Sivut

Kommentit (62)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Tosi outoa, jos on paljonkin mukamas tuollaisia nössövanhempia. En ole koskaan törmännyt heihin. Voisikohan tässä tosiaan olla kyse yliyksinkertaisesta ajattelumallista, jossa takerrutaan pikkuasiaan. Kyllä se lapsi tietää jo kokemuksesta, että sieltä päiväkodista ollaan oikeasti lähdössä ja kengät puetaan aina kun ulos lähdetään, ei lapset ole niin tyhmiä. Ehkä jollain on myös tarve pehmentää päikyn tätien edessä käytöstään, että näyttäytyy ymmärtäväisenä ja hyvänä vanhempana? Ehkä kotona kaikkea ei esitetäkään liian kohteliaasti.

Meillä oli päiväkodissa yhteen aikaan ohjeistettava monia vanhempia, että, kun haette lapsen, niin ottakaa hänet sotten mukaan. Moni lapsi koki kivan leikin olevan kesken, johon vanhempi totesi " no jos läyn vaikka kaupassa/viemässä tavarat kotiin/lenkillä tms. Ja arvatkaa oliko se lapsi innoissaan lähdössä kun vanhempi tuli uudelleen.

Nykyään ymmärteekseni on tullut esim.tuntiperusteisia hoitomaksuja ja tarkempaa hoitoajan seurantaa jne. Ja vanhemmatkin luultavasti ymmärtäväisempiä, että tuollaisella toiminnalla tekevät karhunpalveluksen lapselle.mutta ei noistakaan kertomistani jutuista ihan hirveän kauan ole.

Vierailija

Anopilla oli tapana kysyä lapselta tyyliin vaihdetaanko vaippa tai puetaanko vaatteet. Siis tilanteissa joissa nuo asiat piti tehdä oli lapsi sitten mitä mieltä tahansa. Kehotin anoppia miettimään mitä tehdään jos lapsi vastaakin ei hänen kysymykseensä. Ehdotin että jos ei halua suoraan komentaa että tehdään nuo asiat niin kysyy edes että vaihtaako mummo vai äiti vaipan tai pukeeko lapsi itse vai pukeeko mummo hänet.

Helpotti elämää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla