Kommentit (12)

Huono äiti

Kiitos tästä kirjoituksesta! Aivan kuin omia tuntemuksiani. kaikki niin tuttua. Ja minä olen vielä tuomittavampi äiti kun olen itse valinnut korvikkeen antamisen ja vain osittaisen imetyksen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Amen! Oma tarinani oli lähes sama, kuten myös mietteeni.

Lapseni on nyt jo 3 ja terveyshuoli, joka hänet ajoi korvikevauvaksi, ei enää varjosta elämäämme. Melkein flunssaton on ollut. Korvatulehduksia ja allergioita 0. Suht lujasti tuntuu rakastavan minua (minkä uhmalta ehtii), vaikka saikin vaan pulloa.

Mieheni kanssa ollaan hoidettu vanhemmuusasiat vapaita myöten täysin puoliksi, ilman uupumusta ja martyroitumista. Yli vuoden kestänyt huoli lapsen terveydestä ja kuntoutuksesta sitoi meitä yhteen.

Syyllistävät yli-intensiivistä vanhemmuutta harjoittavat myrkylliset mammat jätin taakseni sinne leikkipuiston vauvakerhoon.

Vielä tänäkin päivänä jos näen korviketta lapselle syöttävän äidin ja tilanne on vähänkin luonteva, menen aina ihailemaan ihanaa vauvaa ja noitumaan viheliäisiä nestemäisen korvikkeen pakkauksia. Näyttääkseni, että hän ei ole yksin.

Vierailija

Lapseni on kohta 50 v ja sai pariviikkoisesta lähtien itse tehtyä lehmänmaidosta tehtyä korviketta.
Ei ole allerginen eikä koskaan kipeä eikä ylipainoinen.
Parikuisesta silloisten ohjeiden mukaan annettiin kiinteitä.
Näin ruokittiin silloin useita lapsia ja ihan ovat ihmisiksi kasvaneet.

Ihmettelen

Muuten ihan hyvä juttu, mutta kyllä rivien välistä paistaa edelleen katkeruutta. Miksi täytyy mollata imettäviä? Huomaa, että kirjoittaja ei ole vielä sinut asian kanssa. Kaikkea hyvää hänelle kuitenkin.

Vierailija

Äitiys on herkkä juttu. Sisarelleni tuli keski-iän myötä jotain nivelten kulumaa. Muistan kuinka äiti mietti johtuiko se hänestä, kun hän ei muka syönyt riittävästi maitotuotteita sisartani odottaessaan. Jos naiset syyllistävät itse itseään näin helposti, heitä on äärettömän helppo myös syyllistää äitiydestä. Äitiydestä huomauttelu on pätijöille ja kiusaajille kuin runsaudensarvi.

Vierailija

”Mietin, pitäisikö mainita, että maitoa saa myös kaupasta ja sitä voi lämmittää kätevästi mikrossa. En kuitenkaan sano mitään. Pohdin, mitä nämä äidit mahtavat ajatella minusta ja lapsestani. Minusta vaikuttaa, että heidän mielestään korvikkeen antaminen vauvalle edes satunnaisesti on täysin poissuljettu vaihtoehto.”

No jos tuollaisen neuvon antaisi, niin olisi ehkä hieman tökerö. Etteikö jollekin imettävälle äidille tuollainen tulisi itselle mieleen? Olisi itsekin todella mielelläni syöttänyt lastani pullosta joko korvikkeella tai äidinmaidolla jos hän vaan olisi sen huolinut. Toki jos olisin päättänyt lopettaa kokonaan, olisi vauva varmaan lopulta alkanut syömään korviketta. Satunnaisissa menoissa kuitenkin pullosta syöminen oli hyvin hankalaa.

Vierailija

Nykyään mikään ei kelpaa. Julkisella paikalla pullosta syöttäviä mulkoillaan mutta auta armias, jos kehtaat vetää tissin esiin. Sekään ei ole hyvä ja aiheuttaa ihan yhtä pahaa närää.

Vierailija

Artikkelin äidin tilanteessa olisi kyllä aivan älytöntä pumpata yöt ja päivät maitoa, jotta kuukausien päästä ehkä saattaa pystyä imettämään. Ja oppisiko 3kk vauva kovin todennäköisesti enää rinnalle vai olisiko hän pullovauva kuitenkin? Ihan turha tuossa tilanteessa korvikeruokintaa enää jälkikäteen pohtia. Pääasia, että lapsi on nyt terve.

Vierailija

Minulle on jäänyt vuosiksi (esikoinen täyttää pian 7v.) hampaankoloon epäonnistunut imetys, sen muistelu nyt uuden raskauden aikana tuo edelleen kyyneleet silmiin. Terveydenhoitoalan ammattilaisten "tukemana" hyppäsin kaksi ensimmäistä äitiyteni kuukautta imetysneuvojalla, pumppasin rinnanpäät veressä maitoa vuokratulla sähköpumpulla, söin maitoa nostattavia lääkkeitä ja ahdistuin valtavasti. Edelleen on tallessa valokuva, jossa täyden pumppaussession lopuksi olin tehnyt ennätyksen: olin saanut tuttipullon pohjan peittoon OMALLA maidollani. Ainut oikea neuvo minulle tuolloin olisi ollut, että lopeta rakas ihminen ja nauti äitiydestä ja ihanasta vauvasta. Toisen kohdalla oli jo paljon pienemmät paineet ja osaimetyskin onnistui paremmin ja pitempään. Molemmat pullovauvat ryhtyivät melko aikaisessa vaiheessa nukkumaan hyviä yöunia ja oma tasapaino ja äitiyden onni senkun kasvoi <3

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat