Sivut

Kommentit (192)

Vierailija

Älä annan miehen jahkailla hedelmällistä aikaasi ohitse. Laita aikaraja 30 ikävuoteen ja sitten on tehtävä päätöksiä.

Endlmetrioosin kanssa ei leikitä, vanhetessa hedelmällisyys laskee nopeammin kuin muilla. Lapsen saanti parantaisi tilannetta. Kannattaa keskustella etukäteen onko mies valmis hedelmöityshoitoihin. Jos ei ole niin siitä tiedät sitoutumisen asteen.

Ja jotkut miehet vain eivät halua joidenkin puolisoiden kanssa lapsia. Minun avomieheni jaksoi minun kanssani pitkät hedelmöityshoidot, mutta ei halunnut exänsä kanssa mennä naimisiin ja saada lapsia (erosivat kauan ennen kuin minä tulin kuvioihin). Hänelle jo naimisiinmeno oli liian suuri kynnys. Mutta minun kanssani jaksoi tosissaan pitkät hoidot, vaikka ei naimisissa ollakaan. Eli se kertoo myös siitä, että naimisiinmeno ei ole samamerkityksellinen miehillekään sitoutumisen suhteen.

Mutta siis ne hoidot ei ole kivoja! Ja aika kulkee sinun ohitsesivääjäämättömästi. Miehen on tajuttava tämä ja jos eiole valmis nyt lapsiin niin sinulla on hyvin suuret riskit jäädä lapsettomaksi ja miehesi taasen voi löytää uuden kumppani nelikymppisenä ja saada lapsia vaikka kuinka monta,

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Rehellisesti, mies kuullostaa siltä, että suhteessanne on jotain muutakin vialla kuin vain tuo lapsiasia. En usko, että hän on epäluotettava pelkästään tuossa suhteessa, vaan teillä on muutakin hämärää, mutta koska se ei vaivaa sinua tai kosketa sinua samalla tavalla, niin et osaa ajatella asiaa. Eksäni oli samanlainen pallottelija, mutta se kosketti pelkästään arjen menoja. Hän saattoi hyvin haaveilla kanssani miten tekisi mitäkin, mutta kun kyseinen ajankohta koitti, jätkää ei näkynyt missään. Eli se on ihan siitä kiinni, millaisella tuulella hän oli. Täysin randomisti tehdyt asiat luonnistivat, mutta mitkään etukäteen sovitut jutut eivät, koska tuuli ehti välissä niin monta kertaa kääntyä. 

En sitä paitsi muutenkaan uskaltaisi jäädä tuollaiseen suhteeseen. Jos olette tunteneet teinistä asti ja olleet yhdessä, niin mistä edes tiedät, että suhde on oikeasti hyvä? Ettei tuo vain olisi turvallisuuden kaipuuta ja pysyttelyä vanhassa, koska et uskalla lähteä maailmalle etsimään onneasi? En tekisi lasta tuollaisen miehen kanssa tuollaiseen suhteeseen. 

Kaikkimullenytheti

Menitte kuitenkin naimisiin? Vauvoista puhuttu jo ennen sitä? Se ei todellakaan ole mikään pieni päätös. Riski on suuri. Jos tulee ero, kuten aloituksesta voi päätellä, nainen vie ja mies vikisee.

Vierailija

Sorry, en jaksanut lukea koko pitkää ketjua. Toivottavasti olette päätyneet johonkin lopputulokseen.

Halusin vain ammattini edustajana kertoa, että jos sinulla on epäilty endometrioosia (kuten aloituksessa kerroit) ja olet 29-vuotias, sinulla on todella kiire. Endometrioosi aiheuttaa hedelmättömyyttä. Joten painetta on sinulla miettiä kauanko annat miehen miettiä, haluatko lapsia vai jäädä tähän odottelemaan, ja tämän paineen voit kyllä mielestäni kertoa myös miehellesi. Tai "miehellesi".

Pöhölökö

Vierailija kirjoitti:
Olette varmaan jo eronneet, sillä tänne ei ole kuukauteen tullut uusia viestejä. Jos ette ole vielä eronneet, suosittelen eroamaan heti. Mies ei halua lapsia sinun kanssasi. 13 vuotta yhdessäoloa, ja vieläkin pitäisi miettiä?! Mieti nyt itsekin, miltä se kuulostaa. Oma mieheni oli heti valmis lapsiin, koska tiesi, että haluaa jakaa elämänsä minun kanssani. Miehesi haluaa ehkä lapsia jonkun kanssa joskus, mutta ei sinun. Hän haluaa käyttää vain valtaa ja henkistä väkivaltaa sinua kohtaan. Se, että hän maanittelee sinua jopa vaihtamaan työpaikkaasi, kuulostaa aivan pöyristyttävältä. Noin voi toimia vain narsisti tai muu hullu. Seuraavaksi hän keksii, että sinulla on liian pitkät/lyhyet hiukset; olet liian lihava/laiha; sinulla on väärät vaatteet yms. Lista ei lopu ikinä tuon miehen kanssa.

Emme ole eronneet, olemme puhuneet asioista ja yritämme nyt lasta. Mies on viime kuut pohtinut asiaa kanssani paljon (siis ihan oma-aloitteisestikin). Olemme käyneet läpi raha-asioita ja käytännön juttuja, jotka ovat pelottaneet meitä kumpaakin. Tulimme yhteisesti siihen tulokseen, ettemme voi odottaa merkkiä taivaalta, vaan lapsi tulee kun sen on aika tulla :) Uskokaa tai älkää, mutta meillä on hieno suhde ja olemme tosi onnellisia.

- ap

Vierailija

Tiedän monia miehiä jolle päätös lapsenhankinnasta on ollut todella vaikea tehdä, ovat siis oikeasti tarvinneet sen, että nainen ottaa ohjakset asian suhteen. Eli kannustaisin sinua nyt rohkeasti ottamaan asian suhteen askeleen eteenpäin.

Lisäksi minua huolestuttaa ikäsi, eli et voi enää kauaa juupas kalastella, suosittelen jo toimimaan nopeasti. Erityisesti jos joutuu vielä hoitoja ottamaan jne mitkä vievät oman aikansa...

Vierailija

Ap:n äijä kuulostaa ulkopuolisen korvaan ilmiselvältä manipuloijalta. Ensin painostaa ap:ta jättämään yrittäjyyden ja siirtymään palkolliseksi, sitten kun ap päättää näin tehdä niin tuleekin saarna siitä miten ap heittää saavutuksensa hukkaan. Ilmeisesti kaikki, mitä ap tekee, on miehen mielestä väärin?

Jäätävää myös tuo kuvaus siitä että jos ap on pari kuukautta puhumatta lapsiasiasta niin mies nostaakin kissan itse pöydälle, vaikka jos asiasta puhutaan ap:n aloitteesta niin miehestä saa ulos vaan jahkailua.

Kun nyt kerran olet päättänyt moisen kanssa tehdä lapsia tähän maailmaan niin onnea matkaan, sisko! Toivottavasti on avioehto tehtynä ja asiat järjestetty niin että pärjäät omillasi jos arjesta miehen kanssa tulee sietämätöntä. En ihmettelisi, jos mies alkaisi lapsen saavuttua yhtälöön manipuloida sillä uhalla että jättää perheensä.

Vierailija

Meilläkin mies halusi jahkailla lapsien hankkimisen suhteen. Milloinkaan ei tuntunut olevan sopiva hetki; "mieluummin sitten joskus kun...". Olimme olleet yhdessä 10 vuotta (teinistä asti), joten olimme kokeneet yhdessä paljon ja tunsimme toisemme läpikotaisin. Naimisiinkin olimme jo ehtineet. Elämäntilanteemme oli vakaa, oli vakituiset työt ja muutenkin talous kunnossa. Parisuhde voi myös hyvin. Silti vain mies jahkasi ja jahkasi, ei halunnut tehdä asiasta päätöstä koska se vastuu asiasta ahdisti.

Lopulta kyllästyin jahkaamiseen ja sanoin miehelle että minä en enää tästä nuorru, parin vuoden päästä olisin jo 30 ja aika kuluu vääjäämättä. Kerroin etten halua että joudumme pettymään sitten joskus myöhemmin, kun lasta emme enää ehtisi saadakaan koska hedelmällisyyteni olisi jo mennyttä. Sanoin että lapsia aletaan tehdä nyt jos niitä ikinä aiomme hankkia.

Monelle miehelle tulee yllätyksenä että raskaus ei välttämättä ole mikään helppo asia saavuttaa. Koulussa kun pelotellaan vahinkoraskauksilla, joten monelle pinttyy mielikuva että lapsen tekeminen on helppo juttu joka onnistuu tuosta vain. Oma mieheni ei tiennyt että raskauden alkamiseen voi hyvinkin mennä jopa 12kk ehkäisyn pois jättämisestä.

Loppujen lopuksi mies myöntyi että voimme jätt ehkäisyn pois, ja vuoden kuluttua siitä syntyikin esikoinen. Mies sanoo usein että oli elämän paras päätös.

Vierailija

Endometrioosi ei ole mikään mitätön vaiva, vaan etenevä sairaus joka voi tuhota naisen hedelmällisyyden täysin. Kiinnikkeet kohdussa, munasarjoissa ym. elimissä voivat estää raskaaksi tulon kokonaan. Munanjohtimet saattavat mennä jopa umpeen...

Toivottavasti ap miehesi on nyt kaivanut pään pois takapuolestaan ja uskaltanut sanoa suoraan mikä hänen kantansa lasten tekemiseen on.

Jos mies ei ole vieläkään päättänyt, älä jää odottamaan. Sinulla voi olla jo kiire raskauden suhteen, ellei jo nyt ole liian myöhäistä.

Vierailija

Olen samaa mieltä kuin mitä mm. 194:n tarina sanoo.

Tee selväksi, että sekä sinä endosi kanssa että mies spermanlaatuineen vanhenette. Ehkäisy pois ja jännän äärelle, nyt tai ei koskaan! Olette valmiita ja opitte lisää sitä mukaa kun tarvetta tulee!

Kukaan ei voi olla koskaan täysin valmis lapsen saamiseen, jos hän sitä miettii. Helpottaa molempia, kun on selvä päätös.

Toivottavasti voitte pian jahkailla yhdessä sen kanssa, että millainen turvakaukalo ja millaiset rattaat, perhepeti vai ei, mikä on paras tapa hoitaa vaippahommat jne. 

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat