Vierailija

Nyt se meinaa taas tapahtua. Miten sen saisi estettyä? Päivät menee huippukivasti, mutta sitten kun kello kääntyy 2-alkuisten puolelle, niin alkaa tulla mieleen ajatuksia, niin kuin "en osaa mitään", "ei mikään kuitenkaan onnistu". Pään sisällä ikään kuin sanon näitä itselleni, enkä osaa hiljentää sitä. Päivällä sitä ei tapahdu ollenkaan, vaikka olisi tekemättä mitään.

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

Väsymystä. Et osaa mennä ajoissa nukkumaan. Mene siis nukkumaan, kun noita ajatuksia alkaa tulla. Jotain hyvää luettavaa ja sänkyyn vain ajoissa. Kyllä se siitä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Väsymystä. Et osaa mennä ajoissa nukkumaan. Mene siis nukkumaan, kun noita ajatuksia alkaa tulla. Jotain hyvää luettavaa ja sänkyyn vain ajoissa. Kyllä se siitä.

En tiedä, voiko olla väsymystä. Päivärytmi on nyt keikahtanut liikaa eteenpäin, kun ei ole ollut syytä herätä aikaisin, enkä sitten ole herännytkään. Ei tunnu että nukuttaisi vielä klo 01 aikoihinkaan. Myönnetään toki että en ole kunnolla yrittänytkään vielä mennä ajoissa nukkumaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Tasapainoisen elämän pohja on terve itsetunto. Kuulostaa siltä että sinulla on ilmeisesti puutteita itsetunnossa jolloin sorrut kyseisen kaltaiseen nälvimiseen. Tietysti vaikka olisikin hyvä itsetunto niin välillä voi tulla ajatuksia, mutta sillä erotuksella että ne ovat vain ajatuksia, eivät totuuksia. Kun ihmisellä on hyvä itsetunto ja hän tuntee itsensä niin hänellä on perspektiiviä ajatuksiin ja tunteisiin jolloinka hän on osaa ikäänkuin ajatella asiat itsensä kantilta parhainpäin. Opettele armollisuutta itseäsi kohtaan.

Vierailija

Tuttua minullekin. Pahimmallaan koko yö menee valvoessa jos oikein paha olla. Silloin tulee myös todella ikäviä ajatuksia mieleen ja tahtoisi vaan nukkua, mutta ei pysty.

Vierailija

Tiedän tunteen. Lähes joka ilta sama juttu. Aamu, päivä ja alkuilta menee aivan mahtavasti aina. Illalla mielen valtaa ahdistus. Syy on yleensä mitätön. Joinakin iltoina aivot kelaavat päivän tapahtumia edestakaisin, jospa sieltä löytyisi joku tapahtuma, josta voisi itseään soimata. Haluaisin käsitellä näitä asioita, vaan kun en osaa. Siirrän ne sitten vaan pois mielestä vaikka katsomalla tv:tä. Nukkumaanmenoa välttelen viimeiseen asti, koska sängyssä ahdistus on pahimmillaan.

Vierailija

Nykyaika!! Kukaan ei riitä, ei ole enää terveitä tapoja, liikaa tavaraa, liikaa kilpailua, liikaa rahaa, liikaa yksinäisyyttä kurjuutta ja jatkuvaa riittämättömyyttä.

Mitä vanhemmaksi tulen sitä enemmän pelkään tulevaisuutta. Tuntuu jotenkin siltä että kokoajan mennään siihen suuntaan että ainoastaan suositulla ja varakkaalla väellä on enää varaa elää normaalia elämää.

Ikäkuin ei enää oteta huomioon tavallisia ihmisiä. Et ole enää mitään ilman somea, verkostoja tai rahaa. Eniten pelottaa ihmiset jäätävät arvot, eivät yhtään ymmärrä mistä puhuvat.

Vierailija

Minusta ahdistavat ajatukset on merkki siitä että olen väsynyt tai ehkä en ole syönyt tarpeeksi tai olen jotenkin muuten rasittunut. Eli lepään tai syön tai rentoudun.

Usein katson jotain televisiosarjaa, kuuntelen äänikirjaa tai luen niin tulee muuta ajateltavaa. Minulla oli tapana soittaa yhdelle ystävälleni aina kun tuli ahdistunut olo ja vuodattaa hänelle kaikki paha mieli. Kunnes jotenkin tajusin, että ei ehkä ole kauhean kivaa hänestä kuunnella lähes päivittäisiä vuodatuksiani. Nykyisin pyrin juttelemaan hänelle mukavista asioista.

Ajatukset kuitenkin ovat vain ajatuksia, ei ne ole totta. Ne on vähän aikaa ja sitten tulee uusia ajatuksia. Mieli kai menee vähän aaltoillen, välillä ollaan korkealla ja sitten taas alhaalla. Alhaalla on hyvä muistaa, että kohta taas noustaan.

Kiva, että päivällä saat olla rauhassa ilman kurjia ajatuksia!

Vierailija

Kirjoita. Kirjoita vaikka kymmenen minuuttia joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Voit kirjoittaa ihan vaan ajatuksenvirtaa tai sitten voit kokeilla kirjoittaa vasta-ajatuksia negatiivisille mietteille. Näin se käy: kirjoita ensin ylös kielteinen ajatus esim. en ole saanut tänään mitään aikaan. Sitten merkitse ylös että on myönteisen ajatuksen vuoro ja mieti vastaväite kielteiselle ajatukselle. Esim. olenhan saanut, kävin kaupassa ja tein ruokaa ja soitin äidille.

Aluksi voi tuntua hieman teennäiseltäkin, mutta älä luovuta, siihen harjaantuu.

Vierailija

Päiväkirjan kirjootus auttaa. Kirjoita kaikki ajatukset paperille ylös. Jos sinulla on harmeja, kirjoita ne ylös ja ratko ne siinä. Jos et pysty ratkomaan niitä, kirjoita sekin ylös.

Tämä korona-aika on tuonut pahoja ahdistuskohtauksia, liittyy siihen kun tilasimme yritykselle ison varaston juuri ennen romahdusta. Nyt pahoissa vaikeuksissa. Mutta kirjoittaminen auttaa, saa pään selväksi.

Vierailija

Tuttu tunne. Usein menee itkuksikin, enkä nukahda ennen aamuyötä.

Parhaiten auttaa raskas liikunta alkuillasta. Fyysisesti väsyneenä aivot eivät jaksa mennä ylikierroksille ja nukahdan oitis pään osuttua tyynyyn.

Vierailija

Itse yleensä pystyn kuuntelmaan vaan musiikkia jos oikein paha olla. Toisaalta välillä musiikki on pahasta ja jokin tuttu biisi vaan pahentaakin oloa. Joskus kuuntelen jotain "rentoutusmusiikkia" ja se tavallaan sellaista, että on tarpeeksi tasaista ja rauhallista sekä auttaa.

Vierailija

Kokemalla ja sallimalla se ahdistus, se voi tosin olla aika vaikeaa. Mutta ahdistuksen torjumisyrityksillä usein vain pahenee. Noista on psykoterapian kirjoissa; puhutaan halukkuudesta kokea ja sallia asioita, vaikka ne olisivat mitä.

Aivot narikkaan

Olen ollut mitä pahin murehtija ja ahdistuja nuorempana, mutta nykyisin en ole enää. Tässäkin voi muuttua. Sellainen aivot narikkaan meininki on paras. Älä ajattele mitään, et seuraavaa päivää, et mitään. Katot jotain hömppää TV:stä, padilta tai luet. Ylipäätään kieltäydyt ajattelemasta mitään vakavaa, olet kuin Ellun kana. Toimii ainakin mulla todella hyvin. Olen liiankin rento ja huoleton nykyisin, mutta on helppo olla, vaikka tietenkään kenenkään elämästä ei huolet lopu.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tehkää tämä testi.

Tuloksen saa sähköpostiin.

Tämän kautta oppii itsestään sellaista, mitä itse ei tiedä.

Eli juuri noiden yllä olevien kysymysten syitä.

https://www.tunnelukkosi.fi/testi.php


Älkää likatko! Virus klinkki!

Ei todellakaan ole.

Miksi valehtelet?

Tuota materiaalia, kirjaa ja sen ohessa olevaa tunnelukkotestiä käytetään monissa kuntoutuslaitoksissa Suomessa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla