Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (56)

Vierailija

Siis siedätys tarkoittaa sitä, että allergeenia käytetään oireiden sallimissa rajoissa. Ap:n vauvan iho-oireet kuulostavat aika vaikeilta, jos on kortisoniakin tarvittu. Siedätys ei ole sitä, että ollaan välittämättä allergeenista ja sitä syödään miten sattuu. 

Vierailija

Siedätyksestä on tehty ulkomailla hyviä tutkimuksia. Ja saatu loistavia tuloksia. Siksi Suomessakin alettiin siedättämään. Unohtui vaan että parhaat tulokset on noissa testeissä saatu kun siedätyksessä on pysytty oirekynnyksen alapuolella. Eli ei niin että opetellaan sietämään esim oireita mitä tulee desistä maitoa ja sitten pitää käyttää joka ainoa päivä desi maitoa että ei tilanne pahene ja suomalaiset lääkärit hehkuttaa kuinka taas on yksi maitoallerginen parannettu (vaikka saa edelleen jatkuvasti pientä oireilua eikä voi välillä olla ilman maitotuotteita tai sitten välillä syödä enemmän).

Itse olen siedättänyt lapselleni ja itselleni perunan. Itse sain anafylaktisen shokin oireita jo tomusokeristakin (sisältää perunajauhoja) ja lapsi huusi mahakipua jo puolesta teelusikallisesta perunaa. Käytännössä olimme ensin täysin ilman perunaa ja suolisto sai toipua kuntoon. Sitten aloimme syödä kolmeen kertaan käsiteltyä perunaa niin pieniä määriä ettei tullut oireita. Minulla se tarkoitti alussa nuppineulan pään kokoista murua esim shipsiä. Altistettiin noin 1 kerta viikossa alkuun. Sitten kasvatettiin määrää välillä. Ja antokertoja lisättiin. Jos tuli oireita niin palattiin pienempiin määriin. Noin vuoden päästä kumpikin voitiin syödä perunaa melko vapaasti. Uutta perunaa emme syöneet koska se voi olla voimakkaampaa. Mutta siedätys toimi meillä hyvin koska perunasta ei tule enää oireita eikä sen syöntimääriä tarvi seurata. Eli olemme oikeasti parantuneet eikä vain totutettu sietämään oireita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Imetätkö ap? Jos niin ethän itsekään syö ruoka-aineita joille lapsi allerginen ? Jos lapsi siis oireilee. Sitten jos lapsi oireeton niin voit itse syödä esim omenaa ja seurata reagoiko lapsi siihen rintamaidon välityksellä. Omat lapseni reagoivat joten jouduin aina imetysdiettaaamaan kaiken heille sopimattoman omasta ruokavaliostani myös.

Vierailija

Pidätkö ap ruoka/oirepäiväkirjaa?

Siitä saisit selville paremmin mitkä ruoka-aineet eivät sovi ja mitkä sopii.

Eli kirjaa tarkkaan kaikki mitä vauva syö myös lääkkeet ja lisät. Ja kirjaat tarkkaan oireet. Voit sitten katsoa että lehahtaako iho aina banaanin jälkeen jne.

Meillä muuten banaanilla allerginen lapsi ja hän oli allerginen myös perunalle.

Vierailija

Ihon hoidosta
- tärkeintä poistaa allergiaa aiheuttavat asiat lapsen ruokavaliosta ja ympäristöstä

Meillä ihottumaa aiheutti lapsille
- ruoka-aine allergiat
- kipu (yksi lapsista reagoi aina kimppuun ihottumalla esim korvatulehdukseen, hampaan tuloon, maitohampaan lähtöön jne. Kun kipuun annettiin kipulääkettä niin lapsen ihottumat helpottui.
- tekokuituiset vaatteet iholle vastattuna myös pesumerkintälaput vaatteissa
- kuminauha iholle vastattuna
- neppareiden taustat ja vetoketjut iholle vastattuna (ilmeisesti nikkeli allergia)
- muovitettu frotee lakanan alta
- vahapainatukset vaatteissa iholle vastattuna

Vierailija

45 jatkaa

Ihottuman hoitoon meillä toimi
- ihottumaa aiheuttavien asioiden poisto lapsen ruokavaliosta ja vaatteista
- lapsi pestiin joka ilta, mielellään punkassa merisuolavedessä istuskellen mutta normaali suihkukin ok tärkeää että vanhat rasvat pestiin pois ja uusi rasva levitettiin puhtaalle iholle heti pesun jälkeen kun iho vielä kostea.
- perusarvoja vaihdeltiin eli yhtä rasvamerkkiä käytettiin esim viikko ja sitten seuraava käyttöön ja taas seuraava. Ja sitten kolmen viikon kuluttua käyttöön taas se ensimmäinen rasvamerkki. Tämä rasvojen vaihtelu saattaa olla turhaa mutta meistä se tuntui auttavan verrattuna siihen kun käytettiin vaan yhtä rasvaa pitkään.
- ihotautiosastolla meidät opetettiin tekemään suolavesikääreet, se oli tärkein asia jolla lapsen pahoin ihottumassa olevat kasvot saatiin osastolla kuntoon. Eli apteekista voi ostaa suolavettä (tai me keitettiin se itse muistaakseni litraan kiehuvaa vettä luotettiin 1-2 tl lisäaineetonta merisuolaa). Puhtaalle pestille iholle levitettiin paksusti joko kortisonia tai perusrasvaa kumman vuoro oli. Sitten ihottuman kohdalle laitettiin vanhasta puuvillalakanasta revitty palanen joka oli kasteltu suolavesiliuoksessa. Tämä taitettuna pariin kertaan. Nämä lakanan palat kiinnitettiin iholle esim sideharsolla tai lakanasta revityillä suikaleila. Lapsen kasvoista jäi pahimmillaan näkyviin vain silmät, nenä ja suu. Apuna kääreiden laitossa kasvoille oli perinteinen vauvan kypärämyssy ja yksi sideharso,
Suolavesikääreet helpottavat kutinaa ja parantavat todella tehokkaasti ihottumaa. Mieskin tekee niitä välillä omana kolikkoihottumaansa sääressä (tosin saa pysymään jalkaan sukanvarrella). Suolavesikääreiden annetaan olla paikallaan noin 2 tuntia tosin lapsella oli kääreet usein nukkumaan mennessä ja ne oli niin kauan kuin pysyivät.
-tehohoitona teimme aamusta kortisonilla kääreet, päivällä perusrasvalla ja illalla nukkumaan mennessä vielä kortisonikääreet. Tällaisella käsittelyllä pahakin ihottuma parani parissa päivässä.
- lapsen vaatteeksi vain puuvillaa iholle vastattuna ja sekin mielellään nurinpäin niin ettei saumat ym hankaa jos ihottumaa myös raajoissa.

Vierailija

Esikoisella oli maitoallergia ja ihottumaa joka paikassa. Posket reagoi yleensä aina ekana.
Ihottumaan käytettiin lastenlääkärin määräämänä sibicortea ja ohje oli, että niin kauan kuin ihottumaa, sitten vasta tauko.
Tuohon aikaan (23v sitten), oli hoitona allergisoivien aineiden täyskielto. Vähän ennen 2vuotta alettiin kokeilemaan maitotuotteita ja oireita ei enää ilmaantunut. Meidän kuudesta lapsesta nyt ainoa, kenellä ei ole mitään allergioita.
Mitä tulee banaaniin, niin kahdelle meidän lapsista ei banaani sovi, itselleni ei myöskään. Toiseksi nuorimmalla oli allergiatestissä banaani yksi pahimmista. Ei suostunut vauvana sitä kyllä edes syömään enkä sen kummemmin sitten edes tuputtanut sitä. Onneksi.
Esikoisen kohdalla meilläkin muuten lääkäri kehoitti lopettamaan imetyksen, koska hänen mielestä se oli yksi syy jatkuvaan ihottumaan, vaikka välttelin kaikki mahdolliset ruuat. Lopetin sitten imetyksen, kun vauva oli 4kk (inhosi muuten vauva koko touhua, veti kauheat pultit aina rinnalla). Iho alkoi välittömästi parantumaan. Eli meillä ainakin rintamaito aihetti ongelmia ja tämän tuntui myös vauva vaistoavan.
Lääkäri sanoikin, että usein vauvat tietävät vaistomaisesti, mitä kannattaa syödä.

Vierailija

Ap jos viet lapsenyksityiselle niin kannattaa kysellä kokemuksia hyvistä allergialääkäreistä. Itse voisin suositella Oulusta hyvää lääkäriä.

Vierailija

Mun esikoiselle tuli ihottumaläntti poskeen vuoden ikäisenä. Hoidin sitä rasvaamalla (ainakin Decubal tuntui auttavan), pari kertaa hydrokortisonikuurilla kun meni pahemmaksi ja kerran Bacibactilla kun tulehtui. En osannut yhdistää ihottumaa mihinkään tiettyyn ruoka-aineeseen. Ihottuma kesti vajaan vuoden, välillä parempana ja välillä pahempana, kunnes katosi kokonaan. Lapsi on nyt 5-vuotias, ei allergioita eikä iho-oireita.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Allergioiden takia kannattaa käydä lääkärissä. Kortisonivoidetta tulisi käyttää kuureina, jos on tarvetta. Kolme päivää ei riitä. Esim. Viikko kerrallaan vaikka oireet häviäisi nopeammin. Mutta ohjeet hakisin lasten allergialääkäriltä enkä palstalta.

Kortisonivoide ohentaa ihoa. Kannattaa selvittää lääkärin määräämällä allergiatestillä vauvan allergiat. RAST-testiin tarvitaan vain yksi verikoe kunhan tiedetään vauvan syömät ruoat.

Allergiseksi voi tulla mille hyvänsä ja missä iässä hyvänsä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mun esikoiselle tuli ihottumaläntti poskeen vuoden ikäisenä. Hoidin sitä rasvaamalla (ainakin Decubal tuntui auttavan), pari kertaa hydrokortisonikuurilla kun meni pahemmaksi ja kerran Bacibactilla kun tulehtui. En osannut yhdistää ihottumaa mihinkään tiettyyn ruoka-aineeseen. Ihottuma kesti vajaan vuoden, välillä parempana ja välillä pahempana, kunnes katosi kokonaan. Lapsi on nyt 5-vuotias, ei allergioita eikä iho-oireita.

Poskien ihottuma voi johtua myös pesuaineista. Lapsihan nukkuu monta tuntia vuorokaudessa ja poski on tyynyä vasten paljaana. Oma lapseni sai ihottumaa poskiinsa sairaalan liinavaatteista. Pesulan käyttämät aineet olivat liian rajuja ja hieman hajustettujakin. Kotona käytössä hajustamattomat pesuaineet kautta linjan eikä mitään kosketusallergiaoireita.

Vierailija

Minulla on raju banaani allergia, johtuen kumiallergiasta. En voi syödä eksoottisia hedelmiä ja vaikutukset kohdistuu kasvoihin.
Kaksivuotiaalla lapsellani oli vauvana myös todella ikävä atopia. Lääkäri pyysi olla jättämättä mitään ruoka-ainetta pois ja nyt on iho erinomaisessa kunnossa. En tiedä mistä johtui, mutta ilmeisesti hän siedättyi tai vaan suolisto kehittyi.

Tunnen olevani jälleen niin siunattu avioliittoani, kun tohtori osagiede toi takaisin mieheni, joka erotti minut kanssani hyviä 3 vuorokautta. Olen nimeltä Anneli Jäätteenmäki. Vaikka minulla on suu koko kehossani, ei riitä, että kiitämme tohtori Osagiedea hänen avusta elämässäni. Mieheni oli eronnut kanssani 3 kuukautta ja joutunut olemaan tuskissa ja tuskalla ilman häntä. Joten etsin apua kaikkialta, mutta mikään ei onnistunut, ennen kuin tarkoitin tohtori Osagiedea, jonka kanssa otin yhteyttä verkossa. Selitin tilannetta hänelle ja hän lupasi, että aviomieheni tulee takaisin minuun 24–48 tunnin sisällä, sikäli kuin sydämeni silti lyö hänen puolestaan. Uskoin häneen ja hän valmisti loitsun minulle ja mieheni soitti minulle juuri kun tohtori Osagiede sanoi. Hän vetoaa ja sanoi, että hän tarvitsee minut takaisin ja elämme nyt jälleen onnellisina viimeiset 9 kuukautta. Kaikkien siellä lukevien artikkelini, jotka tarvitsevat apua, tulee ottaa yhteyttä häneen ... Sähköposti: doctorosagiede75@gmail.com tai whatsapp and viber puhelinnumeroon +2349014523836

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla