Sivut

Kommentit (210)

Vierailija

Ei kyllä ole ihmekään, jos ihmisillä on vaikeiksia laihtua, jos vedetään pääravintona jotain kassleria ja pekonia ja odotetaan jotain mullistavia tuloksia 😀

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Laihduin 8 kuukaudessa 48 kg pitämällä ruokapäiväkirjaa. Kirjasin kaiken muun ylös paitsi veden ja mustan kahvin. Yritin pitää kiinni 1200 kcal päivistä, mutta tasasin siten, että esim. ennen juhannusta söin vain 600 kcal, jotta sain herkutella grillimakkaralla. Kunhan viikon keskiarvo oli suunnilleen se 1200.

Makean himon korvasin seksillä. Yritin tulla raskaaksi ja siksi mieskin oli innoissaan harrastamassa seksiä 3 pv välein. Tuolloin olin 32v.

Kun olin 38v, mies ilmoitti, ettei seksi ole enää meidän ikäisten asia. Siihen loppui se ilo. Sen jälkeen annoin itselleni luvan syödä mitä haluan ja niin paljon kuin haluan. Seuraukset arvaatte. 

Mikä ihmeen kommentti mieheltä tuo nyt on? 38v ei ole edes keski-ikäinen vielä. Harmi juttu koska tuo 1200 kilokaloriin rajaaminen ja painontiputus oli hienosti tehty!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En jaksanut lukea muiden kommentteja. Joka tapauksessa kaverini laihtui 30 kiloa alettuaan käymässä ruokaan pakonomaisesti suhtautuville ihmisille tarkoitetuissa kokouksissa 2 kertaa viikossa. Vähän niin kuin A-kerho, mutta juuri lohtusyöjille jne. En tiedä onko niitä Suomessa, kaverini on ulkomailla.

Voi tämä olisi hyvä! Aamulla meni 3h etten syönyt, piti olla vesipaasti päivä. Kuitenkin sen lasagnen loput söin aamupalaksi. Kasvissosekeittoa odotti pakkasessa mutta kyllä sitä sortuu, jos parempaa kaapissa.
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei kyllä ole ihmekään, jos ihmisillä on vaikeiksia laihtua, jos vedetään pääravintona jotain kassleria ja pekonia ja odotetaan jotain mullistavia tuloksia 😀

Juurikin päinvastoin. Jos ihmiset söisivät pääravinnokseen ravintorikasta ruokaa, ei tarvittaisi mitään ylimääräisiä välipaloja ja sokeria. Painokin pysyisi hallinnassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse olen tiputtanut 10kg kolmessa kuukaudessa. Helppoa on ollut, enkä ole syönyt edes mitenkään erityisen vähän.

Alkoholi kokonaan pois ja kaikki herkut pois ja normaalia ruokaa vain. Punainen liha oikeastaan kokonaan pois, niin jää ne makkarat ja muut samalla siinä.

Aerobista liikuntaa, eli itsellä 1-2 tunnin juoksulenkkejä 3-4 kertaa viikossa.

Pari kiloa aion vielä pudottaa, mutta sitten riittää.

Jätit siis ravintorikkaimman ruuan pois.


Ai siis alkoholin, karkit ja punaisen lihan? Juu energiarikkaita ne toki ovat.

Piti sitten viisastella. Alkoholi ja karkit ei ole ruokaa. Liha on ravintorikasta energiapitoista ruokaa, sitä ihminen elääkseen tarvitsee. Eikä se aiheuta ylipainoa eikä vaikeuta laihtumista.

No tässä oli kyse laihdutuksesta, jossa juuri ideana on koittaa välttää tuota energiapitoista ruokaa. Eikä mikään ruoka aiheuta ylipainoa, vaan määrät.

Punaisella lihalla on aika vähän etuja kanaan ja kalaan verrattuna, erityisesti laihduttaessa. Sisäfile, riista yms on toki ihan terveellistä, mutta harva niitä päivittäin pystyy syömään. Sen lisäksi punainen liha aiheuttaa kolesterolia, sydänsairauksia yms ikävää. Erityisesti nuo "ravintorikkaat" makkarat yms.

Punainen liha ei mitään sairauksia aiheuta. Sisäfile, riista ja muut rasvattomat lihat eivät ole niitä terveellisempiä lihoja. Lihaan kuuluu olennaisena myös rasva. Makkarat eivät ole lihaa, vaikka ne lihaa sisältävätkin.

Punainen liha nimenomaan on yhteydessä moniin suolistosairauksiin. Toki pienet määrät ovat ok, mutta pääsääntöisesti punaisen lihan mättäminen on huono idea.

Kasvispainotteinen ruokavalio, proteiinit kasviproteiineista, kalasta tai kanasta ja kohtuudella rasvoja on kokonaisterveyden kannalta paras. Hiilariakin voi ja kannattaa syödä, kunhan yrittää vältellä ihan pahinta höttöä.

Millähän perusteella mollaat punaista lihaa?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kyllä ole ihmekään, jos ihmisillä on vaikeiksia laihtua, jos vedetään pääravintona jotain kassleria ja pekonia ja odotetaan jotain mullistavia tuloksia 😀

Juurikin päinvastoin. Jos ihmiset söisivät pääravinnokseen ravintorikasta ruokaa, ei tarvittaisi mitään ylimääräisiä välipaloja ja sokeria. Painokin pysyisi hallinnassa.

Kyllä. Kaikki tietävät että kassler ja kermaperunat ovat parasta laihdutusruokaa. Siihen vähän olutta kylkeen vielä, niin kyllä laihtuu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kyllä ole ihmekään, jos ihmisillä on vaikeiksia laihtua, jos vedetään pääravintona jotain kassleria ja pekonia ja odotetaan jotain mullistavia tuloksia 😀

Juurikin päinvastoin. Jos ihmiset söisivät pääravinnokseen ravintorikasta ruokaa, ei tarvittaisi mitään ylimääräisiä välipaloja ja sokeria. Painokin pysyisi hallinnassa.

Kyllä. Kaikki tietävät että kassler ja kermaperunat ovat parasta laihdutusruokaa. Siihen vähän olutta kylkeen vielä, niin kyllä laihtuu.

Kassler kyllä, mutta perunat kannattaa jättää syömättä. Samoin oluet juomatta. Kerma on hyvää ravintoa

Vierailija

Googlaa energiantarvelaskuri ja kalorilaskuri. Ensin katsot paljonko saat syödä että laihdut tietyn määrän ja sitten lasket paljonko missäkin on kaloreita. Vaatii itsekuria kyllä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Normaali ihminen ei olisi "lähtenyt lenkille ja syönyt salaattia päivää". Normaali ihminen olisi jatkanut sitä suunnitelmallista laihdutusta, jossa on realistiset tavoitteet ja realistiset toimenpiteet.

Miten minä laihduin? No aloin syödä terveellisemmin ja järkevämmin, liikkua ja nukkua. Tylsää, pitkäpiimäistä hommaa, jossa päivästä toiseen toistuu samanlaiset rutiinit. Suunnitelma oli, että sellanen 300-500kcal kesimääräinen päivittäinen vaje. Välillä vitutti, kun vaatteet ei mahtuneet ja välillä sai iloita, kun housut olikin jo liian isot. Välillä repsahdin, mutta sitten palasin ruotuun takaisin. Siis siihen suunnitelmaan, en niin, että repsahduksen jälkeen menin toiseen äärilaitaan ja söin seuraavat pari päivää pelkkää salaattia. Opettelin ennakoimaan esimerkiksi lomia, joita varten en taaskaan dieetannut minikaloreilla, vaan kevensin vähän ennen lomaa ja vähän jälkeen.

Jos laihdutukseen suhtautuu lyhytjänteisesti ja päiväkohtaisesti, se ei onnistu ikinä. Pitää olla pitkäntähtäimen suunnitelma ja opetella kestämään pettymyksiä ja negatiivisia tunteita.

Apua, minulla on tosi vaikea ajatella pitkällä tähtäimellä.
Miettinyt onko minulla epävakaa persoonallisuus häiriö, ahmiminen, itsetuhoisuus ja ei niin hillitty seksuaalinen käyttäytyminen sopii minulle kuin nenä päähän. Aamulla saattaa olla elämäni paras päivä, iltapäivällä olen jo it se mur ha suunnitelmissa.
Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Googlaa energiantarvelaskuri ja kalorilaskuri. Ensin katsot paljonko saat syödä että laihdut tietyn määrän ja sitten lasket paljonko missäkin on kaloreita. Vaatii itsekuria kyllä.

Kaloriteoria on humpuukia.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olen laihduttanut kolmella eri tapaa; kahdella epäterveellisellä ja yhdellä terveellisellä tavalla.

Nuorena kävin etsimässä ohjeita an*reksiafoorumeilta; join litrakaupalla pepsimaxia (kaloritonta), kävin yli 10 kilometrin lenkillä joka päivä, söin päivittäin vain 300-900kcal. Laihduin melkein 30 kiloa.

Parikymppisenä kävin lenkillä aamuin illoin, söin terveellisesti n. 1000-1500kcal päivässä, aloin jopa ensimmäistä kertaa elämässäni juomalla juomaan vettä (teini-ikäisestä litkityn pepsimaxin sijaan). Laihduin 15-20 kiloa.

Kolmeakymppiä lähestyessä aloitin ”roskaruokadieetin”: sain syödä Ihan Mitä Tahansa, mutta korkeintaan 1500kcal päivässä; esim. vaikka kokonaisen Aino-jäätelöpaketin (n. 1100kcal) ja yhdet kuppinuudelit (n. 400kcal). Lisäksi kävelin 15 000-20 000 askelta päivässä. Laihduin puolessa vuodessa ainakin sen 15 kiloa – kunnes kyllästyin.

Kaikkien näiden yritysten välillä lihoin takaisin aloituspainoon (tai sen yli). :D

Minulla sama! Teininä kesälomalla 2 paahtoleipää juustolla klo12, sitten 30-75km pyöräilyä, illalla klo 22.00 2 paahtoleipää juustolla tai lämmin ruoka. Laihduin kesälomalla 22kg.

Parikymppisenä 6 viikkoa kaljaa. Joka toinen päivä 1 lämmin ruoka.
Parikymppisenä am fetamiinia, olin taas teini laihdutus painossa.
Sitten lopetin huu meet ja tupakan, mentiin yli 70kg.
Siitä pikku hiljaa ylös.
Ap

Vierailija

Olen laihduttanut 7kg lievästä ylipainosta normaalipainoon. Kalorit 1800kcal ja 5 kertaa viikossa liikuntaa hikeen asti tunti kerrallaan. Kasviksia paljon, ainakin yli 600g, proteiinia n. 115g päivä, rasvaa 60g ja loput hiilareista. Viideksi ateriaksi jaettuna. Kaikki ruoka punnitaan ja merkitään kalorilaskuriin. Tällä lähtee puoli kiloa viikossa. Viikottain otan ympärysmitat ja aamupainon.

Ei hampurilaisia, sipsiä, alkoholia, rasvaisia leivonnaisia. Pidän herkkupäivän kerran viikossa, syön silloin kulutuksen mukaan eli 2300 kcal. Silloin tällöin voin ottaa pullan siivun tai lakupötkön, mutta ei houkuta, koska se on sitten pois päivän muista ruuista.

Ap:n tapauksessa suosittelen kääntymään ammattilaisten puoleen: ravitsemusterapeutti, psykoterapeutti ja personal trainer voivat auttaa sinua pääsemään kuntoon. Tietysti sinun itse pitää löytää motivaatio hoitaa ja pitää huolta itsestäsi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloin syömään puuroa ja kävellä. Söin kaikkea muuta kohtuullisesti paitsi sokerista luovuin sekä roskaruoasta. Lisäsin vihreää ja säännölliset ruoka-ajat 4- 5 kertaa päivässä. Otin tosi leppoisasti. Vuoden aikana katosi stressaamatta yli 20 ja seuraavana vuonna vielä kymmenen. Eli opettelin uudet elämäntavat. Pysyneet Poissa jo 3 vuotta. Painan 66 kg/ 178 cm. Ennen siis jotain sata kg.

Mietinkin sitä Mari Perankosken dieettiä, puuroa, puuroa ja paljon lenkkeilyä. Upeassa kunnossa on.
Ap

kuulostaa siltä, että puuroa aivoissakin

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olen laihduttanut kolmella eri tapaa; kahdella epäterveellisellä ja yhdellä terveellisellä tavalla.

Nuorena kävin etsimässä ohjeita an*reksiafoorumeilta; join litrakaupalla pepsimaxia (kaloritonta), kävin yli 10 kilometrin lenkillä joka päivä, söin päivittäin vain 300-900kcal. Laihduin melkein 30 kiloa.

Parikymppisenä kävin lenkillä aamuin illoin, söin terveellisesti n. 1000-1500kcal päivässä, aloin jopa ensimmäistä kertaa elämässäni juomalla juomaan vettä (teini-ikäisestä litkityn pepsimaxin sijaan). Laihduin 15-20 kiloa.

Kolmeakymppiä lähestyessä aloitin ”roskaruokadieetin”: sain syödä Ihan Mitä Tahansa, mutta korkeintaan 1500kcal päivässä; esim. vaikka kokonaisen Aino-jäätelöpaketin (n. 1100kcal) ja yhdet kuppinuudelit (n. 400kcal). Lisäksi kävelin 15 000-20 000 askelta päivässä. Laihduin puolessa vuodessa ainakin sen 15 kiloa – kunnes kyllästyin.

Kaikkien näiden yritysten välillä lihoin takaisin aloituspainoon (tai sen yli). :D

Mitä tapahtui tuon tummenetun kohdan jälkeen. Miksi et jatkanut lenkkeilyä ja terveellistä syömistä?

Se oli niin puuduttavan tylsää! Tuskin tarvittiin kuin yksi mökillä vietetty viikonloppu kavereiden kanssa, niin kalorien laskeminen ja päivän aikatauluttaminen ”milloinlenkillemilloinlenkille” ei enää kiinnostanut.

Mutta sitähän se on. Laihduttaminen ja painon ylläpitäminen on terveellisten rutiinien luomista ja niissä ei ole mitään erkoista. Se on tylsää.

Vierailija

En ymmärrä. Olen jättänyt suklaat ja sipsit kokonaan pois, herkkuja vain kerran viikossa (esim. tänään 3/4 kotipizzasta joka on yhdistetty lounas+päivällinen), olen lisännyt liikuntaa (suoritin 10km juoksukoulun ja käyn nyt lenkillä 2-3krt viikossa ja tanssitunneilla 2x/vko), nyt kun baarit ovat kiinni niin alkoholikin on jäänyt pois (olen ottanut alkoholia 2krt tänä vuonna, helmikuun alussa ja vappuna).

Paino ei ole laskenut grammaakaan, ennemminkin edelleen hitaassa nousussa mitä se onkin ollut pitkään, tyyliin 1kg/vuosi. En syö täydellisesti mutta en nyt luulisi että täysin ortorektikko täytyy olla jotta voi laihtua. Ilmeisesti syön nyt vaan niitä kasviksia ja kalaa ja vähärasvaista lihaa kaloreina ihan saman kuin aikaisemmin suklaata ja sipsiä ja pizzaa ja kermajäätelöä jne.

Mutta hämmästyttää, söin ennen todella päin helvettiä eli esim lounaaksi kahvi+2 berliininmunkkia ja päivälliseksi 300g sipsiä dipillä ja 200g suklaalevyn ja iltapalaksi nuudeleita. Nyt vedän vihreitä papuja, herkkusieniä, paprikaa, omenaa, mifua, joskus pihvin tai palan lohta, puuroa, porkkanaa..Eikä se saamarin paino ole 4kk aikana laskenut yhtään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä. Olen jättänyt suklaat ja sipsit kokonaan pois, herkkuja vain kerran viikossa (esim. tänään 3/4 kotipizzasta joka on yhdistetty lounas+päivällinen), olen lisännyt liikuntaa (suoritin 10km juoksukoulun ja käyn nyt lenkillä 2-3krt viikossa ja tanssitunneilla 2x/vko), nyt kun baarit ovat kiinni niin alkoholikin on jäänyt pois (olen ottanut alkoholia 2krt tänä vuonna, helmikuun alussa ja vappuna).

Paino ei ole laskenut grammaakaan, ennemminkin edelleen hitaassa nousussa mitä se onkin ollut pitkään, tyyliin 1kg/vuosi. En syö täydellisesti mutta en nyt luulisi että täysin ortorektikko täytyy olla jotta voi laihtua. Ilmeisesti syön nyt vaan niitä kasviksia ja kalaa ja vähärasvaista lihaa kaloreina ihan saman kuin aikaisemmin suklaata ja sipsiä ja pizzaa ja kermajäätelöä jne.

Mutta hämmästyttää, söin ennen todella päin helvettiä eli esim lounaaksi kahvi+2 berliininmunkkia ja päivälliseksi 300g sipsiä dipillä ja 200g suklaalevyn ja iltapalaksi nuudeleita. Nyt vedän vihreitä papuja, herkkusieniä, paprikaa, omenaa, mifua, joskus pihvin tai palan lohta, puuroa, porkkanaa..Eikä se saamarin paino ole 4kk aikana laskenut yhtään.


Liian epämääräistä. Laske kaloreita, niin tiedät, miksi paino ei laske.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Punainen liha nimenomaan on yhteydessä moniin suolistosairauksiin. Toki pienet määrät ovat ok, mutta pääsääntöisesti punaisen lihan mättäminen on huono idea.

Kasvispainotteinen ruokavalio, proteiinit kasviproteiineista, kalasta tai kanasta ja kohtuudella rasvoja on kokonaisterveyden kannalta paras. Hiilariakin voi ja kannattaa syödä, kunhan yrittää vältellä ihan pahinta höttöä.

Nyt täytyy ottaa huomioon missä maassa tutkimuksia tehdään. Jenkkiläinen lihantuotanto perustuu pitkälti hormonikasvatettuun lihaan ja ihan maalaisjärjellä voi ymmärtää, että sellainen ei ole ihmisen ravintona kovin terveellistä. Toinen missä voi tulla kummallisia tuloksia on se, miten ruoka-aineita luokitellaan näissä ravitsemukseen liittyvissä tutkimuksissa. Olen lukenut esim. niitä Harvardin (arvostan toki tämän puljun tutkimusta, mutta kaikki tekevät virheitä) kuuluisia saikkututkimuksia ja kun katsotaan tarkemmin, mitä punaisen lihan kategoriaan on laitettu, sieltä löytyy hampurilaisia ja hot dogeja. Onhan niissä punaista lihaa, mutta vielä enemmän höttöhiilareita ja lisäaineita. Jos katsoo eurooppalaisia tutkimuksia, punaisen lihan yhteys syöpään ja suolistosairauksiin tulee esiin vain, jos se on kovin jalostettua, esim. lisäainekyllästeyt makkarat tai einekset.

Vierailija

Jos Ap yrität jotain vesipaastoja tms startteja, et tule ikinä onnistumaan. Jos et ole normaaleillakaan keinoilla saanut pidettyä itseäsi kurissa, tuo on aivan järjetöntä. Vaikuttaa siltä, ettet usko alkuunkaan siihen, mitä yrität tehdä, vaan päivät pitkät googlailet ja haaveilet onnistumisen ajatuksesta.

Minä laihdutan laskemalla kalorit, myös ne banaanit ja omenat. Syön myös suklaata, juon olutta ja viiniä. Teen itselleni aina kolmeksi päiväksi tonnikalapastaa, kanakastiketta, ihan normaalia ruokaa. Siitä ruoasta tulee jo lähes puolet päivän kaloreista. Sen lisäksi syön normaalin aamupalan, tosin kovin pienen (n. 200kcal). Kahvin juon mustana. Lämpimän ruoan syön n. 5-7h aamupalasta. Päivällä olen kiireisin, joten unohdan ajatella syömistä. Illalla syön parisataa kaloria ja esim. suklaapatukan tai juon kaljan. Joskus syön pari tuntia aamupalan jälkeen banaanin/omenan/pari porkkanaa. 1200-1300kcal yhteensä (oma kulutus 1600-2000 päivästä riippuen).

En syö millään mittarilla ohjeistuksen mukaisesti, mutta tuo mulla toimii ja muut tavat tuntuu kidutukselta. Haluan välillä syödä suklaata tai juoda puolikkaan viinipullon (260-300kcal). Mielestäni on ihan turha lähteä suoraan yrittämään mahdotonta tai mahdollisimman ankeaa tapaa laihtua. Kosahtaa kuitenkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
En ymmärrä. Olen jättänyt suklaat ja sipsit kokonaan pois, herkkuja vain kerran viikossa (esim. tänään 3/4 kotipizzasta joka on yhdistetty lounas+päivällinen), olen lisännyt liikuntaa (suoritin 10km juoksukoulun ja käyn nyt lenkillä 2-3krt viikossa ja tanssitunneilla 2x/vko), nyt kun baarit ovat kiinni niin alkoholikin on jäänyt pois (olen ottanut alkoholia 2krt tänä vuonna, helmikuun alussa ja vappuna).

Paino ei ole laskenut grammaakaan, ennemminkin edelleen hitaassa nousussa mitä se onkin ollut pitkään, tyyliin 1kg/vuosi. En syö täydellisesti mutta en nyt luulisi että täysin ortorektikko täytyy olla jotta voi laihtua. Ilmeisesti syön nyt vaan niitä kasviksia ja kalaa ja vähärasvaista lihaa kaloreina ihan saman kuin aikaisemmin suklaata ja sipsiä ja pizzaa ja kermajäätelöä jne.

Mutta hämmästyttää, söin ennen todella päin helvettiä eli esim lounaaksi kahvi+2 berliininmunkkia ja päivälliseksi 300g sipsiä dipillä ja 200g suklaalevyn ja iltapalaksi nuudeleita. Nyt vedän vihreitä papuja, herkkusieniä, paprikaa, omenaa, mifua, joskus pihvin tai palan lohta, puuroa, porkkanaa..Eikä se saamarin paino ole 4kk aikana laskenut yhtään.

Olen törmännyt samaan. Paino pysyy aika vakiona, vaikka syö ihan miten sattuu, mutta niin se tekee, vaikka alkaa syömään säännöllisesti, terveellisesti, pienentää annoskokoja ja jättää kaiken ylimääräisen pois.

Itsellä lähti paino putoamaan vasta, kun vedin törkeästi alikaloreilla pari viikkoa. Alle 1000kcal päivässä siis. Silloin kroppa joten heräsi, että apua, mitäs nyt. Jatkoin tuota noin kuukauden, jolloin painoa oli pudonnut 3kg. Siitä nostin takaisin sellaiseen normaaliin terveelliseen ruokavalioon taas, ja paino jatkoi putoamista sen 0.5-0.8kg viikossa.

Mutta tiukan takana oli tuo alku.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Punainen liha nimenomaan on yhteydessä moniin suolistosairauksiin. Toki pienet määrät ovat ok, mutta pääsääntöisesti punaisen lihan mättäminen on huono idea.

Kasvispainotteinen ruokavalio, proteiinit kasviproteiineista, kalasta tai kanasta ja kohtuudella rasvoja on kokonaisterveyden kannalta paras. Hiilariakin voi ja kannattaa syödä, kunhan yrittää vältellä ihan pahinta höttöä.

Nyt täytyy ottaa huomioon missä maassa tutkimuksia tehdään. Jenkkiläinen lihantuotanto perustuu pitkälti hormonikasvatettuun lihaan ja ihan maalaisjärjellä voi ymmärtää, että sellainen ei ole ihmisen ravintona kovin terveellistä. Toinen missä voi tulla kummallisia tuloksia on se, miten ruoka-aineita luokitellaan näissä ravitsemukseen liittyvissä tutkimuksissa. Olen lukenut esim. niitä Harvardin (arvostan toki tämän puljun tutkimusta, mutta kaikki tekevät virheitä) kuuluisia saikkututkimuksia ja kun katsotaan tarkemmin, mitä punaisen lihan kategoriaan on laitettu, sieltä löytyy hampurilaisia ja hot dogeja. Onhan niissä punaista lihaa, mutta vielä enemmän höttöhiilareita ja lisäaineita. Jos katsoo eurooppalaisia tutkimuksia, punaisen lihan yhteys syöpään ja suolistosairauksiin tulee esiin vain, jos se on kovin jalostettua, esim. lisäainekyllästeyt makkarat tai einekset.

Muuten hyvä, mutta näitä tutkitaan ihan kotimaassakin. Esim Itä-Suomen yliopisto on julkaissut paljon tutkimuksia punaisen lihan ja ylipäätään eläinperäisten proteiinien yhteydestä suolistosyöpiin. Ei tarvitse jenkkejä syyttää tästäkin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla