Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Sivut

Kommentit (51)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Voi j'malauta teitä! Häpeäisitte! Ruokaa jaetaan ilmaiseksi ja te kehtaatte narista siitä. Älkää menkö sinne jos ei kelpaa. Jättäkää ruuat niille, jotka oikeasti tarvitsevat. He eivät nurise. 

Kuka syö vehnäjauhoja ja majoneesia? Ruisleipä ja täysjyväriisi ei ole kallista ja paljon terveellisempi vaihtoehto, samoin puurohiutaleet. Toki ilmainen ruoka (oli se mitä tahansa) on korvaamaton apu niille jotka sitä tarvitsevat, mutta ihmettelen miksi on valittu tuollasia ruoka-aineita kun samalla hinnalla saisi terveellisiä vaihtoehtoja jotka pitävät myös nälkää.

Toki en valita jos ruokajonossa käyvät ovat itse tyytyväisiä! Sehän se pääasia on.

Melko varmasti kukaan ei syö vehnäjauhoja sellaisenaan. Mutta niistä saa hyvin leivottua sämpylöitä yms. jotka ovat oikein hyvää syötävää. Yhdestä pussillisesta saa todella ison satsin. Majoneesiakaan kukaan ei varmasti sellaisenaan syö, mutta siitä saa esim. kastikkeen paremman puutteessa. Myös vehnäjauhoista voi tehdä kastikkeen veden ja rasvan kanssa. Köyhänä ei ole vara nirsoilla. Sitä syödään mitä on tarjolla tai ollaan nälässä. Kermaperseenä sitä on varmasti vaikea ymmärtää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Siis ihan oikeasti joku käy hakea MAJONEESIA nälkään? mitä ihmettä? Mäki kuvittelin että ruokakaupat antavat heille sitä hävikkiä. Luulis et hevi puolelta jää runsaasti.

Siis majoneesia?! Millä sä edes syöt sitä, suoraan tuubista?

Vierailija

Nämä varmaan vaihtelee aika radikaalisti riippuen paikkakunnasta ja järjestäjästä, olin yllättynyt kun ekaa kertaa sinne jonoon jouduin, leipää sieltä kyllä saa mutta muuten tosi heikkoa, niinkuin joku mainitsi vitamiinipuutokset vääjäämättömiä jos tuolla säännöllisesti asioi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Siis ihan oikeasti joku käy hakea MAJONEESIA nälkään? mitä ihmettä? Mäki kuvittelin että ruokakaupat antavat heille sitä hävikkiä. Luulis et hevi puolelta jää runsaasti.

Siis majoneesia?! Millä sä edes syöt sitä, suoraan tuubista?

Voi luoja teitä, urpåja! Ei tietenkään kukaan hae majoneesia nälkäänsä. Se on vain YKSI TUOTE MUIDEN JOUKOSSA. Ei voi olla niin tyhmä, että kuvittelee siellä jaettavan pelkkää majoneesia. Tai varsinkaan, että majoneesia syötäisiin pelkiltään. Sitä voi laittaa esim. leivän päälle tai käyttää kastikkeena. Luulisi ihan maalaisjärjellä tuollaisen tajuavan. 

Vierailija

Miksi jaetaan tuollaista roskaa? Voisivat vaikka keittää siellä jauhelihasoppaa jossa on paljon halpoja kasviksia. Se on hyvää, halpaa ja ravitsevaa. Varmaan yrttejä ja mausteitakin kaupoilta siihen heltyisi. Voiso toki olla myös kala ja kanasoppaa.

Vierailija

Ne on niitä ruokia, joita kaupat pystyvät ilmaiseksi lahjoittamaan.

Eivät ruokakaupat ole hyväntekeväisyys laitoksia.
Miten kauppa voisi ilmaiseksi jakaa kalliita ruokia, kauppa on elinkeino kauppiaalle, ja useiden ihmisten työllistäjä.

Tottahan kaupan pitää tuottaa, että sitä kannattaa harjoittaa.

Jos ei kelpaa, älä mene hakemaan ollenkaan ilmaista ruokaa.

Vierailija

Hurstilla on ainakin jaossa huomioitu ruokaympyrä. Olen hyvin kiitollinen avusta.

Se ei muuten monille ole tilapäistä, vaan ihan jokavuotinen juttu. Paljon eläkeläisiä ja lapsiperheitä käy myös.

Kiitos herra ruoasta!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vaikuttaa siltä, että aika moni on uskonut sen mccoysin ruokajonojuttuja :D

Aika vajaalla saa käydä että uskoo siellä sisäfilettä ja villilohta jaettavan.

Mutta juu, sitähän siellä jaetaan mitä jakaja on saanut jaettavaksi. Ja harvemmin nykyisin kai hevipuolen tuotteet tai muukaan tuoretavara suoraan roskiin menee, kaupat ovat vaan alkaneet omaksua sen punalappukulttuurin ja ilmaisbanaanijakelun laajemmalti. Pakostakinhan se vaikuttaa ruokakassijakeluun, kun aiemmin on sinne lykätty päiväystään lähestyvät, ja nyt ne myydäänkin alennettuun hintaan kaupan toimesta. 

Vierailija

Näin saadaan pidettyä köyhät sairana, poissa työelämästä ja leipäjonon asiakkana niin että ruoanjakobisnes voi ja kannattaa hyvin.

Vierailija

ihan kuin ruokaois kallista, perunaa saa lidlistä 59c/kg. VVieläkin parempilaatuisena kun valitsee itse eikä huonolaatuista a 1e99c/kg väritetyissä valmiissa pusseissa jottei huono laatu näkyisi.
Kananmuniakin saa puolilmaiseksi.

Mutta ku ei viittitä eikä haluta, halutaan vain valmisruokia... niin hmekkö sitten jos valmisruokia tarjotaan.

Vierailija

Pelastusarmeijasta sanottiin, ettei enää saada kunnon ruokaa eikä ruokaa saada tarpeeksi.

Kaupat antavat hävikkiruokaravintoloille.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Miksi ei voisi olla samantien tervellistä? Missä olisi ravintoaineita ja proteiinia? Ne on ensimmäiset mitä pitää saada jos on nälkä. HK sinisessä on pelkkää jauhoa ja kovaa rasvaa. Kyllä itsekkin ihmettelen täällä suuresti.

Niinpä, miksi ei?! Miksi SINÄ et ole ollut ostamassa sinne terveellistä ruokaa köyhien avuksi??!! Vai kenen ajattelit olevan vastuussa näistä? Ymmärrätkö wannabe tiedostava lapsi, että kyseessä on hyväntekeväisyys. Ei vastuu, ei pakko ei laki. Vaan hyväntekev'isyys. Sitä annetaan, mitä ylimääräisenä on, ja mihin rahkeet riittävät.

Huomaa taas näistä kommentoijista, että kyseiset henkiset lapset kuvittelevat taikaseinän olemassaoloon, ja että ilmaiseksi annettavat avustukset voisi vain suoraan hakea k-marketin hevi-osastolta.

Kasvaa aikuiseksi ja avatkaa silmänne. Menkää töihin ja tehkää hyvää sen sijaan että moralisoitte täällä asioista mistä ette ymmärrä mitään!

Vierailija

Olen käynyt monesti ruokajonossa ja ruoka oli aidosti laadukasta. Kotimaista nautasika-säilykelihaa, kotimaista maitojauhetta, kotimaista purkkihernekeittoa, kotimaista hapankorppua (ruista), täysjyvämakaroneja.

Mistä helvetistä te ulisijat löysitte lenkkimakkaraa ja vehnäjauhoja?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Näin saadaan pidettyä köyhät sairana, poissa työelämästä ja leipäjonon asiakkana niin että ruoanjakobisnes voi ja kannattaa hyvin.

Pahasti lainehtii. Onko diureetit loppu?

Vierailija

Mä kävin vuoden verran ruokajonossa. Jokainen sai yhden muovikassillisen missä sitten oli mitä oli, ei niitä itse saanut valita.
Lähes aina oli joko paistopisteen donitseja, munkkeja tms. tai Pullava-pitko, MUTTA ihan joka kerta myös hieman tummuneita banaaneja, pari kolhiutunutta omenaa, mandariineja/ perunaa/ porkkanaa.
Maitoa aina.
Loppuosa menikin sitten ihan arvalla, oli broilerin koipia tai porsaanlihasuikaleita tai tofua tai tai tai. Joskus sain jopa Oetkerin pakastepizzan. Leipää sai hakea niin paljon kun halusi, sitä piisaa.
Mukavaa oli se, että jonossa vaihdeltiin ja annettiin tuotteita. Siis porukka huuteli, että "Ottaako joku tomaatteja, mä olen allerginen?"
Mulle kiva, koska en syö lihaa niin vaihdoin usein niitä lihapaketteja vaikka kasvis-valmisruokiin. Loput lihat vein koiralle.
Yleisesti, päiväysvanhoja ruokia (ne ihme Hevi-shotit vai mitä ne pikkupullot on ei ilmeisesti mene kaupaksi btw), maitotuotteita, marjoja, lihaa, valmisruokia.
Mitään pastaa, riisiä, jauhoja, kananmunia yms. ei ollut ikinä, eihän ne kaupassa vanhaksi mene. Eri asia sitten jos joku lahjoittaa.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat