Sivut

Kommentit (93627)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tää nyt ole jo käytännössä tukahtunut.

Ei aivan tukahtunut. Tämä näyttää kyllä hiljaiselta, mutta leviää Helsingin seudulla  varsin hyvin. Nyt kun rajoituksia poistetaan, koronavirus voi levitä entistä nopeammin. Ja sitten me ollaankin pulassa.

Virus leviää myös Helsingin seudulla huomattavasti vähemmän kuin aiemmin. Kannattaa seurata tilastoja aiheesta. Ja aika huonosti tartunnat ovat näemmä levinneet muualle Suomeen, pahamaineisista mökkeilijöistä huolimatta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Korona on Suomessa likimain nujerrettu, mutta täällä vaan valitus ja hallituksen haukkuminen erovaatimuksineen jatkuu.

Että hallitus saa ilmaisen mandaatin ikuisiksi ajoiksi, koska korona on nujerrettu. Ei se ihan niin mene.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hei! Anteeksi. Te joita pelottaa. Onko kukaan lähipiiristänne sairastanut koronan tai oletteko itse?

Missään nimessä en väheksy pelkoa.

Keski-ikäisellä tuttavalla on ilmaantunut kevään aikana veritulpat molempiin keuhkoihin eikä hän edes asu pahimman epidemian alueella. Koronatesti oli negatiivinen mutta epäilys koronasta on edelleen olemassa.

Vierailija

Tarttuu hyvin lentokoneessakin, 14 matkustajaa ja 2 lentäjää saivat koronaviruksen.

https://www.total-croatia-news.com/news/43661-croatia-airlines

COVID-19 in Croatia: Two Croatia Airlines' Pilots Infected on Frankfurt-Zagreb Flight

May 18, 2020 - Croatia Airlines announced on Sunday afternoon that two pilots from the Frankfurt-Zagreb flight on May 2 tested positive for the coronavirus, while other crew members tested negative. There were 14 people on the flight who were confirmed to be infected.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Te varmaan hyökkäätte joukolla vastaan, mutta ruotsin linja on paras linja mielestäni. Elämäni jatkuu normaalissa uomassa. Kuolema tulee jokaiselle joskus eikä sitä päivää ennalta tiedä. Ei pidä antaa kontrollin tarpeen lopettaa elämistä.

Elämä on elämää varten annettu ja se on ihanasti sanottu ❤

Sanoo joku, joka ei ole vielä sairastunut :D. Järjestään kaikki sairastuneet, sanoo, että ei tajunnut, kuinka kamala tauti oli kyseessä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Luin äsken ketjun alkupäätä (!), siellä vaahdottiin kovasti Kiinan tilanteesta. Nyt ei kukaan puhu Kiinasta enää mitään, koska niin se vaan Kiinakin taisi päästä koronan herraksi. Miksei sitten Suomikin?

Kiinassa on alkanut uusia aalto. Wuhan testaa kaikki asukkaat. Joitakin asuinalueita suljettu uudelleen. Myös toinen suurkaupunki suljettu. Tilanne ei ole ollenkaan ohi Kiinassa.

Joo, just muutama päivä sitten uutisoitiin, että Pohjois-Kiinassa ilmaantunut joku uusi versio koronasta. Vaikuttaa tietenkin taas rokotteisiinkin. Erilainen kuin siellä Wuhanissa siis. 

Vierailija

Vaikka en ole hallituksen valitseman koronavirusepidemian linjauksen kannattaja, toivon tietysti, että hallitus onnistuisi saamaan aikaan hyviä ja oikeita asioita. Jos he jostakin syystä onnistuisivat estämään koronaviruksen leviämistä, se olisi vain hyvä asia. Silloin kun he laittoivat rajoituksia, he tekivät mielestäni oikein. Mitä vähemmän ihmisiä kuolee, sitä paremmin hallitus on onnistunut.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Marinhan oli syksyllä huutanut Kulmunille, että rahat pitää keksiä jostain. Jos valtiolle nyt tarjottaisiin rahaa ihmiskokeeseen osallistumisesta tai rokotekokeesta, sanoisiko Marin ei? En usko. Eiköhän joku taho tässä tarjoa valtiolle taloudellista etua ja sen vuoksi Marin antaa koronan levitä. Tällaista olen kuullut eduskuntatalon käytävillä.

Samoja ajatuksia on minullakin ollut. Olen niistä puhunut lähinnä tällä palstalla että en leimaantuisi oikeassa elämässä miksikään salaliitto-hulluksi.

Foliohattua minulle on täälläkin tarjottu 🙄

Ei voi kuulemma olla keneenkään etu sairastuttaa tahallaan suomalaisia kun Ruotsissa ja monessa muussa maassa on niin paljon sairastuneita. Kokeita voi tehdä niissä maissa.
- Ongelmaksi toki nousee siimä tapauksessa se, että Suomelle ei makseta jos tutkimukset tehdään muualla.

Nyt meillä on käynnissä valtava, kaikkia Suomen koululaisia koskeva koe, johon on pakko osallistua oppivelvollisuuden nimissä. Jos ei osallistu, saattaa tulla sakkoa tai lastensuojelun asiakkuus.

Toki sanotaan, että riskiryhmien ei tarvitse osallistua. Jos sairastaa syöpää tai on elinsiirtopotilas niin voi hakea lääkärintodistuksen, joka oikeuttaa poissaoloon.
Osa rehtoreista sentään hyväksyy kaikki loma-anomukset. Lasteni koulussa noudatetaan hallituksessa linjaa.
Lapseni ovat olleet sairaana 14.5. lähtien ja sairaus näyttäisi jatkuvan tämän kuun loppuun asti.

Kesäkuussa on sitten tarkoitus avata ravintolat. Lehtien palstoilla jo hehkutetaan upeaa terassikesää. Ihanaa päästä terassille juomaan kaljaa 🥴
Ulkona ei tarvitse edes välittää turvaetäisyyksistä.

Liekö tuo jatko-osa sille koulututkimukselle. Päästään vertaamaan lasten ja aikuisten tartuttavuuslukuja.

Vertailututkimuksena arvoton, koska koulussa saadut tartunnat näkyvät vanhemmissa ja sisaruksissa pääosin kesäkuun aikana. On toki tehokas tapa levittää virusta, kun lapset levittävät ensin oirettomasti mahdollisimman monelle aikuiselle ja sitten nuo aikuiset lähtevät joukolla terasseille tartuttamaan toisiaan.

Tulee kiinnostava juhannus, jos näin edes ilkeää sanoa. Täytyy vain toivoa, että lisääntynyt aurinko rajoittaa tartuntoja, on käytännössä ainoa toivo, kun vaikuttaa että ihmiset ovat joukolla rynnimässä terasseille.

En luottaisi hirveästi auringon voimaan.

Koko epidemia alkoi Kiinasta. Siellä ei ole talvella mitään kaamosaikaa.

Tällä hetkellä epidemian keskus on WHO:n mukaan Etelä-Amerikassa. Lähi-Idässäkin pukkaa kovasti uutta aaltoa.

Meillä on toki runsaasti auringonvaloa yötä myöten, mutta teholtaan se on heikompaa kuin lähempänä päiväntasaajaa olevilla alueilla.


Muistutan että Brasialissa ym Etelä A on nyt kylmin talvi aika. Vuodenajat ovat päinvastaiset eteläisellö pallon puoliskolla.Heillä oli kuumin kesä aika joulu tienoolla.

Varmaan muistat myös että Brasilia sijaitsee päiväntasaajalla, eikä päiväntasaajalla tule talvellakaan kovin pimeää eikä kylmää.

Toki Brasilia on suuri maa. Eteläosassa voi joskus kylmänä talvipäivänä olla jopa +15 astetta lämmintä. Normaalisti maan kylmissäkin osissa on talvella + 20 astetta lämmintä. Pohjoisessa lämpötila on talvellakin +30 asteen tuntumassa.

Vierailija

Jotkut sanoivat muinoin: "Se on vain flunssa", koronavirus tappaa 20 kertaa enemmän ihmisiä kuin flunssa.

https://www.livescience.com/covid-19-deaths-vs-flu-deaths.html

COVID-19 is killing 20 times more people per week than flu does, new paper says

By Rachael Rettner - Senior Writer 14 May 2020

If there was any doubt that the new coronavirus isn't just "a bad flu," a new paper lays that myth to rest. The study authors found that in the U.S. there were 20 times more deaths per week from COVID-19 than from the flu in the deadliest week of an average influenza season.

"Although officials may say that SARS-CoV-2 [the virus that causes COVID-19] is 'just another flu,' this is not true," the authors, from Harvard Medical School and Emory University

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suojamaskit ovat Suomen kansallinen salaisuus.

Kohta voitaisiin palkata suojamaskiluvan tarkastajia ja pitää suojamaski kotietsintöjä...

https://yle.fi/uutiset/3-11365621

Koordinaatioryhmän puheenjohtaja: Suojamaskiasiat voivat olla salassapidettäviä, muuten pyydetyt asiakirjat luovutetaan

Hallitusta on syytetty koronapäätösten taustalla olevien aineistojen panttaamisesta.

valtioneuvoston kanslia

23.5.2020 klo 17.17päivitetty 23.5.2020 klo 17.22

Valtiosihteeri Koskisen mukaan salassapidettävät koordinaatioryhmän asiakirjat koskettavat erityisesti epidemianhoitoon varautumista.

– Esimerkiksi suojavälineisiin liittyviä dokumentteja ja siihen liittyvää keskustelua. Ne ovat sellaisia asioita, jotka liittyvät tähän kansalliseen varautumiseen, Koskinen kertoo.

Eli juuri ne asiat, jotka koskevat koronan hoitoa, ovat salaisia? Ja koordinaatioryhmähän on perustettu nimenomaan koronanhoitoa varten. Eli salaavat jatkossakin kaiken?

Vierailija

Mutta ketkä ovat päälaamasuojaajat? Arpa kohdistuu kampaviineri, eiku kansliapäällikkötasoon. Ministeriöiden kansliapäälliköt istuivat vuoden alussa koronatyöryhmässä ja faktisesti päättivät Suomen koronasuunnan. Onhan asia sellainen, jossa "asiantuntijat" määräävät pääviivat. Pääviivoiksi valittiin laumasuoja sairastamalla.

Poliitkot alkoivat sekoilemaan maaliskuussa, päätettiin vastaiskusta jossa johtajana päälaama Hetemäki. Onneksi Marin saatiin ruotuun ja huhtikuun lopussa julkaistiin laamaraportti Hetemäen nimissä.

Seuraava ongelma on ollut kansainvälinen tutkimustieto, josta kampaviineriporras on ollut paniikissa. Salatut whatsapp ryhmät laulavat kun pitää miettiä perusteita miksi tälläkään kertaa kansainvälinen tieto ei koske Suomea. No, poliitikot saa ruotuun.

Olen tullut siihen tulokseen, että kampaviineriportaan saa kuriin vaan EU:n vaatimukset. Herra se on herrallakin, ja se on EU. 

Vierailija

Mut joo, jos haluatte laumasuojaajia vastuuseen niin ne ovat ministeriöiden kansliapäällliköt. Tärkeimpinä Hetemäki ja Varhila. Hetemäki saadaan eläkkeelle, tilalle tulee liskoihminen Nerg. Varhila on päälaama.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suojamaskit ovat Suomen kansallinen salaisuus.

Kohta voitaisiin palkata suojamaskiluvan tarkastajia ja pitää suojamaski kotietsintöjä...

https://yle.fi/uutiset/3-11365621

Koordinaatioryhmän puheenjohtaja: Suojamaskiasiat voivat olla salassapidettäviä, muuten pyydetyt asiakirjat luovutetaan

Hallitusta on syytetty koronapäätösten taustalla olevien aineistojen panttaamisesta.

valtioneuvoston kanslia

23.5.2020 klo 17.17päivitetty 23.5.2020 klo 17.22

Valtiosihteeri Koskisen mukaan salassapidettävät koordinaatioryhmän asiakirjat koskettavat erityisesti epidemianhoitoon varautumista.

– Esimerkiksi suojavälineisiin liittyviä dokumentteja ja siihen liittyvää keskustelua. Ne ovat sellaisia asioita, jotka liittyvät tähän kansalliseen varautumiseen, Koskinen kertoo.

Eli juuri ne asiat, jotka koskevat koronan hoitoa, ovat salaisia? Ja koordinaatioryhmähän on perustettu nimenomaan koronanhoitoa varten. Eli salaavat jatkossakin kaiken?

Eivät salaa kaikkea. Tuossa voi olla kyse joko pieleen menneiden maskikauppojen salaamisesta tai sitten valmiusvarastoon hankittavien maskien määrien salaamista. Nuo asiat sopii salata, tuo tieto ei hyödytä meitä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tää nyt ole jo käytännössä tukahtunut.

Ei aivan tukahtunut. Tämä näyttää kyllä hiljaiselta, mutta leviää Helsingin seudulla  varsin hyvin. Nyt kun rajoituksia poistetaan, koronavirus voi levitä entistä nopeammin. Ja sitten me ollaankin pulassa.

Tartunnat ovat hyvin pistemäisiä. Pari MOAB-pommia ja HUS olisi tartuntavapaa. Älkää pelätkö, nämä pesäkkeet eivät levitä virusta pohjoiseen, ne pyörivät omissa joukoissaan, tai eivät liiku ollenkaan.

Vierailija

Hyvää asiaa taas uusissa Dr Campbellin videoissa. Virus tarttuu ihmisestä toiseen joko puheen tai yskösten kautta. 2m on turvallinen väli ulkona, 3m toki parempi mutta EI SISÄLLÄ. Sisällä ilma voi seistä ja on käytettävä MASKIA. Pintojen kautta tarttuminen on teoriassa mahdollista mutta harvinaista. Täällä lähdettiin siinäkin heti alusta väärille jäljille ja toitotettiin vaan "peskää kädet" vaikka se ei juuri auta. Sen sijaan 75% tartunnoista estävät maskit todettiin turhiksi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Suojamaskit ovat Suomen kansallinen salaisuus.

Kohta voitaisiin palkata suojamaskiluvan tarkastajia ja pitää suojamaski kotietsintöjä...

https://yle.fi/uutiset/3-11365621

Koordinaatioryhmän puheenjohtaja: Suojamaskiasiat voivat olla salassapidettäviä, muuten pyydetyt asiakirjat luovutetaan

Hallitusta on syytetty koronapäätösten taustalla olevien aineistojen panttaamisesta.

valtioneuvoston kanslia

23.5.2020 klo 17.17päivitetty 23.5.2020 klo 17.22

Valtiosihteeri Koskisen mukaan salassapidettävät koordinaatioryhmän asiakirjat koskettavat erityisesti epidemianhoitoon varautumista.

– Esimerkiksi suojavälineisiin liittyviä dokumentteja ja siihen liittyvää keskustelua. Ne ovat sellaisia asioita, jotka liittyvät tähän kansalliseen varautumiseen, Koskinen kertoo.

Eli juuri ne asiat, jotka koskevat koronan hoitoa, ovat salaisia? Ja koordinaatioryhmähän on perustettu nimenomaan koronanhoitoa varten. Eli salaavat jatkossakin kaiken?

Eivät salaa kaikkea. Tuossa voi olla kyse joko pieleen menneiden maskikauppojen salaamisesta tai sitten valmiusvarastoon hankittavien maskien määrien salaamista. Nuo asiat sopii salata, tuo tieto ei hyödytä meitä. 

Isoin salattava juttu lienee se, että kampaviineriryhmä (kansliapäälliköt) menivät mukaan influenssavertaukseen, eli epidemiaa ei kannata pysäyttää, se menee väestön läpi. Nyt deletoidaan urakalla kun yritetään häivyttää jälkiä tähän tilannearvioon.

Miettikääs nyt oikeesti. Aluksi "Epidemia ei ole uhka" heti sen jälkeen "Epidemiaa ei voi pysäyttää". Suomessa mentiin samaan epäonnistuneseen tilannekuvaan kuin esim. Alankomaissa ja Iso-Britanniassa. Poliitikot painoivat paniikkinappulaa, kiitos siitä heille. 

Salmelan Mika vastusti testausta matkustajille helmikuussa (katso esim. Espanjan laatulehti El Paisin artikkeli) nyt kuulemma Ruotsin matkustajien rajoitukset järkeviä. Omaa virkauraa turvataan.

Kampaviineri on ratkaisu.

Vierailija

Tämäkin on hyvä uutinen:

https://yle.fi/uutiset/3-11365789

Myös S-ryhmä alkaa pian myydä Suomessa valmistettuja maskeja – Hinta samaa luokkaa kuin kilpailija-Keskolla

23.5.2020 klo 20.04

Parin viikon kuluttua useissa ruokakaupoissa on saatavilla kotimaisia kasvomaskeja. Kauppayhtiö Keskon kanssa maskimarkkinoista lähtee kilpailemaan alan toinen jätti, S-ryhmä.

Kesko kertoi omasta niin sanotusta kansalaismaskihankkeestaan jo aiemmin. Kuitukankaasta valmistetun kertakäyttömaskin hinta tulee olemaan K-kaupoissa noin euron, paljasti pääjohtaja Mikko Helander Ylen TV1:n Ykkösaamussa lauantaina.

S-ryhmän Suomessa valmistetut kertakäyttömaskit tulevat ensin suurimpien myymälöiden eli Prismojen hyllyille. Kun tuotteita saadaan riittävästi, niitä aletaan myydä ryhmän muissakin kaupoissa, kertoo valikoimajohtaja Ville Vahla.

Kuitukankaisia kertakäyttömaskeja S-ryhmälle alkaa valmistaa sieviläinen Teho Filter. Niiden hinta on samaa luokkaa kuin kilpailijalla.

– Tarkkaa hintaa en vielä tiedä, mutta aika lailla samoissa liikutaan, siinä euron hujakoilla, Vahla sanoo.

Vierailija

Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartunnat osallistuttuaan jumalanpalvelukseen Frankfurtissa Saksassa aiemmin toukokuussa.

Kaupungin terveysviranomaiset kertoivat tartunnoista lauantaina.

Ainakin kuusi ihmistä on joutunut sairaalahoitoon, totesivat viranomaiset uutistoimisto DPA:lle.

Messu pidettiin 10. toukokuuta Frankfurtin baptistikirkossa. Kirkon nettisivujen mukaan jumalanpalvelus toimitetaan sekä saksaksi että venäjäksi.

Kirkon edustajan mukaan he olivat noudattaneet koronaepidemian vuoksi annettuja suosituksia.

Hessen osavaltiossa, jossa Frankfurt sijaitsee, on toukokuun alusta lähtien ollut sallittua pitää julkisia jumalanpalveluksia kirkoissa kunhan niissä noudatetaan sosiaalista etäisyyttä ja hygieniasuosituksia.

Saksassa purettiin kuun alussa koronarajoituksia, mistä seurasi tartuntatapausten määrän voimakas lisääntyminen.

Aiemmin lauantaina Ala-Saksin osavaltion viranomaiset kertoivat seitsemän samassa ravintolassa olleen ihmisen saaneen tartunnat Leerin kaupungissa. Noin 50 henkilöä on määrätty karanteeniin. 

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html?utm_campaign=is_tf&utm...

Tässäkin varoittavia esimerkkejä siitä, että pitää tukahduttaa kunnolla ennen kuin avataan. Eksponentiaalisesti leviävän pahimmillaan tappavan taudin kanssa ei kannata leikitellä, liian aikaisen rajoitusten purkamisen seurauksena tullaan muuten olemaan pahassa pulassa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla