Sivut

Kommentit (133)

Vierailija

Ok. Haastan tutkijan kirjoittamaan artikkelin siitä kuinka isät ovat itse asiassa äitejä parempia organisoimaan oikeastaan kaikkia kodintöitä. Siis jos hän haluaa oikeasti rikko konservatiivisia ajatuksia ja rooleja. Koska ennenkuin hän tuon tekee hän on sitä mieltä että joo isät ovat hyviä kaikessa mikä on lasten mielestä kivaa. Ja sehän ei luonnollisesti voi olla koko totuus. Ei hän muutoin edes kirjoittaisi että mukavuusalueelta pitää poistua. Eihän mukavuusalueelta kannata poistua jos se tarkoittaa tekemistä missä on väistämättä huono. Eli pitää ensin tunnustaa että miehet ovat usein ylivoimaisia myös siinä mitä he eivät tee. Tämä on vaikea niellä. Mutta toimiihan tämä myös toisinpäin. Naiset ovat itse asiassa paljon parempia esimerkiksi rakentamaan taloja ja nikkaroimaan jotakin jos vain he tekisivät niin. Paljon sitkeämpiä ja huolellisempia.

Vierailija

Morty kirjoitti:
Tai ehkäpä ne perinteiset sukupuoliroolit ovat ajan saatossa toimivaksi todistettu malli, eikä ruuhkavuosina ole varaa toimia ideologisesti oikeaoppisesti, mutta tavalla joka ei toimi.

Miksi isien pitäisi pitää enemmän perhevapaita? Se, että isät ovat töissä tienaamassa rahaa, on yhtä arvokasta työtä perheen hyväksi kuin sekin mitä tehdään kotona. Ei töissäkään ole läheskään aina kivaa. Ja kun Suomessa miehet ovat keskimäärin enemmän tienaavissa töissä, on luonnollista ja perheen talouden kannalta järkevää että he jatkavat vetovastuuta taloudesta.

Miksi siinä että äidit jäävät kotiin lapsia hoitamaan, nähdään lähtökohtaisesti jotain vikaa? Ja mitä se kuuluu valtiolle miten perheet omat yksityisasiansa järjestävät?

Naulan kantaan. On myös todistettu että lapsesta kehittyy tasapainoisempi yhden naisen kasvattamana. Isä voi tulla enemmän kuvioihin sitten kun lapsi on koulussa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Morty

Miehet tekevät tilastollisesti keskimäärin pidempää työpäivää, joten on sen takia perusteltua että ainakin osa miehistä tekee silloin vähemmän työtä kotona.

Miehillä on omat tehtävänsä perheessä, vapaa-ajallakin. Niitä vain sukupuolentutkijat eivät laske mukaan tutkimuksissaan. Esim. pyykinpesu on laskettu kotityöksi, yleensä vielä koko se aika mitä kone ruksuttaa, vaikka todellisuudessa ihmistyö kestää hyvin vähän aikaa. Sen sijaan  lasten vieminen harrastuksiin ei ole laskettu kotityöksi. Ei myöskään lasten harrastusvälineiden huolto ja niiden hankinta. Sekin edellyttää aika paljon sitä metatyötä.
Minusta näitä asioita pitäisi katsoa kokonaisuutena. Laskea kaikki perheen hyväksi tehty työ (sekä ansio- että muu työ). Mutta sitä sukupuolentutkijat eivät ilmeisistä syistä halua tehdä.

Olen seurannut tuttujen miesten elämää, eikä käy kateeksi. Ensin lähes kellon ympäri töissä, ja sen jälkeen käydään kotona kääntymässä ja sitten viemään perheen neljää teiniä harrastuksiinsa ja takaisin. Kaikilla tietysti harkat eri paikoissa ja eri aikaan.
 

Vierailija

Miksi nämä ns. sukupuolitiede naistutkimus yms. pseudotiede tyypit ovat kaikki sukupuoleltaan naisia. Eikös se sukupuolita tätä tutkimusalaa vinksalleen aikalailla.

Itse olen sitä mieltä, että naiset hoitavat metatyöt joo, mutta yhä suurempi osa naisista tekee kaiken aikaa yhä vähemmän ns. perinteisiä naisten töitä perheessä, ja miehet vastaavasti korvaavat sitten osaltaan näitä. Mutta ne megatyöt, renkaanvaihdot, rempat yms... kyllä ne vaan tuppaavat jäämään aina miesten vastuulle, tosi harva nainen näitä parisuhteessa tekee.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Naisillakaan ei pidä olla aina vaan kivaa vaan myös heidän pitää käydä pakollinen armeija/sivari 5e päiväpalkalla kuten miesten. Sukupuolentutkija vaan jostain syytä unohti tämän maamme isoimman epäkohdan.

Omasta puolestani kyseinen laitos voidaan vaikka lopettaa, ainakin nykymuodossaan. Koko touhussa ei ole ylipäätään mitään naisten keksimää. Jos joku tänne hyökkää niin 100% varmasti kyseessä ei ole ainakaan naisarmeija.  

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ongelma tulee vastaan siinä jos nainen haluaa määrittää sen mitä kulloinkin tulee tehdä eli "oikeaoppisen" hoidon sisällön eikä ole valmis joustamaan tästä.

Jos mies halutaan mukaan tasavertaisena, niin hänellä voi olla hyvinkin eri käsitys siitä mitä tämä oikeaoppinen hoito on. Eli tämän jälkeen ei enää mennäkään naisen käsityksien ehdoilla.


Tämä on omalla kohdallani koskenut myös yleisesti koko perhe-elämää. Nainen vaatii osallistumaan tasavertaisesti, mutta tasavertainen osallistuminen ei sitten kuitenkaan kelpaa, jos asioita ei hoideta hänen mielensä mukaisesti. Kovasti valitetaan metatyön määrästä ja sitten kuitenkin tehdään siitä puolisollekin kuuluva osuus, vaikka ei olisi tarvetta.

Minun mieheni ainakin tekee kaiken vaativan "vähän sinne päin" -asenteella. Liekkö joku ylisukupolvinen juttu miehillä tämä. Ei siinä oikein voi vain antaa toisen tehdä joka päivä "omalla tavalla", jos se tarkoittaa että hampaat harjataan vähän sinne päin, pöytää ei ikinä ruuan jälkeen siivota (miten seuraava ruokailu onnistuu kun edelliset astiat ja tahrat on edelleen pöydässä?), vaipat vaihdetaan kun muistetaan, mitään lääkäriaikoja ym. ei katsota oma-alotteisesti kalenterista, piirrettyjä annetaan katsoa tuntitolkulla, vaatteita ei laiteta aamulla lapsille päälle vaan miehen puolesta voisivat olla koko päivän talvellakin pelkissä pikkuhousuissa jne. Mun mies ei ole ikinä eläessään vienyt oma-alotteisesti lapsia ulos. Ei kertaakaan. Joka ikinen kerta on pitänyt pyytää häntä viemään, jos en syystä tai toisesta itse päässyt viemään. Kun mies hoiti hoitovapaalla toista lastamme, niin hän ei koskaan käynyt lapsen kanssa ulkona. Ei kuulemma muistanut/ehtinyt/jaksanut.

Kun ei se vaan niin mene, että on naisen vika sekin ettei mies ota vastuuta. Kun otat vastuun lapsista niin se on sitä että asiat tehdään pääsääntöisesti oikein: vaippa vaihdetaan kun siellä on pissa, hampaat pestään kunnolla, akuutit sotkut siivotaan mahdollisimman nopeaa, eri asioissa mietitään lasten parasta kuten heidän liikunnantarve ja liialliset ärsykkeet (esim. tv). Jos ei näitä tajua itse, niin sitten ei oikeastaan ole muuta vaihtoehtoa kuin sietää se että vaimo kertoo vieressä miten ne asiat pitää lasten kanssa tehdä.

Lapsella on oikeus puhtauteen, terveyteen, hyvään kasvatukseen ja hoivaan sekä ikätasoisiin virikkeisiin ja leikkiin. Ei lasta hoideta "omalla tavalla" vaan sen lapsen kasvun ja kehityksen vaatimalla tavalla ja vasta toissijaisena tulee se kasvattajan oma silaus (esim. käydäänkö ulkona 2x/pvä vai 3-4x/vko, pointti on että siellä ulkona kuitenkin käydään). Tai vaikkapa katsooko lapsi piirrettyjä puoli tuntia vai joskus parikin tuntia (pointti on, että raja on olemassa ja se on mietitty lapsen hyvinvointia ajatellen).

Vierailija

Tällä palstallahan haukutaan, että miehet ovat isoja lapsia. Tästä voi tehdä vain sen johtopäätöksen, että jos nainen jättää miehen yksin lasten kanssa, on kyseessä heitteillejättö, josta lain mukaan tulee tietty rangaistus sille naiselle. Mitäs jätti lapset keskenään.

Vierailija

Monia naisia tuntuu vaivaavan täydelllisen kodin syndrooma, miehiä ei sitten kelpuuteta kodinhoitotehtäviin, koska miehille riittää että asiat vain käytännöllisesti hoituu, vaikka ei joka päivä oltaisi väh. kaksi kertaa hiekkalaatikolla tonkimassa. Sitten valitetaan koska miehet tekee vähemmän. Ei kai miestä huvita tehdä asioita, joihin ei saa itse mitenkään vaikuttaa ja aina tekee kuitenkin väärin.

Vierailija

Yksi merkittävä ongelma on että äidit eivät anna tilaa isälle tehdä asioita, vaan eivät luota tai ainakin haluavat määritellä suvereenisti miten ja milloin asiat tehdään ja miten lapsen kanssa tulisi olla. Sitten ihmetellään kun mies tympääntyy, eikä osallistu niin kuin nainen odottaisi. Avioero ei ole koskaan toivottava ratkaisu, mutta monelle isälle ainoa mahdollisuus kotiin jossa on rauha ja isyyteen omilla ehdoillaan.

Vierailija

Jos tutkimuksen tarkoitus on tukea marxilaista intersektionaalista ideologiaa, ei voi olettaa, että sen maailmankuvaan mahtuisi koko todellisuus. Sieltä poimitaan sopivat rusinat ja leivotaan niistä ”hyvä kakku”.
Puolitotuudessa puolet on totta, mutta tiedettä se ei ole.

Vierailija

Kyllä itse olen aina tehnyt paljon kotitöitä ja jopa opastanut vaimoani että pitäisi siistinä. Myös sisustukseen olen puuttunut jotta olisi tarpeeksi harmonista, vaimo ajattelee käytännöllisyyttä ja hintaa noissa. Lasten kasvatuksesta ja perheen säännöistä olemme monesti käyneet neuvotteluita kun olemme olleet eri mieltä. Kumpikaan ei meillä tee tai määrää kaikkea, vaan olemme tasaveroisia. Nikkarointihommiakin teemme molemmat.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Monia naisia tuntuu vaivaavan täydelllisen kodin syndrooma, miehiä ei sitten kelpuuteta kodinhoitotehtäviin, koska miehille riittää että asiat vain käytännöllisesti hoituu, vaikka ei joka päivä oltaisi väh. kaksi kertaa hiekkalaatikolla tonkimassa. Sitten valitetaan koska miehet tekee vähemmän. Ei kai miestä huvita tehdä asioita, joihin ei saa itse mitenkään vaikuttaa ja aina tekee kuitenkin väärin.

Toisaalta, mieskin voi lakata kaivelemasta omaa napaansa ja ynmärtää, että lapsen hoidossa ja kasvatuksessa käytännöt perustuvat normeihin, tutkimustiedon tuottamiin ohjeisiin ja suosituksiin sekä maalaisjärkeen eikä siihen, mikä naista huvittaa. Jos on isä, on aika ryhdistäytyä, lakata olemasta kedon herkkä kukka ja pistää sen lapsen tarpeet omien edelle. Joskus, useinkin se edellyttää asioita, jotka eivät huvita. Sellaista se vanhemmuus on. - Aikuisen äiti

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat