeen en ole kampaajalle uskaltanut mennä kun en tiedä voiko luottaa tekijään. Nyt sitten vain kasvattanut omaa väriä hiuksiin kun tiedän että oma väri on melko vaalearuskea.

Vierailija

Joo, ei kauhea mutta outo tapaus. Joskus 20v sitten otin raitoja ja leikkauksen mutta se ei mennyt ihan putkeen kummankaan mielestä. Kun valitin ettei ole sitä mitä yleensä, alkoi kova selittely miten niistä hiuksista tuli sellaiset mitä en halunnut. Lopulta sitten koputti hiusten alla olevaa päätä kammalla ja kysyi multa onko tässä luuta??? 😂 Pölmistyneenä sanoin että luultavasti ainakin nahkan alla. Vieressä olevalla oli pokassa pitämistä sain myös säälivän katseen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kun olin nuori, permanentit oli muotia, minäkin siis menin kampaamoon ottamaan selllaisen. Minulla on luonnostaan taipuisa tukka ja selitin kampaajalle, että haluan isot laineet, en varsinaisesti kiharaa. Takaraivossani on pyörre hankalassa kohtaa ja kampaaja sanoi huomiovansa sen ohentamalla siitä kohtaa tukkaa.

Lopputulos oli ihan järkyttävä. Tukka oli aivan täynnä pientä kiharaa ja pyörre näkyi selvästi. Kaveri oli kuolla nauruun kun pää oli kun lampaan prrse ja peräreikäkin näkyi. Aloin itkeä, ei tarvinnut maksaa, mutta se ei paljoa lohduttanut.

Nyt naurattaa, silloin ei.


Apua 😂 joo ei varmasti silloin naurattanut mutta mielikuva minkä tosta sain on kyllä huvittava!

Vierailija

Ikää yli 50v ja vyötärön alle ulottuvat laineikkaat hiukset.... Siinäpä asia joka saa kampaajan silmät kiilumaan kun luulee pääsevänsä lyhentämään kunnolla. Minä haluaisin vain öljyhoidon, kuivat latavt pois ja päänahan hieronnan, mutta aina tarjotaan saksihulluuden kera mummopolkkaa tai lyhyttä niskaa. Viimeinen oma kokemus oli kun sain lahjakortin joskus 2012 ja kaverini oli kertonut kampaajalle, että olin puhunut kiharoista, joten "ottaa permanentin". Kampaaja aikoi lyhentää hiuksiani 30-40 cm ja laittaa tiukat kiharat puoliväkisin, joten otin kaavun pois ja kävelin pihalle. Sain myöhemmin tietää että kampaaja ja entinen kaverini olivat hyviä ystäviä ja  päättäneet yhdessä mikä kampaus minulle sopii.  Onneksi mies osaa tasata latvat ja öljyhoitoja voi tehdä kotonakin.

Vierailija

Olen tosi säästäväinen ihminen. Periaatteessa hyvä juttu, mutta käytännössä siitä aiheutuu joskus ongelmia, kun yritän väkisin aina päästä halvimmalla silloinkin kun olisi helpompaa maksaa edes vähän enemmän. Kuten vaikka hyvästä ja ammattitaitoisesta hiustenleikkuusta.

Yhdessä kampaamossa oli opiskelijatyönä hiustenleikkuu 19 e, naurettavan halpaa siis. Mikä voisi mennä pieleen? Ensinnäkin opiskelijaparalle ei ollut annettu kunnolllista säädettävää penkkiä, joten jouduin istumaan koko hiustenleikkuun ajan aivan järkyttävän huonossa asennossa, muistaakseni pää etukenossa. Jos olisi leikkuussa kestänyt normaalit 30-40 minuuttia, niin olisin kestänyt, mutta tältä opiskelijalta kesti muistaakseni yli 2 tuntia pitkien hiusten tasoittamiseen. Istuin pää kenossa, niskalihakset krampissa ja rukoilin, että pääsisin pian pois siitä tuolista. Välillä tuli joku mutka matkaan hiusteni kanssa (takkuuntuvat herkästi), joten välillä kävi kokeneempi kampaaja näyttämässä mallia, miten "haastavaa hiuslaatua" pitää käsitellä. Yritin olla näyttämättä miten paljon kärsin ja kehuin työtä kyllä sen valmistuttua, mutta jäipä kokemus mieleen esimerkkinä siitä, ettei aina kannattaisi olla niin pihi.

Vierailija

Kampaaja siskoni leikkasi (jostain kostoksi näemmä)koko pään ½cm sängeksi.Oli järkyttävää kun ei missääntapauksesssa ollut suotavaa.Ei sovi !Nyt on olkapäille ja hyvä.

Kaikki menot oli loppu,töihin menoa lukuunottamatta.

Vierailija

Parturikäynti: menin hetken mielijohteesta nonstop-parturiin, joka sattui matkan varrelle. Olin käynyt siellä puolisen vuotta aikaisemmin ja ollut tyytyväinen tarjottuun palveluun, mutta nyt palvelu tuntui loistavan poissaolollaan.

Odottelin vuoroani reilut 15 minuuttia, kunnes toinen käytössä olleista parturituoleista vapautui. Oletin, että parturina toimiva sairaalloisen lihava nuori nainen olisi kutsunut minut tuoliin istumaan, mutta hän katosi takahuoneeseen muutamaksi minuutiksi. Samaan aikaan toinen parturikampaaja viimeisteli ilman mitään kiirettä asiakkaansa hiuksia suurinpiirtein kammaten jokaisen hiuksen erikseen samalla mukavia jutellen.

Kun takahuoneeseen mennyt parturikampaajan tuli takaisin, hän alkoi siivota jälkiä edellisen asiakkaan jäljiltä. Mitään kiirettä ei tuntunut olevan, vaan hän veteli hiustuppoja laiskoin harjanlikkein ja välillä hengähti ja kävi jopa juomassa vettä hyllyllä olevasta vesipullostaan. Naama näytti olevan erään suurikorvaisen eläimen sukupuolielimen näköisenä. Lopulta hän kutsui minut istumaan parturituoliin ja laittoi suojaviitan harteilleni. Sitten hän koski hiuksiini ja totesi ne hikisiksi, joten ne täytyisi pestä. En suostunut tähän, koska olin menossa parturista suoraan suihkuun. Ehkä päänahkani oli hieman kostunut parin kilometrin rauhallisesta kävelylenkistä, mutta hiukseni eivät edes olleet kosteat.

Nyt parturikampaaja veti herneen nenäänsä ja sanoi, että hiukset täyty ainakin kastella, koska ne ovat hikiset ja hän ei voi niitä sellaisenaan leikata. Suostuin tähän, jotta saisin hiukseni leikatuksi. Kun kerroin, kuinka halusin hiukseni leikattavan, hän alkoi väittää, että malli ei käy minulle ja että se on muutenkin niin suuritöinen. Siis mitä ihmettä? Olin leikkauttanut toisaalla useita kertoja hiukseni sellaisiksi ja leikkaus oli kestänyt tavallisesti alle puoli tuntia. 

Kerroin, että voin lähteä toiseen parturiin, jos hän ei osaa tai viitsi hiuksiani leikata siten kuin. Tällöin parturikampaaja alkoi kiireesti selittää, että kyllä hiukseni voidaan tietenkin sellaiksi leikata ja alkoi tosiaan hiusteni leikkaamisen. Ensimmäinen versio oli liiian pitkä eli hän jätti hiukseni sivuilta liian pitkiksi, joten pyysin häntä leikkaamaan ne lyhyemmiksi. Taas alkoi vastaan väittäminen ja kitinä. Vesipuollollakin piti taas käydä.

Lopulta sain hiukseni leikkautettuani suurin piirtein sellaisiksi kuin alun perin halusinkin ja menin kassalle. Tämä palvelualtis ihravalas otti maksun ja antoi kuitin sanomatta sanakaan. Kun lähdin liikkeestä päätin, että en enää koskaan astu kyseiseen liikkeeseen. Olin käynyt siellä pari kertaa aikaisemmin, kun se noin vuotta aikaisemmin oltiin avattu, mutta edellisestä käynnistä oli vierähtänyt useampi kuukausi.

Muistelen, että liikkeen avaamisen jälkeen liikeessä oli useampia parturituolia ja parturikampaajina nuoria ystävällisiä naisia, jotka olivat leikanneet hiukseni hyvin ja kummallakaan kerralla odotusaika oli ollut alle 10 minuuttia. Mietin jälkeenpäin, mitä kyseiselle nonstop parturille oli oikein tapahtunut. Kuinka reilussa puolessa vuodessa palvelualtis ja nopea paikka oli muuttunut sellaiseksi, jossa en enää halunnut käydä.

Onneksi olen sittemin löytänyt hyvän parturikampaamon läheltä asuntoani ja käynyt siellä säännöllisesti jo yli vuoden ajan ja ollut todella tyytyväinen palveluun.

Satunnainen matkaaja

Vierailija kirjoitti:
Olen tosi säästäväinen ihminen. Periaatteessa hyvä juttu, mutta käytännössä siitä aiheutuu joskus ongelmia, kun yritän väkisin aina päästä halvimmalla silloinkin kun olisi helpompaa maksaa edes vähän enemmän. Kuten vaikka hyvästä ja ammattitaitoisesta hiustenleikkuusta.

Yhdessä kampaamossa oli opiskelijatyönä hiustenleikkuu 19 e, naurettavan halpaa siis. Mikä voisi mennä pieleen? Ensinnäkin opiskelijaparalle ei ollut annettu kunnolllista säädettävää penkkiä, joten jouduin istumaan koko hiustenleikkuun ajan aivan järkyttävän huonossa asennossa, muistaakseni pää etukenossa. Jos olisi leikkuussa kestänyt normaalit 30-40 minuuttia, niin olisin kestänyt, mutta tältä opiskelijalta kesti muistaakseni yli 2 tuntia pitkien hiusten tasoittamiseen. Istuin pää kenossa, niskalihakset krampissa ja rukoilin, että pääsisin pian pois siitä tuolista. Välillä tuli joku mutka matkaan hiusteni kanssa (takkuuntuvat herkästi), joten välillä kävi kokeneempi kampaaja näyttämässä mallia, miten "haastavaa hiuslaatua" pitää käsitellä. Yritin olla näyttämättä miten paljon kärsin ja kehuin työtä kyllä sen valmistuttua, mutta jäipä kokemus mieleen esimerkkinä siitä, ettei aina kannattaisi olla niin pihi.

Mä olisin marssinut pois liikkeestä jo ennen sitä ensimmäistä saksien klipsausta, jos istuma-asento olisi ollut epämiellyttävä. Olisi säästynyt ne 19 euroakin.

Vierailija

Muah kirjoitti:
Sirpa- kirjoitti:
Itse en voi sietää näitä nykyajan kampaajia jotka  suututtaa välillä asiakkaita suoruudellaan kun uskaltaa puhua "kielletyistä asioista"  Tullaan "iholle" ja ehdotellaan jotain sateenkaarikampausta vaikka asiakkaana puhun ihan muuta. Tuo narsistinen käytös on osaltaan vähentänyt omaa kampaamolla käymistä. Onneksi tavallisiakin kampaajia on Helsingissä. 
Hä?! Oikeestiko joku haluaa vielä sateenkaarivärejä hiuksiinsa vuonna 2020?? Nehän oli muodissa joskus 2016, ekoja näin jo vuonna 2009 netissä...ainakin suuressa maailmassa: Englannissa, Usassa, muualla Euroopassa, Aasiassa, Australiassa oli niihin aikoihin kunnon rainbow hair-villitys.

No, Suomeen kaikki saapuu aina viiveellä... 😂

Olin Japanissa vuonna 2007 ja Tokiossa näkyi jo silloin jonkinverran sateenkaaren värisiä hiuksia näillä värikkäästi ja överisti harajuku-tyyliin pukeutuvilla teinitytöillä. Että on se ollut muotia jo ennen vuotta 2009...

Vierailija

Satunnainen matkaaja kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen tosi säästäväinen ihminen. Periaatteessa hyvä juttu, mutta käytännössä siitä aiheutuu joskus ongelmia, kun yritän väkisin aina päästä halvimmalla silloinkin kun olisi helpompaa maksaa edes vähän enemmän. Kuten vaikka hyvästä ja ammattitaitoisesta hiustenleikkuusta.

Yhdessä kampaamossa oli opiskelijatyönä hiustenleikkuu 19 e, naurettavan halpaa siis. Mikä voisi mennä pieleen? Ensinnäkin opiskelijaparalle ei ollut annettu kunnolllista säädettävää penkkiä, joten jouduin istumaan koko hiustenleikkuun ajan aivan järkyttävän huonossa asennossa, muistaakseni pää etukenossa. Jos olisi leikkuussa kestänyt normaalit 30-40 minuuttia, niin olisin kestänyt, mutta tältä opiskelijalta kesti muistaakseni yli 2 tuntia pitkien hiusten tasoittamiseen. Istuin pää kenossa, niskalihakset krampissa ja rukoilin, että pääsisin pian pois siitä tuolista. Välillä tuli joku mutka matkaan hiusteni kanssa (takkuuntuvat herkästi), joten välillä kävi kokeneempi kampaaja näyttämässä mallia, miten "haastavaa hiuslaatua" pitää käsitellä. Yritin olla näyttämättä miten paljon kärsin ja kehuin työtä kyllä sen valmistuttua, mutta jäipä kokemus mieleen esimerkkinä siitä, ettei aina kannattaisi olla niin pihi.

Mä olisin marssinut pois liikkeestä jo ennen sitä ensimmäistä saksien klipsausta, jos istuma-asento olisi ollut epämiellyttävä. Olisi säästynyt ne 19 euroakin.

Joo siis nykyisin kyllä olisin sanonut jotakin paikan seniorikampaajille, mutta siinä tilanteessa se vain jostakin syystä tuntui liian kiusalliselta. Lisäksi staattisessa lihasjännityksessä se kipu ei alkanut edes heti vaan jossakin 20-30 min kohdalla alkoi vasta tuntua pahalta, jolloin oli jo vaikeampaa perääntyä.

Vierailija

Muutama vuosi sitten olin kestävärjäyksessä kampaajalla, jolla olin käynyt jo useamman kerran. Aina laitettiin sama väri. No tällä viimeisellä kerralla väri reagoi päässäni jotenkin oudosti ja hiuksia lähti tupottain pesussa ja sen jälkeen. Toki tukkaa jäi päähän etten vallan kaljuuntunut, mutta esim takaraivoon tuli kalju kohta ha tukka oheni huomattavasti. Kampaaja oli sitä mieltä, että kotona mulla on suihkuvedessä metallia, joka on jäänyt hiuksiin ja aiheuttanut reaktion hiusvärin kanssa. Olin eri mieltä, koska olin asunut samassa paikassa vuosia ja värjäyttänyt hiuksiani, eikä mitään vastaavaa ollut tapahtunut koskaan. Ei ole muuten tapahtunut jälkeenkään. Kampaaja otti täyden hinnan pilalle menneestä käynnistä. En ole tämän jälkeen hänellä asioinut.

Ajatusleikki

Pieni ajatusleikki.

1. Hammaslääkäri asiakkaalle: "Siis kauheeta, ihan hirveet hampaat! Miten nää on tän näköset?! Miten sä oot voinu päästää ne tohon kuntoon? Sun on PAKKO alkaa käymään meillä vähintään joka kuudes viikko!"

2. Vaatekaupan myyjä juuri ovesta sisään astuneelle asiakkaalle: "Ai kamala miten hirveessä kunnossa sun vaatteet on! Miten ne on ton näköset? Miten sä oot voinu päästää ne tohon kuntoon? Sun on PAKKO alkaa käymään meillä vähintään joka kuudes viikko!"

3. Kampaaja juuri tuoliin istuneelle asiakkaalle: "Nää sun hiukset on kyllä tosi kamalat. Miten nää on tällasiks menny? Miten sä oot voinu päästää ne tohon kuntoon? Sun on PAKKO alkaa käymään meillä vähintään joka kuudes viikko!"

Miksi siedämme oikeassa elämässä tuollaista käytöstä yleisesti ottaen vain yhden ammattikunnan edustajilta näistä kolmesta? Miksi suomme juuri heille sellaisen erityisvapauden?

Satunnainen matkaaja

Vierailija kirjoitti:
Satunnainen matkaaja kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen tosi säästäväinen ihminen. Periaatteessa hyvä juttu, mutta käytännössä siitä aiheutuu joskus ongelmia, kun yritän väkisin aina päästä halvimmalla silloinkin kun olisi helpompaa maksaa edes vähän enemmän. Kuten vaikka hyvästä ja ammattitaitoisesta hiustenleikkuusta.

Yhdessä kampaamossa oli opiskelijatyönä hiustenleikkuu 19 e, naurettavan halpaa siis. Mikä voisi mennä pieleen? Ensinnäkin opiskelijaparalle ei ollut annettu kunnolllista säädettävää penkkiä, joten jouduin istumaan koko hiustenleikkuun ajan aivan järkyttävän huonossa asennossa, muistaakseni pää etukenossa. Jos olisi leikkuussa kestänyt normaalit 30-40 minuuttia, niin olisin kestänyt, mutta tältä opiskelijalta kesti muistaakseni yli 2 tuntia pitkien hiusten tasoittamiseen. Istuin pää kenossa, niskalihakset krampissa ja rukoilin, että pääsisin pian pois siitä tuolista. Välillä tuli joku mutka matkaan hiusteni kanssa (takkuuntuvat herkästi), joten välillä kävi kokeneempi kampaaja näyttämässä mallia, miten "haastavaa hiuslaatua" pitää käsitellä. Yritin olla näyttämättä miten paljon kärsin ja kehuin työtä kyllä sen valmistuttua, mutta jäipä kokemus mieleen esimerkkinä siitä, ettei aina kannattaisi olla niin pihi.

Mä olisin marssinut pois liikkeestä jo ennen sitä ensimmäistä saksien klipsausta, jos istuma-asento olisi ollut epämiellyttävä. Olisi säästynyt ne 19 euroakin.

Joo siis nykyisin kyllä olisin sanonut jotakin paikan seniorikampaajille, mutta siinä tilanteessa se vain jostakin syystä tuntui liian kiusalliselta. Lisäksi staattisessa lihasjännityksessä se kipu ei alkanut edes heti vaan jossakin 20-30 min kohdalla alkoi vasta tuntua pahalta, jolloin oli jo vaikeampaa perääntyä.

Ahaa, okei. Kiitos selvennyksestä. Luulin että sinulla oli huono istuma-asento heti alusta lähtien.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olen asunut 3 vuotta itä-Aasiassa. Ei suoranaisesti ole ollut mitään kamalia kokemuksia mutta ajan saatossa alkoi välillä tympiä kun parturikampaajat eivät osanneet käsitellä eurooppalaista hiuslaatua ollenkaan. Aasiassa ihmisillä on niin erillainen hiustyyli kuin meillä että kun tuolille istuu eurooppalainen monilla menee peukalo keskelle kämmentä. Tukkani oli aina todella pottamainen parturireissun jälkeen eikä ikinä tiennyt minkä lopputuloksen saa. Tämän kuitenkin joustavana asiakkaanna ymmärsin enkä halunnut valittaa kun palvelu oli kuitenkin miellyttävää.

Kaikista paskin kokemus sattui taannoin ulkomailla itäisessä Euroopassa. Heti kun astuin ovesta sisälle, tiskin takana istui sellainen vähän limanuljaskan oloinen 30v. mies jalat pöydällä. Käski minun istua ilman että tervehti tai mitään, joten istuin ja odotin vuoruoani 15 minuuttia samalla kun tämä tuijotti tietokoneen ja puhelimensa ruutua. Sitten kun oli aika aloittaa siis noin 12 min myöhässä kyseli mitä haluan huonolla englannilla. Kun selittämisestä ei tullut mitään näytin hänelle kuvan jolloin otti puhelimensa käsiinsä jotta muka voisi katsoa paremmin. Näyttikin kuvan parille kaverillensa ja yhdelle asiakkaallekin, jolloin sanoi heille jotain ivalliseen sävyyn ja kaikki purskahtivat nauruun. Siis siinä minun edessäni.

Koko leikkauksen ajan oli sellaista pientä mutta selvää piilovi..uilua menossa, leikkasi kovakouraisesti ja välillä katosi jonnekin, lisäksi tajuan paikallista kieltä sen verran että ymmärsin että puhuivat minusta koko sen leikkauksen ajan. Kun oli leikannut tukkaani 20 minuuttia niin totesi että tulet kylmästä maasta, ei sinulla voi liian lyhyttä tukkaa olla kun maassasi on niin kylmää.  Ajattelin että ihan sama leikkaan Suomessa sitten kunnolla luottoparturin luonna, kyllä tämä juosten kustu tehty tukka menee jonkin aikaa.

Kun tuli maksamisen aika niin annoin rahat sille. Tällöin kassakoneeseen tuli kuulema joku "vika" eikä pystynyt tulostamaan kuittia. Sanoin että aha ihan sama ja läksin ulos sieltä. Se "vikahan" tuli sopivasti että helpottaisi veronkiertoa.  Tosi vastenmielinen paikka.

Ohis, mutta tässä tuli ratkaisu mun kampaajaongelmiin: täytyy löytää aasialainen kampaaja! Mulla on tosi paksut, tikkusuorat ja karkeat hiukset, joita kampaajat ei oikein osaa käsitellä ja joka kerta saa uudella kampaajalla kuulla "onpa aasialaistyyppiset hiukset" -ihmettelyn. Just joku pottamainen ratkaisu on ainoa joka toimii.

Vierailija

Mun kokemukset on tosi pliisuja verrattuna tämän ketjun horror stooreihin (koputan puuta), mutta kitisenpä kuitenkin siitä, että kampaajat leikkaavat aina liian paljon. Minulla on kihartuva tukka, ja vaikka he näkevät hiuslaatuni saapuessani, kun hiukseni ovat kuivat, ja vaikka näytän sormilla ja sanon kuinka monta senttiä saa leikata, niin joka kerta on leikattu liian lyhyeksi (tyyliin leikattu hartiamitasta leukamittaiseen polkkaan) - ihan kuin kampaaja unohtaisi kaiken sanomani ja etukäteen sovitun. Siihen se kasvatus on sitten joka kerta kosahtanut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Parturikäynti: menin hetken mielijohteesta nonstop-parturiin, joka sattui matkan varrelle. Olin käynyt siellä puolisen vuotta aikaisemmin ja ollut tyytyväinen tarjottuun palveluun, mutta nyt palvelu tuntui loistavan poissaolollaan.

Odottelin vuoroani reilut 15 minuuttia, kunnes toinen käytössä olleista parturituoleista vapautui. Oletin, että parturina toimiva sairaalloisen lihava nuori nainen olisi kutsunut minut tuoliin istumaan, mutta hän katosi takahuoneeseen muutamaksi minuutiksi. Samaan aikaan toinen parturikampaaja viimeisteli ilman mitään kiirettä asiakkaansa hiuksia suurinpiirtein kammaten jokaisen hiuksen erikseen samalla mukavia jutellen.

Kun takahuoneeseen mennyt parturikampaajan tuli takaisin, hän alkoi siivota jälkiä edellisen asiakkaan jäljiltä. Mitään kiirettä ei tuntunut olevan, vaan hän veteli hiustuppoja laiskoin harjanlikkein ja välillä hengähti ja kävi jopa juomassa vettä hyllyllä olevasta vesipullostaan. Naama näytti olevan erään suurikorvaisen eläimen sukupuolielimen näköisenä. Lopulta hän kutsui minut istumaan parturituoliin ja laittoi suojaviitan harteilleni. Sitten hän koski hiuksiini ja totesi ne hikisiksi, joten ne täytyisi pestä. En suostunut tähän, koska olin menossa parturista suoraan suihkuun. Ehkä päänahkani oli hieman kostunut parin kilometrin rauhallisesta kävelylenkistä, mutta hiukseni eivät edes olleet kosteat.

Nyt parturikampaaja veti herneen nenäänsä ja sanoi, että hiukset täyty ainakin kastella, koska ne ovat hikiset ja hän ei voi niitä sellaisenaan leikata. Suostuin tähän, jotta saisin hiukseni leikatuksi. Kun kerroin, kuinka halusin hiukseni leikattavan, hän alkoi väittää, että malli ei käy minulle ja että se on muutenkin niin suuritöinen. Siis mitä ihmettä? Olin leikkauttanut toisaalla useita kertoja hiukseni sellaisiksi ja leikkaus oli kestänyt tavallisesti alle puoli tuntia. 

Kerroin, että voin lähteä toiseen parturiin, jos hän ei osaa tai viitsi hiuksiani leikata siten kuin. Tällöin parturikampaaja alkoi kiireesti selittää, että kyllä hiukseni voidaan tietenkin sellaiksi leikata ja alkoi tosiaan hiusteni leikkaamisen. Ensimmäinen versio oli liiian pitkä eli hän jätti hiukseni sivuilta liian pitkiksi, joten pyysin häntä leikkaamaan ne lyhyemmiksi. Taas alkoi vastaan väittäminen ja kitinä. Vesipuollollakin piti taas käydä.

Lopulta sain hiukseni leikkautettuani suurin piirtein sellaisiksi kuin alun perin halusinkin ja menin kassalle. Tämä palvelualtis ihravalas otti maksun ja antoi kuitin sanomatta sanakaan. Kun lähdin liikkeestä päätin, että en enää koskaan astu kyseiseen liikkeeseen. Olin käynyt siellä pari kertaa aikaisemmin, kun se noin vuotta aikaisemmin oltiin avattu, mutta edellisestä käynnistä oli vierähtänyt useampi kuukausi.

Muistelen, että liikkeen avaamisen jälkeen liikeessä oli useampia parturituolia ja parturikampaajina nuoria ystävällisiä naisia, jotka olivat leikanneet hiukseni hyvin ja kummallakaan kerralla odotusaika oli ollut alle 10 minuuttia. Mietin jälkeenpäin, mitä kyseiselle nonstop parturille oli oikein tapahtunut. Kuinka reilussa puolessa vuodessa palvelualtis ja nopea paikka oli muuttunut sellaiseksi, jossa en enää halunnut käydä.

Onneksi olen sittemin löytänyt hyvän parturikampaamon läheltä asuntoani ja käynyt siellä säännöllisesti jo yli vuoden ajan ja ollut todella tyytyväinen palveluun.


Miten kampaajan ylipaino liittyy asiaan? Todella rumasti puhut hänen ulkonäöstään. Ihmeellistä että ihmisen lihavuus pitää tuoda esille asiassa kuin asiassa. Ja mainittakoon että minä olen normaalipainoinen joten en ottanut henkilökohtaisesti loukkaavaa tekstiäsi. Harmittaa kaikkien ylipainoisten puolesta kirjoituksesi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla