Sivut

Kommentit (810)

Vierailija

Minullakin refluksi, joka tosin pysyy sopivalla lääkityksellä kurissa. Migreeni on onneksi lähes loppunut, ilmenee nykyään vain näköhäiriöina ilman päänsärkyä tai huonoa oloa. Psoriaasis, joka tuntuu olevan tällä hetkellä lepotilassa ja sitäon vain toisessa kyynärpäässä, mutta jos stressi yllättää, niin voi hyvin roihahtaa taas jalkoihin. Sitä ihmiset eivät yleensä tiedä, että psori ei tartu, se on vain toisinaan epämiellyttävän näköinen. Jonkinlainen sukutaipumus taitaa olla taustalla, mutta enolla psori puhkesi vanhoilla päivillä, siis myöhemmin kuin minulla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Menorragia eli (liian) runsaat kuukautiset. Yleinen käsitys on sitä luokkaa, että "aijaa, mäkin jouduin nuorena käyttämään viiden pisaran siteitä öisin kun vuoto oli niin runsasta". 

No, itselläni ne viiden tai kuuden pisaran siteet eivät riitä mihinkään: niihin täytyy yhdistää markkinoiden imukykyisin kuuden pisaran tamponi, ja sitten pärjään EHKÄ KOKONAISET KAKSI TUNTIA VAIHTAMATTA KUMPAAKAAN. Kuukautiseni kestävät kuusi päivää, joista kolme on aivan älytöntä vuotoa: sen aikana ei voi poistua kotoa kuin korkeintaan taloyhtiön pihalle. Puhe kahden tunnin pitävyydestä koskee vain aikaa jolloin olen täysin liikkumatta; tavallinen kävely esim. bussille (200m) on liikaa, koska liikkuessani vuotoa hulahtelee isoina ryöpsäyksinä. Olen useamman kerran todennut jo ennen bussin tuloa, että se ois sitten kotiin vaihtamaan housut...

Onko tutkittu? Joo, on. Koska kipuja ei juuri ole (jos on, Burana riittää) ja pärjään pahoinvoinnin kanssa (tätä tulee vain välillä), niin kehoitetaan vaan lepäämään ekat kolme vuotopäivää kuukausittain. 

Ps. Eniten vituttaa, tuon liikkumiskyvyttömyyden jälkeen siis, se rahasumma mitä siteisiin ja tamponeihin uppoaa! Yritän ostaa S-ryhmän halppismerkkejä, mutta osassa esim. siteiden siivekeliimat eivät pidä, joten on otettava seuraava vaihtoehto. Jos tamponi vaihdetaan 72h ajan n. 1,5h-2h välein, siitä vaan laskemaan, paljonko niitä kuluu! 

Ihme ettei sulle neuvottu jotain ehkäisypillereitä tai muuta, nehän yleensä vähentävät vuotoa. Toivottavasti suljettiin myös pois endometrioosi ja PCOS.

Toinen kikka jota voit kokeilla on ottaa ibuprofeenia. Ota 600 mg sinä aamuna kun lasket kuukautisten alkavan (tai heti kun näkyy verta) ja jatka joka päivä 600 mg:lla joka päivä kuukautisten runsaan vuodon ajan. Kirjoita muistiin päivät jolloin otit, ja seuraa tamponien ja siteiden kulutusta verrattuna entiseen. Testaa lääkkeen vaikutusta 2-3 kierron ajan. Jos keino toimii, pyydät reseptillä lisää Buranaa lääkäriltäsi. Jos ei toimi, sitten on turha syödä lääkkeitä ja menisin uudestaan gynelle hakemaan apua.

Tarkoitus ei ole siis ottaa sitä lääkärin määräämää Buranaa vaan kipuun, vaan käyttää kuuriluontoisesti. Lääkkeen tulehdukseen vaikuttavat aineet ovat ne jotka voivat myös vähentää vuotoa. Buranan ottaminen ennakoidusti just ennen kuukautisten alkamista, voi mahdollisesti myös siirtää kuukautisten alkamispäivää.

Muista myös hoitaa rauta-arvojasi. Onhan otettu hemoglobiinin lisäksi ferritiiniarvot? Myös kilppariarvot olisi hyvä tarkistaa.

Ibuprofeeni ohentaa verta, joten en suosittelisi mitään buranakuuria runsaasta verenvuodosta kärsivälle....

Sitä kuitenkin ihan yleisesti määrätään kuukautisvuotoa vähentämään. Kuten myös naprokseenia.

Aspiriini ohentaa verta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keliakia. Kiitos muotigluteenittomien, keliakiaan suhtaudutaan joskus tosi välinpitämättömästi. Suurin osa ymmärtää, kun sanon että kyseessä on vakava sairaus, mutta osa vaan pyörittelee päätään.

Itse kuulun kategoriaan "muotigluteeniton" sillä keliakiatesti negatiivinen. Silti (kaikki) viljat aiheuttavat elämää häiritsevää närästystä, aknea, nivelkipuja, migreeniä, hiivatulehduksia (intiimialue, korvat, varpaat), masennusta, paniikkikohtauksia (pitkällä altistuksella) ja vitamiinipuutoksia (rauta, B). Sekä lääkäreiden, kanssaihmisten ja keliaakikkojen mielestä olen muotigluteeniton enkä saa esim. sairaalan osastojaksolla gluteenitonta ruokaa koska mitään diagnoosia ei ole (Tai on nuo kaikki yllämainitut erikseen). Kaikki pyörittelevät päätään.
Tähystyksessä oli suolinukka madaltunut ja tulehdus pohjukaissuolessa mutta koska ei ollut täyskato, ei keliakiaa. Lisäksi minulla kaikki viljat aiheuttavat oireet, myös ne gluteenittomatkin. Vaikeaa on, enkä voi puhua tästä kenellekään koska kukaan ei ota tosissaan. Kotona pärjää kunhan ei vain mene mihinkään syömään. Sukulaiset jopa loukkaantuvat kun en syö heidän pulliaan. Itsestäni tuntuu että jos olisi keliakia, olisi paljon helpompaa.

Mulla tämä sama. Keliakia testattu, negatiivinen tulos.

Myötätuntoisesti kysellään,  "eikö edes kaurapuuro käy"? Ootko kokeillut kokojyvää, se hellii vatsaa. Joo, olen kokeillut. Satunnainen vehnäpulla vielä menettelee, mutta täysjyvästä olen vartin päästä vessassa, pitkään. Eikä se ripuli tai haju ole mitään verrattuna niihin kramppehin, mitä se pyhä täysjyvä saa aikaan. Ihmiset eivät myöskään tunnu tajuavan, että riisi on myös vilja, samoin maissi. Ja tuo maanittelu, kyllä sä nyt vähän voit ottaa, ihan sua varten leivoin, on tosi v-mäistä. Olen kuitenkin kärsinyt tästä vuosia, joten olisi jo tyhmemmänkin tajunneen, ettei mun takia kannata hirveästi leipoa. Jos jotain haluaa tarjota kahvin kanssa, niin sit vaikka jätskiä tai pähkinöitä. Ja äidilleni, ei, tämä ei ole sinun kiusaksesi keksitty vaiva.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Atopia. Moni kuvittelee että  pikkasen on ihottumaa ja vähän kutittaa. Todellisuudessa kutina estää nukkumisen, lenkkeilyn, seksin harrastamisen.... tekee mieli kynsiä iho irti ja pienkin hikoilu kaksinkertaistaa kutinaa. Öisin en pysty hillitsemään raapimista  ja lakanat  ovatkin usein aamulla  veressä' mistä seuraa että iho pahimmillaan tulehtuu. Lisäksi tämä vaikuttaa ulkonäköön, aurinko  tekee hyvää mutta kun on kesällä sortsit ja toppi päällä niin ihmiset tuijottaa kauhuissaan että mitä tuo  ja tarttuuko se?

Rasvoja kylppärissäni(ja yöpöydällä ja olkkarin pöydällä) on enemmän  kuin apteekissa konsanaan, löytyy kosteusvoidetta ja kortisonia. Syön myös kalanmaksakapseleita ja D-vitamiinia, ei helpotusta niistä. Valohoito teki ihmeitä, mutta sitä ei enää täällä kaupungissa saa! :(

Mieheni on atooppinen ja olen jo tottunut siihen että kesken seksin lopettaa ja alkaa raapia itseään, aktin jälkeen myös ryntää heti suihkuun minkä voisi ottaa loukkauksena mutta tahtoo vain huuhdella hien viileällä vedellä. Hiki on kuulemma sietämätöntä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minulla on muutama sairaus. Mutta tällä hetkellä nivelrikko ja psoriasis tekevät elämästä helvetin. Meinasin jo yksi viikko heitää lusikan nurkkaan, olin niin masentunut jalkakipujen takia. e
Hädin tuskin pystyn kotona vaihatamaan huonetta, kävely tuottaa niin paljon kipua polviin ja säteilee niistä sääriin, ennen vain toinen polveni oli paha, nyt muutama viikko sitten yhtäkkiä toinen muuttui pahemmaksi. En ollenkaan muista, olenko sen jotenkin telonut, esim hypännyt liian raskaasti pyörän päältä tms, mutta en muista. 
Nivelrikon lisäksi siis psoriasis, joka selvästi on myös nivelissä, ja nämä kaksi yhdessä vain pahentavat tilaani, en tiedä mistä toinen alkaa ja mihin toinen loppuu, jokatapauksessa kävelykykyni on uhattuna. 
Olen tässä ollut tilaamassa lääkäriä jo viikon, en ole vielä saanut tilattua. Haluaisin jonkun joko suun kautta olevan psoriasislääkkeen, joka hillitsisi tulehdusta ja voisi helpottaa kipujakin, ja/tai nivelrikkooni jonkun kipupiikin. Luin netistä, että semmosia on, vaikutus kestää jotain kaksi-kolme viikkoa kerrallaan.
En usko pääseväni vielä leikkaukseen, kaksi vuotta sitten lääkäri passtitti minut fysioterapeutille ja sanoi että katsotaan tilannetta sen jälkeen uudelleen, jos kivut eivät yhtään helpota. Ja fysioterapeutti vain jauhoi että leikkaukset on turhia
No en ole vieläkään tilannut uutta aikaa lääkärille, haluaisin päästä näistä vaivoista aina samalle lääkärille, joka olisi asioistani perillä, mutta täällä tuntuu lääkärit aina vaihtuvan, enkä edes muista kuka lääkäri silloin oli, jos yrittäisin hänelle päästä... vaan kaitpa sen oma kannastakin ehkä näkisi., kivut pahentuneet ja nyt jo molemmissa jaloissa, niin jotain apua tässä on pakko saada. Elämä on pilalla jalkakipujen takia, yötkin menevät nyt huonosti kun molemmat jalat vihottelee, hyvää asentoa vaikea löytää, yhden kipujalan kanssa vielä pärjäsi.

Olen vasta 48v, kyllä läheiseni sen näkevät miten minua sattuu ja ovat patistaneet lääkärille. Olen vain niin huono menemään.... ja sitten vielä tämä korona-aika, ettei terkkarikaan toimi kuin normioloissa.. seliseli.
Moni joka ei minua tunne, varmaan luulee että vaapun kävellessä, koska olen pulska, mutta vaappuminen johtuu polvista. Toki jos olisin laiha, kivut tuskin olisivat samaa luokkaa kävelyn vuoksi.

Tilaa ehdottomasti terveysasemalta aika (mielellään kaksoisaika!) lääkäriltä, koska tarvitset nyt apua. Koita saada vastaisuuden itsellesi omalääkäri, koska tulet tarvitsemaan jatkuvaa hoitoa, ettei sitten tavitse joka kerta selittää 15 minuuttia taustoja. Voit ensimmäiselle käynnille etukäteen kirjoittaa ranskalaisilla viivoilla paperille diagnoosisi ja tämänhetkisen tilanteen tiiviisti ja antaa sen lääkärille luettavaksi.

Sinun pitäisi nyt päästä lähetteellä erikoislääkärille eli reumatologille. Terveysaseman omalääkäriltäsi tarvitset lähetteen. Reumahoidossa osaavat diagnosoida mistä mikin kipu voi johtua ja miten hoitaa. Jos psori on mennyt niveliin, siihen tarvitaan järeämmät lääkkeet reumatologilta. Myös nivelrikkoon on lääkkeitä kuten mainitsit. Jos terveysaeman lääkäri ei osaa tai pysty määräämään, sitten reumatologi.

Nyt olet kärvistellyt kivuissasi niin pitkään että kivut ovat luultavasti jo kroonistuneet, joten siinä voidaan tarvita kivunhoidon asiantuntemusta. Siihenkin saa hoitoa, varmaan reumatologisi voisi neuvoa tai antaa lähetteen tarvittaessa vaikka kipupolille. Toinen huolenaihe on kipujen aiheuttama univaje tai unen laadun heikkeneminen. Siihen oli kiire saada apua, ettei tilanteesi pahene. Nyt luen jo viestistäsi, että uupumus on niin pitkällä, ettet saa aikaiseksi edes tilata sitä terveysasema-aikaa, joka on vaan hoitopolkusi alkupää. Jaksoit kuitenkin onneksi kirjoittaa tänne palstalle, joten tsemppaan sua tilaamaan ajan teveysasemalta,

Fysioterapiasta ei tässä vaiheessa ole apua, mutta kunhan kivut saadan haltuun, sitten nivelrikkoon voi osaltaan auttaa fysioterapia.

Jos kyse on psoriaasista, se on autoimmuunitauti, jonka takia kehossa on tulehduksia. Ei ihme että olet kipujen ja tulehduksen takia uupunut ja lopussa.

Psoriaasiin ei ole Suomessa mitään vahvistettua ruokavaliota, mutta USA:ssa neuvotaan noudattamaan tulehdusta vähentävää ruokavaliota (se voisi auttaa myös nivelrikkoon). Lyhyesti ko. ruokavaliossa pitäisi välttää seuraavia: punainen ja rasvainen liha, pekoni, leikkeleet ja makkarat, valmisruoka ja einekset, suolaiset säilykkeet, kanamunat, sokeri (lisätty) ja maitotuotteet (etenkin lehmänmaito) sekä gluteenia sisältävät tuotteet sekä alkoholi (ja mahdollisesti koisokasvit). Suositeltavia ruokia ovat: rasvaiset kalat, muut omega-3 - ja D-vitamiinin lähteet, oliiviöljy, kuitupitoinen (gluteeniton) täysjyvävilja, tuoreet vihannekset ja hedelmät, marjat, juurekset.

Kiitos kannustuksesta, sain voimaa viestistäsi. Lääkäri ensi viikolla, olen iloinen että sain tilattua vihdoin.

Vierailija

Psoriasis, kaikki lääkkeet, rasvat, valohoidot koitettu, ainut mikä auttaa niin aurinko. Vähintään 4 päivää putkeen 6-10h päivässä niin rupeaa parantumaan. Ja jos saan lähes kaksi viikkoa paistatella auringossa ( siis ihan joka päivä ja vähintään tuon 6h. ) niin vaikutus kestää vielä kotisuomessa n. 3-4 kk. Kun en pääse aurinkoon niin oireet pahenee. Järjetön kutina, univaikeudet, vaatteet hilseessä, veressä, samoin petivaatteet pitää vaihtaa jatkuvasti. Kampaajalle voi mennä harvoin koska päänahka jatkuvasti rikki. Vaatteiden pitäminen useasti tuskaa kun sattuu iholle. Seksielämä kuihtunut miehen kanssa.. ymmärrän kyllä hyvin kun katson itseäni peilistä . Psori vaan pahenee, ensin oli läiskäpsori ja nyt on mukaan tullut taivepsori jossa esim. rintojen aluset ovat tuon taivepsorin vallassa. On täyttä helvettiä pitää töissä rintaliivejä kun iho rikki. Jos voisin niin muuttaisin jonnekin missä aurinko paistaa niin että voisin ottaa aurinkoa läpi vuoden.

Vierailija

Kamalaa teillä, jotka kerroitte että ei uskota ettette voi syödä gluteenia!

Mulla oli se verinäytteestä tehtävä keliakiatesti negatiivinen, mutta saan järkyttävän ripulin ja ihottuman gluteenista. Ei ole tähystetty.

Olen sitten sanonut, että olen allerginen gluteenille ja minua on kyllä uskottu, onneksi. Tehkööt sitten allergiastani kiinnostuneet minulle sen tähystyksen jos haluavat 😂
Mutta että hui kamala oikeesti. Mulla ei oo siitä mitään paperilla.

Köö

Vierailija kirjoitti:
Köö kirjoitti:
Tämä ei nyt varsinaisesti ole sairaus vaan tapaturman aiheuttama vamma. Eli löin pääni ja sain aivoverenvuodon, joka tuhosi hajuja aistivat aivosoluni ja menetin siis hajuaistini kokonaan. Siitä ei kannata kertoa, eivät tajua ettei nenässäni ole mitään vikaa ja luulevat etten maista mitään. Lääkärit onneksi tietävät, ettei makuaistissani ole mitään vikaa, eikä nenässä. Aina myös saa vastata siihen että enkö tosiaankaan haista, vaikka olisi koiranpaska metrin päässä. En haista koska 100 % hajuaistista lähti lopullisesti.

Muistatko sitten normaalisti?

Mikä kommentti!? :D Muistan erittäin hyvin eikä mitään muutakaan vaikutusta ollut tuolla vauriolla, ainoastaan hajuaisti puuttuu kokonaan.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
IBD sekoitetaan usein IBS:ään (=ärtyvän suolen oireyhtymä). Nykyään kun kaikilla tuntuu olevan herkkä vatsa eli maitoa, viljoja yms. vältetään turvotuksen pelossa.

Itse joudun päivittäin käyttämään lääkettä pitääkseni oman suoleni remissiossa. Aktiivisena sairaus aiheuttaa mm. veriripulia n. 20 kertaa päivässä, vatsan järkettömän kipeitä turvotuskohtauksia (turpoo niin isoks, kun täysillä pullistaa mahaa) ja näistä seuraamuksena tietenkin puutostilat ja laihtuminen.

Jotenki aika koomista, että itse vaarallisista suolisto-ongelmista kärsivä väheksyy toisia vaarallisista suolisto-ongelmista kärsiviä, nimenomaan tämmösen alotuksen alla.
IBS on erittäin yleinen ongelma, siksi saattaa tuntua siltä, että "nykyään kaikilla tuntuu olevan herkkä vatsa".

Oma IBS ehti ennen diagnoosia aiheuttaa muun muassa voimattomuutta, lihasheikkoutta, jatkuvaa sairastamista vastustuskyvyn puutteen vuoksi (yli puolet vuodesta sairaana), rytmihäiriöitä ja masennuksen. Puutostaudit kun ovat pahimmillaan hengenvaarallisia ja niitä syntyy kun ripuloi kaiken ulos ennen imeytymistä. Ripuli jo itsessään on pitkäkestoisena hengenvaarallinen tila, joka tappaa vuosittain satoja tuhansia lapsia. Esimerkiksi kaliumin puutos johtaa pidemmän päälle kuolemaan.

Että semmoista vatsavaivaa ja turvotusta on IBS. Sikäli hyvä esimerkki tämän sairauden vähättelystä. Ihmiset ovat tietämättömiä ja haluttomia selvittämään mitään itse ennen mielipiteen antamista.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Migreeni. Yleensä ihmiset luulevat, että se tarkoittaa vain hirvittävän kovaa päänsärkyä. Tähän olen "syyllistynyt" itsekin. Esim. kun aloin nähdä valonvälähdyksiä, en tiennyt niiden liittyvän migreeniin, ja huimausta pelästyin ensin hirveästi, kun en tiennyt mistä se johtui.

Itsellenihän tulee vain auroja ilman kipua, jonka jälkeen jää hömelö olo joksikin aikaa. Ihmiset ei usko, että on migreeniä, koska luulevat, että siihen liittyy aina päänsärky.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Keliakia. Kiitos muotigluteenittomien, keliakiaan suhtaudutaan joskus tosi välinpitämättömästi. Suurin osa ymmärtää, kun sanon että kyseessä on vakava sairaus, mutta osa vaan pyörittelee päätään.

Itse kuulun kategoriaan "muotigluteeniton" sillä keliakiatesti negatiivinen. Silti (kaikki) viljat aiheuttavat elämää häiritsevää närästystä, aknea, nivelkipuja, migreeniä, hiivatulehduksia (intiimialue, korvat, varpaat), masennusta, paniikkikohtauksia (pitkällä altistuksella) ja vitamiinipuutoksia (rauta, B). Sekä lääkäreiden, kanssaihmisten ja keliaakikkojen mielestä olen muotigluteeniton enkä saa esim. sairaalan osastojaksolla gluteenitonta ruokaa koska mitään diagnoosia ei ole (Tai on nuo kaikki yllämainitut erikseen). Kaikki pyörittelevät päätään.
Tähystyksessä oli suolinukka madaltunut ja tulehdus pohjukaissuolessa mutta koska ei ollut täyskato, ei keliakiaa. Lisäksi minulla kaikki viljat aiheuttavat oireet, myös ne gluteenittomatkin. Vaikeaa on, enkä voi puhua tästä kenellekään koska kukaan ei ota tosissaan. Kotona pärjää kunhan ei vain mene mihinkään syömään. Sukulaiset jopa loukkaantuvat kun en syö heidän pulliaan. Itsestäni tuntuu että jos olisi keliakia, olisi paljon helpompaa.

Mulla tämä sama. Keliakia testattu, negatiivinen tulos.

Myötätuntoisesti kysellään,  "eikö edes kaurapuuro käy"? Ootko kokeillut kokojyvää, se hellii vatsaa. Joo, olen kokeillut. Satunnainen vehnäpulla vielä menettelee, mutta täysjyvästä olen vartin päästä vessassa, pitkään. Eikä se ripuli tai haju ole mitään verrattuna niihin kramppehin, mitä se pyhä täysjyvä saa aikaan. Ihmiset eivät myöskään tunnu tajuavan, että riisi on myös vilja, samoin maissi. Ja tuo maanittelu, kyllä sä nyt vähän voit ottaa, ihan sua varten leivoin, on tosi v-mäistä. Olen kuitenkin kärsinyt tästä vuosia, joten olisi jo tyhmemmänkin tajunneen, ettei mun takia kannata hirveästi leipoa. Jos jotain haluaa tarjota kahvin kanssa, niin sit vaikka jätskiä tai pähkinöitä. Ja äidilleni, ei, tämä ei ole sinun kiusaksesi keksitty vaiva.

No, ottaen huomioon, että jotkut keliaakikot voivat syödä gluteenitonta kauraa ja muita gluteenittomia viljoja, niin kysymys on ihan validi tarkennus.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Menorragia eli (liian) runsaat kuukautiset. Yleinen käsitys on sitä luokkaa, että "aijaa, mäkin jouduin nuorena käyttämään viiden pisaran siteitä öisin kun vuoto oli niin runsasta". 

No, itselläni ne viiden tai kuuden pisaran siteet eivät riitä mihinkään: niihin täytyy yhdistää markkinoiden imukykyisin kuuden pisaran tamponi, ja sitten pärjään EHKÄ KOKONAISET KAKSI TUNTIA VAIHTAMATTA KUMPAAKAAN. Kuukautiseni kestävät kuusi päivää, joista kolme on aivan älytöntä vuotoa: sen aikana ei voi poistua kotoa kuin korkeintaan taloyhtiön pihalle. Puhe kahden tunnin pitävyydestä koskee vain aikaa jolloin olen täysin liikkumatta; tavallinen kävely esim. bussille (200m) on liikaa, koska liikkuessani vuotoa hulahtelee isoina ryöpsäyksinä. Olen useamman kerran todennut jo ennen bussin tuloa, että se ois sitten kotiin vaihtamaan housut...

Onko tutkittu? Joo, on. Koska kipuja ei juuri ole (jos on, Burana riittää) ja pärjään pahoinvoinnin kanssa (tätä tulee vain välillä), niin kehoitetaan vaan lepäämään ekat kolme vuotopäivää kuukausittain. 

Ps. Eniten vituttaa, tuon liikkumiskyvyttömyyden jälkeen siis, se rahasumma mitä siteisiin ja tamponeihin uppoaa! Yritän ostaa S-ryhmän halppismerkkejä, mutta osassa esim. siteiden siivekeliimat eivät pidä, joten on otettava seuraava vaihtoehto. Jos tamponi vaihdetaan 72h ajan n. 1,5h-2h välein, siitä vaan laskemaan, paljonko niitä kuluu! 

Onko kokeiltu Cyclocapron /hormonikierukka/ e-pillerit 3 laattaa peräkanaa?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kamalaa teillä, jotka kerroitte että ei uskota ettette voi syödä gluteenia!

Mulla oli se verinäytteestä tehtävä keliakiatesti negatiivinen, mutta saan järkyttävän ripulin ja ihottuman gluteenista. Ei ole tähystetty.

Olen sitten sanonut, että olen allerginen gluteenille ja minua on kyllä uskottu, onneksi. Tehkööt sitten allergiastani kiinnostuneet minulle sen tähystyksen jos haluavat 😂
Mutta että hui kamala oikeesti. Mulla ei oo siitä mitään paperilla.

Keliakiaverikoe näyttääkin negatiivista, jos ei ole ainakin muutaman viikon koetta edeltävästi syönyt gluteenia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minulla on synnynnäinen yksikammioinen sydänvika.

Sydäntäni on lapsena operoitu, lähinnä sen takia että verenkierron kulku on voitu laittaa minulla "uusiksi", sillä sydämeni ei pysty pumppaamaan normaalin sydämen tavoin verta elimistöön. Riskiryhmää olen ja syön loppuelämäni verenohennuslääkkeitä ja mm. rytmihäiriöihin, kovaa fyysistä rasitusta ei myöskään suositella enkä ikinä ole jaksanut 200 metriä pitempään juosta.
Yllättynyt olen, miten moni lääkäri, joka ei tunne tarpeeksi taustaani tai mitään, kuvittelevat että tuolla leikkauksella olen täysin "terve". Välillä on kysytty ihan suoraan, että minkä takia minulle on sydänkontrolli varattuna että eikös mun sydän ole ihan normaali! Luulisi jo tuon sanan "yksikammioinen" hälyttävän jotain vaan ei. Olen sitten itse saanut kertoa, minkä takia olen paikan päällä.

No luulisipa todellakin, että jos lääketiedettä lukenut vuosia niin yksikammioinen soittaisi kelloja! Kun tavan pulliainenkin voisi tuosta jotain päätellä.

Vierailija

Minulla on monia ruoka-aineallergioita, esim kananmuna, maitoproteiini, useat kasvikset ja hedelmät, keliakia sekä tietyt kalat. Näiden vuoksi en usein syö muualla kuin kotona, sillä joidenkin mielestä olen vain tosi nirso, kun joudun selittämään tarkasti mitä voin syödä. Nimimerkillä "kaksi kertaa hengityskoneessa ja useita kertoja sairaalassa, kun joku on laittanut esim kananmunaa ruokaan kun ei ole uskonut."

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Minulla on monia ruoka-aineallergioita, esim kananmuna, maitoproteiini, useat kasvikset ja hedelmät, keliakia sekä tietyt kalat. Näiden vuoksi en usein syö muualla kuin kotona, sillä joidenkin mielestä olen vain tosi nirso, kun joudun selittämään tarkasti mitä voin syödä. Nimimerkillä "kaksi kertaa hengityskoneessa ja useita kertoja sairaalassa, kun joku on laittanut esim kananmunaa ruokaan kun ei ole uskonut."

Mieheni myös joutui yhden idiootin takia ambulanssilla sairaalaan ja  syyllinen kehtasi väittää että "Ei ollut mun leivokset, ei yksi muna tee tommosta". Ihmetteli tuohtuneena miksi muut olivat puolemmamme ja pitivät häntä suunnilleen murhaajana, kun oli tarjonnut leipomuksiaan tietoisena miehen allergiasta. 

Vierailija

Fibromyalgia. Onnekseni monet eivät tiedä yhtään mistä on kyse, sillä sitä pidetään yhä paikoitellen luulotautina. Myös lääkärien keskuudessa. Kyseessä on todellisuudessa siis neurologinen kipu- ja väsymysoireyhtymä. Hermoston kipureseptorit eivät toimi normaalisti, vaan lähettävät kipuviestiä aivoille täysin turhaan. Kipu on usein hyvin samankaltaista nivelkipua kuin reumassa, mutta fibromyalgia on tulehdukseton. Sinänsä kiva, että tämä sairaus ei rappeuta niveliä, se ainoastaan tuntuu siltä.

Fibromyalgian oirekirjo on valtava ja useimmiten muitakin diagnooseja on kaverina. Masennus ja ärtyvä suoli ovat yleisiä, minulta löytyykin juuri ne. Kipua ennaltaehkäisee omalla kohdallani kasvispainotteinen ruokavalio, mutta ärtyvä suoli taas oirehtii muun muassa pavuista ja useimmista muista kasviproteiinin lähteistä. Allergioita löytyy myös mittava valikoima. Syöminen on melkoista kikkailua.

Väsymystä ja uupumusta ymmärretään huonosti. Olen lukemattomia kertoja saanut "hyviä neuvoja" siihen liittyen. Pitäisi kuulemma mennä aikaisemmin nukkumaan. Mikään unen määrä kun ei varsinaisesti virkistä ja ilman vähintään 10h unia olen täysin hyödytön. Monesti kuulen myös ilmeisesti myötätunnoksi tarkoitettuja kommentteja siitä, kuinka "minullakin aina syksyisin vähän väsyttää" tai "oletko koettanut nukkua vähän lyhyemmät yöunet, kun liiallinen unikin väsyttää". Kyllä kiitos vinkeistä, olen koettanut.

Olen fibromyalgikoksi nuori, enkä ole ylipainoinen, mitkä entisestään herättävät epäilyksiä ihmisissä. Olen kuulemma laiska, dramaattinen ja välttelen työntekoa, koska eihän fibromyalgiaa ole kuin keski-ikäisillä ja ylipainoisilla ihmisillä.

Parantavaa lääkettä tähän ei ole, ainoastaan joitakin oireita lieventäviä lääkityksiä. Elämäntavoilla jotkut voivat jonkin verran oloaan helpottaa. Onneksi fibromyalgiaa tutkitaan nykyään ahkerasti ja on voitu todentaa useita konkreettisia merkkejä siitä, että kyseessä todella on neurologinen ongelma, eikä luulotauti.

Ymmärtämistä vaikeuttaa oireiden vaihtelevuus. Päiviä tai viikkoja voi mennä ilman kipuja tai kohtalaisen virkeänä, ja vaikka olisinkin kipeä, ei sitä nauravaisen ja yleispositiivisen luonteeni takia välttämättä huomaa. Usein myös salaan oireeni parhaani mukaan, sillä en jaksa selitellä asioitani.

Ja kyllä, olen kokeillut, älä edes ehdota.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mulla on astma ja sen vuoksi flunssani ovat aina tosi rajuja ja yleensä kehittyvät keuhkoputkentulehduksiksi, vaikka otankin astmalääkkeitä suuremmalla annoksella flunssien aikaan. Vähintään viikko menee sellaisessa järkyttävässä räkätaudissa, etten todellakaan pysty menemään töihin tai mihinkään muuallekaan. Saatan yskiä päivän aikana reilun desilitran limaa keuhkoputkista ulos ja yskiminen kuulostaa aivan karsealta. Tästä olen joskus kuullut vähättelyjä, että miten voin olla monta päivää flunssassa jne.

Sama juttu, astmaa ei oteta vakavasti. Itselläni kesti 10 vuotta saada diagnoosi, sitä ennen lääkärit eivät uskoneet, että minulla voisi olla astma, kun pef-arvot olivat normaalit. Lopputulos oli, että vuosikausien rajujen sairauskierteiden jälkeen menin todella huonoon kuntoon ja pef-arvot putosivat todella alas enkä jaksanut edes kävellä, laahustin kuin vanhus ja yskin koko ajan. Ja kas kummaa, vihdoin minua uskottiin. Nyt sitten joudun loppuikäni käyttämään astmalääkkeitä eivätkä keuhkot palaa enää entiselleen. Olen katkera siitä, että minua ei otettu ajoissa vakavasti, ei julkisella eikä yksityisellä puolella.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tätä ei luokitella sairaudeksi, mutta mainitsen silti: tuoksuyliherkkyys. Joidenkin on todella vaikea ymmärtää, että hajusteet voivat aiheuttaa hyvinkin pahoja oireita. Pidetään vain luulotautisena tai nipottajana kun pyytää ihmisiä tulemaan kylään ilman hajusteita. "Laitan ihan vähän vain. Eihän se nyt voi olla haitaksi."

Onneksi meillä töissä tuoksut on kielletty, koska tarpeeksi moni on valittanut.

Asiakaspalvelussa joskus törmää aivan järkyttäviin hajupilviin. Parfyymissä kylpenyt ei varmaan voi kuvitella hengityksen kannalta olevansa pahempi kuin joku haiseva juoppo.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Psoriasis, kaikki lääkkeet, rasvat, valohoidot koitettu, ainut mikä auttaa niin aurinko. Vähintään 4 päivää putkeen 6-10h päivässä niin rupeaa parantumaan. Ja jos saan lähes kaksi viikkoa paistatella auringossa ( siis ihan joka päivä ja vähintään tuon 6h. ) niin vaikutus kestää vielä kotisuomessa n. 3-4 kk. Kun en pääse aurinkoon niin oireet pahenee. Järjetön kutina, univaikeudet, vaatteet hilseessä, veressä, samoin petivaatteet pitää vaihtaa jatkuvasti. Kampaajalle voi mennä harvoin koska päänahka jatkuvasti rikki. Vaatteiden pitäminen useasti tuskaa kun sattuu iholle. Seksielämä kuihtunut miehen kanssa.. ymmärrän kyllä hyvin kun katson itseäni peilistä . Psori vaan pahenee, ensin oli läiskäpsori ja nyt on mukaan tullut taivepsori jossa esim. rintojen aluset ovat tuon taivepsorin vallassa. On täyttä helvettiä pitää töissä rintaliivejä kun iho rikki. Jos voisin niin muuttaisin jonnekin missä aurinko paistaa niin että voisin ottaa aurinkoa läpi vuoden.

Kuulostaa tosi kauhealta.

Itsellä ei mitään sairautta ole, mutta hyvin herkkä nahka. Tämä vinkki ei luultavati auta sinua, koska tekstiilien kosketus jo tuottaa kipua, mutta sellainen, joka oireilee rintojen alta voi kokeilla: suht usein pidän pehmeää puuvillaista aluspaitaa rintsikoiden alla, kun muutoin iho hiertyy rikki hikoilin mistä tahansa syystä :/. Naturismi kotioloissa tuntuu hyvältä, kunhan on tarpeeksi lämmintä.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla